تهوع صبحگاهی در بارداری یا بیماری صبحگاهی می تواند از چند هفته پس از بارداری شروع شود و اولین علامت بارداری باشد. تهوع صبحگاهی معمولاً در بعضی از دوره های سه ماهه اول شروع می شود و اغلب در هفته 14-16 بارداری برطرف می شود.
بیش از 70٪ از حاملگی ها در برخی موارد شامل تهوع صبحگاهی است. در بعضی موارد ، حالت تهوع و استفراغ ممکن است خفیف باشد ، اما در برخی موارد ، آنقدر شدید است که در زندگی روزمره تداخل ایجاد می کند.
در این مقاله ، ما با جزئیات بیشتری به زمان شروع بیماری ، اوج گرفتن و احتمال پایان آن می پردازیم. همچنین در مورد چگونگی جلوگیری و مدیریت آن صحبت خواهیم کرد.
فهرست مقالات
چه زمانی شروع ، اوج و پایان می یابد؟
تهوع صبحگاهی می تواند از اوایل پریود شدن فرد شروع شود. به طور معمول در سه ماهه اول ، قبل از هفته 9 شروع می شود. علیرغم نام آن ، تهوع صبحگاهی می تواند در هر زمان از روز رخ دهد.
بیماری صبحگاهی در اوایل بارداری به طور پیوسته بدتر می شود و در اواخر سه ماهه اول به اوج خود می رسد قبل از اینکه در هفته های 14-16 بهبود یابد.
در موارد نادر ، افراد ممکن است دچار بیماری صبحگاهی شدید یا هیپرامزیس گراویداروم (HE) یا استفراغ های شدید حاملگی شوند . هیپرامزیس گراویداروم می تواند در تمام دوران بارداری دوام داشته باشد و ممکن است در سه ماهه دوم بدتر شود.
این حس شبیه چیه؟
تهوع صبحگاهی برای هر فرد متفاوت است. برخی از علائمی که ممکن است فرد متوجه شود عبارتند از:
- حالت تهوع شدید
- استفراغ
- درد و گرفتگی معده
- سرگیجه و انرژی کم
بسیاری از افراد دریافتند که برخی عوامل باعث تهوع صبحگاهی می شوند ، مانند غذاهای خاص یا بوها. وقتی حالت تهوع به حدی شدید باشد که باعث استفراغ منظم شود ، ممکن است فرد علائم کم آبی بدن را نیز تجربه کند ، از جمله ادرار تیره ، تکرر ادرار ، تشنگی و سرگیجه یا ضعف.
در صورت بروز این علائم، مهم است که بلافاصله با پزشک تماس بگیرید. بدون درمان ، کم آبی بدن می تواند جدی باشد.
آیا بیماری صبحگاهی بد است؟
برای اکثر افراد ، حالت تهوع صبحگاهی نشانه ای از وجود مشکل در بارداری نیست و به این معنی نیست که جنین خوب نیست. برخی مطالعات نشان می دهد که در حالت متوسط ، حالت تهوع صبحگاهی ممکن است یک علامت مثبت باشد.
نویسندگان یک مطالعه قدیمی سال 2000 استدلال می کنند که تهوع صبحگاهی ممکن است محافظتی باشد ، زیرا اغلب باعث می شود افراد از غذاهایی که احتمال خطر ابتلا به عفونت دارند پرهیز کنند.
مطالعات دیگر نشان می دهد افرادی که دچار تهوع صبحگاهی می شوند کمتر دچار از دست دادن بارداری می شوند ، این نشان می دهد که این حالت، نشانه بارداری سالم است.
آیا می توانید از تهوع صبحگاهی پیشگیری کنید؟
هیچ راهی تضمینی برای جلوگیری از تهوع صبحگاهی وجود ندارد. با این حال ، مردم می توانند برخی روش ها را برای کاهش دفعات و شدت علائم امتحان کنند. کالج متخصص زنان و زایمان آمریکا (ACOG) موارد زیر را توصیه می کند: (توجه داشتهباشی که این موارد باید زیر نظر متخصص باشد، بنابراین قبل از هر اقدامی با پزشک خود مشورت نمایید)
- مصرف ویتامین های قبل از تولد و حین بارداری
- مصرف ویتامین B6
- مصرف داکسی لامین ، یک آنتی هیستامین است که برای استفاده در دوران بارداری بی خطر است
- خوردن وعده های غذایی کم حجم و منظم برای جلوگیری از افت قند خون
- افزایش مصرف پروتئین
- نوشیدن مایعات کافی برای جلوگیری از کمبود آب بدن
- در صورت امکان ، از عوامل تهوع آور صبحگاهی اجتناب کنید
اگر فردی گوشت یا ماهی نمی خورد ، می تواند با خوردن تخم مرغ و پنیر پروتئین دریافتی خود را افزایش دهد. آجیل ، پنیر سویا ، کینو آ و سیتان از جمله منابع پروتئینی مناسب برای افرادی هستند که رژیم غذایی گیاهی را دنبال می کنند. شیک های پروتئینی نیز ممکن است برای گیاهخواران مناسب باشد.
آهن موجود در برخی ویتامین ها می تواند باعث درد معده شود.
چگونه با تهوع صبحگاهی کنار بیاییم؟
برخی از استراتژی ها می توانند مقابله با تهوع صبحگاهی را آسان کنند. موارد زیر پیشنهاد می شوند:
غذا خوردن هنگام بیدار شدن: خوردن برخی از کراکرها یا نان تست خشک هنگام بیدار شدن از خواب صبح می تواند قند خون را افزایش دهد.
زنجبیل: چای زنجبیل ، آدامس یا آب نبات آن ممکن است به رفع حالت تهوع کمک کند. می توانید با رنده كردن ریشه تازه زنجبیل و قرار دادن آن در آب داغ ، چای زنجبیل درست كند.
غذاهای ملایم: بعضی افراد ترجیح می دهند وقتی احساس تهوع می کنند غذاهای ملایم بخورند.
مراقبت از دهان: استفراغ مکرر می تواند به دندانها آسیب برساند ، بنابراین بهتر است در صورت بروز تهوع صبحگاهی از آنها بیشتر مراقبت کنید. فرد می تواند یک قاشق چای خوری جوش شیرین را در یک فنجان آب حل کند و از این محلول برای شستشوی دهان خود پس از استفراغ استفاده کند.
در صورت امکان درخواست کمک: تهوع صبحگاهی انجام کارهای روزمره مانند کار یا مراقبت از کودکان را با مشکل روبرو می کند. در برخی موارد ممکن است نزدیکان و دوستان بتوانند کمک کنند و ماندن در خانه ممکن است مدیریت بیماری صبحگاهی را آسان کند.
اگر درمان های خانگی با شکست روبرو شود و تهوع صبحگاهی شدید باشد ، فرد می تواند از پزشک یا ماما در مورد داروهای تجویز شده سوال کند.
عوامل خطر
عوامل مختلفی می تواند خطر ابتلا به بیماری صبحگاهی شدید یا HE را افزایش دهد. طبق کالج متخصص زنان و زایمان آمریکا ، فردی به احتمال زیاد به HE مبتلا می شود:
- در اقوام نزدیک آن ها هستند افرادی که در حین بارداری استفراغ شدید نیز تجربه کرده اند
- در حاملگی قبلی بیماری شدیدی را تجربه کردند
- جنین پسر است
- سابقه میگرن دارند
اگر کسی نگران احتمال ابتلا به HE است ، می تواند پزشک را در جریان بگذارد.
چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟
کنترل بیماری شدید صبحگاهی با پیشرفت بارداری دشوارتر می شود. به همین ترتیب ، مهم است که با پزشک در مورد بیماری صبحگاهی در اوایل بارداری صحبت کنید ، به خصوص اگر تأثیر قابل توجهی در زندگی روزمره داشته باشد.
اگر راه حل هایی که پزشک برای شما تجویز می کند جواب نداد ، فرد باید پیگیری کند و گزینه های دیگر را بخواهد. در موارد زیر باید به بخش اورژانس مراجعه کنند:
- استفراغتان شدید است و نمی توانید مایعات را پایین نگه دارند
- علائم کم آبی را دارید
خلاصه
تهوع صبحگاهی بسیار شایع است و معمولاً در اوایل بارداری شروع می شود. برای بسیاری از افراد ، این دشوارترین جنبه بارداری است. با این حال، روش های درمانی وجود دارد که می تواند از حالت تهوع جلوگیری کند ویا به مدیریت آن کمک کند.
اغلب اوقات ، حالت تهوع صبحگاهی در اواخر سه ماهه اول از بین می رود ، اما در تعداد کمی از افراد ، ممکن است برای مدت طولانی تری ادامه یابد. پزشک یا ماما می توانند در درمان یا مدیریت این علائم کمک کنند.
دیدگاه کاربران