تفاوت میکرودرم و میکرونیدلینگ

تفاوت میکرودرم و میکرونیدلینگ

برای جوان سازی و ترمیم پوست روش های مختلفی وجود دارد که از مواد شیمیایی گرفته تا لیزرها، همگی در جهت لایه برداری پوست استفاده می شوند. اما امروزه روش‌های متداول دیگری نیز در جهت جوانسازی پوست استفاده می شوند که دستگاه های میکرودرم و میکرونیدلینگ از جمله آنها می باشد، اما این دو دستگاه دارای تفاوتهایی در کارکرد خود هستند که در این مقاله می خواهیم تفاوت میکرودرم و میکرونیدلینگ بیان کنیم و مزایا و معایب هر کدام را مورد بررسی قرار دهیم.

میکرودرم چیست و چگونه عمل می کند؟

در مقاله تفاوت میکرودرم و میکرونیدلینگ، در ابتدا می خواهیم دستگاه میکرودرم را خدمت شما معرفی کنیم، دستگاه میکرودرم ابریژن در سال ۱۹۸۵ در کشور ایتالیا تولید شد و عملیات لایه برداری با این دستگاه نیز برای بار اول در این کشور انجام شد، سپس این دستگاه به سایر کشورها اروپایی صادر شد و از آن برای جوانسازی پوست به صورت گسترده استفاده شد. 

روش کار دستگاه میکرودرم ابریژن شرکت که هنگام کار بر روی پوست، نوعی کریستال بسیار کوچک به نام اکسید آلومینیوم را بر روی پوست می باشد که این کار در مقیاس بسیار کوچک و با فشار کم صورت می گیرد و باعث ایجاد یک خراش بسیار جزئی در لایه های فوقانی پوست میشود. در مرحله دوم تمامی کریستال های پاشیده شده بر روی پوست همراه با لایه های کنده شده پوست توسط مکنده میکرودرم جمع می شود که این عمل به فعال شدن لایه زیرین پوست و در نتیجه ترمیم و بازسازی آن می‌شود.

در چه مواردی می توان از دستگاه میکرودرم استفاده کرد؟

دستگاه میکرودرم و میکرونیدلینگ هرکدام برای کاربردهای خاصی باشد که این امر سبب تفاوت میکرودرم با میکرونیدلینگ می‌شود، عموماً دستگاه میکرودرم در موارد زیر کاربرد خواهد داشت : 

  • برطرف نمودن لکه های پیری
  • برطرف سازی جوش های سرسیاه
  • شادابی و طراوت پوست
  • ضخیم و سفت نمودن پوست از طریق ایجاد کلاژن
  • افزایش تاثیر داروهای موضعی از طریق برداشت لایه های سطحی
  • از بین بردن جای جوش و آکنه
  • از بین بردن چروکهای سطحی از طریق بازسازی پوست

مزیت استفاده از دستگاه میکرودرم ابریژن

علت تفاوت میکرودرم و میکرونیدلینگ در این است که دستگاه میکرودرم هیچ عوارض جانبی به دنبال نخواهد داشت، چرا که هیچ ماده شیمیایی با پوست برخورد نکرده و هیچ زخمی نیز ایجاد نمی شود. از دستگاه میکرودرم در فاصله های زمانی کوتاه نیز می توان استفاده کرد و حتی پوست های تیره نیز با این دستگاه قابل جوانسازی هستند.

با توجه به اینکه استفاده از دستگاه میکرودرم هیچ درد و زخمی به همراه ندارد، نیازی به استفاده از داروهای بیهوشی و یا بی حس کننده سطحی نیست. جالب است بدانید که استفاده از دستگاه میکرودرم بسیار ساده و آسان است به همین دلیل در هر زمانی و زمان استراحت نیز می توان از این دستگاه استفاده کرد، همین امر سبب شده که میکرودرم های خانگی نیز وارد بازار شد. 

میکرودرم و میکرونیدلینگ

دستگاه میکرونیدلینگ چطور کار میکند؟

تفاوت میکرودرم و میکرونیدلینگ در همین است، دستگاه میکرونیدلینگ متشکل از تعدادی سوزن استیل و بسیار نازک است توسط پزشک متخصص با سرعت مشخصی، تا لایه دوم پوست فرو برده می شوند، این اقدام سبب تحریک سیستم ایمنی بدن و تولید کلاژن و الاستین در لایه دوم پوست میشود که نتیجه آن افزایش ضخامت پوست و ترمیم پوست های آسیب دیده است. یعنی دستگاه میکرونیدلینگ به نوعی سبب تحریک پوست جهت کلاژن سازی می شود. 

کلاژن و الاستین عوامل اصلی در جوانسازی پوست هستند که سبب افزایش استحکام و حفظ حالت ارتجاعی پوست می شوند و از جنس پروتئین ساخته می شوند، بنابراین هنگام استفاده از دستگاه میکرونیدلینگ فرد بیمار باید پروتئین بیشتری مصرف کند تا عمل جوان سازی پوست سرعت پیدا کند.

در چه مواردی می‌توان از دستگاه میکرونیدلینگ استفاده کرد؟

در بحث تفاوت میکرودرم و میکرونیدلینگ ، دستگاه میکرونیدلینگ در مواردی استفاده می‌شود که نیاز به جوان سازی و ترمیم عمیق پوست وجود داشته باشد که مهمترین این موارد شامل زیر هستند : 

  • از بین بردن چین و چروک عمقی پوست؛ که عموما برای افراد مسن و دارای چین چروک زیاد استفاده می شود.
  • ترمیم جای زخم و جراحت ؛ در صورتی که پوست فرد بیمار در اثر چاقو و یا هر سلاح سرد دیگری آسیب دیده باشد، با استفاده از این دستگاه می توان بافت قدیمی جراحت را از بین برد و به تولید سلول‌های جدید کمک کرد.
  • ترمیم سوختگی پوست ؛ هر نوع سوختگی را با استفاده از دستگاه میکرونیدلینگ می توان ترمیم کرد که این کار از طریق تخریب بافت سوختگی و تحریک به تولید سلول های جدید و کلاژن سازی انجام می شود.
  • درمان ریزش مو؛ از طریق تحریک فولیکول های مو میتوان میزان خونرسانی به سطح پوست را افزایش داده و در نتیجه به رویش مجدد مو کمک کرد.
  • از بین بردن تیرگی و لک های پوست ؛ این دستگاه همچنین به بازسازی سلول های سطحی پوست نیز کمک می‌کند.

مزیت استفاده از دستگاه میکرونیدلینگ

علی رغم تفاوت میکرودرم و میکرونیدلینگ، این دستگاه دارای شباهت هایی نیز هستند، در حالت کلی از هر دو از کار برای جوانسازی پوست استفاده می شود، اما با استفاده از دستگاه میکرونیدلینگ می توان فرایند ترمیم طبیعی پوست را ایجاد کرد. پس از انجام عمل ترمیم سازی به وسیله این دستگاه ، روند ترمیم سازی پوست به سرعت شروع شده و در مدت کوتاهی فرد می‌تواند به فعالیت روزانه خود بپردازد.

پوستی که توسط دستگاه میکرونیدلینگ ترمیم شده باشد، هیچ گاه دوباره از بین خواهد رفت و در واقع یک فرایند طبیعی ترمیم سازی صورت می گیرد. جالب است بدانید که استفاده از این دستگاه هیچ نوع خونریزی و عوارض جانبی خطرناک به دنبال ندارد، تنها کمی درد پس از آن احساس می‌شود که به سرعت تسکین پیدا می کند.

نکته مهم

در این مقاله به تفاوت میکرودرم و میکرونیدلینگ پرداخته شد، اما اگر می خواهید از این دستگاه ها در جهت جوانسازی و ترمیم پوست خود بهره بگیرید، بهتر از قبل از اقدام به خرید با فرد متخصص در این زمینه مشورت کنید و یا تجربه افراد قبلی را جویا شوید، به طور کلی تحقیق قبل از اقدام ضروری خواهد بود.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *