آیا لیزر بیکینی باعث نازایی و ناباروری میشود ؟ در مردان و زنان

لیزر بیکینی امروزه به علت حذف موهای زائد به صورت دائمی و گاهی به علت کاهش و نازک شدن موها بسیار مورد توجه قرار گرفته است. اما قبل از هر چیز بهتر است درباره عوارض و مشکلات لیزر بیکینی نیز اطلاعات کاملی به دست آورید. اما سوالی که شاید ذهن خیلی از افرادی که قصد انجام لیزر بیکینی را دارند را به خود مشغول کرده باشد این است که آیا لیزر بیکینی باعث نازایی میشود ؟
افرادی که از لیزر برای حذف موهای زائد ناحیه بیکینی استفاده می کنند شاید نگران این مسئله باشند که لیزر به اندام های داخلی و ساختار سلولی بدنشان نفوذ کند و این امر باعث نازایی ، سرطان و یا هر مسئله ای دیگر شود. این باورها در حد شایعه هستند و هیچگونه منبع علمی ندارند. در ادامه با مجله “زیبا بمان” همراه باشید، درباره لیزر بیکینی، اینکه آیا لیزر بیکینی باعث نازایی میشود صحبت خواهیم کرد!

عمق نفوذ لیزر در پوست 

عمق نفوذ لیزر در پوست 

قبل از هر چیز بهتر است بدانید که عمق نفوذ لیزر در پوست برای حذف موهای زائد فقط تا ریشه مو می باشد، حداکثر میزان آن 3 میلیمتر می باشد. البته لازم به ذکر است که اگر درصدی دستگاه های لیزر موهای زائد درصد خطر بیماری هایی مانند نازایی یا سرطان را افزایش میداد. در اولین اقدام این کار توسط سازمان غذا و دارو آمریکا متوقف میشد. 
لیزر موهای زائد بیکینی روشی ماندگار و دائمی برای حذف موهای زائد می باشد. نحوه عملکرد لیزر به این صورت است که از رشد موهای جدید با تخریب فولیکول های مو جلوگیری خواهد کرد. این روش می تواند به صورت دائمی و طولانی مدت شما را از شر موهای زائد خلاص کند. 

آیا لیزر بیکینی باعث نازایی میشود ؟

استفاده از لیزر برای رفع موهای زائد در ناحیه تناسلی و حتی خط بیکینی خطری ندارد و هیچ ارتباطی بین لیزر موهای زائد و ناباروری وجود ندارد. البته ممکن است فرد عوارض جانبی را تجربه کند، که بعد از مدتی با مراقبت های بعد از لیزر از بین خواهند رفت. افراد دارای پوست حساس می توانند قبل از لیزر موهای زائد خود با متخصص پوست و مو مشورت کنند و از وی بخواهند که قبل از اینکه بر روی قسمت وسیعی لیزر را امتحان کنند بر روی ناحیه ای کوچک این کار را امتحان کنند. برای کاهش عوارض نیز باید لیزر را تحت نظر پزشک متخصص انجام دهید. 
لیزر موهای زائد بیکینی باعث نازایی نمیشود. زیرا در لیزر موهای زائد رنگدانه های موجود در فولیکول مو هدف قرار داده میشوند. لیزرها کمتر از 1 میلی متر به پوست نفوذ می کنند و راهی برای رسیدن به تخمدان های بیمار برای لیزر این دستگاه ها وجود ندارد. حتی اگر راهی برای رسیدن به تخمدان ها وجود داشته باشد (که این امر به هیچ عنوان امکان پذیر نیست) تاثیری بر روی ناباوری نخواهد گذاشت. لیزرها بر روی رنگدانه ها تاثیر خواهند گذاشت و تاثری بر روی ناباروری نخواهند گذاشت. پس نور لیزر به اندازه ای عمیق نیست که اثر بدی بر جای بگذارد، و تنها مشکلی که بیماران با آن رو به رو خواهند شد درد و چند عوارض جانبی که بعد از چند ساعت بهبود خواهد یافت.
اما در هر صورت باید بدانید که لیزر موهای زائد توسط افراد غیر متخصص خطرناک و دارای عوارض خواهد بود. برای مثال استفاده از لیزر اشتباه بر روی پوست تیره می تواند باعث سوختگی یا ایجاد لکه های تیره شود. 

لیزر بیکینی و بارداری 

لیزر موهای زائد بیکینی برای زنان باردار یا افرادی که قصد بارداری دارند توصیه نمی شود. زیرا بی خطر بودن یا نبودن لیزر بیکینی در بارداری هنوز به اثبات نرسیده است. اما عموما برای اینکه سلامت مادر و جنین به خطر نیفتد لیزر بیکینی توصیه نمی شود. همانطور که می دانید لیزر رنگدانه های تیره مو را هدف قرار می دهند و موجب آسیب حرارتی و مکانیکی در فولیکول مو خواهند شد. اما همانطور که اشاره شد مطالعه ای در این رابطه صورت نگرفته است، و به علت عدم اطلاع متخصصین از تاثیر لیزر بر روی جنین، انجام لیزر در دوران بارداری  پیشنهاد نمی شود.
به هنگام بارداری سطح هورمون های بدن شما در سطح بالایی قرار دارد. سطح بالای هورمون های استروژن و آندروژن در 3 ماهه سوم بارداری می تواند باعث رشد مو در قسمت های مختلف بدن شود. این رشد مو ممکن است در قسمت هایی از بدن رخ بدهد که قبلا اتفاق نیفتاده است، این رشد مو متداول بده و بطور کلی بعد از به دنیا آمدن کودک به خودی خود از بین خواهد رفت. 
هورمون های بارداری قادرند علاوه بر تاثیر بر روی رشد و مقدار موها، می توانندد بر روی چرخه موها تاثیر بگذارند. موها دارای چرخه رشد هستند زمانی که به طور کامل رشد کردند، ئارد مرحله استراحت خواهند شد و بعد از آن از بین خواهند رفت. هورمون های بارداری ریزش مو را به اخیر میندازند، به همین علت شاهد موهای ضخیم تری خواهیم بود، در شرایط بارداری بدن شما نمی تواند موجب ریزش مقدار معمول مو شود. بعد از 3 الی 6 ماه بعد از تولد هورمون های شما به حالت عادی بر می گردند و موهای اضافی شما از بین خواهند رفت. 

چرا بهتر است بعد از زایمان برای لیزر بیکینی اقدام کنید ؟

یکی از اتفاقات شایعی که در دوران بارداری ممکن است با آن مواجه شوید هایپرپیگمانتاسیون یا تیرگی در پوست است. تضاد بین رنگ پوست و موهای شما لیزر را موثرتر خواهد کرد، در صورتی که رنگ پوست شما به رنگ موهای شما نزدیک شود، تاثیر درمان بسیار کم خواهد بود. 
همانطور که اشاره شد بارداری بر چرخه رشد طبیعی موها نیز تاثیر خواهد گذاشت و جلسات درمانی شما در مرحله نادرستی از چرخه مو انجام شود و همین امر موجب افزایش تعداد جلسات برای رسیدن به نتیجه مطلوب خواهد شد. 
مسئله دیگری که وجود دارد حساسیت پوست در دوران بارداری می باشد. در این دوران خون رسانی در بدن افزایش یافته و لیزر موهای زائد در این حالت می تواند بسیار ناراحت کننده باشد. 

عوارض لیزر بیکینی 

  • التهاب و تورم در فولیکول مو
  • قرمزی پوست
  • تغییر در رنگ پوست
  • تاول زدن 
  • ایجاد زخم
  • خارش
  • سوختگی ملایم
  • در مواردی نادر، رشد بیشتر موها

اینکه لیزر موهای زائد بر روی ناباروی و نازایی تاثیرگذار است وجود ندارد. در صورتی که تصمیم به بارداری دارید یا در صورت باردار بودن بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. 

آیا لیزر بیکینی باعث نازایی میشود

آیا در دوران بارداری می توان الکترولیز را جایگزین لیزر کرد ؟

مطالعه ای درباره ایمنی الکترولیز در دوران بارداری انجام نشده است، به همین دلیل در این دوران استفاده از الکترولیز توصیه نمی شود. در صورتی که تصمیم به انجام الکترولیز دارید باید از الکترولیز سینه ها در سه ماه آخر دوران بارداری خود اجتناب کنید، مخصوصا اگر تصمیم به شیردهی به نوزاد خود را دارید. همچنین الکترولیز شکم نیز توصیه نمی شود زیرا در ماه های آخر این ناحیه بسیار حساس بوه و در دوران بارداری انجام این کار برای شما ناراحت کننده می باشد. 
همچنین به علت اینکه الکترولیز دارای دو جریان گرمازدایی و گالوانیک است. در روش گالوانیک جنین توسط مایعات آمنیوتیک احاطه شده و آمنیوتیک می تواند به عنوان رسانای برق عمل کند، به همین دلیل این روش در دوران بارداری به هیچ عنوان توصیه نمی شود. گرمازدایی در بدن جریان پیدا نمی کند و تاکنون مشخص نشده است که برای زنان باردار و جنین مضر باشد. 

لیزر موهای زائد ناحیه تناسلی مردان باعث ناباروری میشود؟

لیزر برای حذف موهای زائد در زنان و مردان یکسان است. این کار با تاباندن پرتو لیزر با انرژی بالا در مدت زمان کم قابل انجام می باشد. انرژی توسط رنگدانه های تیره در فولیکول مو جذب شده و توانایی رشد . ضخیم شدن مو را از بین خواهد برد. پرتوهای لیزر علاوه بر فولیکوا مو رنگدانه های پوست را نیز مورد تهاجم قرار می دهند، به همین دلیل پوست های روشن آسیب کمتری خواهند دید. البته آسیب هایی که ایجاد می شوند دائمی نیستند، حذف موهای زائد عموما باعث درد نمی شوند، در صورت داشتن پوست حساس بهتر است از بیهوشی موضعی استفاده کنید. 
لیزر موهای زائد در باروری مردان نیز تاثیری نخواهد داشت، هیچ خطری برای بیضه ها وجود ندارد و تاثیری بر روی اسپرم مردان ندارد. زیرا عمق نفوذ نور لیزر به حدی نیست که اتفاق بدی رخ بدهد. لیزر حداقل 1 میلیمتر و حداکثر 3 میلیمتر در پوست نفوذ خواهد کرد و به هیچ وجه به اندام های داخلی نفوذ نمی کند و فقط توسط فولیکول مو جذب می شود. لیزر موهای زائد آقایان نیز بی خطر بوده که البته قبل از هر چیزی باید توجه داشته باشید که تکنسین به طور صحیح آموزش دیده و از دستگاه معتبر برای رفع موهای زائد استفاده خواهد کرد. 
بعد از هر جلسه پوست تحت تاثیر لیزر قرار گرفته صورتی یا قرمز خواهد شد که بهبود آن ممکن است چند روز به زمان نیاز داشته باشد. می توانید برای تسکین ناراحتی یا درد از کرم های موضعی استفاده نمایید. تا 6 هفته بعد از درمان از قرار گرفتن در معرض آفتاب باید خودداری کنید تا از آسیب بیشتر به محل خودداری کنید. 

آیا لیزر موهای زائد بیکینی خطر دارد؟

عوارض جانبی ناشی از لیزر در طولانی مدت نادر است. نور لیزر کمتر از 1 میلی متر به پوست نفوذ خواهد کرد، و این امر که به اندام های داخلی مانند تخمدان برخورد کند غیرممکن است. لیر موهای زائد بیکینی بی خطر است اما در صورت باردار بودن بهتر است که درمان را به بعد از بارداری موکول کنید.

آیا لیزر بیکینی باعث ناباروری و سرطان در دختران می شود ؟

 لیزر بیکینی به عمق فولیکول مو نفوذ نخواهد کرد و اندام های داخلی را تحت تاثیر قرار نخواهد داد، بنابراین باروری را نیز تحت تاثیر قرار نمی دهد. تاکنون تحقیقی نشان نداده است که انرژی نور لیزر باعث سرطان شده باشد. البته امکان قرمزی، اسکار و تغییر در رنگ ناحیه تحت درمان وجود دارد که این علائم جز عوارض جانبی آن می باشند. برای رفع سوزش می توانید از کمپرس یخ، برای رفع تورم و قرمزی پوست می توانید از ایبوپروفن می توانید استفاده نمایید. از مصرف تیلنول برای رفع قرمزی و تورم خودداری کنید.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *