آیا لیزر موهای زائد صورت عوارض دارد ؟

لیزر کردن یکی از روش ها و شاید بهترین آن‌ها برای از بین بردن دائمی موهای زائد است. که با تخریب فولیکول‌های مو در اثر پالس های نور اتفاق می افتد؛ در واقع به زبانی ساده، انرژیِ لیزر جذبِ رنگدانه های موهای نا خواسته می شود و آن ها از ریشه نابود می کند. از مهمترین سوال‌های افرادی که قصد این کار را دارند این است که آیا لیزر موهای زائد صورت عوارض دارد؟ که در پاسخ باید گفت تحت شرایطی ممکن است فرد دچار عوارضی شود. در ادامه به شرایط لیزر کردن و عوارض احتمالی آن اشاره می‌کنیم.

آیا لیزر موهای زائد صورت عوارض دارد؟

مواردی که باید هنگام لیزر موهای زائد صورت دقت کنیم :

مراقبت از پوست : از حداقل یک ماه قبل از عمل لیزر موهای زائد باید از پوست صورت مراقبت هایی صورت گیرد به عنوان مثال موهای خود را فقط شیو کنید و از اپیلاسیون و هرگونه روشی که موها را از ریشه خارج می کند، خودداری نمایید.

انتخاب دستگاه لیزر : دستگاه لیزر مهمترین عامل اثرگزاری لیزر موهای زائد است. که حتما قبل از عمل باید راجع به آن تحقیق و پرسجو شود. لیزر ND:YAG، الکساندرایت، دیود، روبی و IPL از رایج ترین انواع لیزر است. معیار های انتخاب مناسبترین نوع لیزر شامل مواردی مانند رنگ پوست، جنس پوست، رنگ و جنس مو و همچنین مقدار دردآور بودن و تعداد جلسات مورد نیاز است. برای انتخاب دستگاه برای شروعِ لیزر موهای زائد حتما با یک پزشک متخصص مشورت نمایید.

انتخاب کلینیک مناسب : یکی دیگر از مواردی که باید به آن به شدت توجه شود. کلینیک و اپراتور مناسب است چرا که با وجود اینکه نوع عمل مناسبی انتخاب کرده باشید اگر اپراتور کار خود را به درستی انجام ندهد لیزر عوارض جانبی خاصی برای شما خواهد داشت.

بیشتر بخوانید : مراقبت های قبل و بعد از لیزر موهای زائد

عوارض احتمالی لیزر موهای زائد صورت 

به طور معمول این روش هیچگونه آسیب طولانی مدتی به پوست شما نخواهد زد. پالس انرژی نور مورد استفاده در درمان های لیزر موهای زائد فقط برای گرم کردن و از بین بردن فولیکول های مو طراحی شده است. اما تحت شرایطی ممکن است لیزر موها عوارضی داشته باشد. در این شرایط معمولا عارضه های زیر اتفاق میفتد:

قرمزی پوست

تا به الان متوجه شدیم که لیزر با گرم کردن فولیکول‌های موهای زائد موجب آسیب دیدن موهای زائد و از بین رفتن آنها می‌شود. نحوه عملکرد آن نیز به این صورت است که اجزای تیره تر مانند فولیکول مو نور و انرژی را جذب می‌کنند. گاهی اوقات ممکن است این انرژی توسط اجزای دیگری جذب شود که موجب سوختگی موقت می‌شود و به مرور زمان برطرف می‌شود. همچنین بسیار طبیعی است که  بدن به سوختن فولیکول‌ها واکنش نشان دهد و باعث قرمزی پوست و سوزش شود. اما این قرمزی نیز موقتی است و خیلی زود از بین می‌رود.

تغییرات رنگدانه و رنگ پوست

یکی از عوارض انتخاب نادرست لیزر، تغییر رنگ پوست در نواحی لیزر شده است. ریشه‌ی تغییرات رنگدانه و رنگ پوست معمولا به ضخامت و رنگ پوست برمی‌گردد. و ممکن است پس از لیزر قسمتی از پوست صورت روشن تر و یا تیره تر شود. معمولا این عارضه نیز کوتاه مدت بوده و بعد از مدتی پوست به حالت اول بازمی‌گردد. در برخی از موارد نادر هم ممکن است تغییر رنگ دائمی باشد و رنگ پوست برای همیشه در آن ناحیه تغییر کند.

حساسیت، عفونت ، زخم و تاول

مانند همه‌ی روش‌های رفع موهای زائد، آسیب دیدن فولیکول مو با لیزر نیز ممکن است باعث بروز حساسیت و یا عفونت در صورت شود. معمولا اگر حساسیت و عفونت به وجود بیاید به دنبال وجود زخم‌هایی خفیف در صورت است که پس از لیزر به وجود آمده است. توصیه می‌شود تا چند روز بعد از لیزر کردن از ابزار و تیغ‌های اصلاح استفاده نکنید.

زخم‌های خفیف به مرور زمان بهبود یافته و دیده نمی‌شود. اما گاهی اوقات ممکن است زخم های جدی تری در صورت ایجاد شود که در اینصورت دائمی بوده و جای آن باقی می‌ماند. چنین اتفاقی بسیار نادر است و معمولا به دلیل اشتباهات اپراتور یا خود فرد ایجاد می‌شود. انتخاب مناسب کلینیک و مراقبت از پوست قبل و بعد از لیزر احتمال بروز زخم را نزدیک به صفر می‌کند.

علاوه بر زخم تاول نیز ممکن است بعد از استفاده از لیزر ایجاد شود. که به دلیل استفاده نکردن از لیزر مناسب و یا خنک نشدن پوست به مقدار کافی قبل از لیزر است.

از دیگر عوارض گزارش شده، پوسته پوسته شدن ناحیه درمان است که معمولا در پی استفاده از دستگاه های قدیمی تر و یا نامناسب پیش می‌آید. این عارضه در صورت مراقبت مناسب به سرعت بهبود می‌یابد.

آسیب چشمی

نه تنها در لیزر صورت بلکه در تمام انواع لیزر خطر آسیب رسیدن به چشم وجود دارد. اشعه‌های لیزر می‌تواند بسیار مضر و مشکل ساز باشند. در نتیجه در طول درمان حتما باید از عینک محافظ استفاده کنید. استفاده از عینک ایمنی مختص شما نیست بلکه اپراتو یا پزشک نیز باید از عینک استفاده کند.

در نتیجه با دانستن موارد فوق متوجه می‌شویم در صورت انجام درست عمل لیزر هیچگونه خطر ابتلا به بیماری دیگر و هیچگونه عارضه‌ی دائمی فرد را تهدید نمی‌کند.

بیشتر بخوانید : عوارض لیزر مو های زائد
Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *