مراقبت های قبل و بعد از لیزر موهای زائد

مراقبت های قبل و بعد از لیزر موهای زائد

یکی از روش هایی که برای از بین بردن موهای زائد بدن مورد استفاده قرار می گیرد لیزر است. لیزر بهترین راه برای کسانی است که تحمل درد اپیلاسیون را ندارند و یا از اینکه هر بار باید این کار را انجام دهند خسته شده‌اند می‌باشد. اما جالب است بدانید بعد از انجام لیزر نیاز دارید مراقبت های قبل و بعد از لیزر موهای زائد را باید بدانید و انجام دهید تا عوارض لیزر موهای زائد را به حداقل برسانید، در مجله زیبا بمان به شرح و توصیف آن پرداختیم.

ابتدا پس از تحقیق و بررسی و پیدا کردن یک مرکز معتبر و پزشک متخصص پوست و مو، نزد پزشک بروید و سوالات خود را مطرح کنید و اطلاعات لازم را کسب کنید. متخصص باید از شما درباره سابقه پزشکی شما و داروهای مصرفی از شما سوالاتی را بپرسد. درباره خطرات و مزایا و نتیجه لیزر با پزشک صحبت کنید. سعی کنید نمونه کارهای پزشک را ببینید و درباره هزینه تمام شده صحبت کنید.

چه کسانی نمی‎توانند لیزر کنند ؟

  • خانمهای باردار
  • روی تتو را نمی شود لیزر کرد
  • بیماران مبتلا به صرع نمی­توان لیزر انجام داد.
  • افرادی که از بیماری های عصبی رنج می‎برند.
  • افرادی که دارای زخم و یا عفونت فعال در ناحیه ای که قرار است لیزر انجام شود دارند. 

درباره مراقبت قبل و بعد از لیزر موهای زائد بیشتر می‎خوانیم

مراقبت های قبل از لیزر

تا چهار هفته از اپیلاسیون، برداشتن موها، سفیدکردن پوست (بلیچ)، استفاده از کرم های از رفع موهای زائد و یا الکترولیز در ناحیه ای که قرار است لیزر انجام بگیرد خودداری کنید.

در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرید، اگر قادر به این کار نیستید از کرم ضد آفتاب می‎توانید استفاده کنید.

تا دو هفته قبل از درمان از برنزه کردن خود دوری کنید.

به مدت ۷ روز قبل از درمان از محصولات برنزه کننده آفتاب اجتناب کنید.

24 ساعت قبل از لیزر ناحیه ای که قرار است لیزر شود را با تیغ بتراشید.

این فعالیت ها موجب می‌شود روند درمان طولانی شود.

ناحیه تحت درمان باید حتما تمیز باشد.

از مصرف داروهای آلفا هیدروکسی و بتا هیدروکسیل، هیدروکینون، رتینول/رتینوید، تازوراک و دیفرین برای ۷ روز قبل از درمان خودداری کنید.

 اشخاصی که دارای هرگونه زخم و جراحت غیر عادی، خال گوشتی و یا لک در ناحیه درمان هستند باید قبل از درمان توسط یک متخصص آنها را رفع کنند.

تا ۳ هفته قبل از درمان از اصلاح کردن، وکس، اپیلاسیون و… بپرهیزید.

اگر مستعد زخم­های سرد هستید، توصیه می­شود که از داروهای ضدویروسی مانند والترکس قبل از لیزر استفاده کنید. افراد با زخم­های سرد فعال درمان نمی ­شوند.

اگر  که آکوتان (دارویی برای درمان آکنه شدید) و یا داروهای مشابه، طی ۶ ماه قبل از درمان استفاده کرده ­اند، نمی­ توانند لیزر موهای زائد داشته باشند.

فرد نبایدهیچ فعالیت فیزیکی که درجه‌ حرارت بدن یا فشارخون را افزایش می­دهد ۲ ساعت قبل و بعد از درمان انجام دهد.

 اگر در ناحیه درمان تزریق بوتاکس یا فیلر داشته ­اید، برای درمان لیزر باید به مدت ۱۴ روز قبل و بعد از تزریق صبر کنید.

آنتی ­بیوتیک ها ممکن است حساسیت به نور را افزایش دهند. اگر مدت طولانی است که از آنتی­بیوتیک استفاده می­کنید، به شما توصیه می­شود که قبل از درمان لیزر این موضوع را با پزشکتان بررسی کنید. اگر بیمار شدید و شروع به مصرف آنتی­ بیوتیک کردید، شما باید ۷ روز قبل از لیزر مصرف آنتی­ بیوتیک را قطع کنید.

در صورتی که پاهایتان را لیزر کرده­اید نمی ­توانید بلافاصله بوت بپوشید.

اقداماتی که در همان روز باید انجام دهید

استفاده از هرگونه لوسیون، مواد آرایشی و خوشبو کننده را از ناحیه ای که قرار است لیزر انجام بگیرد با دستمال مرطوب پاک کنید.

از لباس های گشاد استفاده کنید تا نواحی ای که قرار است لیزر شود قابل دسترس باشد.

مراقبت های بعد از لیزر موهای زائد

مراقبت های بعد از لیزر موهای زائد

قرمزی و تورم و حتی از بین رفتن های زائد بعد از لیزر در هر فرد بسته به گستردگی درمان و نوع پوست و مو فرد متفاوت است. قرمزی و تورم موجود در اطراف فولیکول های مو نشان می‏‎دهد که فولیکول ها به درمان واکنش نشان داده اند. ممکن است در حین درمان و بعد از آن بوی سوختگی مو احساس کنید. 

از یخ استفاده کنید: در صورت داشتن احساس درد می‎توانید از یخ استفاده کنید. یخ را در ناحیه ای که لیزر انجام شده است قرار دهید تا درد کمتر شود و یا کلا برطرف شود.

استفاده از ژل آلوئه ورا: ممکن است در ناحیه ای که لیزر انجام می‎شود پوست فرد دچار قرمزی و تورم و یا سوختگی شود و گاهی ممکن است تاول و پوسته هایی نیز ایجاد شود. مرطوب کننده هایی مثل ژل آلوئه ورا را می‎توانید به عنوان تسکین دهنده استفاده کنید. عموما در قرمزی و تورم پس از چند ساعت از بین می‎رود. برای دردهای پس از درمان، داروهای بدون نسخه توصیه می­شود. می‎توانید از ژلهای ترمیم کننده و بسته های یخ و آلوئه ورا استفاده کنید. البته می‌توانید از ماسک آلوئه ورا نیز استفاده کنید.

دوری از گرما و حرارت: از رفتن به سونا، اتاق بخار و دوش آب داغ تا حداقل 48 ساعت خودداری نمایید.

استفاده از مواد آرایشی: تا حداقل 48 ساعت از مواد آرایشی استفاده نکنید چرا که موجب مسدود شدن پوست و تحریک منافذ پوستی می‎شود. اگر هم از پمادهای موضعی و یا داروهای ضد آکنه استفاده می‎کنید بهتر است تا 48 ساعت کنار گذاشته شود. البته می‌توانید از مواد آرایشی معدنی که بعد از لیزر مشکلی ایجاد نمی‌کنند، استفاده کنید.

به موهای خود دست نزنید: کارایی لیزر به این شکل است که فولیکولها باید دست نخورده باشند. پس بین جلسات درمان از لمس موهای خود پرهیز کنید. یعنی از کندن و یا اپیلاسیون موهای خود دوری کنید. اگر نیاز داشتید که موهای خود را از بین ببرید می‏توانی از تیغ استفاده نمایید. زمانی که تیغ می‎کشید فولیکول ها دست نخورده باقی می‎مانند. تا پایان جلسات لیزر از اپیلاسیون، کندن مو، ‌بلیچ یا کرم‌های رفع موهای زائد یا الکترولیز بر روی ناحیه لیزر شده بپرهیزید. به مدت یک تا سه روز پس از درمان نیز در صورت وجود تاول یا پوسته پوسته شدن بر روی پوست تیغ نکشید.

کرم ضد آفتاب: بعد از لیزر استفاده از کرم ضد آفتاب الزامی است، زیرا بعد از لیزر موهای زائد پوست در برابر اشعه ماورا بنفش خورشید آسیب‌پذیر می‌شود و پوست مستعد تیره شدن می شود که می‌تواند منجر به غیر یکنواخت شدن رنگ پوست و برخی آسیب‌های پوستی شود، پس از لیزر ناحیه هایی که لیزر شده اند و در معرض نور خورشید می‎باشند باید از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.

استفاده نکردن از محصولات پوستی تهاجمی: کرم‌های سفیدکننده و آلفاهیدروکسی‌اسید باید تا زمانی که پوست حالت طبیعی خود را پیدا می‌کند، کنار گذاشته شوند. اما مرطوب کردن پوست بصورت ملایم را می‌توان بلافاصله پس از درمان شروع کرد.

عدم استفاده از آنتی بیوتیک: اگر شروع به مصرف یک دوره آنتی بیوتیک کرده‌اید، از انجام لیزر خودداری نمایید. حداقل ۲ هفته بعد از اتمام دوره آنتی‌بیوتیک خود، می‌توانید لیزر را انجام دهید.

اسکراب پوست پس از لیزر: یک هفته پس از درمان، پوست خود را اسکراب کنید. این کار باعث می‌شود که ریزش موهای زائد سریع‌ترصورت پذیرد، و موجب نرم و صاف نگه داشتن پوست شما شود. اما اگر پوست لیزر شده دارای سوزش و خارش است، از اسکراب پوست خودداری کنید.
اسکراپ پوست چیست و نحوه صحیح انجام آن: اسکراب به معنای ساییدن و برداشتن لایه‌های سطحی پوست است. اسکراب با توجه به نوع پوست، معمولا هفته‌ای یک یا دو مرتبه انجام می‌شود. اسکراب پوست، سلول‌های مرده را از سطح پوست پاک و آلودگی‌ها را از منافذ پوست خارج و پوست را نرم و لطیف می‌کند. با اسکراب و زدودن آلودگی‌ها از سطح پوست، کرم چین و چروک، کرم صورت یا محلول ضد آکنه شما موثرتر از قبل عمل خواهد کرد، زیرا اجازه نفوذ به زیر سلول‌های پوستی داده می شود و سلول‌های مرده مانع رسیدن و جذب مواد مغذی به پوست نخواهند بود.

درمان درد لیزر: بعد از درمان ممکن است با التهاب و درد کمی داشته باشید. اگر معمولا برای تسکین دردهای خود از ایپوبروفن استفاده می‌کنید، در این شرایط اصلا این قرص را مصرف نکنید زیرا بروفن ممکن است موجب التهاب پوست شود. بهتر است بعد از درمان از کرم‌های مسکن التهاب مانند بتامتازون استفاده کنید تا التهاب و درد پوست شما آرام بگیرد. 

پرهیز از فعالیت‌های سنگین بدنی تا یک ساعت

اگر در ناحیه درمان تاول زدید، آنها را سوراخ نکنید

فاصله جلسات لیزر: مو دارای یک چرخه طبیعی رشد است که برای هر فرد متفاوت است تعیین کننده فاصله زمانی است و ممکن است نیاز باشد که هر ۴ تا ۸ هفته یک بار برای درمان مراجعه کنید. با مراقبت های قبل و بعد از لیزر موهای زائد می‎توانید از تاثیرات منفی ای که روی پوست گذاشته می‌شود جلوگیری کنید. اما در بین نکات گفته شده استفاده از کرم ضد آفتاب و نکندن موهای خود را حتما رعایت کنید.

سوالات متداول 

آیا ممکن است پس از لیزر موهای زائد از بین نرود ؟

امکان اینکه برخی از موهای زائد هرگز به طور کامل از بین نرود وجود دارد. مناطق مقاوم به لیزر ممکن است به انجام “روتوش” یک یا دو بار در سال نیاز داشته باشد.

آیا لیزر موهای زائد بر روی غدد لنفاوی و باروری تاثیر می گذارد؟
جواب این سوال خیر است، لیزر اگر در ناحیه زیر بغل و ناحیه بیکینی انجام شود هیچ تاثیر بر بافت سینه و تخمدان ندارد، هم چنین لیزر موهای زائد بر روی غدد لنفاوی تاثیری ندارد و اشخاص با آسودگی خیال می توانند به انجام لیزر موهای زائد بپردازند.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *