درمان آکنه با لیزر چگونه است؟

درمان آکنه با لیزر

آکنه یک بیماری شایع پوستی گفته می شود که غالباً در سنین جوانی و با ظهور سن بلوغ به وجود می آید، آکنه همان جوش های پوستی هستند که در اثر مسدود شدن فولیکول های مو در زیر پوست به وجود می آیند، در واقع تجمع چربی در زیر فولیکول مو سبب بروز آکنه و جوش خواهد شد. در صورتی که آکنه ها بسیار زیاد نباشند، به خودی خود برطرف شده و مشکلات زیادی را به وجود نخواهد آورد، اما رشد بیش از حد آکنه ها در قسمت هایی از بدن مانند صورت، گردن، سینه، کمر، پشت، شانه ها و غیره سبب بروز مشکلات جدی در زندگی روزمره فرد می‌شود و در صورت عدم درمان به موقع با ظهور لکه هایی به نام اسکار مواجه خواهد شد که همان جای جوش نیز نامیده می شود. در این مقاله می خواهیم به روش های درمان آکنه با لیزر ، مزایا و معایب هر یک از روشها بپردازیم.

انواع جوش ها و و دلایل بروز آن ها

قبل از اینکه به روشهای درمان آکنه با لیزر بپردازیم، بهتر است شما را با انواع جوش های پوستی و دلایل به وجود آمدن آنها آشنا کنیم. جوش های پوستی معمولاً با بالا رفتن سن و افزایش سطح ترشح هورمون هایی مانند تستوسترون بروز پیدا می کند. ترشح تستوسترون افزایش ترشح میزان چربی در غدد پوستی میشود و آکنه ها نیز زمانی به وجود می‌آیند که این چربی ترشح شده همراه با سلول های مرده به منافذ پوستی برسند و در نتیجه سبب مسدود شدن این منافذ شوند، نتیجه آن تورم قرمزی و ظهور پدیده چرکی بر روی پوست می باشد که با رشد باکتری ها در این نواحی نیز همراه خواهد بود. 

جوش های پوستی یا همان آفریقا دارای انواع مختلفی هستند که از مهم ترین آنها می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم :

۱- جوش های سرسیاه ؛ در واقع تجمع پوست کثیف در منافذ باز پوست به وجود آمدن جوش های سر سیاه میشوند.

۲ – جوش های سر سفید ؛ در واقع چربی مسدود شده در زیره فولیکول مو است که تنها یک راه برای جهیدن به بیرون دارند.

۳ – جوش های قرمز برجسته ؛ این نوع آکنه ها که بافت بیشتری از پوست را درگیر می کند، به شکل تپه های قرمز رنگ مشاهده می شود که بدون چرک نیز می باشند.

۴ – جوش های کیست مانند ؛ این نوع آکنه ها که سطح عمیق‌تری از پوست را اشغال می‌کنند دارای مقدار زیادی چربی می باشند که همراه با تورم و قرمزی بوده و مانند کیست دیده می شوند و معمولاً در قسمت‌های پشت و شانه ظاهر می شوند.

به منظور پیشگیری از بروز آکنه چه اقدامات می‌توان انجام داد؟

با اینکه جوش زدن هر فردی در دوره نوجوانی و جوانی اجتناب ناپذیر است اما همیشه پیشگیری بهتر از درمان است و‌ با انجام چند اقدام ساده می‌توان از تشدید آکنه در صورت و بدن جلوگیری کرد، همیشه یک پاک کننده مخصوص به همراه داشته باشید که حاوی سالیسیلیک اسید یا بنزوئیل پراکسید باشد.

صورت خود را به آرامی با یک صابون ملایم و ترجیحا شامپوی بچه بشویید و به آکنه های صورت خود ضربه نزنید، تا موجب بروز اسکار نشود، حوله مخصوص به خود را همیشه به همراه داشته باشید و با استفاده از آن صورت خود را تمیز کنید.

تا جای امکان از کرم ها و مواد آرایشی چرب که منافذ پوست را مسدود میکنند، استفاده نکنید چون باعث تجمع چربی زیر پوست و در نتیجه بروز جوش میشود.

درمان آکنه با لیزر

درمان آکنه با لیزر

درمان آکنه روش های مختلفی مانند تجویز دارو و آنتی بیوتیک ، مراقبت های پوستی و غیره دارد یکی از آنها استفاده از لیزر در جهت درمان آکنه های پوستی می باشد. لیزرها به دلیل خطر کمتر و دوره نقاهت کوتاه‌ تری که دارند، طرفداران بیشتری نسبت به سایر روش ها داشته و به منظور درمان آکنه های شدید و عمیق کاربرد زیادی نیز دارند، در ادامه انواع لیزرهای قابل استفاده در جهت درمان آکنه با لیزر معرفی خواهند شد : 

استفاده از لیزر CO2 جهت درمان آکنه

به منظور درمان آکنه با لیزر میتوان بعد از لیزر co2 استفاده کرد، سیستم لیزری دی اکسید کربن به شکل تخریبی عمل کرده و در جهت لایه برداری پوستی کاربرد دارد، این لیزر برای درمان آکنه های شدید و متوسط مورد استفاده قرار میگیرد، چرا که امکان نفوذ به بافت زیرین پوست را داشته و سبب خارج سازی چربی مسدود شده و بهبود وضعیت پوستی فرد دارد.

در درمان آکنه با لیزر غالبا از لیزر CO2 استفاده می شود ضایعه پوستی و حتی اسکار بر جای نمی گذارد و روند بهبودی به سرعت انجام میشود. این لیزر در درمان آکنه های سطحی و عمیق کاربرد دارد و با انجام لایه برداری دقیق و و مرحله به مرحله سبب رشد پوست جدید و بدون اسکار می شود.

استفاده از لیزر فرکشنال در درمان آکنه

یکی دیگر از لیزر های پرکاربرد در درمان آکنه با لیزر استفاده از لیزر فرکشنال است که با انتقال انرژی به لایه های عمیق پوست سبب گرم شدن لایه های زیرین پوست، شکستن بافت سلولی و ترمیم دوباره سلولهای آن ها می شود، فرکانس ارسالی به پوست در جهت درمان آکنه حدود ۵ مگاهرتز خواهد بود که به لایه های سطحی پوست آسیبی نخواهد رساند. 

درمان آکنه با لیزر دیودی

این لیزر نیز لایه های میانی و ضخیم پوست را با استفاده از فرکانس های ارسالی تخریب نموده و سبب از بین رفتن غدد چربی و ترمیم دوباره پوست می شود، دقت کنید که در این روش به لایه های سطحی پوست آسیبی نمی رسد با توجه به اینکه اینکه چربی در این نواحی از بین رفته اند، جوش های جدیدی در آینده در نواحی لیزر شده به وجود نخواهد آمد. با توجه به اینکه لیزر دیودی خطرناک و دردناک است، بیمار بیهوش شده و سپس اقدام به لیزر مناطق جوش زده میشود.

عوارض جانبی درمان آکنه با لیزر

قرمزی و تورم از عوارض شایع انجام درمان آکنه با لیزر می باشد که به خودی خود و پس از چند روز برطرف خواهند شد. احساس سوزش و گزگز شدن در ناحیه لیزر شده از دیگر عوارض شایع است که پس از چند ساعت برطرف خواهد شد. در صورت بروز حساسیت های پوستی، تاول و سایر مشکلات پوستی نادر حتما به متخصص مراجعه شود. به منظور انجام صحیح و بدون دردسر درمان آکنه با لیزر به متخصصین با تجربه و ماهر در این زمینه مراجعه کنید که مورد تایید مراجعه کنندگان قبلی نیز هستند.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *