آیا سرطان معده قابل درمان است؟

در این مقاله به بررسی اینکه آیا سرطان معده قابل درمان است می پردازیم. طی چند دهه گذشته ، میزان ابتلا به سرطان معده در سراسر جهان در حال کاهش است. هرچند، شیوع سرطان قسمت بالای معده (کاردیا) و (مری) بیش تر شده است .

علائم

علائم و نشانه های سرطان معده ممکن است شامل موارد زیر باشد :

  • خستگی
  • احساس وجو نفخ بعد از خوردن غذا
  • احساس سیری بعد از میل مقدار کمی غذا
  • سوزش شدید و مداوم معده 
  • سو هاضمه شدید و دائمی
  • همیشگی بودن حالت تهوع 
  • دل درد
  • استفراغ مداوم
  • لاغری ناخواسته
  •  

آیا سرطان معده درمان پذیر است؟

گزینه های درمانی افراد مبتلا به سرطان معده، به وضعیت کلی سلامت بدن آن شخص و ترجیحات بیمار بستگی دارد. در کل موارد زیر از جمله راه های درمانی سرطان معده می باشند :

عمل جراحی

گاهی  برای درمان سرطان معده می توان از طریق جراحی، بخشی از معده یا تومور احتمالی موجود در آن را برداشت. هدف از جراحی حذف همه بافت هایی سرطانی که در حاشیه بافت سالم وجود دارند است. غدد لنفاوی اطراف آن ها نیز معمولاً برداشته می شوند. در کل چند نوع جراحی ممکن است در این بیماران انجام شود :

  1. حذف تومورهای اولیه از پوشش معده : سرطان های بسیار کوچک و پیشرفت نکرده که محدود به پوشش داخلی معده اند را می توان با استفاده از آندوسکوپی، در روشی به نام برداشتن مخاط آندوسکوپی ،حذف کرد. آندوسکوپ یک لوله باریک همراه با دوربین است که از گلو به معده منتقل می شود. پزشک از ابزار ویژه ای برای از بین بردن بافت سرطان پوشش معده استفاده می کند.
  2. برداشتن بخشی از معده (گاسترکتومی ناحیه ای) : در طی گاسترکتومی ناحیه ای، جراح فقط بخشی از معده مبتلا به سرطان را برمی دارد.
  3. برداشتن کل معده (گاسترکتومی کامل) : گاسترکتومی کامل شامل برداشتن کل معده و برخی از بافت های اطراف آن است. پس از انجام آن، مری مستقیماً به روده کوچک متصل می شود تا غذا بتواند از طریق سیستم گوارش و هضم فرد حرکت کند.
  4. نمونه برداری از غدد لنفاوی برای بررسی وجود سرطان : جراح، غدد لنفاوی معده شما را معاینه و نمونه ای از آن ها جدا می کند تا وجود سلول های سرطانی را در آن ها بررسی نماید.
  • برای تسکین علائم و عوارض سرطان معده جراحی پیشنهاد می شود

برداشتن بخشی از معده ممکن است علائم و نشانه های رشد تومور را در افراد مبتلا به سرطان معده پیشرفته تسکین دهد. در این حالت درست است که جراحی نمی تواند سرطان پیشرفته معده را درمان کند، اما می تواند فرد را از شر درد و آزار راحت نماید.

  • جراحی خطر خونریزی و عفونت را به همراه دارد

اگر تمام یا بخشی از معده فرد مبتلا برداشته شود، ممکن است او دچار مشکلات گوارشی شود.

آیا سرطان معده قابل درمان است

پرتو درمانی

در پرتودرمانی از پرتوهای پرانرژی مانند اشعه ایکس و پروتون برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می شود. در این روش، فرد بیمار روی یک تخت می خوابد و این پرتوها انرژی دار، از دستگاهی که دور آن شخص حرکت می کند ساطع می شوند و به بدن اون اصابت می نمایند. در سرطان معده، از پرتودرمانی قبل از جراحی برای کوچک کردن تومور نیز می توان استفاده کرد تا به راحتی با جراحی از بین برود. پرتودرمانی همچنین می تواند پس از جراحی (پرتوی کمکی) برای از بین بردن سلول های سرطانی که ممکن است در ناحیه اطراف مری یا معده فرد باقی مانده اند، استفاده شود.

در درمان سرطان معده، پرتودرمانی و شیمی درمانی معمولاً همزمان و اغلب قبل از جراحی ، انجام می شود. پرتودرمانی معده می تواند باعث اسهال، سو هاضمه، حالت تهوع و استفراغ شود. همچنین گاهی ممکن است باعث درد هنگام بلع و مشکل بلع شود. برای جلوگیری از این عوارض جانبی، ممکن است به شخص توصیه شود که یک لوله تغذیه را از طریق یک برش کوچک در شکم خود در معده اش قرار دهد تا وضعیت مری وی نیز بهبود یابد. در موارد سرطان های پیشرفته، ممکن است از پرتودرمانی برای تسکین عوارض جانبی ناشی از تومور های بزرگ استفاده شود.

شیمی درمانی

شیمی درمانی نوعی درمان دارویی است که از مواد شیمیایی برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می کند. داروهای شیمی درمانی به سراسر بدن فرد سفر می کنند و سلول های سرطانی را که ممکن است به خارج از معده گسترش یافته باشند را از بین می برند. شیمی درمانی را می توان قبل از جراحی انجام داد تا به کوچک کردن تومور، به راحت از بین رفتن آن کمک شود . شیمی درمانی همچنین پس از جراحی برای از بین بردن سلول های سرطانی که ممکن است در بدن باقی بمانند استفاده می شود. شیمی درمانی اغلب با پرتو درمانی ترکیب می گردد. این روش ممکن است به تنهایی در افراد مبتلا به سرطان معده پیشرفته برای تسکین علائم و نشانه ها استفاده شود.

عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به استفاده از نوع داروها دارد.

داروهای هدفمند

در درمان هدفمند از داروهایی استفاده می شود که به ناهنجاری های خاصی در سلول های سرطانی حمله می کنند یا سیستم ایمنی بدن فرد را به سمت نابودی سلول های سرطانی هدایت می نماید (ایمونوتراپی).

مراقبت های حمایتی (تسکینی)

مراقبت های تسکینی و حمایتی یک مراقبت پزشکی ویژه است که بر روی تسکین درد و سایر علائم یک بیماری جدی متمرکز است. متخصصان با فرد مبتلا، خانواده و سایر پزشکان شخص همکاری می کنند تا این نوع مراقبت را فرا گیرند. مراقبت های تسکینی را می توان هنگام انجام درمان های تهاجمی مانند جراحی، شیمی درمانی یا پرتودرمانی مورد استفاده داد. وقتی از مراقبت های حمایتی همراه با سایر روش های درمانی مناسب کمک گرفته شود، افراد مبتلا به سرطان ممکن است احساس بهتری کنند و عمر طولانی تری داشته باشند. معمولا مراقبت های حمایتی توسط تیمی از پزشکان، پرستاران و سایر افراد متخصص آموزش دیده ارائه می شود. هدف تیم های مراقبت تسکینی بهبود بخشیدن کیفیت زندگی افراد مبتلا به سرطان و خانواده های آن ها است .

احتمال ارائه ی درمان های موثر در آینده

محققان در سراسر جهان در حال مطالعه بر تعدادی از داروهای جدید هستند که از قدرت سیستم ایمنی بدن برای ریشه کن کردن سرطان استفاده می کنند. روشی به نام ایمنی درمانی. این داروها به روش های پیچیده ای کار می کنند تا سیستم ایمنی بدن به سلول های سرطانی طوری پاسخ دهد که به مهاجمان خارجی مانند باکتری ها پاسخ می دهد.

منبع: www.healthline.com

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

  • لطیفی

    خدا همه سرطانیرو شفا بده

    ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ پاسخ دهید
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *