کدام مواد غذایی باعث لک صورت می شوند؟

لکه های تیره روی پوست نتیجه تجمع رنگدانه ای تیره به نام ملانین هستند. لک همچنین می تواند در اثر آسیب رادیکال های آزاد به وجود بیاید. ارتباط رژیم غذایی و لک نیز همچنان یک موضوع بحث برانگیز است؛ اما تحقیقات اخیر نشان می دهد که رژیم غذایی می تواند نقش مهمی در ایجاد لک ایفا کند. به همین دلیل مهم است بدانیم که کدام مواد غذایی باعث لک صورت می شوند.

در این مقاله از مجله زیبا بمان، 7 ماده غذایی که می توانند باعث بروز لک شوند را بررسی می کنیم. با ما همراه باشید.

برای درمان لک صورت چی بخوریم

مواد غذایی که باعث لک صورت می شوند کدامند؟

یک سری غذاها وجود دارند که به ایجاد مشکلات پوستی (از جمله لک) مشهور هستند. مانند:

  • لبنیات: شیر، پنیر و سایر مشتقات لبنی به طور طبیعی ضد التهاب هستند. از این رو، اغلب حاوی هورمون های مصنوعی هستند که هضم آن ها برای روده دشوار است. این اتفاق منجر به ضعیف شدن پوست شده و می تواند جوش و لک را به همراه داشته باشد.
  • شکر و انواع قندهای مصنوعی: کیک، آب نبات، شکلات، بستنی، دونات، نوشابه و نوشیدنی های انرژی زا دارای مقدار زیادی شکر هستند. شکر و سایر قندهای مصنوعی نوعی خوراکی التهابی محسوب می شوند. به همین دلیل می توانند مشکلات پوستی را به همراه داشته باشند.
  • غذاهای سرخ کرده: مصرف مداوم هرگونه غذای سرخ کرده از جمله سیب زمینی سرخ کرده و فست فود می تواند باعث ایجاد جوش و لک شود. چرا که روغن و مواد شیمیایی موجود در این غذاها به سلامت پوست آسیب می رسانند.
  • الکل: الکل به طور طبیعی سلول های بدن را کم می کند؛ و سلول های پوست نیز از این قاعده مستثنی نیستند. کم شدن تعداد یا آسیب دیدن سلول ها باعث خشکی، کدر شدن و پیری پوست می شود. به علاوه، اکثر نوشیدنی های الکلی دارای مقدار زیادی قند مصنوعی هستند؛ که اندکی قبل راجع به مضرات آن برای پوست صحبت کردیم.
  • کربوهیدرات های ساده: کربوهیدرات های ساده در ذرت بوداده، برنج سفید، نان سفید، میان وعده های شیرین، پیتزا و سایر مواد غذایی یافت می شوند. این کربوهیدرات ها باکتری های خوب را در بدن از بین می برند و تولید چربی پوست را افزایش می دهند. چربی زیاد پوست باعث رشد باکتری های جوش زا شده و در نهایت، فرد را با انبوهی از جوش و لک مواجه می کند.
  • نمک: همه میان وعده های شور از جمله بیسکوییت شور، چیپس، پفک و حتی برخی غذاها مانند ماهی شور سرشار از نمک هستند. نمک حاوی سدیم است که اگر در مقادیر زیاد مصرف شود، باعث مرگ سلول های پوست خواهد شد. سلول های باقی مانده پوست این اتفاق را با تولید بیش از حد چربی جبران می کنند؛ که باعث ایجاد جوش و لک های پوستی می شود.
  • سویا: سویا حاوی فیتواستروژن است که یک نسخه کپی از استروژن طبیعی محسوب می شود. این ماده باعث عدم تعادل هورمونی می شود. عدم تعادل هورمونی خود یکی از رایج ترین دلایل ایجاد جوش و لک است.
  • غذاهای تند: غذاهای تند حرارت بدن را افزایش داده و باعث التهاب می شوند. این التهاب می تواند باعث بدتر شدن جوش ها و لک های پوستی شود.
  • قهوه و محصولات حاوی کافئین: کافئین باعث افزایش هورمون کورتیزول (هورمون استرس) می شود. این هورمون دشمن پوست است و می تواند باعث ایجاد یا بدتر شدن مشکلات پوستی شود.

اکنون که با مواد غذایی آسیب رسان پوست آشنا شدیم، وقت آن است که غذاهای مفید برای درمان لک صورت را بررسی کنیم.

برای درمان لک صورت چه بخوریم؟

رعایت یک رژیم غذایی سالم برای حفظ سلامت پوست بسیار مهم است. برخی از بهترین غذاها برای مبارزه با مشکلات پوستی عبارت اند از: کلم پیچ، لیمو، کدو تنبل، انواع توت ها، ماهی و حبوبات. همچنین توصیه می شود مواد غذایی زیر را در رژیم غذایی خود بگنجانید:

  • آووکادو: آووکادو نه تنها خوشمزه است، بلکه سرشار از چربی های سالم و آنتی اکسیدان هایی است که از پوست در برابر پیری زودرس و آسیب ناشی از آفتاب محافظت می کنند. آووکادو دارای ویتامین های E و C است؛ ویتامین هایی که از کلاژن پوست محافظت کرده و با آسیب اکسیداتیو مقابله می کنند.
  • ماهی های چرب: ماهی های چرب سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند. پژوهش ها نشان داده است که که امگا 3 باعث استحکام و انعطاف پذیری پوست، کاهش التهاب و کاهش حساسیت در برابر اشعه های مضر UV می شود.
  • سیب زمینی و هویج شیرین: سیب زمینی شیرین و هویج شیرین حاوی مقادیر بالایی بتا کاروتن یا پروویتامین A هستند. هنگامی که بتا کاروتن مصرف می کنید، به پوست شما می رود و مانند ضد آفتاب طبیعی عمل می کند.
  • دانه ها و آجیل ها: دانه ها و آجیل ها منبع غنی از ریز مغذی های مفید مانند سلنیوم، روی، ویتامین E و اسیدهای چرب امگا 3 به شمار می روند.
  • مرکبات: میوه هایی مانند انگور، پرتقال و لیمو سرشار از ویتامین C هستند. ویتامین C باعث جوان تر و سفت تر شدن پوست می شود. علاوه بر آن، انگور قرمز حاوی رزوراترول است؛ ترکیبی که دارای خواص ضد پیری است.
  • آب: نوشیدن آب کافی باعث دفع سموم و رادیکال های آزاد از سلول های بدن (از جمله سلول های پوست) می شود. آب همچنین سلول ها را آبرسانی می کند؛ تا بتوانند به راحتی در برابر اثرات منفی نور خورشید مقاومت کنند.

کلام آخر

پیروی از یک رژیم غذایی سالم روشی مفید و مؤثر برای کاهش رنگدانه های پوستی و درمان لک صورت است. کافی است مصرف میوه، سبزیجات، انواع آجیل و غذاهای دریایی را در میان وعده های غذایی خود بگنجانید و همچنین از مصرف غذاهایی که به پوست شما آسیب وارد می کنند پرهیز کنید.

منبع: clearifirx

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

  • حسین

    بنده یک مدت سویا و تندی میخوردم و شیرینی صورتم لک افتاد

    ۲۳ فروردین ۱۴۰۲ پاسخ دهید
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *