نحوه تمیز کردن پیرسینگ بینی به چه صورت است ؟ مراقبت ها و عوارض

یک پیرسینگ بینی جدید برای بهبود و جلوگیری از عفونت به تمیزکاری منظم و کامل نیاز دارد. مراقبت های  پیرسینگ باید از روزی که پیرسینگ جدید زده اید شروع شود و تا زمان بهبودی کامل ادامه یابد. دانستن چگونگی تمیز کردن سوراخ بینی مهم است ، زیرا تمیز کردن از عفونت و سایر عوارض مانند برجستگی و بدشکلی بینی ، دشواری در تنفس و اسکار جلوگیری می کند. در این مقاله همه مواردی که فرد باید در مورد نحوه تمیز کردن پیرسینگ بینی بداند تا سریعتر بهبود یابد ، توضیح داده شده است.

تمیز کردن پیرسینگ بینی

چگونه پیرسینگ بینی خود را تمیز کنیم ؟

تمیز کردن سوراخ بینی برای اولین بار می تواند چالش برانگیز باشد ، زیرا این ناحیه دردناک و لطیف است.  با این حال ، تمیز کردن محل سوراخ کردن باعث تسکین آن و کاهش درد و تورم می شود. متخصصان توصیه می کنند که پیرسینگ یا سوراخ بینی را دو بار در روز تمیز کنید تا کاملا بهبود یابد. زیرا تاخیر در تمیز کردن پیرسینگ می تواند باعث کثیفی و بدنبال آن عفونت شود، البته این نکته را نباید فراموش کنید که تمیز کردن بیش از حد نیز می تواند باعث سوزش و تاخیر در روند بهبود شود. 

برای تمیز کردن پیرسینگ بینی خود به چه چیزهایی نیاز پیدا خواهید کرد ؟

  • یک لیوان تمیز
  • محلول نمک دریایی یا نمک معمولی (تهیه این ساده با استفاده از آب استریل گرم و نمک)
  • پنبه 
  • روغن اسطوخودوس
  • صابون ضد باکتری
  • پارچه ای بدون پرز یا دستمال کاغذی

روند تمیز کردن به چه صورت خواهد بود ؟

فرد می تواند پیرسینگ بینی را با قرار دادن آن در آب نمک گرم و نگه داشتن آن در آب به مدت 3-5 دقیقه تمیز کند. 1/4 غذاخوری نمک دریایی بدون ید را در یک فنجان آب ولرم حل کرده یا می توانید از داروخانه ها سرم نمکی استریل و بسته بندی بخرید. یا پنبه ای را به آب نمک آغشته کرده و برای مدت 3 الی 4 دقیقه پیرسینگ را در پیرسینگ نگه دارید. سپس باید آن را به خوبی تمیز کنید. سپس پیرسینگ را با حوله یا پارچه تمیز خشک کنید. 
اگر پیرسینگ را کم تمیز کنید ممکن است کثیف و عفونی شود و در صورت تمیز کردن بیش از حد نیز ممکن است موجب حساسیت و تاخیر در بهبود آن شود. بعد از در آوردن پیرسینگ آن را تمیز با آب بشویید سپس آن را با حوله یا دستمال تمیز خشک کنید. 
قبل از اینکه به پیرسینگ دست بزنید بهتر است دستان خود را با صابون آنتی باکتریال بشوید. در غیر این صورت باکتری های دست می تواند ورود کنند و باعث ایجاد عفونت در ناحیه پیرسینگ شده شوند. 
در صورتی که شاهد پوست پوست شدن اطراف سوراخ بینی خود شدید حتما باید پوست ها را تمیز کنید. پوست شدن اطراف بدن به علت این است که بدن سعی در محافظت از بدن در برابر پیرسینگ دارد. 
شما می توانید از روغن اسطوخودوس برای کاهش حساسیت و بهبود آن استفاده نمایید. می توانید پیرسینگ را کمی به روغن اسطوخودوس آغشته کنید و سپس آن را با دستمال تمیز پاک کنید. (مقدار زیاد روغن اسطوخودوس ممکن است باعث سوزش در بینی شما شود. )

نکات 

  • از اصل بودن روغن اسطوخودوس خود مطمئن شوید و بهتر است آن را از سوپرمارکت ها یا داروخانه ها خریداری کنید. 
  • پیرسینگ را کاملا تمیز کنید (از الیاف و موادی که ممکن است به آن بچسبد) و آن را در داخل بینی خود قرار دهید. 

مراقبت های بعد از پیرسینگ بینی

انجام سوراخ کردن بینی یک روند نسبتاً سریع است که فقط چند دقیقه طول می کشد. با این حال ، روند بهبودی چندین ماه طول می کشد. مراقبت های بعد از سوراخ کردن بینی قسمت مهمی از روند بهبودی است. تمیز کردن مکرر اولین مرحله در مراقبت های بعد از سوراخ کردن بینی است. فردی که پیرسینگ بینی شما را انجام می دهد دستورالعمل های زیر را برای مراقبت های بعدی توصیه می کند:

  • حداقل دو بار در روز با استفاده از محلول نمکی محل را تمیز کنید. 
  • برای تمیز کردن پیرسینگ خود از ضد عفونی کننده های قوی استفاده نکنید. استفاده از ضد عفونی کننده هایی مانند باکتین، نئوسپورین، باسیتراسین، پراکسید هیدروژن، الکل یا روغن درخت چای می تواند باعث تحریک یا آسیب به پوست شما و طولانی تر شدن زمان بهبود شود. 
  • از وسایل آرایشی ، حتی ضد آفتاب ها در محل پیرسینگ استفاده نکنید. زیرا می تواند سوراخ بینی را مسدود کرده و باعث ایجاد عفونت شود. 
  • تا زمان بهبودی کامل نباید پیرسینگ را از بینی خود درآورید زیرا برداشتن آن موجب بستن شدن سوراخ بینی خواهد شد. زمانی که بخوهید به سوراخ جوش خورده پیرسینگ وارد کنید می تواند موجب التهاب ، درد و عفونت شود. زمان بهبود سوراخ بینی ممکن است 12 الی 24 هفته طول بکشد.
  • از رفتن به جکوزی و استخر خودداری کنید، زیرا این محل ها عموما دارای باکتری های مضر می توانند باعث ایجاد عفونت شوند. در غیر این صورت می توانید از چسب زخم های ضد آب برای پوشاندن محل پیرسینگ استفاده کنید. 
  • بالش خود را مرتبا عوض کنید، زیرا بالش ها منبع باکتری هستند. می توانید از روکش های تمیز برای بالش ها استفاده کنید و بالش و روکش ها را پشت و رو کنید و تا چند شب استفاده کنید. 
  • از دستکاری کردن پیرسینگ خود جدا خودداری کنید. تا زمان بهبودی نباید پرسینگ را بچرخانید. فقط زمانی به پیرسینگ خود باید دست بزنید که دست شما تمیز و برای تمیز کردن پیرسینگ خود قرار است اقدام کنید. زیرا در صورت کثیف بودن دست های شما ممکن است پیرسینگ عفونت نکند.
  • پس از بهبود کامل سوراخ بینی می توانید محل را به آرامی با صابون بدون بو بشویید. 
  • با استفاده از روغن نارگیل می توانید محل سوراخ بینی را مرطوب کنید. 
  • بعد از حمام می توانید پوست پوست های اطراف بینی خود را به آرامی تمیز کنید. 
  • بیش از 3 بار پیرسینگ را نباید تمیز کنید زیرا باعث خشکی بیش از حد و عفونت خواهد شد. 
  • در صورتی که بر روی محل پیرسینگ برآمدگی سفت مشاهده کردید، باید روی آن خمیر آسپرین بمالید. بهتر است آسپرین را در آب حل کنید و آن را دوبار در روز بر روی برآمدگی پیرسینگ بمالید. این برآمدگی ایجاد شده باید بعد از 4 الی 6 روز از بین برود. زمانی که از این دارو استفاده می کنید نباید به پیرسینگ دست بزنید. 

مراقبت های بعدی سوراخ کردن بینی مهم است زیرا از عفونت و سایر عوارض مانند آسیب بینی و تغییر شکل بینی جلوگیری می کند.

عوارض سوراخ کردن بینی 

خطرات و عوارض سوراخ کردن بینی 

سوراخ کردن بینی طبیعتا شامل برخی خطرات و عوارض نیز می باشد. برخی از موارد رایج عبارتند از:

عفونت

در صورتی که شخصی نمی داند چگونه سوراخ بینی خود را تمیز کند ، احتمال آلودگی محل وجود دارد. اگر سوراخ بینی آلوده شود ، بهبود آن بیشتر طول می کشد. عفونت ها همچنین ممکن است عوارضی مانند زخم و برجستگی بینی ایجاد کنند. اگر شخصی فکر می کند که سوراخ بینی وی آلوده شده است ، باید با یک پزشک مشورت کند ، وی می تواند آنتی بیوتیک تجویز کند.

زخم در بینی

عفونت در سوراخ بینی درمان نشود می تواند باعث زخم و آسیب به بینی شود ، که باعث ایجاد یک آسیب در نواحی اطراف بینی نیز خواهد شد.

تغییرات فرم بینی

اگر فردی که بینی شما را سوراخ کرده است به درستی این کار را انجام نداده باشد ، یا عفونت درمان نشود ، ممکن است تغییراتی در شکل بینی ایجاد شود.

اگر پیرسینگ آلوده شود چه باید کرد ؟

احساس درد ، سوزش ، ترشح یا خونریزی طبیعی است زیرا یک سوراخ جدید ایجاد شده است و روند بهبود را طی می کند. اگر فراتر از این علائم گفته شده رخ دهد، جای نگرانی است. این علائم نگران کننده شامل :

  • قرمز یا بی رنگ بنظر رسیدن محل پیرسینگ
  • وجود تاول یا برجستگی
  • حساس نسبت به لمس 
  • دردناک و دارای احساس خارش
  • ترشحات سبز یا زرد که بوی بعدی نیز ایجاد می کنند.

هر کسی که همراه با علائم در محل سوراخ کردن تب داشته باشد باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کند.

سایر اقدامات احتیاطی ایمنی در هنگام بهبودی

وقتی صحبت از پیرسینگ بینی می شود ، بسیار مهم است که بدانید برای جلوگیری از عوارض شدیدتر ، چه کارهایی نباید انجام دهید. بطور کلی شخصی که از سوراخ بینی مراقبت می کند باید همیشه از موارد زیر جلوگیری کند:

  • با دست آلوده به پیرسینگ بینی خود دست نزنید.
  • دستکاری کردن و حرکت دادن پیرسینگ که می تواند باعث ناراحتی و درد شود.
  • از به اشتراک گذاشتن جواهرات بینی با افراد دیگر خودداری کنید.
  • از داروهای ضد عفونی کننده بدون نسخه ، مانند نئوسپورین استفاده نکنید. 
  • خرید حلقه های بینی ساخته شده از مواد درجه یک و با کیفیت مانند استیل می تواند به شما در جلوگیری از واکنش های آلرژیک و سایر حساسیت های پوستی کمک می کند.
  • دلمه های زخم را نباید بردارید زیرا می تواند باعث ایجاد عفونت شود.
  • برای تمیز کردن قسمت داخلی سوراخ بینی می توانید از گوش پاک کن استفاده کنید. استفاده از این روش جرم ها را انتقال نمی دهد. 

خلاصه

دانستن نحوه تمیز کردن پیرسینگ بینی مهم است. مراقبت های بعد از پیرسینگ بینی با استفاده از آب نمک از روز اول به تسریع روند بهبودی کمک می کند. مراقبت های بعدی سوراخ کردن بینی برای کاهش خطر عفونت و سایر عوارض احتمالی مانند آسیب به بینی و تغییر شکل بینی امری حیاتی است. اگر فردی متوجه علائم غیرطبیعی از جمله ترشحات بدبو ، درد شدید ، برجستگی یا سفتی در بینی یا تب شد ، باید در اسرع وقت به دنبال مراقبت های پزشکی باشد.

چقدر طول می کشد سوراخ بینی بهبود یابد ؟

ترمیم سوراخ بینی به طور کامل در حدود 3 الی 6 ماه ممکن است طول بکشد. اگر چه ، زمان بهبود ممکن است در افراد متفاوت باشد. همچنین ممکن است به نوع سوراخ کردن بینی بستگی داشته باشد. برای مثال، سوراخ کردن پره بینی حدود 2 الی 4 ماه طول می کشد ، در حالی که سوراخ کردن ستونک بینی (کلوملا) ممکن است در مدت زمان کوتاه ترمیم شود.

زمان تعویض پیرسینگ چه موقع است ؟

قبل از بیرون آوردن یا تغییر جواهرات در سوراخ بینی ، فرد باید اطمینان حاصل کند که سوراخ بینی کاملاً بهبود یافته است. اگر شخصی هنوز حساسیت ، تورم ، ترشح ، ناراحتی یا درد را تجربه می کند ، یعنی زمان برداشتن یا تغییر دادن نوع پیرسینگ هنوز فرا نرسیده است.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *