گرلین: هرآنچه که باید درمورد هورمون گرسنگی بدانید!

گرلین یک هورمون است. نقش اصلی آن تنظیم اشتها است. همچنین عملکرد غده هیپوفیز را تسهیل می‌کند، انسولین را کنترل می‌کند و از سلامت قلب و عروق محافظت می‌کند. در این مقاله به بررسی این موضوع می‌پردازیم که گرلین چیست، عملکردها و سایر اثرات آن، و چگونه یک فرد می‌تواند میزان آن را در بدن خود کاهش دهد.

گرلین

گرلین چگونه اشتها را تنظیم می‌کند؟

Ghrelin که به عنوان هورمون گرسنگی نیز شناخته می‌شود، یک هورمون گردش خون است که عملکردهای زیادی در بدن دارد. تولید و آزادسازی گرلین عمدتاً در معده و همچنین در روده کوچک، مغز و پانکراس اتفاق می‌افتد. اگرچه این هورمون نقش‌های مختلفی را در بدن انسان ایفا می‌کند، اما عملکرد اصلی آن حول ناحیه دستگاه گوارش می‌چرخد. این قسمت از بدن شامل معده و روده کوچک است. این هورمون احساس گرسنگی و سیری را تسهیل می‌کند و باعث ذخیره چربی می‌شود. سطح گرلین در طول روز به طور قابل توجهی تغییر می‌کند، زمانی که فرد گرسنه است افزایش می‌یابد و پس از غذا خوردن کاهش می‌یابد.

وظایف هورمون گرلین

هورمون گرسنگی علاوه بر ایجاد گرسنگی و سیری، چندین عملکرد دیگر نیز دارد. برخی از این موارد عبارتند از:

ترشح غده هیپوفیز

غده هیپوفیز در مغز است و وظیفه اصلی آن ترشح هورمون است. از دو بخش اصلی تشکیل شده است: لوب قدامی و لوب خلفی. این هورمون به غده هیپوفیز کمک می‌کند تا هورمون‌های هیپوفیز قدامی ترشح کند.

تنظیم انسولین

برخی شواهد نشان می‌دهد که هورمون گرسنگی به تنظیم انسولین کمک می‌کند. این کار را با کنترل ترشح انسولین و سیگنال دهی گیرنده‌های انسولین انجام می‌دهد.

سلامت قلب و عروق

 هورمون گرسنگی می‌تواند چندین اثر مفید بر قلب داشته باشد و یک منبع درمانی امیدوارکننده در درمان بیماری‌های قلبی عروقی باشد. با این حال، مکانیسم‌های نهفته در پشت فواید گرلین برای سیستم قلبی عروقی کاملاً مشخص نیست.

رفتار مبتنی بر پاداش

 گرلین به عنوان سیگنالی عمل می‌کند که مسیر پاداش را بین معده و مغز تحریک می‌کند. بنابراین، در خوردن لذت‌گرا نقش دارد. یعنی زمانی که افراد غذا را برای لذت مصرف می‌کنند و برخلاف نیاز.

رفتار جنسی

مطالعه‌ای که موش‌ها را مورد بررسی قرار داد نشان داد که وقتی موش‌های نر مکمل گرلین دریافت می‌کنند، منجر به افزایش در رفتار جنسی آنها می‌شود. برای ارزیابی اینکه آیا این موضوع در انسان نیز صادق است، تحقیقات بیشتری لازم است.

کاهش گرلین

یک فرد برای حفظ و تنظیم برخی از عملکردهای حیاتی بدن به گرلین در بدن خود نیاز دارد. با این حال، از آنجایی که گرلین نقش کلیدی در گرسنگی و سیری دارد، کاهش سطح گرلین باعث می‌شود افراد اشتهای کمتری داشته باشند و در نتیجه وزن کم کنند. برخی تحقیقات نشان می‌دهد که سطح گرلین پس از کاهش وزن افزایش می‌یابد. یک فرد می‌تواند یشتر از حد معمول احساس گرسنگی کند، که باعث می‌شود بیشتر غذا بخورد و احتمالاً وزنی که از دست داده است را افزایش دهد. با این حال، تحقیقات نشان می‌دهد که تغییرات در سطوح گرلین به تنهایی پیش بینی کننده کافی برای افزایش وزن پس از کاهش وزن نیست. عوامل رفتاری و محیطی نیز نقش خواهند داشت.

گرلین

چگونه گرلین را در بدن خود کاهش یا افزایش دهیم؟

اگر می‌خواهید سطح گرلین را در بدن خود به طور طبیعی کاهش دهید، می‌توانید موارد زیر را امتحان کیند:

مصرف فروکتوز را کاهش دهید

مطالعات نشان می‌دهد که مصرف غذاهای سرشار از فروکتوز باعث افزایش گرلین می‌شود. افزایش سطح این هورمون باعث می‌شود فرد در طول روز وعده غذایی بیشتر غذا بخورد یا بلافاصله بعد از غذا احساس گرسنگی کند.

از برخی مواد مغذی بیشتر استفاده کنید

مصرف وعده‌های غذایی سرشار از پروتئین گرلین را سرکوب می‌کند و منجر به احساس سیری پایدارتر می‌شود. یک مطالعه نشان می‌دهد که مردان با وزن متوسط ​​بدن پس از مصرف وعده‌های غذایی پر کربوهیدرات احساس سیری بیشتری داشتند و سطح گرلین پایین‌تری داشتند.

ورزش

در مورد اینکه آیا ورزش می‌تواند سطوح این هورمون را در بدن افزایش یا کاهش دهد، بحث‌هایی وجود دارد. یک بررسی در سال 2018 نشان داد که ورزش هوازی شدید می‌تواند سطوح گرلین را کاهش دهد، در حالی که مطالعه دیگری نشان داد که تمرینات دایره‌ای سطح گرلین را افزایش می‌دهد. حتی اگر برخی از انواع ورزش سطح هورمون گرسنگی را افزایش دهد، می‌تواند بر احساس گرسنگی تأثیری نداشته باشد. ورزش همچنین بر هورمون‌های دیگر مانند انسولین و لپتین نیز تأثیر می‌گذارد که در گرسنگی نیز نقش دارند.

استرس را کاهش دهید

سطوح بالا و مزمن استرس باعث افزایش سطح گرلین می‌شود. به همین دلیل، افرادی که این نوع استرس‌ها را تجربه می‌کنند به پرخوری مبتلا می‌شوند. اگر افراد در طول دوره‌های استرس با غذا خوردن احساس آرامش کنند، مسیر پاداش را فعال می‌کنند و به سمت غذا خوردن راحت‌تر گرایش پیدا می‌کنند.

خلاصه

گرلین هورمونی است که عملکردهای زیادی در بدن انسان دارد. اینها شامل تنظیم اشتها، کنترل انسولین و بهبود سلامت قلب و عروق است. یک فرد برای تنظیم فرآیندهای مختلف بدن به گرلین نیاز دارد. با این حال، برخی از افراد می‌خواهند مقدار آن را در بدن خود کاهش دهند زیرا انجام این کار اشتها آن‌ها را سرکوب می‌کند و در نتیجه فرد کمتر غذا می‌خورد. کسانی که می‌خواهند سطوح این هورمون را در بدن خود به طور طبیعی کاهش دهند، باید مصرف فروکتوز خود را کاهش دهند، ورزش کنند و سعی کنند سطح استرس خود را به حداقل برسانند.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *