لیزر تبدیل به محبوب ترین روش از بین بردن موهای زائد بدن شده

لیزر موهای زائد

لیزر تبدیل به محبوب ترین روش از بین بردن موهای زائد بدن شده است زیرا تاثیرگذاری دائمی دارد و افراد با چند جلسه لیزر می توانند برای همیشه موهای زائد بدن و صورت خود را از بین ببرند. برای لیزر موهای زائد بدن، باید به کلینیک تخصصی زیر نظر دکتر مراجعه کنید تا پیش از انجام لیزر، از بی ضرر بودن این روش برای خود مطمئن شوید. لیزر موهای زائد برای برخی از افراد، به طور موقت مناسب نیست و بعضی دیگر از افراد به دلایلی همچون بیماری، به طور دائم نمی توانند لیزر را برای رفع موهای زائد خود انجام دهند. در این مطلب می خواهیم بررسی کنیم که لیزر موهای زائد برای چه کسانی ضرر دارد و کدام دسته از افراد به صورت موقت یا دائم از انجام لیزر منع هستند. لطفا همراه ما باشید.

لیزر موهای زائد برای چه کسانی ضرر دارد؟

لیزر موهای زائد با استفاده از دستگاه لیزر انجام می گیرد و طی آن، موهای زائد از ناحیه فولیکول ها تحت تاثیر قرار می گیرند تا با نابودی فولیکول ها، از رویش مجدد موها جلوگیری شود. دستگاه لیزر، امواجی را بر سطح پوست می تاباند و فولیکول ها با تحت تاثیر قرار گرفتن این امواج، به مرور از بین می روند همچنین برای از بین رفتن اکثر فولیکول ها نیاز به تکرار جلسات لیزر می باشد.

با توجه به عملکردی که دستگاه لیزر برای از بین بردن موهای زائد بدن دارد، استفاده از این دستگاه برای برخی از افراد ممنوع است زیرا ممکن است باعث عوارض پوستی در آنها شود یا اینکه لیزر برای آنها تاثیرگذاری لازم را نداشته باشد. اما لیزر موهای زائد برای چه کسانی ضرر دارد؟ در ادامه به این دسته از افراد اشاره کرده ایم :

افراد دارای کلوئید پوستی

افرادی که کلوئید بر روی پوست خود دارند، از انجام لیزر منع هستند. کلوئید در نتیجه آسیب به بافت پوست ایجاد می شود و به صورت زخم قرمز، برآمده و شبیه به گوشت اضافه است. استفاده از دستگاه لیزر بر روی گوشت اضافه پوست باعث عوارض پوستی می شود و نباید آن ناحیه را لیزر کرد.

پرمویی (هیرسوتیسم)

رشد غیرقابل توجیه موها تحت عنوان پرمویی یا هیرسوتیسم شناخته می شود. در این اختلال که در اثر مشکلات هورمونی ایجاد می شود، موهای سیاه و کلفت غالبا در نواحی صورت، شکم و … ایجاد می شوند. افراد دارای هیرسوتیسم ابتدا باید به پزشک غدد یا زنان مراجعه کنند و پس از درمان، می توانند از دستگاه لیزر موهای زائد استفاده نمایند.

افراد دارای کهیر و پوست ‌های حساس

پوست برخی از افراد بیش از حد حساس است و استفاده از دستگاه لیزر باعث حساسیت شدید، خارش، قرمزی و التهاب پوست آنها می شود. البته این علائم پوستی اگر تا چند دقیقه رفع شوند، خطری ندارند اما در صورت باقی ماندن علائم پوستی تا بیشتر از 24 ساعت، نباید از لیزر استفاده کرد.

یکی از دلایل حساسیت پوست، نامناسب و قدیمی بودن دستگاه لیزر هم می باشد و اگر پوست شما هم حساسیت نشان داده است، ابتدا مطمئن شوید که دستگاه لیزر مورد استفاده، جدید و دارای سیستم خنک کننده است و سپس با پزشک مشورت کنید. 

خالکوبی در ناحیه تحت لیزر

لیزر بر روی پوست دارای خالکوبی، اثرگذاری ندارد زیرا رنگدانه های تتو، نور لیزر را به خود جذب می کنند و لیزر نمی تواند بر روی فولیکول ها متمرکز شود همچنین امکان دارد پوست آسیب ببیند و رنگ تتو کمرنگ شود.

افراد با مشکل ترومبوفلبیت

ترومبوفلبیت به معنای التهاب وریدها همراه با لخته شدن خون است که به آن فلبیت هم گفته می شود. افراد با مشکل فلبیت، برای انجام لیزر منع هستند زیرا امکان به وجود آمدن لخته خون و بیماری ها وجود دارد.

افراد دارای پوست برنزه

لیزر موهای زائد

افرادی که پوست خود را برنز کرده اند، نباید لیزر موهای زائد انجام دهند زیرا برنز کردن باعث افزایش ملانین در سطح پوست می شود و تمرکز گرمای لیزر از روی فولیکول های مو برداشته می شود در نتیجه، تاثیرگذاری لیزر بر روی پوست برنز شده، کمتر است. از این رو توصیه می شود پیش از جلسات لیزر خود از برنز کردن و حمام آفتاب گرفتن خودداری نمایید.

مصرف داروهای ضد انعقاد خون

در پاسخ به این سوال که لیزر موهای زائد برای چه کسانی ضرر دارد، افرادی که داروهای ضدانعقاد خون مصرف می کنند نیز از انجام لیزر منع هستند. داروهای ضدانعقاد مانع از لخته شدن خون می شوند و احتمال افزایش خون ریزی را بالا می برند. لیزر موهای زائد در بعضی موارد ممکن است باعث خونریزی پوستی شود به همین دلیل بهتر است در صورت مصرف داروهای مذکور به شرح زیر، به پزشک خود اطلاع دهید.

  • ریواکسابان (rivaxaban)
  • آنتاگونیست ویتامین K : نوع خوراکی آن وارفارین (warfarin) است.
  • مهار کننده ترومبین : آرگاتروبان (argatroban)
  • آسپرین (asprine)
  • کلوپیدوگرل (پلاویکس plavix)
  • و …

افراد با خال های بزرگ

وجود خال های بزرگ در ناحیه تحت لیزر باعث انحراف تمرکز انرژی گرمایی لیزر از فولیکول ها می شود و تاثیرگذاری لیزر را کمتر می کنند. به همین دلیل بهتر است شات های لیزر، دورتر از خال ها تابانده شوند.

افرادی دارای هرپس ( زگیل )

هرپس سیمپلکس (HSV) در اثر تبخال ایجاد می شود و افرادی که دارای هرپس سیمپلکس  هستند نباید لیزر موهای زائد انجام دهند. این دسته از افراد ابتدا باید برای درمان زگیل های خود اقدام کنند و با مصرف داروهای ضدویروسی زیر نظر پزشک، زگیل ها را به طور کامل از بین ببرند سپس می توانند از لیزر موهای زائد بهره مند شوند.

خانم های باردار

انجام لیزر موهای زائد برای خانم های باردار ممنوع است زیرا خانم ها در این دوران دچار تغییرات هورمونی می شوند و ممکن است رشد مو در نواحی صورت، گردن، شکم و سینه داشته باشند. لیزر موهای زائد از نظر ایمنی، برای خانم های باردار خطری ندارد اما با توجه به تغییرات هورمونی، بهتر است لیزر به بعد از زایمان موکول شود.

افراد با مصرف داروهای حساس کننده پوست به نور

افرادی که داروهای حساس کننده پوست به نور را مصرف می کنند، باید دوره درمان خود را کامل کنند و سپس با در جریان قرار دادن پزشک می توانند از خدمات لیزر استفاده کنند. داروهایی که باعث حساسیت پوست به نور می شوند، عبارتند از :

  • فنوتیازین
  • فلوروکینولون‌ ­ها
  • داکسی سایکلین
  • سولفانامیدها
  • تتراسایکلین
  • داروهای NSAID یا ضد التهاب های غیر استروئیدی
  • رتینوئیدها
  • داروهای کاهنده­‌ قند خون
  • داروهای افزایش دهنده ادرار مانند فروزماید و بومتانید
  • انالاپرین
  • آمیودارون
  • دیلتیازم
  • هیدروکسی کلروکین
  • کینین
  • واریکونازول

سخن پایانی

در این مطلب بررسی کردیم که لیزر موهای زائد برای چه کسانی ضرر دارد و کدام دسته از افراد از انجام لیزر منع هستند. به طور کلی، اکثر افراد امکان لیزر موهای زائد بدن و صورت خود را دارند به جزء کسانی که دارای مشکلات پوستی، اختلالات هورمونی و حساسیت های شدید پوستی هستند یا داروهای خاصی مثل داروهای ضدانعقاد خون مصرف می کنند. شما برای اطمینان از اینکه کاندید مناسبی برای لیزر هستید یا خیر، باید به کلینیک زیبایی یک دکتر متخصص مراجعه کنید و پس از اعلام سوابق پزشکی خود به دکتر و همچنین معاینه شدن توسط پزشک، برای استفاده از خدمات زیبایی لیزر، اقدام کنید.

منبع

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *