خستگی در تابستان | چرا در فصل تابستان احساس خستگی می کنیم؟

با فرا رسیدن فصل تابستان، گاهاً می‌شنویم که اطرافیانمان از خستگی مداوم گله می‌کنند. اما این اتفاق تنها مختص تعداد انگشت‌شماری از انسان‌ها نیست؛ بلکه می‌تواند هر کسی را درگیر خود کند. در واقع خستگی در تابستان حقیقت دارد، اما این خستگی به دلایل مشخصی رخ می‌دهد که اگر این دلایل را برطرف کنیم خستگی‌مان نیز رفع خواهد شد.

در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان، به بررسی دلایل خستگی در فصل تابستان می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

خستگی در تابستان

علت خستگی در تابستان چیست؟

بدنتان در حال سازگار کردن خود با گرما است

اگر گرمای هوا را مقصر کمبود انرژی و خستگی غیرمعمول خود می‌دانید، باید بگوییم که در اشتباه نیستید! در واقع بدن باید خود را با گرمای هوا سازگار کند و این امر بسیار حائز اهمیت است. سازگاری با گرما نقش مهمی را در حفظ سلامتی بدن بازی می‌کند؛ اما چیزی نیست که یک شبه اتفاق بیافتد. ممکن است چند هفته طول بکشد تا بدن به طور کامل با گرمای فصل تابستان سازگار شود.

یكی از نتایج مهم سازگاری با گرما این است كه بدن یاد می‌گیرد كه برای خنك كردن خود تعریق بهتر و كارآمدتری داشته باشد. اگر گمان می‌کنید که عرق کردن چیزی جز دردسر نیست، شاید بهتر باشد نظرتان را عوض کنید! تعریق روشی برای خنک نگه داشتن بدن است. افزایش بیش از حد دمای بدن می‌تواند خطرات بسیاری را برای فرد در پی داشته باشد.

اگر بدن به خوبی با گرما سازگار نشود، تعریق مناسبی نیز نخواهد داشت. در نتیجه، ممکن است دمای بدن بیش از حد افزایش یابد. افزایش غیرمعمول دمای بدن نیز از دلایلی است که باعث می‌شود فرد احساس خستگی و تخلیه انرژی کند. علاوه بر این، احتمال گرمازدگی نیز بیشتر خواهد شد. برای جلوگیری از این امر بیشتر به دنبال سایه و مناطق خنک‌تر باشید؛ به خصوص اگر احساس ضعف یا حالت تهوع دارید.

متابولیسم (سوخت و ساز) بدنتان کند شده است

بسیاری از مردم نمی‌دانند که تغییر فصل‌ها تاثیر مستقیمی در متابولیسم و سطح انرژی بدن دارد. در طول دوره‌های گرم سال، متابولیسم بدن نسبت به دوره‌های سرما کندتر می‌شود. در واقع، هنگامی که در محیط سرد قرار داریم متابولیسم ما باید افزایش یابد تا بتواند دمای بدن ما را بالا ببرد. این امر هزینه‌ای دارد، و آن سوزاندن مقدار قابل توجهی کالری است.

اما اتفاقی که در گرمای تابستان رخ می‌دهد برعکس است؛ زیرا دمای بدن به اندازه کافی بالا است و نیازی به افزایش آن نیست. بنابراین، متابولیسم کند می‌شود تا موجب گرمای بیش از حد بدن شود. این سرعت متابولیک کندتر دلیل احساس خستگی و بی‌حالی برخی افراد در طول تابستان است.

در هنگام ورزش کالری بیشتری می‌سوزانید

به طور کلی، ورزش یا انجام فعالیت بدنی در گرما کالری بیشتری نسبت به سایر شرایط آب و هوایی می‌سوزاند. بدن در هوای گرم سریع‌تر خسته می‌شود؛ که این امر ضربان قلب را نسبتاً بالاتر خواهد برد. از آنجایی که فعالیت بیشتر قلب به انرژی بیشتری نیز احتیاج دارد، تولید انرژی و کالری‌سوزی افزایش می‌یابد. در نتیجه بدن در فصل تابستان سریع‌تر خسته می‌شود.

اگر فرد علی رغم این خستگی باز هم به تمرین خود ادامه ‌دهد تا برنامه روزانه خود را تکمیل کند، با خستگی بیشتر از حد معمول رو به رو خواهد شد. گاهی اوقات این خستگی بعد از ورزش یا هرگونه فعالیت بدنی می‎تواند ساعت‌ها و گاهی روزها به طول انجامد. اگر برای شما دلیل خستگی در تابستان فعالیت بدنی شدید است و تمرین در فضای باز به شما فشار زیادی وارد می‌کند؛ بهتر است در خانه یا باشگاه ورزش کنید یا حتی برای شنا به استخرهای سرپوشیده بروید.

بدنتان کمبود آب دارد

بدنتان کمبود آب دارد

یکی از نتایج ناشی از تعریق و افزایش متابولیسم در هوای گرم تابستان کمبود آب بدن است. کمبود آب بدن و مصرف ناکافی مایعات می‌تواند یکی از دلایلی باشد که در فصل تابستان احساس خستگی می‌کنیم. در حقیقت، کم آبی بدن یک مشکل مهم است که باید هر چه زودتر برای آن چاره‌ای اندیشید.

به یاد دارید که کمی پیش‌تر درباره عرق کردن صحبت کردیم؟ خوب، بدن برای تعریق بیشتر و خنک نگه داشتن خود آب را سریع‌تر و به مقدار بیشتر از دست می‌دهد. اگر فرد برای جبران این تعریق مایعات کافی ننوشد و سدیم مورد نیاز بدن را از رژیم غذایی خود دریافت نکند، تعادل الکترولیت‌ها و مایعات بدن به هم می‌خورد. این اتفاق اگر به درستی مورد توجه قرار نگیرد باعث کمبود انرژی و حتی بروز برخی بیماری‌های جسمی می‌گردد.

استرس دارید

به طور معمول، آب و هوا متداول‌ترین موضوعی است که مردم هنگام گرم شدن هوا درباره آن صحبت می‌کنند. شاید باور نکنید، اما این شکایت‌های پی در پی می‌تواند آرامش روحی و روانی بدن را مختل کرده و موجب استرس شود. استرس نیز انرژی بدن را کاهش داده و با خستگی رابطه مستقیمی خواهد داشت.

اگرچه بسیاری از مشکلات مرتبط با گرما را می‌توان با ویژگی‌های فیزیولوژیکی بدن انسان مطالعه و درمان کرد، اما یک مؤلفه روانی نیز وجود دارد که می‌تواند در سلامتی بسیاری از افراد نقش اساسی داشته باشد. به عبارت ساده‌تر، درصدی از مردم از گرما لذت نمی‌برند و آب و هوای تابستان را دوست ندارند. این مؤلفه روانشناختی می‌تواند تأثیرات فیزیولوژیکی گرما را بر بدن چنین افرادی بیشتر کند.

شکایت مداوم از گرمای هوا نه تنها بدن را خنک نمی‌کند؛ باعث بدتر شدن شرایط بدن نیز می‌شود. البته اشکالی ندارد که احساس گرما و خیسی عرق را دوست نداشته باشید، اما غر زدن و شکایت مداوم از آن علاوه بر اینکه دردی را دوا نمی‌کند بلکه موجب تخلیه بیشتر انرژی نیز می‌شود. هنگامی که به این فکر افتادید که گرما چقدر وحشتناک است و شدیداً کلافه شدید، زیر سایه بروید و خود را با نوشیدن آب یا پاشیدن آن بر روی سر و بدن خنک کنید. سپس تمام تلاشتان را بکنید که ذهن خود را از گرما دور کنید.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *