مراقبت بعد از عمل بینی استخوانی + مراقبت های قبل از عمل

در دوران بلوغ ، شکل صورت و بینی شما تغییر می کند. بینی شما به دلایل ژنتیکی یا در اثر آسیب دیدگی های خفیف یا شدید قوز دار به نظر می رسد.
چه زمانی باید جراحی بینی را انجام داد:
زمانی که از شکل ، اندازه یا زاویه بینی خود ناراضی باشید
اگر بینی شما خیلی بزرگ یا خیلی کوچک است یا متناسب با بقیه اجزای صورتتان نیست
اگر مشکلات تنفسی ناشی از بی نظمی داخل بینی مثل پولیپ یا انحراف تیغه دارید
اگر روی بینیتان قوز دارید یا نوک بینیتان آویزان، خیلی بلند یا پهن باشد
اکثر کاندید های جراحی بینی استخوانی، استخوان و غضروف زیادی در ناحیه بینیشان دارند و بیشتر بیماران از قوز بینی شکایت دارند.
در ادامه با مجله “زیبا بمان” همراه باشید، مراقبت بعد از عمل بینی استخوانی را شرح خواهیم داد. 

عمل بینی استخوانی

عمل بینی استخوانی چیست ؟

قبل از پاسخ به این سوال، ابتدا در مورد ساختار بینی بحث می کنیم. بینی از استخوان و غضروف تشکیل شده است. اگر بینی دارای قوز و غضروف زیاد باشد ، به آن بینی استخوانی یا غضروفی گفته می شود. پوست بینی استخوانی نازک است و تیغه ی باریکی دارد. نتیجه رینوپلاستی در افرادی که بینی استخوانی دارند بسیار زیباتر خواهد بود. بینی استخوانی همچنین دارای انعطاف پذیری بالا و استحکام و مقاومت کمتری نسبت به بینی گوشتی دارد.
افرادی که دارای بینی استخوانی کج، انحراف تیغه ی بینی، شکستگی و پولیپ بینی باشند و یا از قوز بینی خود ناراضی باشند کاندید عمل جراحی بینی استخوانی و یا رینوپلاستی می شوند. در ادامه بیشتر در مورد نحوه ی این جراحی و مراقبت های قبل و بعد از آن توضیح می دهیم.

انتخاب بهترین جراحان زیبایی بینی

انتخاب جراح مناسب مهمترین تصمیمی است که می توانید قبل از انجام جراحی بینی بگیرید. در برخی موارد ، افراد به دلیل پیشنهاد دوستان و نزدیکان خود به راحتی تصمیم به جراحی زیبایی بینی استخوانی می گیرند ، پس باید در اولین قدم، یک پزشک متخصص گوش و حلق  بینی مجرب را انتخاب نمایند.

دیدن نمونه کارهای پزشک

برخی از افراد به شمایل بینی خود بسیار حساس هستند. بنا بر این به این افراد توصیه می کنیم که قبل از انتخاب یک پزشک و تعیین زمان جراحی، نمونه جراحی های وی را در مطب، پیج های اینستاگرام و یا سایر صفحات مجزی آن پزشک ببینند و بعد تصمیم نهایی را اتخاذ کنند.

ملاقات با پزشک منتخب

پس از انتخاب یک پزشک متخصص، باید یک نوبت ویزیت از وی دریافت نمایید تا او فرم بینی شما را اسکن نماید و به درستی شما را راهنمایی کند.

مراقبت های قبل از عمل بینی استخوانی

پس از دریافت نوبت جراحی، بهتر است از پزشکتان راهنمایی هایی جهت مراقبت های قبل از عمل دریافت کنید. در زیر به برخی از این موارد اشاره شده است.

  • اگر بیماری خاصی دارید از ابتدا با پزشکتان در میان بگذارید.
  • چنانچه داروی خاصی مصرف می کنید حتما پزشکتان را در جریان قرار دهید.
  • به مدت 1 الی 2 هفته قبل از عمل، هیچ آنتی بیوتیک یا مسکنی (مخصوصا بروفن) را بدون صلاحدید پزشکتان مصرف نکنید.
  • حدود 2 هفته قبل از جراحی، دخانیات نظیر سیگار، قلیان و … را مصرف نکنید و الکل ننوشید.
  • شب قبل از عمل بینی حمام کنید.
  • شب قبل از جراحی شام سبک میل کنید و بعد از نیمه شب دیگر چیزی نخورید.

انجام جراحی زیبایی بینی و زمان آن

در جراحی زیبایی بینی استخوانی ، جراح غضروف و استخوان را برای شکل دادن به بینی برمی دارد یا شکل آن را تصحیح می کند. در ابتدا ، وی برش هایی برای بدست آوردن غضروف و استخوان ایجاد می کند و سپس قوز را برمی دارد. طول مدت این جراحی بسته به نوع بینی و ایراد آن متغیر است و از 1 ساعت به بالا زمان می برد.

مراقبت بعد از عمل بینی استخوانی

مراقبت بعد از عمل بینی استخوانی

استحمام پس از جراحی بینی : یک آتل یا باند به مدت 1 هفته روی بینی فرد قرار می گیرد. اگر باند خیس شود، احتمال افتادنش افزایش می یابد ، که مستقیماً روی نتیجه تأثیر می گذارد، بنا بر این از پزشک خود در مورد زمان اولین حمام پس از جراحی سوال بپرسید.

داروهای تجویز شده : این داروها مانند آنتی بیوتیک ها ، آرام بخش ها ، سرماخوردگی بزرگسالان و اسپری بینی و دگزامتازون برای کاهش تورم استفاده می شود و باید بعد از 6 ساعت و همراه با رژیم غذایی مورد استفاده قرار گیرد.

ماساژ بینی : دست خود را در دو طرف بینی قرار دهید و ماساژ بینی را  از بالا به پایین به آرامی شروع نمایید. تمرکز خود را بر روی قسمت های استخوانی بگذارید و زیاد فشار ندهید. ماساژ باید به گونه ای باشد که بینی به سمت گونه کشیده شود.

هزینه انجام جراحی بینی استخوانی : این هزینه بسته به مراحل انجام عمل جراحی، نوع مرکز درمانی و نوع ایرادات بینی  متغیر است و هزینه ای بین 3 میلیون تا 15 میلیون دارد.

آیا امکان برگشت فرم بینی وجود دارد ؟

انجام مراقبت های ذکر شده در بالا به اضافه ی نکاتی که پزشک به شما گوشزد می کند ، تأثیر مستقیم روی نتیجه عمل دارد. در صورت رعایت تمام موارد ، شما هرگز مشکلی نخواهید داشت و همه علائم مانند کبودی و تورم در ناحیه زیر چشم و بینی به سرعت برطرف می شود.

چسب زدن به بینی

برای افرادی که جراحی بینی استخوانی انجام می دهند ، مدت زمان توصیه شده جهت چسب زدن به بینی حدود 4 هفته (1 ماه) می باشد. در این مدت شما می توانید یک بار یا حتی دو بار در هفته به مطب پزشک جراحتان مراجعه نمایید تا خود شخص دکتر چسب بینی شما را تعویض کند تا شما هم نحوه صحیح چسب زدن را یاد بگیرید و ایرادات خودتان در مراحل چسب زدن را رفع کنید.
برای این امر می توانید از داروخانه یا مطب پزشک جراحتان یک نوار چسب 10 سانتی متری مخصوص بینی تهیه کنید، در حالی که وسط چسب روی قسمت پایین بینیتان قرار داشته باشد، نوار را روی بینی تان بگذارید و سپس دو طرف چسب را به سمت بالا بکشید تا کناره های بینی را به طور مستقیم در بر بگیرد. این عمل را مجددا انجام دهید تا زمانی که به شیوه ی استاندارد، بینی را ببندید یعنی ه ترتیب 4 الی 5 نوار چسب را از نوک بینی به سمت بالا  و روی تیغه بینی بچسبانید به گونه ای که همدیگر را پوشش دهند. مراقب باشید که چسب ها را سفت تر یا شل تر از حد معمول نزنید. این کار خود باعث ایراد در فرم بینیتان می شود.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *