خال سرطانی شایع ترین علامت ملانوم پوست است. این نوعی سرطان پوست است. یک خال سرطانی به طور معمول یک خال جدید یا یک خال موجود است که دچار تغییرات خاصی شده است. اگرچه هر خال جدید یا در حال تغییر سرطان نیست ، اما مهم است که افراد خال های خود را بررسی کنند. ملانوما شایع ترین شکل سرطان پوست نیست ، اما اغلب جدی ترین نوع آن است. این به این دلیل است که می تواند به سرعت به سایر قسمت های بدن گسترش یابد ، درمان را دشوار کرده و اغلب منجر به چشم انداز ضعیف می شود. اگرچه تشخیص زود هنگام و دریافت سریع درمان می تواند چشم انداز افراد مبتلا به ملانوم را به طور قابل توجهی بهبود بخشد. به همین دلیل است که برای افراد مهم است که هوشیار باشند و مرتباً پوست خود را بررسی کنند.
یک عامل خطر مشترک برای خال های سرطانی قرار گرفتن بیش از حد در معرض اشعه ماورا بنفش است. بنابراین ، اقدامات احتیاطی از جمله محدود کردن قرار گرفتن در معرض آفتاب ، پوشیدن لباس محافظ در هنگام بیرون بودن و استفاده از کرم ضد آفتاب برای افراد بسیار حیاتی است. در این مقاله علل ملانوما ، برخی گزینه های درمانی و برخی نکات پیشگیری بحث خواهد شد.
فهرست مقالات
چه چیزی باعث ایجاد خال سرطانی می شود؟
خال سرطانی یا ملانوم ، نتیجه آسیب به DNA در سلولهای پوست است. این تغییرات یا جهش ها در ژن ها می تواند منجر به رشد سریع و خارج از کنترل سلول ها شود. ملانوما نوعی سرطان پوست است که وقتی سلولهای تولید کننده رنگدانه معروف به ملانوسیت جهش پیدا می کنند و شروع به تقسیم غیرقابل کنترل می کنند ، اتفاق می افتد. ملانوسیت ها رنگدانه ای به نام ملانین تولید می کنند. ملانین مسئول رنگ پوست است. پس از قرار گرفتن در معرض نور خورشید ، ملانوسیت ها برای محافظت از پوست در برابر اشعه ماورا بنفش مضر ، تولید ملانین را افزایش می دهند. به همین دلیل است که برخی از افراد ممکن است پس از قرار گرفتن در معرض نور خورشید برنزه شوند. بدن افراد با پوست تیره به طور طبیعی ملانین بیشتری نسبت به پوست روشن تر تولید می کند. این بدان معناست که افرادی با پوست تیره تا حدودی از محافظت طبیعی در برابر اشعه UV برخوردار هستند.
با این حال ، هنوز هم ممکن است برای افراد با پوست تیره تر ، خال های سرطانی ایجاد شود ، بنابراین این گروه ها نیز باید اقدامات احتیاطی مناسبی را انجام دهند. اگرچه خال های سرطانی در افراد رنگین پوست کمتر دیده می شود ، اما معمولاً نتایج بدتری دارند ، زیرا ملانومای که در پوست های تیره تر ظاهر می شود ، بیشتر حالت تهاجمی دارد.
خال ها خوشه های ملانوسیت هستند. به همین دلیل است که تقسیم سریع ملانوسیت های آسیب دیده می تواند منجر به ایجاد خال های سرطانی شود. با این حال ، هر خال سرطانی نیست. در حقیقت ، اکثر آنها بی ضرر هستند. قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور UV ، به ویژه UVA و UVB ، شایع ترین علت خال های سرطانی است. منبع اصلی نور ماورا بنفش نور خورشید است اما منابع مصنوعی نور مانند تخت های برنزه نیز نور ماورا بنفش تولید می کنند. در بعضی موارد نیز افراد جهش های ژنی را از والدین خود به ارث ببرند ، که می تواند شانس ابتلا به خال های سرطانی را افزایش دهد.
علائم و نشانه های خال های سرطانی
شناسایی خال سرطانی در مراحل اولیه ملانوما دشوار است. به همین دلیل ، افراد باید مرتباً پوست خود را از نظر وجود علائم تغییر ، مانند خال جدید یا تغییر شکل خال موجود بررسی کنند. اگر فردی مشکوک به سرطان خال باشد ، برای وی مهم است که برای تشخیص به متخصص پوست خود مراجعه کند. برخی علائم که مردم باید از آنها آگاه باشند. شامل :
- هرگونه تغییر در پوست ، مانند خال جدید یا تغییر در رنگ ، شکل یا اندازه خال موجود.
- خال که بهبود نمی یابد یا دردناک یا حساس می شود.
- خالی که دچار خارش می شود یا شروع به خونریزی می کند.
- خالی که ظاهری براق ، مومی ، صاف یا کم رنگ دارد.
- توده ای سفت و قرمز که خونریزی یا پوسته پوسته به نظر می رسد ( این مورد خصوصاً در مورد ملانوم آملانوتیک وجود دارد که به دلیل فاقد رنگدانه بیشتر تمایل به توجه ندارد)
- یک نقطه صاف و قرمز خشن ، خشک یا پوسته پوسته است
- یک لکه یا خط سیاه در زیر ناخن انگشت پا و دست که از ضربه به ناخن ایجاد نشده باشد (ملانومای ناخن تمایل به تهاجمی بودن دارند)
افراد همچنین می توانند برای بررسی خال های بالقوه سرطانی از قانون معاینه ABCDE پیروی کنند. این قانون پنج ویژگی ساده ملانوم اولیه را توصیف می کند. این ویژگی ها عبارتند از:
- عدم تقارن (Asymmetry) : به نظر می رسد نیمی از خال های سرطانی متفاوت از بقیه خال ها باشد.
- حاشیه (Border) : این خال ممکن است غیر معمولی باشد ، به این معنی که خال دارای ناهمواری باشد.
- رنگ (Color) : ممکن است حاوی سایه ها و رنگ های غیر معمولی باشند ، به طور معمول سیاه ، قهوه ای یا برنز. بعضی ممکن است شامل مناطق سفید ، خاکستری ، قرمز ، صورتی یا آبی باشد.
- قطر (Diameter) : خال های سرطانی می توانند اندازه خود را تغییر دهند و معمولاً بزرگتر شوند. اگر یک خال از 6 میلی متر بزرگتر شود (یک چهارم اینچ) ، ممکن است سرطانی باشد.
- در حال تکامل (Evolving) : تغییر شکل ظاهری خال در طی هفته ها یا ماه ها ممکن است نشان دهنده سرطانی بودن آن باشد.
توجه به این نکته مهم است که فقط حدود 20 الی 30٪ از ملانوم ها از خال های قبلی ناشی می شوند.
نحوه تشخیص خال های سرطانی
با استفاده از قانون ABCDE و بررسی منظم خال های جدید و موجود ، افراد ممکن است علائم اولیه خال سرطانی را تشخیص دهند. افراد باید سعی کنند تمام مناطق پوست خود ، از جمله کمر و سایر مناطق را که ممکن است بدون کمک به سختی دیده شوند ، بررسی کنند. آنها می توانند از آینه یا تلفن استفاده کنند یا از شریک زندگی ، یکی از اعضای خانواده ، دوست یا پزشک خود بخواهند که در این زمینه ها کمک کند.
اگر شخصی در مورد خال نگرانی یا نگرانی دارد ، باید به یک متخصص پوست مراجعه کند ، وی می تواند با استفاده از ابزارهای میکروسکوپی یا عکاسی ، خال را با جزئیات بیشتری بررسی کند.
اگر یک متخصص پوست به سرطان بودن یک خال مشکوک باشد ، ممکن است نمونه برداری کند. این روشی است که در آن یک متخصص مراقبت های بهداشتی نمونه ای از خال را می گیرد و آن را برای آزمایش در آزمایشگاه می فرستد.
درمان خال های سرطانی
درمان خال سرطانی معمولاً مانند سایر سرطان ها است. با این حال ، برخلاف سرطان های اندام های داخلی ، دسترسی به بافت سرطانی و برداشتن خال با جراحی آسان تر خواهد بود. بنابراین ، جراحی اغلب گزینه اصلی درمان بیشتر خال های سرطانی است.
این روش به طور معمول شامل برداشتن خال و برخی از بافت های غیر سرطانی اطراف آن است. اگر فردی تشخیص زودهنگام دریافت کرده باشد، جراحی می تواند یک درمان کافی برای درمان خال سرطانی باشد. اگر خال ناحیه زیادی از پوست را پوشانده باشد ، ممکن است پیوند پوست پس از جراحی لازم باشد.
معمولاً در حالی که فرد تحت بی حسی موضعی قرار دارد ، یک جراح برداشتن را انجام می دهد. این به این معنی است که فرد در طول عمل بیدار خواهد بود ، اما دردی احساس نخواهد کرد ، زیرا جراح ناحیه آسیب دیده را بی حس کرده است. جراح این نمونه از بافت برداشته شده را برای تعیین میزان درگیری سرطان به آسیب شناسی می فرستد. اگر خطر گسترش سرطان به اندام ها ، استخوان ها یا خون دیگر وجود داشته باشد ، پزشک ممکن است معاینات دیگری مانند بیوپسی غدد لنفاوی ، مطالعات رادیولوژیک یا هر دو را انجام دهد.
اگر سرطان گسترش یافته باشد ، پزشک بسته به جایی که در بدن گسترش یافته است ، درخواست درمان می کند. اینها ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- شیمی درمانی
- ایمونوتراپی
- پرتو درمانی
- درمان هدفمند : درمان هدفمند نوعی از درمان سرطان است که با استفاده از داروها یا مواد دیگر انواع خاصی از سلولهای سرطانی را به طور دقیق شناسایی و حمله می کند. یک درمان هدفمند می تواند به تنهایی یا در ترکیب با سایر روش های درمانی مانند شیمی درمانی سنتی ، استاندارد ، جراحی یا پرتودرمانی استفاده شود.
برای جلوگیری از ایجاد خال های سرطانی چه باید کرد ؟
هیچ راهی مطمئن برای جلوگیری از خال های سرطانی وجود ندارد. برخی از عوامل خطرزا – مانند سن ، پوست روشن و سابقه خانوادگی – ممکن است افراد خاصی را در معرض خال های سرطانی قرار دهد. افراد می توانند اقدامات احتیاطی مناسبی را برای کاهش خطر ابتلا به سرطان پوست انجام دهند. همچنین افراد باید از قرار گرفتن بیش از حد در معرض اشعه ماورا بنفش خودداری کنند. آنها می توانند با در سایه قرار گرفتن ، استفاده از ضد آفتاب و پوشیدن لباسی که بدن را در مقابل آفتاب محافظت می کند ، در خارج از خانه به این هدف برسند. پزشکان همچنین توصیه می کنند از لامپ ها و تخت های برنزه کننده خودداری کنید. افراد همچنین باید مرتباً پوست خود را بررسی کنند تا خال های جدید یا خال را تغییر دهند ، خصوصاً اگر سابقه خانوادگی ملانوم دارند.
خلاصه
ملانومای پوست نوعی تهاجمی از سرطان پوست است که معمولاً به صورت خال سرطانی بروز می کند. برای افراد مهم است که به طور منظم خال های خود را کنترل کرده و در صورت دیدن موارد جدید ، تغییر، نامنظم یا در حال رشد بودن خال ها به دنبال مراقبت پزشکی باشند. افراد همچنین باید اقدامات پیشگیرانه مناسبی مانند محدود کردن اشعه ماورا UV بنفش و استفاده از ضد آفتاب را انجام دهند.
دیدگاه کاربران