بوتاکس در بارداری : آیا می توان در دوران بارداری بوتاکس تزریق کرد؟

تزریق بوتاکس روشی است که ماهیچه های صورت را به طور موقت فلج می کند و از این طریق، چین و چروک های پوست را از بین می برد. این روش که بسیار محبوب شده است، حتی برای مقابله با سردرد و جلوگیری از تعریق نیز به کار می رود. با این حال، نمی توان گفت که عوارض جانبی تزریق بوتاکس صفر است. در نتیجه، این سوال مطرح می شود که آیا تزریق بوتاکس در دوران بارداری بی خطر است یا خیر؟

در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان، نظر متخصصان پوست و متخصصان زنان و زایمان را در این باره بررسی می کنیم. با ما همراه باشید.

تزریق بوتاکس در دوران بارداری

آیا تزریق بوتاکس در دوران بارداری بی خطر است؟

سازمان غذا و داروی آمریکا، فهرستی را تهیه کرده است که در آن ایمنی داروها برای مصرف در دوران بارداری درجه بندی می شود. این درجه بندی ها بر اساس حروف، از A (ایمن) تا X (بسیار کشنده) متغیر اند. بوتاکس از نظر سازمان غذا و داروی آمریکا، یک داروی رده C در نظر گرفته می شود.

این درجه بندی نشان می دهد که تزریق بوتاکس در دوران بارداری می تواند خطراتی را به همراه داشته باشد. به طور کلی، رده C به این معنی است که اگر فواید تزریق بوتاکس برای مادر بیشتر از خطرات احتمالی آن برای جنین باشد، می توان تزریق آن را انجام داد.

مثلاً اگر مادر با سردردهای میگرنی دست و پنجه نرم می کند، ممکن است بتواند برای درمان مشکل خود بوتاکس تزریق کند. اما تزریق بوتاکس برای اهداف مرتبط با زیبایی صورت و بدن، توصیه نمی شود. به همین دلیل اکثر مطب های زیبایی معتبر، برای زنان باردار بوتاکس تزریق نمی کنند.

عوارض احتمالی تزریق بوتاکس در دوران بارداری چیست؟

تعیین عوارض تزریق بوتاکس در بارداری نیازمند انجام آزمایش توسط محققان است. اما مادران باردار تمایلی به شرکت در این آزمایش ندارند؛ چرا که می تواند برای جنین خطرناک باشد. در نتیجه، تحقیقات در این زمینه کافی نیست و به سختی می توان راجع به عوارض دقیق بوتاکس سخن گفت.

با این حال، از نظر متخصصان، نگرانی اصلی درباره تزریق بوتاکس در بارداری احتمال ایجاد نقایص مادرزادی در جنین است. بوتاکس یک نوع سم تضعیف شده است که اگر به خارج از ناحیه تزریق گسترش یابد، ممکن است فرد را به بوتولیسم مبتلا کند. این بیماری می تواند کشنده باشد.

چه مدت بعد از زایمان می توان بوتاکس کرد؟

نظر متخصصان پوست در این مورد کمی متفاوت است. اما توصیه می شود در دوران شیردهی نیز از تزریق بوتاکس خودداری کنید. هنوز مشخص نیست که آیا سم بوتاکس می تواند به شیر مادر راه پیدا کند یا خیر. از این رو، بهتر است سلامت نوزاد خود را به خطر نیاندازید و تزریق بوتاکس را به بعد از دوران شیردهی موکول کنید.

جایگزین های ایمن برای بوتاکس در دوران بارداری کدام اند؟

هیچ روش درمانی نمی تواند دقیقاً مانند بوتاکس عمل کند. با این حال، یک سری روش ها وجود دارند که می توانند در کاهش چین و چروک های پوست مؤثر باشند. مانند:

  • هیدرو فیشیال: هیدرو فیشیال یکی از بهترین درمان‌ های زیبایی بی ‌خطر در دوران بارداری محسوب می شود. این روش علاوه بر پاکسازی و جوانسازی پوست، می تواند به کاهش جوش های هورمونی کمک کند.
  • لایه برداری شیمیایی: لایه برداری شیمیایی در مطب های زیبایی، یک گزینه جایگزین دیگر برای افراد باردار است. لایه برداری عمقی پوست می تواند به مرور زمان، چین و چروک ها را کاهش دهد. با این حال، باز هم بهتر است با متخصص پوست صحبت کنید.
  • ویتامین C موضعی: یکی از بهترین موادی که می‌توانید به روتین مراقبت از پوست خود اضافه کنید، ویتامین C است. ویتامین C یکی از قوی ‌ترین آنتی ‌اکسیدان‌ها برای ترمیم و محافظت از پوست در برابر آسیب‌ ناشی از نور خورشید و همچنین پیشگیری از پیری زودرس پوست است.
  • گلیکولیک اسید: اگر دوست دارید پوست خود را لایه برداری کرده و جوان تر به نظر برسید، اما تمایلی به لایه برداری شیمیایی در مطب های زیبایی ندارید، استفاده از گلیکولیک اسید یک جایگزین فوق العاده است. این ماده نوعی آلفا هیدروکسی اسید است که به دلیل از بین بردن سلول‌ های مرده پوست، چهره را روشن ‌تر، صاف ‌تر و شفاف ‌تر می کند. همچنین استفاده از آن در دوران بارداری و شیردهی کاملاً بی خطر است.
  • دستگاه رطوبت ساز: این روش از نظر فنی یک درمان موضعی برای چین و چروک نیست؛ اما می تواند بسیار مؤثر باشد. حتی اگر روتین مراقبت از پوست شما عالی باشد، وجود هوای خشک در محیط زندگی می ‌تواند تلاش ‌های شما را برای رسیدن به پوستی نرم، شاداب و جوان هدر بدهد. به همین دلیل توصیه می شود در محیط اتاق یا منزل خود، از یک دستگاه رطوبت ساز (مانند دستگاه بخور سرد) استفاده کنید.

در مجموع، توصیه می شود در دوران بارداری و شیردهی به سراغ تزریق بوتاکس نروید. چرا که عوارض جانبی سم بوتاکس صفر نیست و ممکن است برای جنین مشکل ایجاد کند. به جای آن می توانید از روش های بی خطری که بالاتر معرفی شد، برای کاهش چین و چروک کمک بگیرید.

منبع: byrdie

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *