روغن بادام تلخ و خواص آن

روغن بادام تلخ و خواص آن

بادام تلخ به خاطر وجود برخی ترکیبات سمی در ساختار خود برای مصرف غیر خوراکی کاربرد دارد. در مجله‌ی “زیبا بمان” قصد داریم شما را با روغن بادام تلخ و خواص آن آشنا سازیم. با ما همراه باشید تا درباره‌ی روغن بادام تلخ و خواص آن بیشتر بدانید.

روش تهیه‌ی روغن بادام در خانه

برای تهیه‌ی روغن بادام، بادام‌هایی را انتخاب کنید که مدت کمی مانده و کهنه شده‌اند. این بادام‌ ها را به مدت سه روز در آب خیس کرده تا پوست قهوه‌ای آن به راحتی از مغز سفید جدا شود. پس از پوست کردن بادام‌ها، آن‌ها را در دستگاه آسیاب ریخته و آنقدر آن را آسیاب کنید تا له شده و به حالت خمیری درآید. حال این خمیر را درون یک توری ریخته و با دست آنقدر فشار دهید  تا روغن از تفاله‌ی آن جدا شود. چند روز روغن را در جای ثابتی قرار دهید تا ذرات معلق در آن ته‌نشین شود و بتوانید روغن را از سطح آن جدا کنید.

تشخیص روغن بادام تلخ خالص

روغن بادام‌تلخ تازه مایعی شفاف به رنگ زرد روشن است و در غیر این صورت، رنگ آن زرد کدر است. بوی این روغن قوی و تلخ است و راه تشخیص آن از روغن بادام شیرین همین مورد است.

روش نگهداری روغن بادام تلخ

روغن بادام‌تلخ به راحتی با اکسیژن هوا واکنش داده و اکسید می‌شود؛ از این رو، این روغن را باید در ظرف در بسته و محیطی تاریک و سرد نگهداری کرد.

خواص روغن بادام تلخ

روغن بادام‌تلخ منبع عظیمی از مواد مغذی برای مو می‌باشد که سبب افزایش رشد موها و ضخیم شدن آن‌ها می‌شود. این روغن سرشار از آنتی‌اکسیدان و ترکیبات ضد التهابی است که باعث رفع انسداد فولیکول موها شده و باعث کاهش ریزش آن‌ها می‌گردد. همچنین، روغن بادام تلخ دارای خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی است که شوره‌ی سر را از بین می‌برد. خاصیت دیگر روغن بادام تلخ آبرسانی و حفظ رطوبت موها است و این امر سبب می‌شود از ایجاد موخوره به علت خشکی موها جلوگیری شود. برای رسیدن به خواص روغن بادام تلخ بر روی موها، به مدت یک ماه، هر روز موهای خود را با روغن بادام تلخ ماساژ دهید.

روغن بادام تلخ سرشار از ویتامین‌های A، E و B می‌باشد که به سرعت جذب پوست شده و باعث باز شدن منافذ پوست می‌شود. این روغن به حفظ رطوبت پوست کمک کرده و با حذف سلول‌های مرده و بازسازی سلول‌های پوست و از بین بردن چین و چروک‌های آن، از پیری زودرس پوست جلوگیری می‌کند. کاربرد شگفت‌انگیز این روغن در درمان بیماری‌های پوستی نظیر اگزما، آکنه و پسوریازیس است که با خاصیت مرطوب‌کنندگی خود باعث بهبود این بیماری‌ها می‌گردد. برای این منظور کافی است صورت خود را با آب گرم شسته و تمیز نمایید. یک قاشق غذاخوری از این روغن را به آرامی با نوک انگشتان خود و با حرکات دایره‌ای بر روی پوست صورت خود مالیده و پس از 10 دقیقه، صورت خود را با آب گرم بشویید.

راه حل طبیعی برای درمان سیاهی دور چشم نیز استفاده از روغن بادام تلخ است. استفاده‌ی منظم از این روغن باعث کاهش چین و چروک دور چشم، بازسازی سلول‌های پوستی دور آن و روشن شدن پوست اطراف آن می‌شود. وجود ویتامین E و اسیدهای چرب در این روغن به این فرآیند کمک می‌کند. برای رفع سیاهی دور چشم کافی است قبل از خواب یک قطره روغن بادام تلخ را دور چشم خود بمالید و صبح روز بعد، آن را با آب سرد بشویید.

روغن‌بادام‌تلخ در دسته‌ی روغن‌های سبک قرار دارد و به همین علت است که به راحتی جذب پوست شده و چربی کمی بر روی پوست باقی می‌گذارد. بنابراین، به عنوان یک لوسیون بدن می‌تواند زبری پوست را از بین ببرد و در درمان ترک دست، پا و لب موثر است. برای از بین بردن ترک‌های پوستی خود می‌توانید روزانه از روغن بادام تلخ مانند کرم مرطوب‌کننده استفاده نمایید.

یکی دیگر از کاربردهای روغن‌بادام‌تلخ، درمان عفونت گوش و روان شدن مایع درون آن است. یک قاشق غذاخوری از این روغن را به وسیله‌ی حرارت غیر مستقیم گرم کرده و اجازه دهید ولرم شود. سپس آن را درون گوش خود بچکانید.

روغن‌بادام‌تلخ دارای ترکیباتی مانند بنزآلدهید و هیدروژن سیانید است که می‌تواند درمان بیماری‌هایی با زمینه‌ی باکتریایی، ویروسی و قارچی باشد و تب را نیز از بین می‌برد؛ اما مصرف خوراکی آن با توجه به سمی بودن این روغن، محدودیت دارد.

روغن‌بادام‌تلخ با افزایش ادرار، به دفع سموم بدن کمک کرده و با آرام سازی بدن، سبب کاهش فشار خون نیز می‌گردد؛ اما دقت کنید که مصرف خوراکی این روغن توصیه نمی‌گردد.

تلخی روغن‎بادام‌تلخ و سمیت آن، باعث از بین رفتن کرم روده می‌شود؛ امـــــا کنترل دوز این دارو برای جلوگیری از مسمومیت بسیار اهمیت دارد و از مصرف خودسرانه و به شکل خوراکی آن باید پرهیز نمود.

توجه کنید که برای ماساژ بدن نوزاد، از روغن بادام شیرین استفاده کنید؛ استفاده از روغن بادام‌تلخ برای نوزادان به هیچ عنوان مجاز نیست!!!

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *