امروزه، استفاده از کرم ها و لوسیون های ضد چروک در میان افراد 30 سال به بالا بسیار رایج شده است. استفاده منظم از این محصولات می تواند پیری پوست را به تعویق بیاندازد. حتی گاهی اوقات، کرم های ضد چروک می توانند چین و چروک های سطحی پوست را که از قبل ایجاد شده اند، محو کنند. اما برای خرید بهترین کرم ضد چروک باید به چه نکاتی توجه داشت؟
در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان، همراه ما باشید تا ویژگی های بهترین کرم ضد چروک را بررسی کنیم.
بهترین کرم ضد چروک چیست؟
خوب بودن یا نبودن یک کرم ضد چروک، توسط مواد به کار رفته در آن تعیین می شود. بهترین مواد ضد چروک که می توانید در محصولات مورد نظر خود دنبال آن ها بگردید، عبارت اند از:
سرامیدها
بیرونی ترین لایه پوست، سد محافظتی پوست شناخته می شود و نقش اصلی آن، حفظ مواد مفید و خارج کردن مواد مضر از پوست است. سرامیدها، لیپیدهایی هستند که این سد را قوی و سالم نگه داشته و آب پوست را حفظ می کنند. از آنجایی که سرامیدها برای کمک به دور نگه داشتن محرک ها از پوست عالی هستند، افراد مبتلا به اگزما نیز می توانند از آن استفاده کنند. استفاده از سرامیدها اساساً هیچگونه عارضه جانبی به همراه ندارد.
کلاژن
کلاژن یکی از مهمترین پروتئین ها در پوست است و در واقع، زیر بنای پوست محسوب می شود. با این حال، با افزایش سن، تولید کلاژن در پوست کند می شود. به علاوه، عوامل خارجی (مانند قرار گرفتن در معرض نور خورشید) نیز به تجزیه کلاژن موجود در پوست می پردازند.
درست است که کلاژن یک ماده ضد پیری عالی است؛ اما از لحاظ موضعی، یک مولکول بزرگ است که ورود آن به پوست دشوار است. همچنین ممکن است اخیراً انواع مکمل های خوراکی حاوی کلاژن را دیده باشید. قرص ها و پودرهای کلاژن می توانند برای پوست مفید باشند؛ اما نمی توانند تغییر زیادی در ظاهر آن ایجاد کنند.
چرا که برای بدن، رساندن کلاژن از دستگاه گوارش به پوست دشوار است. بهترین راه این است که از کرم های ضد چروکی استفاده کنید که حاوی مولکول های کلاژن قابل جذب باشند.
گلیکولیک اسید
گلیکولیک اسید نوعی آلفا هیدروکسی اسید است که اندازه مولکولی کوچکی دارد؛ از این رو، به راحتی به اعماق پوست نفوذ می کند. این ماده یک لایه بردار محسوب می شود؛ از این طریق که به آرامی پیوندهای بین سلول های مرده پوست را حل می کند. در نتیجه باعث بهبود بافت، یکدست کردن رنگ پوست و کاهش اندازه منافذ پوستی می شود.
البته، گلیکولیک اسید یک خاصیت ضد پیری منحصر به فرد دیگر نیز دارد. این ماده قادر است کلاژن و الاستین پوست را افزایش دهد؛ بنابراین می تواند به از بین بردن چین و چروک های قدیمی تر نیز کمک کند. با این حال، باید توجه داشت که گلیکولیک اسید می تواند برای برخی افراد، به ویژه آن هایی که پوست فوق العاده حساسی دارند، تحریک کننده باشد. بنابراین استفاده از آن را به تدریج شروع کنید تا پوستتان کم کم عادت کند.
لاکتیک اسید
لاکتیک اسید نیز یکی دیگر از آلفا هیدروکسی اسیدها است که معمولاً از شیر گرفته می شود و ملایم تر از گلیکولیک اسید است. اسید لاکتیک یک ماده ضد چروک رایج در لایه برداری های انجام شده در سالن ها و مطب های زیبایی است. این ماده باعث یکدست تر و درخشان تر شدن پوست می شود.
به علاوه، برخلاف بسیاری از مواد لایه بردار دیگر که در صورت عدم استفاده صحیح می توانند پوست را خشک کنند، لاکتیک اسید باعث افزایش فاکتورهای مرطوب کننده طبیعی در پوست می شود. البته، به خاطر داشته باشید که این ماده پوست شما را نسبت به نور خورشید حساس تر می کند. بنابراین زمانی که از کرم های ضد چروک حاوی لاکتیک اسید استفاده می کنید، باید حتماً ضد آفتاب بزنید.
هیالورونیک اسید
هیالورونیک اسید یکی از پرطرفدار ترین مواد آبرسان در دنیا است. این ماده مانند یک اسفنج عمل می کند و آب را به سمت سطح پوست می کشد؛ سپس آن را در اعماق پوست حبس می کند. این بدان معنا است که هیالورونیک اسید نه تنها پوست را نرم و مرطوب می کند، بلکه می تواند به حجیم تر شدن پوست و پر کردن چین و چروک ها نیز کمک کند. زیرا می تواند تا هزار برابر وزن خود آب را نگه دارد.
هیالورونیک اسید یک قند طبیعی است که به طور طبیعی در بدن وجود دارد. ما تا حدود 20 سالگی آن را بدون نیاز به محصولات پوستی، در بدن خود تولید می کنیم. بنابراین بسیار بعید است که باعث ایجاد عارضه جانبی یا تحریک پوست شود.
فقط به یاد داشته باشید که هیالورونیک اسید روی پوست های خشک عمل نمی کند و حتی ممکن است باعث خشک تر شدن پوست شود. از این رو، قبل از استفاده از محصولات حاوی هیالورونیک اسید، باید پوست خود را مرطوب کنید. بعد از استفاده از هیالورونیک اسید نیز کرم مرطوب کننده بزنید تا آب جذب شده به پوست، تبخیر نشود.
روغن جوجوبا
روغن جوجوبا یکی از بهترین روغن های مراقبت از پوست است که خاصیت ضد پیری دارد. روغـن جوجوبا بیومیمتیک است؛ به این معنا که درست شبیه چربی طبیعی پوست عمل می کند. به عبارت دیگر، این روغن غیر کومدون زا است. منافذ را مسدود نمی کند، مرطوب کننده است و همچنین برای پوست های خشک، تحریک شده، خاصیت تسکین دهندگی دارد.
پس نیازی نیست نگران جوش زدن پوستتان باشید. روغن جوجوبا همچنین حاوی ویتامین E است؛ به این معنا که می تواند خاصیت آنتی اکسیدانی داشته باشد. این روغن همچنین ضد التهاب و آبرسان است.
نیاسین آمید
اگر با هر نوع قرمزی یا سوزش پوستی مانند روزاسه دست و پنجه نرم می کنید، نیاسین آمید یک گزینه عالی برای پوست شما است. نیاسین آمید نوعی ویتامین B3 است و علاوه بر دارا بودن خاصیت ضد پیری، به آرام کردن پوست ملتهب کمک می کند. همچنین در روشن شدن پوست و رفع لک های تیره نیز مؤثر است.
رتینول
رتینول یکی از مشتقات ویتامین A است. رتیـنول سرعت بازسازی سلول ها را افزایش داده و فرایند لایه برداری را تسریع می کند. از این رو، یک ماده عالی برای درمان چین و چروک های سطحی و آسیب های ناشی از نور خورشید است. این ماده برای مبارزه با لک ها نیز مفید است. بنابراین اگر با آکنه بزرگسالان سر و کار دارید، استفاده از رتینول می تواند به از بین رفتن سریع تر جای جوش و آکنه به شما کمک کند.
با این حال، رتینول دارای نکات منفی نیز هست. برای جلوگیری از تحریک شدن پوست، استفاده از رتینول را در غلظت های پایین تر شروع کرده و قبل و بعد از آن مرطوب کننده بزنید. این ماده در هنگام قرار گرفتن در معرض نور خورشید غیر فعال می شود؛ پس فقط قبل از خواب از آن استفاده کنید.
ویتامین C
ویتامین C نه تنها یک آنتی اکسیدان عالی است که به خنثی کردن رادیکال های آزاد آسیب رسان کمک می کند، بلکه در محو شدن لکه ها و یکدست شدن رنگ پوست نیز مؤثر است. این ویتامین همچنین تولید کلاژن را تحریک می کند. برخی از افراد نسبت به سایرین نسبت به ویتامین C حساس تر هستند و ممکن است بعد از استفاده، مقداری قرمزی و خارش را تجربه کنند.
اگرچه ویتامین C یکی از مواد رایج در بهترین کرم های ضد چروک بازار است، در صورت قرار گرفتن در معرض آفتاب به راحتی غیرفعال می شود. از این رو، توصیه می شود به دنبال محصولاتی باشید که بسته بندی تیره و مات دارند. سپس آن ها را در مکانی خنک و تاریک مانند کشو قرار دهید.
برگرفته از: realsimple
دیدگاه کاربران