کیست بارتولین خطرناک است؟علت و علائم و روش های درمانی آن

کیست بارتولین یک توده غیرسرطانی است که به دلیل انسداد در غدد بارتولین ایجاد می شود. غدد بارتولین بین واژن و ولو قرار دارند و معمولاً با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیستند. این غده مایعی تولید می کند که به کاهش اصطکاک در حین رابطه جنسی کمک می کند.

کیست های بارتولین توده های محکم و حساس هستند که همیشه باعث درد نمی شوند. اگرچه عوامل عفونی مسئولیتی در ایجاد کیست ندارند اما باکتری ها پس از تشکیل می توانند در مایع موجود در آنها وارد شوند. اگر این اتفاق بیفتد ، کیست ها ممکن است به آبسه تبدیل شوند.
در این مقاله از مجله زیبا بمان ، علائم ، علل و درمان کیست های بارتولین را بررسی می کنیم.

کیست بارتولین

علائم کیست بارتولین 

کیست های بزرگتر به خصوص در هنگام آمیزش جنسی ، هنگام راه رفتن ، یا در حالت نشستن احتمالاً باعث ناراحتی و درد در ولو (بخش خارجی ناحیه تناسلی خانم ها) می شوند. کیست های بارتولین نباید در افراد در سن باروری نگران کننده باشد. اما ، پس از یائسگی ، لازم است که دستگاه تناسلی را برای وجود توده یا کیست بررسی کنید و در مورد بدخیمی های احتمالی با پزشک مشورت کنید.

عوارض

گاهی اوقات ، باکتری ها می توانند وارد مایع کیست شده و باعث تجمع چرک به شکل آبسه بارتولین شوند. این آبسه می تواند دردناک باشد.
یک پزشک ممکن است آنتی بیوتیک هایی برای مقابله با عامل عفونی ایجاد کننده تجمع چرک تجویز کند. آبسه می تواند به سرعت گسترش یابد. فرد ممکن است علائم زیر را در ناحیه اطراف آبسه مشاهده کند:

  • سرخی
  • احساس گرما
  • درد در هنگام فعالیت جنسی
  • تب
  • پارگی و نشت

علل کیست بارتولین

غدد بارتولین مایعی روان کننده تولید می کنند که به کاهش اصطکاک در هنگام رابطه جنسی کمک می کند. این مایع از غدد بارتولین به مجاری قسمت پایین ورودی واژن می رود. اگر در این مجاری انسداد مخاط وجود داشته باشد ، مابع روان کننده تجمع می یابد. این تجمع باعث گسترش مجاری و تشکیل کیست بارتولین می شود.

واکنش سیستم ایمنی بدن به یک عامل عفونی باکتریایی ممکن است باعث انسداد و آبسه بعدی شود. نمونه هایی از این عوامل عبارتند از:

  •  سوزاک، بیماری که از طریق تماس جنسی قابل انتقال است
  • کلامیدیا
  • اشریشیا کلی ، که می تواند تأمین آب را تحت تأثیر قرار دهد و باعث کولیت خونریزی دهنده شود
  • استرپتوکوک پنومونیه ، که می تواند باعث ذات الریه و عفونت گوش میانی شود
  • هموفیلوس آنفلوانزا ، که می تواند باعث عفونت گوش و عفونت های تنفسی شود

عوامل خطر

دلایل دقیق انسداد مجرا اغلب مشخص نیست ، اگرچه باکتری ها در این امر نقش دارند. با این حال ، ویژگی های زیر احتمال ابتلا به کیست بارتولین را در فرد افزایش می دهد:

  • فعال بودن از نظر جنسی
  •  سن بین 20 تا 30 سال
  • قبلاً کیست بارتولین داشته است
  • تجربه صدمات جسمی در ناحیه آسیب دیده
  • تحت عمل جراحی واژن یا ولو قرار گرفتند

درمان های خانگی

اگر کیست بارتولین کوچک باشد و هیچ علامتی نداشته باشد ، ممکن است درمان لازم نباشد. با این حال ، پزشکان احتمالاً از فرد می خواهند کیست را کنترل کند و گزارش دهد که آیا اندازه آن افزایش یافته یا ناراحتی ایجاد می کند. اگر یک کیست کوچک باعث ناراحتی شود ، گزینه های درمان در خانه عبارتند از:

مسکن ها: مصرف مسکن های بدون نسخه ، از جمله استامینوفن و ایبوپروفن ، ممکن است به فرد مبتلا به کیست بارتولین کمک کند تا ناراحتی را تسکین دهد.
حمام گرم: خیساندن کیست به مدت 10-15 دقیقه ممکن است به ترکیدن و بهبود آن کمک کند.
کمپرس گرم: وارد آوردن فشار ملایم به کیست با آب گرم می تواند کمک کند.

با این حال ، مهم است که در مورد هر گونه توده غیرمعمول یا مشکوک در ناحیه واژن مشاوره بگیرید ، به خصوص اگر شخصی وارد یائسگی شده باشد.

درمان کیست بارتولین

درمان پزشکی

کیست های بزرگتر یا آنهایی که به آبسه تبدیل شده اند ممکن است به تخلیه و درمان نیاز داشته باشند. اگر کیست به آبسه تبدیل شده باشد ، پزشک ممکن است آنتی بیوتیک تجویز کند.
برای کیست های بزرگتر ، پزشک ممکن است بعد از اتمام دوره آنتی بیوتیک ، جراحی را توصیه کند.  این روش تحت بی حسی موضعی انجام می شود و شامل مراحل زیر است:

  • ابتدا کسیت برش داده می شود تا مایع چرک از آن خارج شود.
  • پزشک وسیله ای به نام کاتتر را وارد کیست می کند.
  • کاتتر حدود 4 هفته در محل خود باقی می ماند تا مایعات تخلیه شود.
  • معمولا کیست ها را بخیه نمی زنند تا چرک از آن ها خارج شود.

سایر درمان ها عبارتند از:

جراح کیست را باز کرده و مایع را تخلیه می کند. آنها لبه های پوست را بخیه می زنند تا ترشحات از بین بروند.
لیزر دی اکسید کربن: این لیزر بسیار متمرکز می تواند دهانه ای ایجاد کند که به تخلیه کیست کمک می کند.
آسپیراسیون سوزنی: جراح از سوزن برای تخلیه کیست استفاده می کند. بعضی اوقات ، پس از تخلیه کیست ، آنها چند دقیقه قبل از تخلیه حفره را با محلول 70٪ الکل پر می کنند. این محلول خطر ورود باکتری به زخم را کاهش می دهد.
برداشتن غده: اگر فردی کیست های مکرر زیادی داشته باشد که به هیچ وجه درمانی به خوبی جواب ندهند ، پزشک ممکن است برداشتن غده بارتولین را به طور کامل توصیه کند.

تشخیص

پزشک معمولاً می تواند در معاینه لگن این نوع کیست را تشخیص دهد. آنها ممکن است به فردی توصیه کنند که برای کشف کیست بارتولین آزمایش عفونتهای مقاربتی (STI) را انجام دهد. این فرایند شامل آزمایش ادرار یا خون و همچنین سواب از ناحیه تناسلی است. اگر فرد وارد یائسگی شده باشد ، ممکن است پزشک نمونه برداری از کیست را برای تشخیص سرطان ولو توصیه کند.

جلوگیری

از آنجا که پزشکان از علت انسداد مجاری اولیه اطمینان ندارند ، توصیه های زیادی برای جلوگیری از کیست بارتولین ارائه نشده است.

با این حال ، از آنجا که عفونت های مقاربتی ، مانند سوزاک و کلامیدیا می تواند باعث ایجاد کیست شود ، افرادی که از نظر جنسی فعال هستند می توانند با استفاده از پیشگیری از بارداری با  کاندوم خطر این کیست را کاهش دهند.

استفاده از گزینه های درمان خانگی در این مقاله می تواند به افراد مبتلا به کیست بدون علامت کمک کند تا از تشکیل آبسه جلوگیری کند.

خلاصه

کیست بارتولین به رشد غدد بارتولین گفته می شود که در هنگام تماس جنسی مایع روان کننده تولید می کند. کیست اغلب بدون درد است و به سختی قابل مشاهده است تا زمانی که پزشک در حین معاینه معمول یا در هنگام بررسی وضعیت سلامتی دیگری آن را تشخیص دهد.

عوامل عفونی باکتریایی اغلب باعث انسداد مجاری اولیه می شوند که منجر به کیست های بارتولین می شود ، اگرچه سازوکارهای دقیق انسداد اغلب مشخص نیست. برخی از عفونت های مقاربتی مانند سوزاک و کلامیدیا می توانند باعث ایجاد کیست شوند.

معمولاً کیست های کوچک و بدون درد یا استفاده از داروهای خانگی درمان می شوند. با این حال ، کیست های بزرگ یا آنهایی که به آبسه تبدیل شده اند ممکن است نیاز به پزشک داشته باشند.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *