پوشیدن شورت: خوب یا بد؟ | هر آنچه باید درباره فواید و مضرات لباس زیر بدانید

از بچگی به همه ما توصیه کرده‌اند که شورت بپوشیم؛ چرا که این امر نه تنها یک مورد بهداشتی بلکه یک هنجار اجتماعی نیز تلقی می‌شود. استفاده از لباس زیر برای برخی از افراد آزاردهنده است و برای برخی دیگر به اندازه نفس کشیدن اهمیت دارد. اما بدون شک این سوالات بارها برای شما هم پیش آمده است: چرا باید شورت بپوشیم؟ اصلاً پوشیدن شورت خوب است یا بد؟

در این مقاله از مجله زیبا بمان، درباره فواید و مضرات پوشیدن شورت صحبت می‌کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.

مزایا و معایب پوشیدن لباس زیر

پوشیدن شورت چه فواید و مضراتی برای سلامتی دارد؟

پوشیدن لباس زیر مزایا و معایب مختلفی دارد که در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

مضرات و معایب پوشیدن لباس زیر

1- افزایش خطر ابتلا به عفونت ادراری و عفونت واژن

هیچکس دوست ندارد به عفونت ادراری یا عفونت واژن مبتلا شود؛ چرا که این عارضه می‌تواند بوی نامطلوب، خارش و حساسیت را به همراه داشته باشد. طبق تحقیقات، با نپوشیدن شورت می‌توان احتمال ابتلا به عفونت ادراری و عفونت قارچی واژن را کاهش داد؛ به خصوص در آن دسته افرادی که مکرراً دچار عفونت می‌شوند. اما چرا پوشیدن شورت می‌تواند احتمال عفونت را افزایش دهد؟

در واقع، لباس زیر قادر است رطوبت و میکروب‌های اضافی را در خود به دام بیندازد. این یعنی شورت با مهیا کردن یک محیط مرطوب، زمینه رشد و تکثیر باکتری‌ها و قارچ‌های عفونی را فراهم کرده و باعث عفونت واژن می‌شود. بعلاوه، پوشیدن شورت نامناسب حتی ممکن است باعث عفونت ادراری نیز بشود؛ زیرا امکان انتقال باکتری‌های راست روده به مجاری ادراری وجود خواهد داشت.

با این حال، هنوز هم شواهد محکمی مبنی بر اینکه پوشیدن لباس زیر ارتباط مستقیم و قطعی با عفونت دارد یافت نشده است.

2- جلوگیری از تنفس ناحیه تناسلی

لباس زیر نامناسب (به خصوص شورت‌هایی که از جنس پلاستیک ساخته شده‌اند) مانع تنفس ناحیه تناسلی شده و به اصطلاح آن را «خفه» می‌کنند؛ در حالی که واژن برای کارکرد مطلوب نیاز به هوا خوردن دارد. برای رفع این مشکل توصیه می‌شود شب‌ها لباس زیر خود را در بیاورید. این قانون شبانه می‌تواند به ویژه برای افرادی که مستعد ابتلا به عفونت‌ واژن هستند بسیار مفید باشد.

پزشکان توصیه می‌کنند که اگر مستعد ابتلا به عفونت واژن هستید حتماً شب‌ها بدون لباس زیر بخوابید. زیرا همانطور که قبلاً گفتیم، لباس زیر می‌تواند رطوبت را به دام بیندازد و این محیط مرطوب جایی است که باکتری رشد می‌کند و باعث عفونت‌ می‌شود. اگر در طول شب به ناحیه تناسلی خود اجازه هوا خوردن بدهید، رطوبت ناحیه از بین می‌رود و احتمال عفونت کم می‌شود.

3- ایجاد ساییدگی و حساسیت بیشتر

مهم نیست که نسبت به پوشیدن شورت چه احساسی دارید، مهم این است که باید ساعاتی در روز آن را در بیاورید. زیرا پوشیدن طولانی مدت لباس زیر (به خصوص اگر تنگ یا پلاستیکی باشد) باعث ایجاد اصطکاک شده و مشکلاتی مانند تحریک، حساسیت و حتی زخم شدن ناحیه تناسلی را در پی خواهد داشت. این اتفاق در زنان یائسه و افراد دارای پوست حساس شدیدتر خواهد بود؛ چرا که این افراد پوست نازک‌تری نسبت به دیگران دارند.

4- افزایش احتمال بروز آلرژی

پوشیدن شورت می‌تواند احتمال بروز خارش و واکنش‌های آلرژیک را افزایش دهد. گاهی اوقات لباس زیر باعث ایجاد بثورات موضعی معروف به درماتیت تماسی نیز می‌شود. اما دلیل این اتفاق چیست؟ در واقع، این موارد واکنش پوست نسبت به برخی پارچه‌ها، رنگ‌ها، مواد شیمیایی و مواد نگهدارنده موجود در لباس زیرها است. یکی از این مواد لاتکس است که علی رغم آلرژی‌زا بودن، در تهیه شورت‌ها کاربرد زیادی دارد. نکته دیگری که باید به آن توجه داشت این است که مواد شوینده‌ای که برای شستشوی لباس زیر استفاده می‌کنید نیز می‌تواند باعث بروز واکنش آلرژیک شود.

5- محدود کردن گردش خون

پوشیدن شورت تنگ و چسبان می‌تواند باعث ضعف اعصاب و کاهش گردش خون شود. شاید شما هم تجربه این اتفاق را داشته باشید که بعد از پوشیدن لباس زیر تنگ برای مدت طولانی، گزگز ناخوشایندی را در ناحیه تناسلی احساس کنید. این امر به دلیل گردش خون ضعیف اتفاق می‌افتد. حتی یک بیماری عصبی وجود دارد که به دلیل فشار بیش از حد بر اعصابی که از کشاله ران عبور می‌کنند ایجاد می شود. علائم این بیماری شامل سوزن سوزن شدن و بی حسی در ناحیه ران، کشاله ران و بخش خارجی واژن است.

6- افزایش احتمال بروز مشکلات گوارشی

اگر از مشکلات گوارشی مانند ریفلاکس معده رنج می‌برید و معمولاً لباس زیر تنگ می‌‌پوشید، توصیه می‌کنیم که پوشیدن شورت را کنار بگذارید. لباس زیر تنگ ممکن است باعث فشار به روده و معده شده و اسید معده را به سمت مری برگرداند. حتی اگر مشکل ریفلاکس ندارید اما مستعد آن هستید، پوشیدن لباس زیر تنگ می‌تواند شما را به آن مبتلا کند. پوشیدن لباس زیر تنگ همچنین قادر است برای افرادی که از سندرم روده تحریک پذیر رنج می‌برند مضر باشد و علائم بیماری را بدتر کند.

فواید و مزایای پوشیدن شورت

1- محافظت از ناحیه تناسلی در برابر باکتری‌های موجود در مکان‌های عمومی

پوشیدن شورت از ناحیه تناسلی در برابر باکتری‌های موجود در مکان‌های عمومی مانند صندلی پارک، اتوبوس، بانک، باشگاه و … محافظت می‌کند. اگرچه احتمال مبتلا شدن به شپش و قارچ در محیط‌های عمومی کم است، اما باز هم اندکی احتمال وجود دارد و باید احتیاط کرد. برای اطمینان، می‌توانید بعد از رسیدن به خانه دوش بگیرید و لباس زیر خود را تعویض کنید.

2- محافظت از ناحیه تناسلی در برابر آسیب لباس

درست است که شورت نپوشیدن می‌تواند احتمال ایجاد عفونت و ساییدگی را کاهش دهد؛ اما هنگامی که لباس زیر نمی‌پوشید باید در انتخاب لباسی که به تن می‌کنید وسواس بیشتری به خرج دهید. اگر لباس‌های تنگ (مانند شلوار جین) بپوشید، نه تنها به ناحیه تناسلی خود کمکی نکرده‌اید بلکه آن را در معرض سایش، خارش، قرمزی و حساسیت بیشتری قرار داده‌اید. زیرا لباس‌های تنگ و ضخیم علاوه بر خشن بودن برای پوست ناحیه تناسلی، به آن اجازه تنفس نمی‌دهند.

3- پیشگیری از بوی عرق

استفاده نکردن از لباس زیر در هنگام فعالیت‌های ورزشی و پیاده روی باعث بو گرفتن ناحیه تناسلی می‌شود. زیرا هیچ مانعی بین ناحیه تناسلی و شلوار وجود ندارد؛ و این عامل باعث می‌شود عرق به جای اینکه به لباس زیر برخورد کند، مستقیماً به سمت شلوار رفته و بوی تندی را ایجاد کند. بعلاوه، اگر در هنگام ورزش شورت مناسب نپوشید و از یک شلوار نرم استفاده نکنید، ممکن است دچار جراحت در بخش خارجی واژن شوید.

کلام آخر

همانطور که دیدیم، پوشیدن شورت می‌تواند علاوه بر فواید ویژه، مضرات زیادی نیز داشته باشد. اگر احساس می‌کنید از آن دسته افرادی هستید که پوشیدن لباس زیر می‌تواند برای آن‌ها مضر باشد، حتماً برای مدتی استفاده از آن را کار بگذارید و ببینید که آیا بهبودی مشاهده می‌کنید یا خیر. به طور کلی، توصیه می‌کنیم که حتی اگر مشکلی با پوشیدن لباس زیر ندارید نیز شب‌ها بدون شورت بخوابید. زیرا احتمال بروز عفونت کاهش می‌یابد و ناحیه تناسلی قادر به تنفس خواهد بود.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

  • حسین

    خیلی جالبه

    ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ پاسخ دهید
  • سعید

    ممنون از شما این مطالب جایی دیگر نوشته نشده بود

    ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ پاسخ دهید
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *