با آمدن فصل پاییز و زمستان اولین چیزی که برای شما ممکن است پیش بیاید سرماخوردگی و نیاز به استفاده از قرص سرماخوردگی میباشد. ممکن است دنبال یک قرص سرماخوردگی بزرگسالان به همراه کمترین عوارض و بیشترین اثر باشید. در ادامه با مجله “زیبا بمان” همراه باشید تا با انواع قرص سرماخوردگی بزرگسالان و نوع مصرف هرکدام آشنا شوید.
فهرست مقالات
علائم سرماخوردگی
در اینجا میخواهیم تعدادی از علائم سرماخوردگی که شایع هستند را بگوییم:
معمولاً یک تا سه روز طول میکشد تا علائم سرماخوردگی بروز کند ولی نشانههای ان در افراد مختلف متفاوت است و از فردی به فرد دیگر با توجه به شرایط بدنی میتواند متفاوت باشد:
- تب
- گلودرد
- آبریزش بینی و گرفتگی بینی
- سرفه و عطسه
با پیشرفت بیماری ممکن است ترشحات بینی تغییر رنگ داده و به رنگ زرد و سبز متمایل شوند ولی نباید ان را با عفونت باکتریایی اشتباه گرفت.
چه زمانی به پزشک مراجعه شود؟
در بزرگ سالان در صورت مشاهده علائم زیر:
- تب بالا 38 درجه
- ماندگاری تب پس از 5 روز از شروع بیماری
- گلودرد
- تنگی نفس
- سردرد
- درد سینوسی
در کودکان نیز با مشاهده علائم زیر باید به پزشک مراجعه شود:
- خسخس سینه
- تب بالای 38
- ادامه تب تا 2 روز
- سرفه
- خوابآلودگی
- کماشتهایی
- کجخلقی
علت بروز سرماخوردگی
اگر علتهای مختلفی از انواع ویروسها و باکتری میتواند برای سرماخوردگی وجود داشته باشد اما رینوویروس ها بیشترین نقش را ایفا میکنند در این زمینه! ویروس سرماخوردگی از راه دهان، بینی و چشمها به بدن وارد میشود. نحوه پراکنده شدن ویروس هم بهواسطه عطسه و سرفه فرد بیمار و پراکنده کردن ذرات ویروس و باکتری و در هوا و دریافت آن توسط فرد سالم است. راه دیگر انتقال تماس دست آلوده با وسایل منزل و ایضاً تماس فرد سالم با همان وسایل است.
قرص سرماخوردگی بزرگسالان چیست ؟
قرص سرماخوردگی بزرگسالان یا (Adult Cold) یکی از داروهایی است که میتواند به پیشگیری از روند پیشرفت بیماری سرماخوردگی کمک کند. این دارو که به شکل قرص ارائه میگردد خود از چند ترکیب به نام های فنیلافرین (یک منقبضکننده عروقی سمپاتومیمتیک)، کلرفنیرامین (آنتی هیستامین) و استامینوفن ساخته شده است.
مکانیسم اثر این دارو به این شکل است که فنیل افرین با اثر بر عروق با انقباض آنها شده و باعث تخفیف علائمی مانند اشکریزی، آبریزش بینی و احتقان بینی میشود. استامینفون که یک ترکیب مسکن و ضد تب است و کلرفنیرامین مالئات باعث کاهش اثرات هیستامین میشود. البته هر دارو بهواسطه اثر مثبتی که برای درمان بیماری دارد دارای عوارض جانبی میباشد. این قرص نیز دارای اثراتی مانند خوابآلودگی، افزایش فشارخون است.
انواع قرص سرماخوردگی بزرگسالان
قرص سرماخوردگی بزرگسالان دارای ۲ میلی گرم کلرفنیرامین، ۳۰ میلی گرم فنیل افرین و ۳۲۵ میلی گرم استامینوفن میباشد. دیگر قرصهای سرماخوردگی مشابه مانند کلداکس، کلداستاپ، اگزاکلد، سوپر کلد، تاکیفلودک و بیولنول کلد نیز دارای همین ترکیبات ولی دوز های متفاوت هستند که توسط شرکتهای داروسازی ارائه میگردد.
کلداکس:
قرص سرماخوردگی بزرگسالان کلداکس از دیگر موارد این قرصها به حساب میآید. این قرص نیز دارای سه ترکیب استامینوفن، فنیل افرین و کلرفنیرامین است. درست مانند قرص ادالت کلد اما مقدار آنها شاید متفاوت باشد. قرص کلداکس که دارای دو نوع قرص کلداکس روز و شب و قرص سینوس و آلرژی است هرکدام برای موارد مشخصی تجویز میگردد.
ویژگی مفید این قرص روز و شب که شاید آن را از دیگر انواع قرصهای سرماخوردگی بزرگسالان متمایز میکند وجود
12 قرص روز که دارای اثرات ضد درد، ضد تب، ضد احتقان و ضد سرفه است
4 قرص شب (قرص آبی) که دارای اثرات ضد درد، ضد احتقان، ضد سرفه و آنتی هیستامین
نکته فوقالعاده که در قرص روز وجود دارد عدم وجود آنتیهیستامین در داخل آن و درنتیجه عدم ایجاد حالت خوابآلودگی در فرد در طول روز است.
موارد و مقدار مصرف قرص کلداکس
موارد مصرف قرص سرماخوردگی کلداکس شامل درمان علائم سرماخوردگی، علائم آنفولانزا و سینوزیت هست. مقدار و نحوه مصرف این قرص در بزرگسالان و کودکان تفاوت دارد. مقدار مصرف در بزرگسالان و کودکان با 12 سال و بیشتر هر 6 ساعت یک قرص در روز است. بهعبارتدیگر 3 قرص سفید در روز و یک قرص سفید در شب است. دلیل روز و شب کردن قرصها به خاطر وجود ترکیب آنتیهیستامین در قرص شب و خوابآلودگی است.
نوع دیگر قرص کلداکس قرص های مربوط به سینوس و آلرژی است. این قرص که دارای اثراتی همچون ضد درد و تب، ضد احتقان و آنتیهیستامین است برای بیماریهایی چون سرماخوردگی، آلرژی و علائم آنفولانزا و سینوزیت به کار میرود. مقدار و نحوه مصرف این قرص نیز مانند قرص روز و شب کلداکس برای بزرگسالان هر 6 ساعت یک قرص است.
راهنمای آنتیبیوتیکها
شاید با آمدن فصل پاییز و زمستان یکی از مواردی که به ذهن شما میآید سرماخوردگی و مصرف آنتیبیوتیک است. در طول عمرتان شاید حداقل یک بار کار شما به آنتیبیوتیک و داروهای سرماخوردگی کشیده است. آنتیبیوتیکها دنیای وسیعی دارند و انواع مختلفی را شامل میگردند. این داروها برای درمان بیماریهایی با منشأ باکتریایی مفید است به شرط آنکه مفید بودن آن را تبدیل به ضرر نکنیم. بلی درست است با مصرف خودسرانه و بدون تجویز آنتیبیوتیکها بدن ما نسبت به مصرف آنها مقاومت نشان داده و لازم به مصرف نوع قویتر پیدا میکنیم. برای همین گفتیم مفید بودن آن را تبدیل به ضرر نکنیم.
نکته ای که باید موردتوجه قرار دهیم این است که هر عفونتی را نباید با مصرف آنتیبیوتیک درمان کرد چراکه عفونتهای با منشأ ویروسی بینیاز از مصرف آنتیبیوتیک هستند. مصرف خودسرانه برای این قبیل بیماریها میتواند باعث مقاومت به دارو و مشکل کردن روند درمان و بهبودی شود. در اینجا برای آشنایی شما لیست 10 گروه از آنتیبیوتیکها را برای شما آوردهایم:
- کارباپنم ها
- گلیکوپپتیدها
- سولفونامید ها
- تتراسایکلین ها
- پنی سیلین ها
- سفالوسپورین ها
- کینولون ها
- لینکومایسین ها
- ماکرولیدها
- آمینوگلیکوزید ها
آنتی بیوتیک های طبیعی
از آنتیبیوتیکها فقط باید در مواقع ضروری و هنگام مواجهه با عفونتهای باکتریایی استفاده کرد و برخی از مواد غذایی وجود دارند که خود دارای ترکیبات طبیعی ضد باکتری هستند که در درمان بیماریها نقش مؤثری دارند:
- عسل
- سیر
- روغن آویشن
- روغن پونه کوهی
البته این گیاهان میتواند بهعنوان مکمل درمانهای تجویزی پزشک استفاده شوند ولی نباید بهعنوان درمان اصلی به کار گرفته شوند.
سخن آخر
در این مقاله مطالب در خصوص سرماخوردگی و یکی از راههای درمان آن یعنی قرص سرماخوردگی بزرگسالان صحبت کردیم. عامل بیماری سرماخوردگی میتواند شامل ویروس و باکتری باشد و بنابراین برای اطلاع دقیق از نوع مصرف آنتیبیوتیک لازم است به پزشک مراجعه و طبق دستور تجویز شده نسبت به مصرف آنتیبیوتیکها اقدام کنیم.
دیدگاه کاربران