کدام نوع سرطان خون کشنده است؟

سرطان انواع مختلفی دارد که به عنوان یکی از انواع آنها می توان به سرطان خون (لوسمی) اشاره کرد. سرطان خون ، این  بیماری  پیشرونده است و از سلول های خونی شروع می شود و به کل بدن سرایت می کند.

همان طور که در بالا گفتیم شروع بیماری لوسمی از سلول های خونی  بوده است و آماری نزدیک به سالانه حدود 29000 لوسمی در بزرگسالان و 2000 مورد در کودکان را به خود اختصاص داده است. در حال حاضر تحقیقات زیادی درباره بیماری لوسمی در حال انجام است و دانشمندان بر روی مطالعه این بیماری توجه زیادی گذاشته اند و به دنبال روش های بهتری برای درمان این بیماری می باشند

تحقیقات زیادی را بر روی زندگی کودکان و بزرگسالان مبتلا به بیماری لوسمی توسط دانشمندان در اجراست که نتیجه این تحقیقات می تواند بر روی کیفیت زندگی آن ها تاثیر بگذارد و میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری را کاهش دهد.

هر بیماری اگر به موقع تشخیص داده نشود و مراحل درمان آغاز نگرد می تواند خطرناک و کشنده باشد. سرطان خون نیز قابل کنترل و حتی درمان می باشد. اما این کنترل و درمان با توجه به نوع آن و شرایط بیمار و مرحله بیماری متفاوت است. با مجله زیبا بمان همراه باشید تا به طور مفصل درباره این عارضه آگاه شوید.

کدام نوع سرطان خون کشنده است

سرطان خون چیست ؟

هر نوع از انواع سرطان ها ابتدا در واحد سلول اتفاق بیوفتد. از طرفی واحد سازنده خون و سایر قسمت های بدن سلول می باشد. این سلول های مبتلا به این بیماری رشد کرده و تقیسم شده و کل بدن را فرا می گیرد. عملکرد این سلول ها به گونه ای می باشد که سلول های جوان جایگزین سلول های پیر می شوند.

مممکن است که عملکرد این سلول ها با مشکل رو به رو شود به این صورت که زمانی که بدن نیاز به سلول جدید نداشته باشد، این سلول ها توسط سیستم داخلی بدن تولید شود و سلول های پیر بدن که باید از بین روند از بین نروند. در واقع این بیماری به حالتی گفته می شود که تکثیر سلول های خونی بیشتر از حد انجام می شود و به طبع باعث آسیب رسانی به سایر نقاط بدن می شود. این بیماری همچنین اختلال سلول های خونی (گلبول های سفید یا قرمز)را به همراه دارد.

افراد مبتلا به بیماری سرطان خون در مغز استخوانشان گلبول های سفید و البته غیر طبیعی تولید می شود. در ابتدا عملکردی طبیعی دارند اما با گذر زمان به سبب جایگزینی سلول‌های لوسمی به جای گلبول‌های سفید، قرمز و پلاکت‌ ها عملکرد سیستم داخلی بدن با مشکل رو به رو می شود.

انواع سرطان خون

لوسمی لنفوئیدی مزمن : این بیماری یکی از انواع سرطان خون می باشد. که پیشرفتی کند دارد. باعث پرورش و انتشار تعداد بالایی گلبوول های سفید نارس در خون می شود.

آماری نزدیک به سالانه حدود 7000 مورد جدید ابتلا به CLL را به خود اختصاص داده است. این بیماری شایع در بزگ سالان می باشد و  در کودکان شاید بتوان گفت هرگز دیده نمی شود. این بیماری بیشتر در سنین 55 سالگی در افراد دیده می شود.

لوسمی میلوئیدی مزمن : یکی دیگر از انواع سرطان خون لوسمی میلوئیدی مزمن  می باشد که این بیماری به کندی پیشرفت می کند و در این بیماری تعداد زیادی از گلبول‌های سفید غیر لنفوئیدی نارس در خون و مغز استخوان دیده می شود. آماری نزدیک به سالانه حدود 4400 مورد جدید CML  را به خود اختصاص می دهد. این بیماری نیز مانند نوع قبل در بزرگسالان شایع تر می باشد.

لوسمی لنفوبلاستیک حاد : این بیماری برخلاف دو نوع دیگر به سرعت پیشرف می کند و تعداد بالای گلبول‌های سفید نارس در خون و مغز استخوان را به همراه دارد. آمار سالانه حدود 3800 مورد جدید ALL  را به خود اختصاص می دهد. این بیماری بیشتر در جوانان و کوکان رخ می دهد .

لوسمی میلوئیدی حاد :  یکی از انواع سرطان خون که به سرعت پیشرفت می کند می توان به لوسمی میلوئیدی حاد اشاره کرد که سرعت بالایی در پیشرفت دارد و تعداد بالای گلبول‌های سفید غیر لنفوئیدی نارس در خون و مغز استخوان را به همراه دارد. سالانه اماری نزدیک به 10600 مورد جدید AML  را به دنبال دارد. این بیماری در کودکان و همچنین در بزرگسالان دیده می‌شود.

همانطور که مشاهده می کنید معمولا انواع حاد آن به دلیل پیشرف زیادی که دارند ، باید مراحل درمانی سریعا آغاز گردد. در غیر این صورت احتمال مرگ وجود دارد. در این گروه از بیماری لوسمی سرطان خون به سرعت وارد بافت های تولید کننده خون می شود و پیشرفت می کند و انتشار بالای گلبول های سفید خون را در خون به همراه دارد. باعث اختلال در انجام وظایف سلول های خونی می شود.بنابراین در صورت مشاهده علائم حتما به پزشک مراجعه نمایید.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

  • آغا

    سلام یک از دوست های من سرطان خون دارد آیا این مریض قابل درمان است یا خیر

    ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ پاسخ دهید
  • روژین

    کاش کسی درگیرش نشه.واقعا سخته یه نفرو ببینی هر روز ک این بیماری رو داره و جلوت داره پر پر میشه و هیچ کاری نمیتونی بکنی

    ۰۶ مهر ۱۴۰۰ پاسخ دهید
  • majid

    من حدود ۸ ماهه و متوجه شدم سرطان خون cll دارم.‌و از روز اول تحت درمان قرار گرفتم. ۶ ماه شیمی درمانی ( هر ماه ،پنج روز پشت سر هم شیمی درمانی ). الان هم بعد از حدود هشت ماه خیلی از علایم قبلی از بین رفته و امیدوارم به بهبودی کامل. دو هفته دیگه باید سونوگرافی و چند نوع ازمایش خون بدم تا پزشکم نظر نهایی رو بده. و هرگز روحیه م رو از دست ندادم . به خدا ایمان دارم که خوب میشم

    ۱۲ آبان ۱۴۰۰ پاسخ دهید
  • فرهاد

    درود
    من هم‌دیروز در آلمان دکترم که پرفسور هم هست بهم گفت که cll دارم ولی به دارو احتیاجی ندارم ، چون تصادفی در خونم متوجه شدند.واصلا میگه خطری نداره ولی همیشه شاید باهات باشه .
    آیا راست میگه و واقعا درمان صد در صد نداره

    ۰۵ تیر ۱۴۰۱ پاسخ دهید
  • امان الله

    سلام پسرم سرطان خون All است تقریبا 9 ماه می‌شود تداوی میکنیم اما پس برگشت کرده باید چی کرد سن اش 7 ساله است

    ۲۶ تیر ۱۴۰۱ پاسخ دهید
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *