تقریباً در همه رسانه های اجتماعی، نوعی تبلیغات برای کاهش وزن وجود دارد. این اتفاق باعث شده تا بسیاری از افراد برای لاغر شدن دست به هرکاری بزنند. یکی از این کارها، مصرف قرص لاغری است. اما، آیا از عوارض خطرناک قرص های لاغری آگاه هستید؟
در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان، شما را با مزایا و معایب قرص های لاغری آشنا می کنیم. با ما همراه باشید.
عوارض قرص های لاغری چیست؟
قرص های لاغری به اشکال مختلفی وجود دارند. بیشتر این قرص ها با تأثیر گذاشتن بر هورمون ها، اشتها را کاهش داده یا باعث می شوند فرد زودتر احساس سیری کند و از غذا خوردن دست بکشد. برخی از آن ها نیز جذب چربی در بدن را کاهش می دهند.
این قرص ها تهدید بزرگی برای سلامتی محسوب شده و حتی خطر اعتیاد به آن ها نیز وجود دارد. به همین دلیل بسیاری از پزشکان و متخصصان تغذیه، قرص های لاغری را به هیچ وجه به بیماران خود توصیه نمی کنند. فقط در صورتی که وزن بالای بیمار تأثیر منفی قابل توجهی بر سلامت او داشته باشد و هیچ گزینه دیگری برای کاهش وزن سریع در دسترس نباشد، ممکن است تعداد کمی از پزشکان قرص های لاغری را تجویز کنند.
مانند بسیاری از داروها و مکمل های دیگر، قرص های کاهش وزن دارای عوارض جانبی احتمالی مانند حالت تهوع، اسهال، یبوست، افزایش فشار خون یا ضربان قلب، سرگیجه و غیره هستند. همچنین می توانند باعث کمبود ریز مغذی ها در بدن شوند.
یکی دیگر از نگرانی های بزرگ درباره این قرص ها، این است که بیشتر قرص های کاهش وزن، مکمل های غذایی کاملاً کنترل نشده هستند. یعنی ممکن است حاوی مواد مضری باشند که در برچسب محصول ذکر نشده اند. به همین دلیل، بسیار مهم است که قبل از مصرف هر نوع دارو یا مکمل کاهش وزن، با یک پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.
یکی دیگر از عوارض قرص های لاغری این است که بسیاری از افراد پس از قطع مصرف قرص یا مکمل، به سرعت وزنی را که از دست داده اند دوباره اضافه می کنند. در نتیجه، این قرص ها نمی توانند و نباید جایگزین رژیم های غذایی سالم و فعالیت های ورزشی شوند.
جایگزین های سالم برای قرص های کاهش وزن کدام اند؟
کاهش وزن به کمک تغییر سبک زندگی، بهترین روش برای داشتن اندامی ایده آل است. این کار نه تنها سلامت جسم را تأمین می کند، بلکه سلامت روان را نیز بهبود می بخشد.
می توانید از نکات زیر برای کاهش وزن کمک بگیرید و به سراغ قرص های لاغری خطرناک نروید:
افزایش فعالیت بدنی
سعی کنید تحرک بیشتری را در طول روز بگنجانید، حتی اگر مقدار کمی باشد. به یاد داشته باشید که ورزش لازم نیست طاقت فرسا باشد! آن دسته از فعالیت های بدنی را انجام دهید که از آن ها لذت می برید.
از این طریق، می توانید ورزش کردن را به بخشی سرگرم کننده از روز تبدیل کنید. این کار باعث می شود که تبدیل کردن ورزش به یک عادت بسیار آسان تر شود.
کنترل رژیم غذایی
سعی کنید وعده های غذایی خود را با میوه ها، سبزیجات و سایر غذاهای مغذی پر کنید. در عوض، موارد فرآوری شده مانند چیپس، فست فود و شیرینی را کاهش دهید. به جای حذف نوع خاصی از غذا، آن را با مواد غذایی بهتر جایگزین کنید. مثلاً، نان سفید را با نان سبوس دار عوض کنید.
همچنین توصیه می شود قبل از رفتن به خرید، یک لیست خرید تهیه کنید. پایبندی به یک لیست در سوپرمارکت، به شما کمک می کند در مقابل خریدهای ناگهانی مقاومت کنید. اگرچه نیازی به اجتناب کامل از مصرف میان وعدهها و خوراکی هایی مانند پفک نیست، اما بهتر است سعی کنید خوراکی های غنی از مواد مغذی در خانه داشته باشید.
نوشیدن آب بیشتر
اهمیت نوشیدن آب را دست کم نگیرید! آب واقعاً برای سلامتی معجزه می کند. بسیاری از مردم آب کافی نمی نوشند؛ که باعث عوارض جانبی زیادی مانند خستگی، سردرد، خشکی پوست، خشکی دهان و سبکی سر می شود.
ننوشیدن آب کافی همچنین می تواند مغز را به اشتباه بیاندازد و به فرد فرمان گرسنگی دهد، در حالی که بدن دچار کم آبی شده است؛ نه کمبود مواد غذایی. اگر نوشیدن آب را فراموش می کنید، همیشه یک بطری آب همراه خود داشته باشید.
کلام آخر
بیشتر قرص های لاغری به کاهش وزن طولانی مدت کمک نمی کنند و خطرات و عوارض جانبی آن ها، بسیار بیشتر از فوایدشان است. این قرص ها می توانند بسیار خطرناک باشند؛ از این رو، نباید مصرف شوند. مگر اینکه توسط یک پزشک معتبر تجویز شده و تحت نظارت دقیق قرار گیرند.
منبع: byrdie
دیدگاه کاربران