7 راهکار بسیار موثر در تقویت روابط زناشویی چیست ؟

یکی از مهم ترین مسائلی که بعد از ازدواج همسر شما انتظار دارد، مهارت برقراری ارتباط موثر در زندگی مشترک و تقویت روابط زناشویی است. زن و شوهر بعد از ازدواج خواهان همسری صادق و راستگو حتی در زمینه ی مسائل بسیار پیش پا افتاده و کم اهمیت هستند.

با وجود اینکه بعد از ازدواج ما متعهد به صداقت و راستگویی با همسر خود هستیم اما در عمل نمی توانیم یک ارتباط موثر با همسر خود در زندگی مشترک برقرار کنیم که این موضوع باعث بدتر شدن روابط زن و شوهر بعد از ازدواج و حتی منجر به تصمیم به طلاق از طرف همسر  شما می شود.

اما چگونه باید با مشکل برقراری ارتباط موثر با همسر خود بعد از ازدواج  مقابله کنیم؟ در اینجا به هفت مرحله ی کوتاه و مختصر در مورد شیوه بهبود برقراری ارتباط موثر با همسر اشاره می کنیم که به تقویت روابط زناشویی خود کمک می کند :

به یکدیگر احترام بگذارند

بهترین راه برای تقویت روابط زناشویی ، گفتگو کردن است. بعد از ازدواج شما و همسرتان زندگی مشترک را آغاز می کنید در نتیجه باید انتظارات، توقعات، نظرات و عقاید یکدیگر را بدانید.

شما باید بتوانید هنگام مشکلات این موارد را بیان کرده و نظرات خود را مطرح نمایید. اما باید سعی کنید احترام را رعایت کرده و به نظرات یکدیگر  گوش دهید. رعایت این نکته میتواند کمک بسیاری به شما در طول زندگی مشترک داشته باشد.

زمانی که در مورد خط قرمزها و قوانین خود صحبت میکنید، در واقع تفکرات و عقاید خود را مطرح کرده و با همسر خود به اشتراک می گذارید. اگر عشق و علاقه خود در کنار انتظارات و تفکرات خود همراه کنید میتوانید به نتایج بسیار خوبی دست یابید.

بالا بردن صبر و تحمل در تقویت روابط زناشویی

زمانی که وارد یک زندگی مشترک میشوید، به ویژه زمانی که به تازگی ازدواج کرده اید، از نظر فکری با همسر خود اختلاف دارید. این امر کامل طبیعی بودن و برای همه اتفاق می افتد. برای برطرف کردن اختلافات و نزدیک کردن فاصله های فکری، بهترین را بالا بردن صبر و تحمل است.

زیرا شما مالک همسر خود نیستید و نباید او را محدود کنید. افزایش میزان صبر و تحمل در رابطه به این معناست که شما به همسرتان اجازه انجام هرکاری به عنوان یک فرد مستقل را بدهید. وابستگی عاطفی میزان اعتماد و سازش طرفین را بالا می برد. اگر شما به همسرتان اعتماد داشته باشید، به سطح بالایی از صبر و شکیبایی در زندگی خواهید رسید.

توقعات خود را به صورت یک آرزو مطرح کنید

بیان کردن توقعات خود از زندگی به همسر ، ممکن است نوعی حس اجبار و الزام را برای همسر شما به همراه داشته باشد. همانطور که میدانید، برای تقویت روابط زناشویی بعد از  ازدواج باید احساس مسئولیت کرده و در حد امکان انتظارات همسر را برآورده کرد.

اما برای مطرح کردن انتظارات خود بهتر است کمی نرم تر و ملایم تر برخورد. کنید. بهترین را برای بیان توقعات و انتظارات، مطرح کردن آنها در قالب یک آرزو و علاقه است. با اینکار همسر شما نیز خود را در علاقه و آرزوی شما شریک کردن و در تحقق آن تلاش می کند.

همچنین همسر شما به انجام اینکار بیشتر ترقیب شده و علاقه نشان میدهد و در تحقق آن مشارکت می کند.

برای ارتباط با همسر خود از فضای مجازی استفاده نکنید

برخی از افراد فکر میکنند اگر خواسته ها و نیازهای خود را به وسیله شبکه های مجازی و یا با تماس و ارسال پیامک مطرح کنند، میتوانند باعث تقویت روابط زناشویی خود شوند. اما این تفکر کاملاً اشتباه بودن و در بسیاری موارد برعکس جواب میدهد.

تحقیقات نشان داده است که برخی خانواده ها علارغم ارتباط زیاد در فضای مجازی نتوانسته اند ارتباط موثر و خوبی با هم برقرار کنند. در نهایت نیز بسیار از آنها از هم جداشده و رابطه آنها به طلاق ختم شده است.

همانطور که میدانید، برقراری ارتباط از طریق وسایل ارتباطی و شبکه مجازی بسیار راحت است. اما کارایی و تاثیر یک گفتگوی چهره به چهره و حضوری را بسیار بیشتر از گفتگوی مجازی می باشد. بنابراین به منظور حل مشکلات زناشویی سعی کنید از روشهای دوستانه و گفتگوی چهره به چهره بهره ببرید.

 

تقویت روابط زناشویی

سعی کنید با هم بیشتر وقت بگذرانید

برای تقویت روابط زناشویی سعی کنید بیشتر باهم وقت بگذرانید. یک راهکار ساده، دوری از فضای مجازی و گذاشتن وقت بیشتر در کنار همسر خود است. سعی کنید وسایل ارتباطی و شبکه های مجازی را مدتی رها کرده و با همسر خود به پارک بروید و قدم بزنید.

میتوانید مدتی به سفر کوتاه بروید و یا در کنار ساحل بنشینید و دریا را تماشا کنید. با گفتگو کردن و مشکلات هم را جویا شوید و در حل کردن آنها تلاش کنید. متاسفانه وسایل ارتباطی، وقت زیادی از زندگی را پر کرده و به خانواده ها اجازه گفتگو و هم فکری نمیدهند.

گفتگوهای خود را با شکایت کردن شروع نکنید

یکی دیگر از راههای تقویت روابط زناشویی ،رعایت احترام و ادب است. همه ما دوست داریم در زمان صحبت با دیگران، جملات کلمات مثبت و محبت آمیز بشنویم. بخصوص وقتی می‌خواهیم با همسر خود صحبت کنیم و مشکلات و مسائل زندگی را با یکدیگر به اشتراک بگذاریم. همچنین میخواهیم از طرف همسر خود مورد حمایت قرار  بگیریم.

مشکلات زندگی و عوامل مختلف ممکن است فشارهای زیادی به شما وارد کرده و شما را ناراحت کند. اگر شما با کلمات منفی و لحنی شکایت آمیز با همسر خود برخورد کرده و تمامی فشار و عصبانیت خود را بر او منتقل کنید و یا او را مقصر بدانید، به هیچ وجه درست نیست. زیرا با اینکار همسر خود را خار و بی ارزش کرده و او را حقیر شمرده اید.

در نتیجه همسر شما بسیار ناراحت و دلخور شده و ممکن است برخورد ناشایستی با شما انجام دهد. یا حتی سکوت کرده ولی یه فکر جبران و یا طلاق بیوفتد. این عمل برخلاف روشهای تقویت روابط زناشویی است. پس بهتر است در هنگام عصبانیت آرامش خود را حفظ کرده و با شریک زندگیتان با محبت برخورد نمایید.

تقویت روابط زناشویی با اهمیت به احساسات یکدیگر

طبق آمار و تحقیقات انجام شده، عمده عواملی که باعث درخواست طلاق میشود، عدم توجه طرفین به احساسات یکدیگر است. همانطور که میدانید از شروع اولیه ازدواج، تعهد به شراکت در شادی و غم های همسر است. اما متاسفانه برخی افراد ابتدا به رفاه و آسایش خود فکر میکنند و بیشتر به مسائل  شخصی اهمیت می دهند. بجای آنکه در پی برطرف کردن مشکلات زندگی همسر و خانواده خود باشند.

همچنین مسائل را از یکدیگر مخفی کرده و مشکلات را با ظاهری بهتر نسبت به واقعیت به همسر خود نشان میدهند. اگر شما به احساسات همسر خود اهمیت بدهید، میتوانید  عقاید و انتظارات همسر خود را نیز متوجه شده و باعث تقویت روابط زناشویی خود شوید.

در نتیجه بهتر میتوانید در زمینه مشکلات زندگی با همسر خود صحبت کنید. همچنین با تصمیمات هم کنار آمده و مسائل مرتبط به زندگی زناشویی خود را حل نمایید.

عدم برقراری ارتباط موثربا همسر، مشکلات زندگی زناشویی را افزایش می دهد. اگر در ارتباط موثر با همسر خود ناتوان باشید، نمیتوانید  یک ازدواج موفق، سالم و پایدار را تجربه کنید. نهایتاً در برابر مشکلات زندگی زناشویی مجبور به تسلیم می شوید.

بیشتر بخوانید : روابط زناشویی در دوران بارداری

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *