بارداری برای یک زن یکی از زیباترین و پر دغدغهترین دوران زندگی است و یکی از این دغدغهها روابط زناشویی در دوران بارداری است که برای هر دو زوج مساله مهمی تلقی میشود. با توجه به محدودیتهایی که در ماه سوم الی ماه نهم بارداری برای روابط زناشویی وجود دارد، باید به نکاتی توجه کرد و باید با اصول خاصی آن را دنبال کرد. زوجین طی بارداری تغییراتی را در روابط بین فردی خود تجربه میکنند که یکی از آنها با روابط زناشویی در ارتباط است.
با مجله زیبا بمان همراه باشید تا روابط زناشویی در دوران بارداری و مشکلات و راه حل مشکلات آن و اصول خاصی که نیاز به رعایت دارد را در اختیار شما قرار دهیم. اگر این نکات در دوران بارداری رعایت نشوند، ممکن است منجر به سردی زوجین شود و مشکلات بزرگتری را به وجود آورد. وجود نگرانیهایی ممکن است روابط زناشویی را در دوران حاملگی قطع کند، اما باید بدانید که با رعایت اصولی که در ادامه بررسی خواهد شد، نگرانی در این باره وجود نخواهد داشت.
فهرست مقالات
آیا آمیزش جنسی در دوران بارداری به جنین آسیب میرساند؟
از بزرگترین نگرانیهایی که در روابط زناشویی در دوران بارداری، آسیب به جنین و سقط شدن آن است. اما باید بدانید که دلیل سقط جنین معمولا اختلالات کوروموزومی و یا سایر مسائل مربوط به رشد جنین میباشد و آمیزش جنسی باعث سقط جنین نمیشود.
زمانی که زن با همسر خود رابطه جنسی برقرار میکند، کودک آسیبی نمیبیند. کیسه آمنیوتیک و ماهیچههای رحم به اندازه کافی قوی هستند که از جنین محافظت کند و پلاکت مایع ضخیم مانند مهروموم به گردن رحم کمک میکند تا از عقونت محافظت نماید. در زمان نزدیکی آلت تناسلی نباید آلت تناسلی بیشتر از مهبل یا واژن برود، از این جهت به کودک نمیرسد.
بنابراین با اطمینان میتوان گفت آمیزش جنسی و همچنین انزال، برای مادر و جنین خطری را به دنبال نخواهد داشت. جنین در محفظه عضلانی رحم و درون یک كیسه محافظ به نام کیسه آمنیوتیک که در برابر ضربات و صدمات احتمالی از جنین محافظت میكند، قرار دارد. و روابط جنسی نمیتواند جنین را در معرض خطر قرار دهد. البته این موضوع را در نظر بگیرید که این شرایط در خانمهایی که بارداری بدون مشکل دارند صدق میکند و افرادی که دچار مشکلاتی در این زمینه هستند باید مراقبت بیشتری داشته باشند.
اصول روابط زناشویی در دوران بارداری
در حین بارداری هم میتوان از رابطه جنسی بدون دغدغه لذت برد بدون آنکه آسیبی به جنین وارد شود البته با رعایت اصول خاصی این ممکن میشود. پزشک شما باید به شما بگوید که هر گونه عوارضی اگر دارید یا خواهید داشت که در چه حد از رابطه اجتناب کنید.
یکی از نکات مهم این است که در سه ماهه اول بارداری کاهش میل جنسی را ممکن است به دنبال داشته باشد. بعضی از زنان در طول بارداری دارای میل جنسی بالایی هستند. در شش هفته ابتدایی به دلایل ایجاد حساسیتهای طبیعی، رابطه جنسی و حتی تصور آن میتواند منجر به حالت تهوع شود. سینهها دچار حساسیت میشوند که تحریک آنها میتواند دردناک باشد. در این زمان حتما باید همسرتان را از احساس خود مطلع سازید و با ایشان صحبت کنید تا راهی برای لذت بخشتر کردن روابطتان داشته باشید.
برخی از خانمها نگران تاثیر حاملگی بر روی میل جنسی همسراشان هستند. توصیه اکید میشود قبل از هر چیزی درباره ترس و اضطراب و همچنین نیازها و خواستههایتان حتما صحبت کنید. مشاوره با ماما میتواند نگرانیهای شما از بابت آسیب به جنین را نیز برطرف کند.
در زمان بارداری برخی از موقعیتهای رابطه محدودتر میشود . با گذشت ماههای بارداری سایز شکم نیز افزایش مییابد و موقعیت متداول قرار گرفتن مرد بر روی زن، امکانپذیر نخواهد بود به همین دلیل به دنبال بهترین موقعیت که برایتان آزار دهنده نباشد، باشید. میتوانید تصاویر و اسلایدهای مناسب را با جستجو در فضای وب برای موقعیتها روابط زناشویی در دوران بارداری پیدا کنید.
موارد منع رابطه جنسی در بارداری
در برخی موارد پزشک ماما روابط زناشویی را در زمان خاصی از بارداری و یا کل طول دوران بارداری منع میکند که شامل موارد زیر میباشد :
- سابقه سقط جنین
- فشار خون بالا و مشکلات قلبی
- چهار الی شش هفته آخر بارداری
- سابقه زایمان قبل از موعد
- دیابت و بارداری های خطرناک
- نارسایی دهانه رحم
- خونریزی یا پارگی کیسه آب جنین و داشتن سابقه انقباضات خودبهخود رحمی
- تعداد زایمان متعدد و نارسایی دهانه رحم
- داشتن سابقه فشار خون بارداری
اگر در حین و یا بعد از رابطه دچار درد و خونریزی شدید و احساس ناراحتی کردید حتما با پزشک مامای خود صحبت نمایید. به یاد داشته باشید، بوسیدن، نوازش کردن و در آغوش گرفتن، همه میتوانند فعالیتهای جنسی خوشایندی باشند که حس خوبی برای زنان باردار به دنبال خواهد داشت.
بهترین راهنمای شما ، پزشک مامای شماست، با او مشورت کنید!!!!
خیر، اگر بارداری معمولی و کمخطر و رابطه جنسی یا ارگاسم نمیتواند منجر به درد یا سقط جنین شود. البته ارگاسم ممکن است باعث انقباض خفیف رحم شود (البته تحریکپذیری نوک سینه و پروستاگلاندینها در مخاط کم میشوند)، انقباضات به طور کلی موقت و بیضرر هستند.
رابطه زناشویی در دوران بارداری بسیار متفاوت است و برای برخی حتی بسیار لذتبخش است. البته در موارد خاص ممکن است به علت وجود استرسهای بارداری فرد یا همسر، لذت آن بسیار کمتر شود. افزایش جریان خون به ناحیه لگن میتواد باعث بروز میل جنسی در فرد شود. حساسیت بالا در طول رابطه جنسی میتواند باعث لذت زن باردار شده و تخلیه واژن با رطوبت بیشتری انجام شود. ممکن است در برخی از مواقع در زمان رابطه جنسی و بلافاصله بعد از مقاربت یا ارگاسم فرد گرفتگیهای شکمی خفیفی یا انقباضات داخلی را در خود احساس کند.
در 3 ماه اول بارداری سینههای زن سفت شده و حساس به لمس و فشار میباشند. امکان کاهش میل جنسی نیز در این دوران وجود دارد. برخی این حساسیت را دوست دارند و برخی نمیتوانند این حالت را تحمل کنند.
دیدگاه کاربران
بسیار عالی بود