ویتامین برای پوست چرب : چه ویتامینی برای پوست چرب خوب است؟

چربی بیش از حد پوست مشکلی است که بسیاری از افراد با آن دست و پنجه نرم می کنند. اگرچه چربی در پوست همه انسان ها وجود دارد، اما در صورتی که مقدار آن بیشتر از حد طبیعی شود می تواند مشکل ساز باشد. پوست چرب جوش می زند، براق و چسبناک است و منافذ بزرگی دارد. خوشبختانه راهکارهای زیادی برای کاهش چربی پوست وجود دارد. یکی از مؤثرترین روش ها برای رسیدن به این هدف، مصرف ویتامین ‌برای پوست چرب است.

اما چه ویتامینی برای پوست چرب خوب است؟ در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان همراه ما باشید تا پاسخ این سؤال را بیابیم.

ویتامین برای کاهش چربی پوست چرب

دلایل چرب شدن پوست چیست؟

دلایل زیادی برای چرب شدن پوست وجود دارد که برخی از آنها قابل پیشگیری هستند. این دلایل عبارت اند از:

ژنتیک

در بسیاری از موارد، دلیل چرب بودن پوست ژنتیک است. اگر یکی از والدین‌تان پوست چرب داشته باشد، پوست شما هم ممکن است چرب شود.

استفاده از محصولات پوستی نامناسب

بسیار مهم است که از محصولات پوستی مخصوص نوع پوست خود استفاده کنید. آنچه بر روی پوست خود استفاده می کنید، می تواند بر میزان چربی پوست تأثیر بگذارد. محصولات نامناسب می توانند باعث چرب شدن پوست شوند.

به عنوان مثال، اگر از محصولاتی که برای پوست خشک ساخته شده اند، روی پوست چرب استفاده کنید، پوستتان چرب تر خواهد شد. همچنین مطمئن شوید که از محصولات باکیفیت استفاده می ‌کنید؛ نه محصولات ارزان و نامعتبر.

استفاده نکردن از مرطوب کننده

بسیاری از افراد دارای پوست چرب معتقدند که نیازی به استفاده از کرم مرطوب کننده ندارند؛ اما این یک اشتباه بزرگ است. هر پوستی بدون مرطوب کننده خشک می شود. در نتیجه، غدد تولید کننده چربی فعال تر می شوند تا پوست را از خشکی نجات دهند.

به خصوص اگر از محصولات ضد جوش مانند بنزوئیل پراکسید و سالیسیلیک اسید استفاده می کنید، استفاده از کرم مرطوب کننده یک ضرورت است. زیرا این مواد پوست را بسیار خشک می کنند. مرطوب کننده های ساخته شده برای پوست چرب، معمولاً سبک و بدون چربی هستند؛ بنابراین نیازی نیست نگران چرب شدن پوست خود باشید.

شستشوی بیش از حد پوست

شاید فکر کنید که هرچه پوستتان را بیشتر بشویید، چربی آن کمتر می شود. اما اینطور نیست! شستشوی بیش از حد می تواند منجر به تولید چربی بیشتر در پوست شود. چرا که پوست سعی می کند چربی پاک شده در روند شستشو را جبران کند.

تغییرات هورمونی

تغییرات هورمونی اغلب باعث چرب شدن پوست می شود. هنگامی که هورمون های بدن (مانند آندروژن ها) در نوسان باشند، تولید چربی در پوست افزایش می یابد.

نوسانات هورمونی می توانند ناشی از موارد زیر باشند:

  • بلوغ
  • عادت ماهانه
  • بارداری
  • یائسگی
  • بیماری
  • استرس

آب و هوا

محل زندگی نیز می تواند نقش مهمی در داشتن پوست چرب داشته باشد. افرادی که در آب و هوای گرم زندگی می کنند، نسبت به افرادی که در آب و هوای سردتر زندگی می کنند، پوست چرب تری دارند.

بهترین ویتامین ها برای پوست چرب کدام اند؟

ویتامین هایی که می توانند برای کاهش چربی پوست چرب مفید باشند، شامل:

ویتامین B5

یکی از بهترین ویتامین هایی که به شما کمک می کند تا از شر پوست چرب خلاص شوید ویتامین B5 است. ویتامین B5 عاملی را در بدن به نام Co Enzyme A تحریک می کند که چربی اضافی پوست را از بین می برد.

این آنزیم علاوه بر از بین بردن چربی اضافه روی بینی و سایر نواحی روی صورت، به جلوگیری از مسدود شدن منافذ و کاهش جوش کمک می کند. به این منظور باید حداقل 10 گرم مکمل ویتامین B5 در روز مصرف کنید.

ویتامین D

کمبود ویتامین D تأثیر غیرمستقیم بر میزان چرب بودن پوست دارد. مصرف مقدار مناسب مکمل ویتامین D می تواند به مراقبت از پوست چرب کمک کند.

به این منظور می توانید روزانه 4000 واحد مکمل ویتامین D مصرف کنید. به غیر از مصرف مکمل های ویتامین D، می توانید با مصرف بیشتر غذاهای غنی از ویتامین D در رژیم غذایی روزانه خود مانند بادام، شیر و ماهی، به کاهش چربی پوست کمک کنید.

زینک (روی)

یکی دیگر از مواد مغذی شناخته شده برای جلوگیری از تولید چربی اضافی در پوست، زینک (روی) است. دلیل اصلی مؤثر بودن زینک برای کاهش چربی پوست این است که میزان هورمون های مردانه را در بدن کاهش می دهد. هر چه هورمون های مردانه مانند آندروژن در بدن بیشتر باشد، احتمال چرب شدن پوست و ایجاد جوش بیشتر می شود.

برای شروع، روزانه 8 تا 10 میلی گرم مکمل زینک مصرف کنید تا چربی پوستتان کاهش یابد. به خاطر داشته باشید که مصرف بیش از 30 میلی گرم روی در روز، می تواند خطرناک باشد. علاوه بر مصرف مکمل، می ‌توانید با خوردن غذاهای غنی از زینک مانند عدس و گوشت قرمز، زینک مورد نیاز بدن خود را تأمین کنید.

نیاسینامید

نیاسینامید نوعی ویتامین B3 است که مصرف خوراکی و موضعی آن، می تواند به کاهش تولید چربی در پوست چرب کمک کند.

مطالعات نشان داده است که این ویتامین همچنین می تواند در کوچک تر کردن منافذ بزرگ پوست و حتی درمان قرمزی و خارش پوست مؤثر باشد.

به این منظور، کافی است روزانه یک عدد مکمل 500 میلی گرمی نیاسینامید مصرف کنید. همچنین می توانید با مصرف بیشتر غذاهای غنی از ویتامین B3 مانند ماهی، تخم مرغ، سبزیجات و شیر، نیاسینامید مورد نیاز بدن را تأمین کنید.

کلام آخر

در این مقاله با بهترین ویتامین ها برای کاهش چربی پوست چرب آشنا شدیم. اما در کنار مصرف این ویتامین ها، لازم است روتین پوستی نیز داشته باشید. رعایت روتین پوستی علاوه بر کنترل چربی پوست، از بروز مشکلاتی مانند جوش جلوگیری می کند.

برگرفته از: oilyskingroup

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *