کاشت مو به منظور برگشت موهای ریخته شده سر در مردان و زنان میباشد. ما به شما در این بخش از مجله زیبا بمان انواع کاشت مو را معرفی میکنیم تا با انواع روش ها آشنا شوید. داشتن موهای سالم و پرپشت در زیبایی افراد تاثیر بسزایی دارد، که میتوانید با کمترین هزینه بهترین نتیجه را بگیرید. مشکلات وراثتی و ژنتیکی، مشکلات هورمونی و مراقبتهای ناصحیح و عدم رعایت بهداشت فردی عواملی هسند که عموما موجب ریزش مو میشود.
انواع کاشت مو
کاشت مو به روش FUT: یکی از قدیمی ترین روش های کاشت مو که به وسیله بیهوشی کاشت انجام میشده است. در این روش پوست پشت سر دارای بانک مو مناسب است، از جا بریده میشود و در قسمتی جلو مو که دارای ریزش مو و یا طاسی است پیوند میشود. این روش دارای عوارض جانبی زیادی مثل بیهوشی، درد پس از کاشت، اسکار مو یا ماندن جای بخیهها، کم بودن تعداد گرافت های کاشته شده است. در روش FUT یک نوار فولیکول از پست سر جدا میشود و به منطقه کم پشت سر پیوند میزنند. در این روش در یک بازه زمانی کوتاه مقدار زیادی کاشت مو انجام میشود و معمولا برای درمان طاسی بسیار شدید این نوع کاشت انجام میشود. در این روش درد و تورم در ناحیه ای که یک نوار فولیکول از آن برداشته شده وجود دارد که در این موارد فرد نیاز دارد که دارو مصرف کند. البته این روش یک روش سرپایی است که فرد بعد از جراحی در صورت نداشتن درد میتواند به زندگی روزمره خود برگردد.
روش کاشت مو FUT به چه کسانی پیشنهاد میشود؟
اشخاصی که نواحی ریزش مو بسیار بزرگی دارند و می خواهند آن را با یک بار کاشت پوشش دهند.
اشخاصی که به زخم و خراشیدگی اهمیتی نمی دهند و دوره بازیابی پس از کاشت مو را به خوبی پشت سر بگذارند.
کاشت مو به روش FIT: یکی از انواع کاشت مو که وجود دارد و از روش FUT بهتر است و تعداد گرافت هایی که کاشته میشود و نتیجه نهایی آن بهتر است. درست است که از روش قبلی بهتر است ولی دارای معایبی نیز هست مانند دوران نقاهت، نیاز به استراحت بعد از عمل، خونریزی، نیاز به جلسات مکرر، تورم در برخی نواحی سر و… که موجب شد این روش نیز تقریبا از بین برود. این روش به گونه ای است که تارهای مو از نواحی مختلف در قسمت پشتی سر برای پیوند به قسمت هایی که طاس شده و یا دچار ریزش است پیوند زده میشود.
کاشت مو به روش MFIT: این روش همانطور که از نامش پیداست شباهت هایی به روش FIT دارد، البته در این روش کاشت با ابزارهای دقیق تر انجام میشود. در صورتی که در این روش میزان آسیب به بانک مو فرد بسیار کم میباشد و خط موی فرد طبیعی تر به دست میآید. این روش در در بین روش های سنتی کاشت مو گزینه ای مناسب میباشد.
کاشت مو به روش BHT: این روش مشابه روش های دیگر است و تفاوتی که دارد در روش کاشت موی سر است که موها را از نواحی دیگر بدن برداشته میشود و به محل طاس شده و یا دچار ریزش شده پیوند زده میشود. این روش نیز معایب و نواقصی داشت که نتیجه خوبی را به همراه نداشت.
کاشت مو به روش FUE: در این روش هر واحد مو به طور جدا و مستقیم از پوست بدن در مناطق پرپشت خارج میشود و در مناطق کم پشت و دارای ریزش و یا دچار طاسی شده است کاشته میشود. در این روش میزان برداشت فولیکول مو کم است به همین دلیل کاشت با دقت بیشتری انجام میشود و نتیجه کار بهتر میشود ولی زمان آن طولانی است. بخیه و یا زخمی در این روش در کف سر ایجاد نمیشود و سرعت بهبودی نیز بالا میباشد. به علت داشتن چنین ویژگی هایی این روش نسبت به روش fut طرفدار بیشتری دارد. در این روش مو را از پشت سر به ضخامت حدودی یک میلیمتر حذف میکند، که نتیجتا اثر زخم بر روی سر فرد مشخص نمیباشد و معمولا بعد از یک هفته کاملا بهبود مییابد و خط برداشت مو مشخص نیست و با بلند شدن موها محل کاشت سر را کاملا میپوشاند.
روش کاشت مو FUE به چه کسانی پیشنهاد میشود ؟
اشخاصی که به مدل موهای کوتاه تر علاقه دارند.
برای اشخاصی که که نواحی ریزش کوچک تری دارند مناسب است به طور مثال زنان زیرا معمولا نواحی ریزش کوچکتری دارند.
افرادی که روش زندگی فعال تری دارند، مانند ورزشکاران.
افرادی که روش کاشت موی کم خطرتری را ترجیح می دهند و نمی خواهند اثری از برش و زخم و خراشیدگی در پوست آنها مشاهد شود.
افرادی که به دنبال دوره بازیابی سریع تری هستند.
نکته: در دو روش FUE و FUT از فولیکول های طبیعی مو استفاده میشود.
تفاوتی که روش FUE و FUT با هم دارند این است که روش اول هزینه بیشتری دارد.
کاشت مو به روش FUG : یک روش جراحی برای درمان ریزش مو میباشد که بیشتر جهت روش مکمل برای انجام کاشت مو مورد استفاده قرار میگیرد.
کاشت مو به روش SUT: این تکنیک بهترین روش است و دارای عوارض کمتری نسبت به روش های دیگر میباشد و عمل آن ساده بدون بیهوشی و جراحی انجام میگیرد. نتیجه عمل نیز ماندگاری خوبی دارد و این روش در بسیاری از مراکز کاشت استفاده میشود. در این روش از دستگاه های پیشرفته برای کاشت استفاده میشود. جدیدترین و کاملترین روش تا به امروز این تکنیک میباشد. در این روش تا 1400 تار موی واقعی را میتوان کاشت و این روش بدون جراحی، بدون درد، بدون خونریزی و دوران نقاهت است. این روش با دستگاه اتوماتیک انجام میشود.
نکاتی که بعد از کاشت مو باید رعایت کرد
قبل از کاشت مو معمولا از کسانی که میخواهند این جراحی را انجام دهند خواسته میشود آزمایش خون بدهند که برای بررسی بیماری های ویروسی و انعقاد خون مورد بررسی قرار بگیرد. لازم است قبل از کاشت مو استفاده از قرص های مکمل مثل ویتامین ایی، قرص های آسپرین و آشامیدن الکل که باعث رقیق شدن خون میشود پرهیز کنید. قبل از عمل از خوردن غذاهای سنگین و چرب، نمک زیاد خودداری کنید و بیشتر میوه و سبزی مصرف کنید. یکی از مواردی که موجب میشود عمل شما ناموفق باشد کشیدن سیگار است که پیشنهاد میشود که یک یا دو هفته قبل از کاشت مو سیگار نکشید.
عوارض کاشت مو
عوارض کاشت مو به شرح زیر است:
- داشتن درد و خونریزی
- استفاده از بخیه و بجا ماندن خط اسکار
- طبیعی نبودن و گاه عروسکی بودن خط رویش مو
- مدت زمان نقاهت طولانی
- تورم در برخی نواحی صورت
- نیاز به استفاده از داروهای مسکن و آرام بخش
- امکان بروز خطای انسانی
- وجود نکروز در پوست
اما در جدیدترین روش ارائه شده یعنی SUT این مسائل به حداقل رسیده است. این روش کمترین عوارض و معایب را دارد. افرادی که از این روش استفاده میکنند به راحتی میتوانند به زندگی روزمره خود برگردند. درد و خونریزی در حداقل ترین حالت ممکن قرار دارد و نتایج آن طبیعی است و مورد رضایت افرادی که کاشت مو را انجام میدهند.
نتایج نهایی کاشت مو
کاشت مو از جمله موارد جراحی است که نیاز به صبر و حوصله فردی که پیوند رویش انجام گرفته دارد. در ماه های اول بعد از کاشت وضعیت فرد به فرد متفاوت است و عموما وضعیت ثابتی به لحاظ تراکم در موهای کاشته شده وجود ندارد. البته میتوانید اطلاعات بیشتر و دقیق تر را درباره نتیجه نهایی از پزشک خود بپرسید ولی رسیدن به یک نتیجه پایدار به حدودا یکسال زمان نیاز دارد.
دیدگاه کاربران