از بین بردن و درمان خال صورت با روش های خانگی و پزشکی

قبل از اطلاع دربراه درمان خال صورت باید بدانید که خال يك اصطلاح عمومي است كه طيف وسيعي از عارضه های پوستي را دربرمي‌گيرد. اين عارضه های در اثر بر هم خوردن تركيب طبيعي ساختمان پوست به وجود می آیند و دلیل اصلی آن بخاطر كاهش يا عملكرد غيرطبيعي يك يا چند بافت مي‌باشند. خال‌های پوستی برجسته خیلی رایج هستند، به خصوص در افرادی که رنگ پوست روشنی دارند. بروز خال‌های پوستی می‌تواند حتی زمینه‌ی ژنتیکی داشته باشد یا در اثر مواجهه با آفتاب ایجاد شود و ممکن است چیزی‌ بیش‌تر از تجمع رنگدانه‌های پوستی باشند که در لایه‌های بالایی پوست تشکیل می‌شوند.

انواع خال ها کدامند؟

خال‌ها براساس نوع بافت غيرطبيعی نامگذاری مي‌شوند؛ مانند خال سلول رنگدانه ‌ساز ، خال عروقي ، خال چربي و بنابراين آنها مي‌توانند به شكل‌ها و رنگ‌های متنوع ، در نقاط گوناگون بدن و در سنين مختلف تظاهر كنند. اما خالي كه از همه شايع‌تر است و همه آن را مي‌شناسند، خال سلول‌هاي رنگدانه ‌ساز مي ‌باشد. تقريباً همه افراد اين نوع خال را دارند و در بعضي‌ها تعداد آن به 40 عدد يا حتي بيشتر مي‌رسد. بيشتر مردم فكر مي‌كنند خال‌ها فقط به شكل لكه‌هاي قهوه‌اي تيره هستند؛ در حالي كه تنوع گسترده‌اي از نظر شكل ظاهري دارند. گاهي وجود خال از نظر ظاهري لطمه‌اي به زيبايي فرد نمي‌زند، ولي بعضي خال‌ها ظاهر ناخوشايندي دارند.در ادامه ی مقاله قصد داریم،انواع روش های خانگی و پزشکی درمان خال صورت را با هم بررسی کنیم:

برداشتن خال صورت به روش جراحی

سه روش برای جراحی خال وجود دارد:تراشیدن و برداشتن ، بیوپسی پانچ و عمل جراحی .

تراشیدن و برداشتن برای خال هایی استفاده می شود که بر روی پوست رشد کرده اند . در این روش ، پزشک یک بی حسی موضعی را در اطراف ناحیه ی خال اعمال می کند و از یک چاقوی کوچک و تیز استفاده می کند تا سطح خال را ببرد تا با پوست اطرافش فرسوده شود.

تکنیک بیوپسی پانچ که معمولا برای خال های پوستی کوچکتر استفاده می شود، شامل استفاده از یک دستگاه خاص برای پانچ کردن یک تکه از پوست می باشد.

خال های پوستی که صاف یا بدخیم هستند معمولا با عمل جراحی برداشته می شوند جراح خال را کاملا از بین می برد و زخم را بخیه می زند.

این روش غالباً برای خال‌های عمیق و یا گوشتی و برآمده مؤثر است. در این روش با بی‌حسی و بیهوشی موضعی خال و اطراف آن، توسط چاقو خال و بخش عمیق و فرورفته داخل پوست برداشته می‌شود و جای برش با بخیه دوخته می‌شود. در این روش احتمال به‌جای ماندن جای زخم در صورت جراحی توسط پزشک غیرمتخصص، وجود دارد. در انتخاب روش جراحی، باید توجه داشت که این روش تنها راه از بین بردن خال‌های عمیق است و نیاز به پزشک متخصص برای گرفتن بهترین نتیجه را دارد. هزینه این عمل با توجه به نوع خال، عمق و سطح درگیر آن، تعیین می‌شود.

باید توجه داشت که برخی از خال‌های صورت نه‌تنها مانع زیبایی نیستند، بلکه باعث جذابیت فرد نیز می‌شوند. از طرفی بعضی از خال‌های صورت می‌توانند حامل بیماری‌های پوستی باشند که نیاز به درمان سریع و مؤثر دارند. با مراجعه به پزشک متخصص و نمونه برداری می‌توان از نوع خال و بهترین روش درمان آن، مطلع شد.

درمان خال صورت

برداشتن خال با دستگاه رادیو فرکانسی

رادیو فرکانسی یا RF نوعی روش جراحی با امواج رادیویی است که در آن، بافت مورد نظر توسط جریان متناوب با فرکانس بالا برداشته می‌شود. این روش جراحی با جراحی‌های سنتی با استفاده از ابزار الکتریکی بسیار فرق دارد چون در روش رادیو فرکانسی به طور همزمان بافت برداشته می‌شود و محل برش هم بسته می‌شود، و نیاز به اعمال هیچ فشار فیزیکی نیست.

اساس کار روش رادیوفرکانسی، استفاده از امواج رادیویی با فرکانس بالا یعنی 4 مگاهرتز است که با استفاده از الکترودهای میکروفیبر رادیوفرکانسی، گرمای کمتری ایجاد می‌شود.

تفاوت بین این روش و الکتروسرجری یا جراحی الکتریکی این است که در روش رادیوفرکانسی خود بافت به عنوان مقاومت عمل می‌کند نه الکترود. بدین معنی که در اینجا الکترود میکروفیبر، به لطف وجود دمای پایین ناشی از انرژی امواج، داغ نمی‌شود.

در عوض، آب درون سلولی بافت، خودش به عنوان مقاومت عمل می‌کند و بر خلاف روش الکتروسرجری، بدون نیاز به گرمایش و ایجاد آسیب، از بین می‌رود. در این روشِ برداشتنِ بافت‌ها، بدون نیاز به آسیب اضافی به بافت خون بند می‌آید. به علاوه، هیچ خطر یا شوک ناشی از سوختگی هم وجود ندارد.

مزایای استفاده از روش رادیوفرکانسی

  • موثر در حذف خال‌های تکثیرشونده
  • سریع و راحت، بدون نیاز به استراحت بعدی
  • کاهش نیاز به مراقبت‌های پزشکی بر حسب محل خال و فاکتورهای دیگر
  • ریسک پایین ایجاد عارضه های پوستی
  • حداقل آسیب برای پوست اطراف ضایعه
  • عدم خونریزی
  • حداقل درد بعد از استفاده از بی‌حسی موضعی

برداشتن خال با لیزر

درمان با لیزر گزینه‌ ای مناسب برای خال‌هایی بسیاری از زنان و مردان  است. در طی فر آیند برداشتن خال با لیزر ابتدا با دقت خال‌های شما معاینه می‌شود تا از خوش‌خیم و غیرسرطانی بودن آن‌ها اطمینان حاصل شود. خوشبختانه اکثر خال‌ها خوش‌خیم هستند و می‌توانند با خیال راحت برداشتن خال با لیزر را انجام داد. انواع دیگر برآمدگی‌های روی پوست مانند چربی‌های نابه‌هنجار که به پوست حالت برآمدگی می‌دهند، نیز می‌توانند با روش لیزر درمان شوند.

برداشتن خال با لیزر ساده‌ترین روش برای خلاص شدن از شر خال‌های دردسرساز است. در اکثر موارد برداشتن خال با لیزر ، نیازی به بی‌حسی نیست. برخی بیماران در هنگامی که پالس‌های لیزر به پوست آن‌ها برخورد می‌کند در آن ناحیه احساس سوزن سوزن شدن یا احساسی شبیه اینکه یک کش لاستیکی به آن‌ها برخورد کند، دارند.

به منظور از بین بردن خال ، لیزر عروق خونی را می‌بندد و بافتی که از بین رفته است را تبخیر می‌کند؛ بنابراین نیازی به بریدن پوست یا استفاده از بخیه نیست. علاوه بر این در روش لیزر احتمال باقی ماندن جای زخم خیلی کمتر از روش‌های دیگر است.

بعضی از خال‌ها با استفاده از لیزر قابل برداشتن هستند. این کار معمولاً با خال‌های کوچک، مسطح و غیر سرطانی انجام می‌شود. در حین برداشتن خال با لیزر، پزشک از پرتوهای نوری برای از بین بردن بافت خال استفاده می‌کند. برای از بین بردن کامل خال با استفاده از لیزر درمانی، ممکن است نیاز به دو یا سه جلسه درمان داشته باشید. برداشتن خال‌ها با لیزر در صورت دستیابی به نقاط دشوار مانند گوش، یا در مناطق حساس یا پوست صورت، می‌تواند گزینه مناسبی باشد. لیزر همچنین می‌تواند برای از بین بردن بیش از یک خال به طور همزمان مناسب باشد.

خال صورت

درمان خال با استفاده از روش‌های خانگی

روش‌های خانگی هم وجود دارد که برای از بین رفتن انواع خال ها پیشنهاد می‌شود که می‌توانید آن‌ها را امتحان کنید. البته پس از آن که مطمئن شدید این خال‌ها خطرناک و بدخیم نیستند. 

کرم ها و چسب های طبیعی

در بازار انواع کرم ها و چسب های طبیعی برای برداشتن خال وجود دارد که حاوی سرخ بن که گیاه دارویی جنگلی است و روشی طبیعی برای برداشتن خال صورت و بدن است ، وجود دارد. طریقه استفاده از چسب سرخ بن:

  • خال را با هیدروژن پروکسید بشوئید.(هیدروژن پر اکسید را می توانید از داروخانه تهیه کنید)
  • سپس چسب را بر روی خال بمالید و با یک بانداژ بپوشانید.
  • این کار را به مدت سه روز انجام دهید .
  • در این صورت ناحیه انتهای خال ملتهب می شود و خال کم رنگ شده و می افتد.
  • جای زخم کوچکی ایجاد می شود اما آسیبی به بافت نمی رسد .
  • توجه کنید هیچ گاه از این روش برای برداشتن خال های که احتمال سرطانی بودن آنها می رود،استفاده نکنید،قبل از درمان حتما با پزشک خودتام مشورت کنید.

استفاده از سیر

 سیر را له کنید و روی خال بگذارید و روی آن را ببندید و بگذارید شب تا صبح بماندو صبح می‌توانید پانسمان را باز کنید و موضع را بشویید. اما شب دوباره این کار را تکرار کنید.

استفاده از آب آناناس یا آب سیب ترش

 آب آناناس و یا سیب ترش را بگیرید و روزی چند بار روی خال‌ها بزنید تا زمانی که خال ها محو شوند. این مواد برای محو کردن انواع خال ها به کار می‌روند.

استفاده از عسل

هر روز و روزی چند بار بر روی خال خود عسل بمالید. می‌توانید عسل را ابتدا گرم کنید و سپس بر موضع بمالید. این درمان را تا زمان محو شدن خال تکرار کنید.

برداشتن خال گوشتی با نخ دندان

یک نخ دندان را چند دور،دور خال بپیچید.برای این کار می توانید،از تار موهایتان هم استفاده کنید.باید نخ را انقدر سفت بپیچید که مانع از رسیدن خون به خال شوید.اگر این کار را اشتباه انجام دهید،خال ورم می کند، و بدتر می شود.بعد از گذشت 24-48 ساعت خال می افتد. و نتیجه را می بینید.

سخن آخر

قبل از اینکه مقاله را به انتها ببریم،و شما از روش های گفته برای درمان خال صورتتان اقدام کنید،اجازه بدید از خوبی های خال صورت هم صحبت کنیم.می دانستید،خال های پوستی با تاخیر پیری در ارتباط است؟می دانستید،دانشمندان می گویند که خال های پوستی فراوان می توانند شما را جوان تر نگه دارند؟

محققان کالج کینگز لندن دریافتند که خال ها نه تنها می توانند به معنای پوست جوان تر باشند، بلکه به معنای تراکم استخوان بهتر نیز می باشند.

نظر شما چیست؟شما خال صورتتان را دوست دارید؟از چه روشهایی برای درمان آن استفاده کرده اید؟

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *