دندانها بر اثر عوامل مختلفی تغییر رنگ داده یا لکهدار میشوند. امروزه راهکارهای فراوانی برای رفع این مشکل وجود دارد. یکی از موثرترین روشهای سفید کردن دندان، بلیچینگ است. بلیچینگ دندان توسط دندانپزشک انجام میشود. همچنین گاهی اوقات دندانپزشک به فرد بلیچینگ خانگی را پیشنهاد میکند. سفیدکنندههای مورد استفاده در این روش ممکن است عوارضی نیز به همراه داشته باشند؛ اما در صورتی که به طور صحیح مصرف شوند، بیخطر خواهند بود.
در این مقاله از مجله زیبا بمان، به بررسی نحوه انجام بلیچینگ دندان و عوارض آن میپردازیم. با ما همراه باشید.
نحوه انجام بلیچینگ دندان
اگرچه بلیچینگ دندان سخت و پیچیده نیست، اما برای آسیب ندیدن لثه لازم است به دندانپزشک ماهر و معتبری مراجعه نمایید. به طور میانگین، فرایند سفید کردن دندان در مطب دندانپزشک حدود 60 الی 90 دقیقه به طول میانجامد. بلیچینگ دندان طی مراحل زیر انجام میشود:
- پیش از آغاز بلیچینگ، دندانپزشک از رنگ اولیه دندانهای شما عکس میگیرد.
- در مرحله اول غلظت بالایی از ماده سفیدکننده روی دندانها قرار داده میشود.
- سپس نور لیزر بر روی دندانها تابانده میشود تا مواد شیمیایی موجود در ماده سفیدکننده را فعال کند. این امر موجب میشود که واکنش مواد شیمیایی زودتر انجام شده و دندانها سریعتر سفید شوند.
این نوع بلیچینگ سرعت اثربخشی بیشتری نسبت به بلیچینگ خانگی دارد؛ اما کمی گرانتر است. همچنین در هر دو نوع بلیچینگ از لثهها در برابر مواد شیمیایی محافظت میگردد.
بلیچینگ در خانه
برای انجام بلیچینگ در خانه حتماً باید با دندانپزشک مشورت نمایید. اگر این روش برایتان مناسب بود، لازم است که برای قالبگیری به مطب دندانپزشک مراجعه کنید. او از فک بالا و پایین قالب میگیرد و پس از چند روز قالب شفافی به همراه مواد سفیدکننده به شما تحویل میدهد. این قالب به اندازه دندانهای شما بوده و محفظهای برای جای دادن مواد سفیدکننده دارد. به خاطر داشته باشید که باید از این مواد کاملاً طبق دستور دندانپزشک استفاده کنید.
مراقبت های بعد از بلیچینگ دندان
پس از انجام بلیچینگ دندان ، لازم است از انجام موارد زیر پرهیز نمایید:
- حداقل تا 24 ساعت بعد از بلیچینگ از مصرف غذاها و نوشیدنیهای رنگدار خودداری کنید.
- نوشابه، چای و قهوه ننوشید.
- از خوردن برخی مواد غذایی مانند سس گوجه فرنگی، آب گوجه فرنگی، سس خردل، چغندر، انگور سیاه و آب نبات خودداری کنید.
- از استعمال دخانیات به خصوص سیگار پرهیز نمایید.
- غذاهای سرد و اسیدی مصرف نکنید.
- از خمیردندان ضدحساسیت استفاده نمایید.
به یاد داشته باشید که سفید کردن دائمی دندانها امری غیرممکن است؛ زیرا رنگ دندان به عوامل زیادی بستگی دارد. در نتیجه، ممکن است اثر سفیدکنندگی بلیچینگ دندان نیز پس از مدتی از بین برود. برای ماندگار کردن اثر بلیچینگ همواره بهداشت دهان و دندان را رعایت نمایید. مصرف غذاهایی که رنگ زیادی دارند را به حداقل برسانید و پس از مصرف این قبیل خوراکیها حتماً دندانهای خود را مسواک بزنید. برای از بین بردن حداکثری جرمهای درون دهان، نخ دندان کشیدن و مسواک زدن زبان را نیز از یاد نبرید.
عوارض بلیچینگ دندان
به طور کلی، بلیچینگ دندان روشی بیخطر است. اما در صورتی که مراقبتهای لازم رعایت نشود و یا روش انجام بلیچینگ صحیح نباشد، ممکن است از خود عوارضی نشان دهد. این عوارض عبارتاند از:
حساسیت دندان: گاهی اوقات ممکن است دندانها پس از بلیچینگ حساس شوند. این امر تا حدودی طبیعی بوده و میتوان آن را به کمک خمیردندانهای ضدحساسیت درمان کرد. اگر پس از مدتی حساسیت دندانها کاهش نیافت، میتوانید به دندانپزشک مراجعه کنید.
التهاب لثه: گاهی اوقات سفید کردن دندان منجر به التهاب لثه میشود. این اتفاق در اکثر موارد به علت تماس لثه با مواد سفیدکننده رخ میدهد. این عارضه نیز پس از مدتی از بین خواهد رفت؛ اما در صورت تداوم یافتن آن میتوانید با دندانپزشک مشورت نمایید.
در مجموع، میتوان گفت که بلیچینگ دندان یکی از موثرترین و بیخطرترین راهکارهای سفید کردن دندان است. اما ماندگاری اثر آن بستگی به مراقبتهای فرد خواهد داشت. گاهی اوقات لازم است افراد برای حفظ اثر بلیچینگ، به طور سالانه آن را تمدید کنند. جالب توجه است که بلیچینگ توسط دندانپزشک و بلیچینگ خانگی هر دو اثر یکسانی دارند؛ اما به طور معمول اثربخشی روش خانگی دیرتر و ماندگاری آن بیشتر است. به همین دلیل پیش از اقدام به سفید کردن دندان، درباره شرایط ایدهآل خود با دندانپزشک صحبت نمایید. او بهترین راه را به شما توصیه خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: لمینت سرامیکی و هر آنچه باید درباره آن بدانید!
دیدگاه کاربران