علائم و شدت ویروس کرونای جهش یافته دلتا

ویروس کرونا بیش از یک سال و نیم است که مهمان ماست و رفتنی نیست و همچنین موجب مختل شدن زندگی ما انسان ها شده و همانند هر ویروس دیگری که به مرور زمان جهش پیدا می کند و رمز ژنتیکی آن تغییر میکند این ویروس نیز جهش پیدا کرده و با عنوان  ویروس کرونای دلتا که سرعت شیوع بیشتری دارد و خطرناک تر است، به وجود آمده است. این شکل و شمایل جدید از ویروس کرونا یا همان کرونای دلتا سرعتی ۵۰ درصد بیشتر از کرونای آلفا دارد و به طور متوسط ۶ تا ۹ نفر را آلوده و درگیر خود می کند.

همانطور که گفته شد ویروس کرونا از زمان پیدایش تا به الان جهش های زیادی داشته و یکی از ویروس های جهش یافته ای که امروزه بحثش در ایران و جهان مطرح است ویروس کرونای دلتا است. کرونای دلتا در اواخر ۲۰۲۰ در هند شناسایی شد و در همان ماه ۸۰ کشور دیگر در جهان از شناسایی آن خبر دادند همچنین گونه ی دلتا پلاس نیز در هند شناسایی شده که آمار افرادی که به ان مبتلا هستند، کم است.

علائم و شدت ویروس کرونای جهش یافته دلتا

علائم کرونای دلتا

تب نیز از علائم معمول کرونای دلتاست و مقدار تکثیر آن در بدن فرد مبتلا بسیار بالاست افراد مبتلا به کرونای دلتا پس از ۳ یا ۴ روز به شدت مریض می شوند که البته علائم در افراد جوان می تواند مانند احساس سرما خوردگی باشد ولی می توانند آن را به دیگران نیز انتقال دهند و همچنین ممکن است افراد بودن علائم باشند اما امکان انتقال آن به دیگران ممکن است.بیش از ۹۰ درصد موارد ابتلا به کرونا در بریتانیا مربوط به ابتلا به کرونای دلتاست و علائم ان شامل سردرد، گلودرد و آبریزش بینی است و همچنین به طور کلی افراد باید مراقب علائمی مانند سرفه، تنگی نفس، سردرد، خستگی، از دست دادن حس بویایی و چشایی و یا مشکلات گوارشی باشند.

شدت کرونای دلتا

خطر بستری شدن در بیمارستان در کرونای دلتا حدود ۶۱/۲ درصد از کرونای آلفا بیشتر است و نشان دهنده شدت بالای کرونای دلتا نسبت به کرونای آلفا است. سخت است که بگوییم گونه کرونای دلتا از دیگر گونه ها مرگبار تر است اما به طور کلی به علت شیوع بیشتر آن افراد بیشتری درگیر می شوند و در نتیجه میزان آلوده شدن و انتقال آن به افراد آسیب پذیر و مسن بیشتر می شود و همین امر در افزایش تعداد بستری ها و مرگ و میر موثر است و همچنین ممکن است نتایج دیگری مانند افزایش فشار به کادر درمان و  کمبود تجخیزات را به دنبال داشته باشد.

چگونگی تشخیص این بیماری

در کرونای دلتا احتمال پاسخ منفی کاذب تست های pcr بالاست. به طور دقیق نمی توان گفت مقدار این احتمال چقدر است اما تا ۳۰ درصد امکان و احتمال پاسخ منفی کاذب وجود دارد که با تکنیک نمونه گیری، شرایط فرد و زمان نمونه گیری میتواند افزایش پیدا کند. تست معنی به معنای قطعی رد شدن ابتلا به کووید نیست در نتیجه برای تشخیص باید علائم فرد را الویت قرار داد و ضروری است پس از مشاهده علائم فرد جهت ارزیابی به پزشک مراجعه کند.

سیر بیماری کرونای دلتا

تکثیر بالای سویه دلتا علاوه بر افزایش سرعت انتقال به دیگران، دوره کمون(نهفتگی) را از متوسط ۶ روز به ۴ روز کاهش داده و فرد زودتر علامت دار خواهد شد همچنین طول عفونت زایی سویه دلتا نسبت به ویروس اولیه بیشتر است. هنوز توصیه رسمی برای طول قرنطینه اعلام نشده اما احتمال افزایش آن برای مبتلایان وجود دارد.

علائم و شدت ویروس کرونای جهش یافته دلتا

چه افرادی بیشتر در معرض خطر ابتلا به کرونای دلتا قرار دارند

به نظر میرسد کرونای دلتا بیشتر افراد زیر پنجاه سال و کودکان را تحت تاثیر قرار میدهد اما به طور دقیق مشخص نیست که علت آن حساسیت بیشتر این افراد به سویه دلتا است و یا واکسیناسیون و ایجاد ایمنی در جمعیت سالمند.

سخن آخر

همانطور که آگاه هستید راه اصلی انتقال بیماری کرونا از طریق قطرات تنفسی است در نتیجه زدن ماسک، جلو دهان و بینی را گرفتن هنگام سرفه و عطسه فراموش نکنید. فاصله ی حداقل دو متر با دیگران را رعایت کرده و دست هایتان را بشویید و ضد عفونی کنید تا از شیوع این ویروس جلوگیری کرده و به شکست کرونا همچنین گذراندن هر چه زودتر این روز ها کمک کنید.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *