برنزه شدن فوری با 4 روش جادویی! + نکات مهم

برنزه شدن به معنای تیره شدن رنگ پوست است. گاهی اوقات افرادی که پوست سفید دارند، برای ایجاد تنوع هرچند وقت یک بار پوست خود را برنزه می‌کنند. به این منظور، لازم است اشعه فرابنفش (UV) به پوست برخورد کند و باعث تشکیل رنگدانه‌ای به نام «ملانین» شود. رنگدانه ملانین، همان رنگدانه ای است که پوست را تیره یا به اصطلاح برنزه می‌کند. روش‌های مختلفی برای برنزه کردن وجود دارد که باید مزایا و معایب هرکدام را بدانید.

در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان، با بهترین روش های برنزه شدن پوست آشنا می‌شویم. با ما همراه باشید.

روش های برنزه شدن

بهترین روش های برنزه شدن کدام اند؟

به طور کلی، 4 روش برای برنزه کردن وجود دارد. در ادامه، هر یک از این روش‌ها را به طور کامل بررسی می‌کنیم.

برنزه شدن سریع با آفتاب

نور خورشید دارای اشعه فرابنفش (UV) است. همانطور که گفتیم، این اشعه باعث برنزه شدن پوست می‌شود. اما برنزه کردن با آفتاب روش خاص خودش را دارد. آفتاب گرفتن غیراصولی نه تنها شما را برنزه نمی‌کند، بلکه باعث آفتاب سوختگی شدید می‌شود.

برای برنزه شدن سریع با آفتاب کافی است موارد زیر را رعایت کنید:

  • پوست را قبل از برنزه کردن لایه‌برداری کنید.
  • حتماً بیست دقیقه قبل از آفتاب گرفتن، به بدن خود کرم ضد آفتاب (با SPF 30) بزنید.
  • برای برنزه شدن سریع، بین ساعت 10 صبح تا 4 بعد از ظهر آفتاب بگیرید.
  • هرچند دقیقه یک بار حالت بدن خود را تغییر دهید. این کار از آفتاب‌سوخته شدن یک قسمت خاص از بدن جلوگیری می‌کند.
  • غذاهای حاوی بتاکاروتن و لیکوپن بخورید. خوراکی‌هایی مانند هویج، گوجه ‌فرنگی، هندوانه، سیب ‌زمینی و کلم‌ پیچ می‌توانند به شما کمک کنند تا بدون سوختگی، برنزه شوید.
  • علاوه بر ضد آفتاب، از روغن مخصوص آفتاب گرفتن استفاده کنید.
  • استفاده از روغن برای برنزه شدن در آفتاب ضروری است. اما اگر نمی‌خواهید از روغن‌های شیمیایی استفاده کنید، می‌توانید به جای آن از روغن زیتون، روغن نارگیل، روغن فندق، روغن آووکادو، روغن جوانه گندم، روغن آفتابگردان، روغن کنجد یا روغن چای سبز کمک بگیرید.
  • همه نواحی بدن را در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید. همانطور که خورشید در آسمان حرکت می‌کند، شما هم صندلی خود را جابه‌جا کنید.
  • هر زمان که پوستتان به شدت داغ شد، کمی در سایه استراحت کنید.
  • فقط 2 تا 3 ساعت زیر نور خورشید بمانید.

انجام این موارد باعث می‌شود که خیلی سریع برنزه شوید.

برنزه شدن با سولاریوم

برای افرادی که نمی‌توانند زیر نور خورشید برنزه شوند، سولاریوم یک گزینه سریع و مؤثر است. در این روش، فرد روی تختی دراز می‌کشد که با لامپ‌های فرابنفش (UV) محاصره شده است. این لامپ‌ها، اشعه‌هایی مشابه نور خورشید ساطع می‌کنند.

متخصصان پوست توصیه می‌کنند که تا حد امکان سراغ این روش نروید؛ چراکه احتمال ابتلا به سرطان پوست را افزایش می‌دهد. با این حال، اگر هنوز هم برای برنزه شدن فوری با سولاریوم مصمم هستید، مهم‌ترین نکات برنزه شدن با سولاریوم عبارت‌اند از:

  1. هرگونه لوازم آرایشی را از صورت و بدن پاک کنید. استفاده از لوازم آرایشی باعث می‌شود که پوستتان یکدست برنزه نشود. علاوه بر این، مواد موجود در برخی از لوازم آرایشی ممکن است به اشعه فرابنفش واکنش نشان داده و باعث ایجاد حساسیت به نور، آلرژی یا سایر عوارض نامطلوب شود.
  2. از کرم ضد آفتاب و محصولات پوستی مخصوص سولاریوم استفاده کنید. کرم‌ها و روغن‌های مخصوص سولاریوم، رطوبت پوست را حفظ کرده و باعث سریع‌تر تیره شدن بدن می‌شوند.
  3. قبل از خوابیدن روی تخت سولاریوم، لباس مناسب بپوشید. بیشتر افراد با لباس‌زیر روی تخت سولاریوم دراز می‌کشند تا بدنشان یکدست برنزه شود.
  4. هرگز بدون عینک محافظ چشم سولاریوم انجام ندهید. پلک‌های ما بسیار نازک‌اند و نمی‌توانند از اجزای چشم در برابر اشعه فرابنفش محافظت کنند. استفاده نکردن از محافظ چشم می‌تواند باعث ایجاد مشکلات کوتاه‌مدت و طولانی‌مدت برای چشمان شما شود.
  5. بعد از اتمام سولاریوم، حتماً به صورت و بدن خود مرطوب‌کننده بزنید. اشعه فرابنفش پوست را به شدت خشک می‌کند.

معمولاً برای برنزه کردن کامل بدن، به چند جلسه سولاریوم احتیاج خواهید داشت.

استفاده از محصولات برنزه کننده

در حال حاضر، بهترین راه برنزه کردن استفاده از محصولات برنزه کننده بدن است. قرار گرفتن در معرض اشعه فرابنفش خورشید و لامپ‌های سولاریوم می‌تواند باعث سوختگی و سرطان پوست شود. در حالی که استفاده از محصولات برنزه‌کننده، بدون اینکه لازم باشد خطرات اشعه فرابنفش را به جان بخرید به شما پوستی تیره و درخشان می‌دهد.

اصلی‌ترین ماده به‌کاررفته در محصولات برنزه‌کننده، نوعی ماده رنگی به نام DHA (دی هیدروکسی استون) است. دی هیدروکسی استون با اسیدهای آمینه موجود در پوست ترکیب شده و رنگ پوست را موقتاً قهوه ای می‌کند. این ماده برخلاف اشعه فرابنفش، فقط لایه بالایی پوست (سلول‌های مرده) را درگیر می‌کند. به همین دلیل بسیار کم خطر است.

اشکال مختلفی از برنزه کننده‌ها وجود دارد. می‌توانید به فروشگاه‌های آرایشی و بهداشتی مراجعه کرده و بر اساس سلیقه شخصی خود اسپری، لوسیون، کرم یا روغن برنزه‌کننده خریداری نمایید. اثر این محصولات معمولاً تا چند روز باقی می‌ماند.

برنزه شدن با وازلین

شاید تا به حال شنیده باشید که استفاده از وازلین روی پوست، باعث می‌شود تا سریع‌تر برنزه شوید. اما، آیا می‌دانستید که این روش بسیار مضر است؟

وازلین روی پوست اشعه فرابنفش را با شدت بیشتری جذب می‌کند و به جای برنزه کردن بدن، باعث آفتاب‌سوختگی شدید می‌شود. بنابراین نه تنها پوست بدن را قرمز و دردناک می‌کند، بلکه احتمال ابتلا به سرطان پوست را نیز افزایش می‌دهد.

اگر سلول‌های پوست در معرض شدت بالایی از اشعه فرابنفش قرار بگیرند، الاستین (الیاف موجود در پوست) شروع به تجزیه شدن می‌کند. این اتفاق به مرور زمان باعث افتادگی و کشیدگی پوست خواهد شد. به همین دلیل استفاده از وازلین برای برنزه کردن، می‌تواند پیری زودرس را به همراه داشته باشد.

یکی دیگر از معایب استفاده از وازلین زیر نور خورشید این است که باعث جوش و سوزش پوست می‌شود. حتماً می‌دانید که وازلین بسیار غلیظ است و پوست را چرب می‌کند. گرمای آفتاب نیز باعث می‌شود که عرق کنید. تجمع عرق و چربی روی پوست، بدون شک باعث جوش می‌شود.

در نتیجه، برنزه شدن با وازلین اصلاً ایده خوبی نیست.

آیا برنزه کردن عوارض دارد؟

بله؛ فرایند برنزه شدن پوست می‌تواند تا حد زیادی خطرناک باشد. عوارض برنزه کردن شامل موارد زیر است:

سرطان پوست

پوست در معرض اشعه فرابنفش آسیب می‌بیند. همین که پوست تیره‌تر می‌شود، یعنی سلول‌های پوست دچار آسیب شده‌اند. بعد از این اتفاق، گروهی از آنزیم‌های بدن برای ترمیم پوست آسیب‌دیده فعال می‌شوند. اما همه آنزیم‌ها نمی‌توانند آسیب پوست را ترمیم کنند. در عوض، برخی از آن‌ها جهش می‌یابند و باعث ایجاد سرطان می‌شوند.

آفتاب گرفتن مکرر احتمال ابتلا به «ملانوم»، کشنده‌ترین نوع سرطان پوست را افزایش می‌دهد. افراد جوان بیشتر در معرض این بیماری هستند. همچنین جالب است بدانید که انجام سولاریوم قبل از 35 سالگی، خطر ابتلا به ملانوم را تا 75 درصد افزایش می‌دهد.

بیماری‌های چشمی

اشعه فرابنفش نه تنها روی پوست، بلکه بر چشم‌ها نیز تأثیر می‌گذارد. سرطان چشم یکی از پیامدهای قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض اشعه فرابنفش است.

برخی از بیماری‌های چشمی که در اثر آفتاب گرفتن یا سولاریوم به وجود می‌آیند (مانند فتوکراتیت و التهاب قرنیه) قابل درمان هستند. اما برنزه کردن می‌تواند بیماری مزمن چشم (مانند آب مروارید و تومور) را نیز به همراه داشته باشد.

پیری زودرس پوست

برنزه کردن و آفتاب‌سوختگی پوست باعث پیری زودرس می‌شود. اشعه فرابنفش می‌تواند چین و چروک، افتادگی و لک ایجاد کند؛ زیرا به لایه‌های عمقی پوست آسیب می‌زند.

بیماری‌های دیگر

استفاده از تخت‌های غیر بهداشتی سولاریوم، می‌تواند باعث انتقال عفونت و بیماری‌های مقاربتی شود.

همچنین قرار گرفتن بیش از حد در معرض اشعه فرابنفش بر سیستم ایمنی تأثیر منفی گذاشته و بدن را در برابر بیماری آسیب‌پذیر می‌کند.

کلام آخر

اگرچه بسیاری از افراد به پوست برنزه علاقه دارند، اما برنزه کردن پوست بسیار خطرناک است. به عنوان مثال، انجام سولاریوم یک فرایند سرطان‌زا محسوب می‌شود؛ چرا که سه برابر شدیدتر از خورشید اشعه فرابنفش ساطع می‌کند. در مجموع، توصیه می‌شود از آفتاب گرفتن و سولاریوم پرهیز کنید و برای برنزه شدن، از محصولات برنزه ‌کننده بدن کمک بگیرید.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *