درمان آفتاب سوختگی : معرفی موثر ترین روش های درمانی

با فرا رسیدن فصل تابستان،فعالیت تابستانی لذتبخش پر طرفدار وجود دارد که افراد به سراغشان می روند اما ممکن است مشکلی مانند آفتاب سوختگی لذت تفریح های تابستانه را از شما بگیرد. اگر در گذشته دچار آفتاب سوختگی شده باشید قطعا یکی از خاطره های بد شما خواهد بود پوست ملتهب و خشک و قطعا کسی دوست ندارد آن را تجربه کند،اما برای شما یک خبر خوب داریم در صورتی که در ادامه این مقاله با ما همراه باشید به شما روش های درمان سریع آفتاب سوختگی را معرفی خواهیم کرد.

آفتاب سوختگی چیست و علائم آن

آفتاب سوختگی که نوعی التهاب پوستی به شمار می آید و زمانی که برای مدت طولانی در معرض نور خورشید قرار بگیریدبه این مشکل آزار دهنده دچار می شود و عامل آن نه تنها می تواند پرتو فرا بنفش خورشید بلکه پرتو فرا بنفش موجود در دستگاه سولاریوم نیز باشد.آفتاب سوختگی ممکن از همان آسیب هایی که سوختگی های دیگر ایجاد می کنند را ایجاد کند مانند قرمزی پوست،ورم و یا تاول. پس آن را باید جدی گرفت. آفتاب سوختگی می تواند با علائمی مثل تب،لرز،تهوع و استفراغ ، ضعف و در مواردی  فشار خون پایین ، خستگی بیش از حد و ضعف شدید همراه باشد.

درمان آفتاب سوختگی

راه های جلوگیری از آفتاب سوختگی

برای مدت طولانی در معرض نور آفتاب قرار نگیرید: اگر قرار است ساعات و مدت زیادی را در بیرون از خانه خود بگذرانید به یاد بیاورید که اشعه های فرابنفش خورشید می توانند با پوست شما چه کنند.سعی داشته باشید بیشتر وقت خود را در سایه بمانید زیرا سایه اثر فرابنفش کمتری دارد و احتمال آفتاب سوختگی را کاهش خواهد داد.می توانید حین مسافرت یک چتر و یا چادر به همراه داشته باشید و یا در زیر درختان بمانید.

کرم ضد آفتاب:همانطور که می دانید یکی از راه های جلوگیری از آسیب پوستی حاصل از نور آفتاب، کرم ضد آفتاب است.کرم های ضد آفتاب مختلفی در بازار وجود دارد که برخی از آنها نور فرابنفش را جذب و برخی از آن ها آن را بازتاب می دهند یک کرم ضد آفتاب مناسب تهیه کنید و حین بیرون رفتن در روز های گرم و آفتابی استفاده کنید.

کلاه:استفاده از کلاه نیز از بر خورد اشعه های فرابنفش تا حدود زیادی جلوگیری می کند و برای جلوگیری از آفتاب سوختگی پوست صورت کاربرد دارد.

روش های درمان آفتاب سوختگی

هرچند درمان آفتاب سوختگی نیازمند صبر و زمان طولانی تری است اما می توان با رعایت برخی نکات و روش های درمانی این زمان را به حداقل خود رساند و طول  زمان درمان را کاهش داد.

1-پوست را خنک نگه دارید: یک حوله تمیز و مرطوب را که با آب خنک شیر مرطوب کردید را به قسمت پوست آسیب دیده بمالید و یا با اضافه کردن جوش شیرین به وان حمام خنک بگیرید حمام جوش شیرین برای پوست شما بسیار مفید بوده، خارش و التهاب را کاهش می دهد. با دوش آب سرد نیز می توانید دمای بدنتان را پایین بیاورید.

2- قرار دادن چای روی پوست: این روش نیز می تواند به کاهش این التهاب کمک کند زیرا چای دارای خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدان است.یکی از چای های مفید و مناسب چای بابونه است که بعد از دم کردن آن می توانید با یک پارچه تمیز آن را روی پوست آسیب دیده قرار دهید.

3-مرطوب کننده: مرطوب کننده ، لوسیون یا ژل بزنید. یک لوسیون یا ژل یا آلوئه ورا ممکن است تسکین دهنده باشد و به شما در درمان آفتاب سوختگی کمک کند.

4- تاول ها: هیچگاه سعی نکنید که تاول های دست نخورده را بترکانید و اگر تاول ها خودشان ترکیدند، آن ها  را با آب و صابون ملایم و به آرامی تمیز کنید سپس به قسمت زخم شده آنتی بیوتیک بزنید و آن را با باند چسب بپوشانید.

5-پوسته پوسته شدن: در چند روز اول آفتاب سوختگی ، ممکن است متوجه شوید که منطقه آسیب دیده شروع به لایه برداری و پوست شدن کرده است و نشان دهنده این است که بدن شما برای خلاص شدن از لایه بالایی پوست آسیب دیده این واکنش را از خود بروز می دهد. هیچ کرم و لوسیونی برای جلوگیری از پوسته شدن آن وجود ندارد و این مرحله ای از درمان است. هنگام رو به رویی با پوسته پوسته شدن پوست وسوسه نشوید و هیچگاه سعی در کندن آن نکنید. پوستتان را هنگامی که در حال لایه برداری است ، همچنان مرطوب نگه دارید. شما می توانید داروی ضد خارش مصرف کنید. یک دارو آنتی هیستامین مانند دیفن هیدرامین ممکن است به تسکین پوست بهبود ببخشد.

6- از قرار گرفتن در معرض نور خورشید خودداری کنید: تا زمانی که آفتاب سوختگی شما به طور کامل خوب نشده سعی کنید مانع برخورد دوباره نور مستقیم خورشید به پوستان شوید تا کاملا بهبود پیدا کند.

7-عسل: یکی از راه های درمان آفتاب سوختگی عسل است که می تواند مانند یک کرم آنتی بیوتیک عمل کرده و عفونت و التهاب را کاهش دهد.

8-ویتامین E: ویتامین E از روش های تاثیر گذار درمان آفتاب سوختگیست که شما می توانید آن را به صورت خوراکی نیز مصرف کنید اما تاثیر آن کمتر از استفاده موضعی ویتامین E است.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید

برخی از علائم نشان دهنده آفتاب سوختگی بسیار شدید هستند که در صورت مشاهده آن ها نیاز است به پزشک مراجعه کنید یا از نزدیکترین بخش اورژانس بیمارستان برای معالجه استفاده کنید:

  1. آفتاب سوختگی شدید همراه با تاول و درد شدید
  2. آفتاب سوختگی در ناحیه وسیعی از پوست
  3. سردرد
  4. تهوع و استفراغ
  5. تب
  6. سرگیجه یا تغییر وضعیت هوشیاری

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *