مراحل ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد ؟ چه انتظاراتی باید داشته باشیم ؟

آیا شما دندانی (یا دندان هایی) دارید که افتاده اند یا باید کشیده شوند ؟ نگران زیبایی خود نباشید، ایمپلنت دندان یا همان کاشت دندان می تواند لبخند شما را برای همیشه بازگرداند.
ایمپلنت های دندانی جایگزین دندان های شکسته، پوسیده و از دست رفته می شوند و به شما این امکان را می دهند که به دندان مصنوعی نیاز پیدا نکنید. با این حال، این روند یک شبه اتفاق نمی افتد. مراحل ایمپلنت دندان : سه مرحله اصلی برای کاشت دندان وجود دارد که هر بیماری باید آن ها را پشت سر بگذارد. از مراحل ایمپلنت دندان عبارتند از:

  • قرارهای قبل از جراحی
  • خود جراحی (سه مرحله جداگانه)
  • قرارهای بازیابی و پیگیری

آیا به ایمپلنت فکر کرده اید اما نمی دانید که چه چیزی در انتظار شما است؟ پس با ما همراه شوید و به خواندن این مقاله ادامه دهید. ما به شما نشان خواهیم داد که در مراحل ایمپلنت دندان چه اتفاقی می افتد.

مراحل ایمپلنت دندان

کاشت دندان چیست؟

ایمپلنت در واقع کاشت پروتز است. وقتی در مورد ایمپلنت صحبت می کنیم، به قسمت کوچکی اشاره می کنیم که در استخوان فک شما می رود و پایه تاج (یا پل) شما را تشکیل می دهد. تاج همان دندان است، یعنی بخشی از دندان که می بینید.

کاشت ایمپلنت پیچیده ترین قسمت این روش است زیرا به تعامل با استخوان فک و لثه شما نیاز دارد. اگر به درستی تنظیم نشود، نه تنها به این معنی نیست که دندان شما در جای خود باقی نخواهد ماند، بلکه می تواند برای بقیه دهان شما نیز مشکل ایجاد کند.

هزینه کاشت دندان چقدر است؟

هزینه کاشت دندان بسیار متفاوت است. دو عامل مهم در قیمت تأثیرگذار هستند، نوع کاشت و وضعیت سلامت دهان و دندان شما (به عنوان مثال، دشواری قرار دادن ایمپلنت).

متاسفانه بسیار بعید است که بیمه شما ایمپلنت ها را پوشش دهد. در حقیقت، ممکن است هزینه ها در استان های خاص متغیر باشد و البته بر اساس روش درمانی که دندانپزشک ارائه می دهد قیمت متفاوت است.

قبل از جراحی باید به چه چیزهایی توجه کرد؟

شما نمی توانید به راحتی وارد یک مطب دندانپزشکی شوید و ایمپلنت بزنید. روند برنامه ریزی یکی از طولانی ترین مراحل این کار است.

آیا من نیاز دارم که ایمپلنت دندان انجام دهم؟

بخش قابل توجهی از ارزیابی های قبل از جراحی با متخصصان مختلف، مربوط به ارزیابی نیاز شما برای کاشت دندان است.

کاندیدای ایده آل کسی است که از سلامت عمومی خوب و همچنین بهداشت دهان و دندان کافی برخوردار باشد. در حالت ایده آل، شما باید دارای لثه های سالم (فاقد بیماری پریودنتال) و استخوان فک قوی باشید. هر دو برای حمایت از ایمپلنت (پروتز) مهم هستند.

دندان در صورتی که یک یا همه دندان‌های خود را از دست داده باشید، واجد شرایط هستید.

با این حال، اگر دیابت دارید (نوع 1 یا 2)، ممکن است نیاز به معاینات و بررسی های دقیق تری داشته باشید. اگر باردار هستید، ممکن است به شما گفته شود، جراحی ایمپلنت دندان های خود را تا بعد از زایمان به تاخیر بیاندازید.

آیا به پیوند استخوان نیاز دارید؟

ایمپلنت های دندانی – مانند دندان های واقعی – در فک شما تعبیه می شوند. بنابراین استخوان فک شما باید از آن ها پشتیبانی کند تا ایمپلنت ها به درستی کار کنند.

جراح شما باید تصمیم بگیرد که آیا شما به پیوند استخوان نیاز دارید یا خیر.

پیوند استخوان جراحی است که شامل پیوند بافت استخوان است. در این حالت، بافت را به استخوان فک پیوند می دهند تا تقویت یا ضخیم شود. استخوان مورد استفاده ممکن است از جای دیگری در بدن شما بوده و یا پروتز و مصنوعی باشد.

آنچه که در بعد از پیوند استخوان اتفاق می افتد به میزان پیوند مورد نیاز بستگی دارد. تکمیل پروسه پیوندهای مهم، ممکن است روزها یا ماه ها به طول انجامد. استفاده از مواد مصنوعی سریعتر عمل می کند زیرا شما نیازی به رشد مجدد استخوان ندارید.

در مواردی که پیوند مصنوعی باشد و پیچیدگی خاصی نداشته باشد، ممکن است در روز جراحی ایمپلنت، عمل پیوند نیز انجام شود.

از جراحی ایمپلنت دندان چه انتظاراتی دارید ؟!

همانطور که به زمان جراحی خود نزدیک می شوید، باید برخی از اقدامات قبل از عمل را پیگیری کنید. بیشتر این موارد برای حفظ سلامتی شما در روزها و هفته های بعد از جراحی طراحی شده اند.

ممکن است پزشک به شما یک دهان شویه آنتی باکتریال یا برخی از آنتی بیوتیک ها را بدهد. به دستورات عمل کنید، زیرا این اقدامات پیشگیرانه خطر ابتلا به عفونت های مختلف را بعد از عمل جراحی کاهش می دهد.

سرانجام پس از جراحی، به شخصی احتیاج دارید که کمک کرده و شما را به خانه برساند.

آیا به استفاده از مسکن نیاز دارید؟

نوع آرام بخشی که نیاز دارید بیشتر به خود شما بستگی دارد.

 این روش همیشه حداقل شامل بی حسی موضعی است.

اگر آستانه درد کمی دارید و کار زیادی نیاز باشد، ممکن است از میزان آرام بخشی بیشتری برای شما استفاده شود.

سه مرحله جراحی ایمپلنت دندان

سه مرحله جراحی ایمپلنت دندان

مراحل ایمپلنت دندان در سه مرحله انجام می شود:

  • قرار دادن ایمپلنت
  • اتصال به تکیه گاه
  • نصب تاج

 از مراحل ایمپلنت دندان ، مرحله اول در مطب دندانپزشکی انجام می شود. در مرحله اول، دندان پزشک، شما را با بی حسی موضعی بی حس می کند. به محض اثر دارو، برشی در لثه شما ایجاد شده تا استخوان در معرض دید قرار گیرد.

با ایجاد برش در لثه، دندان پزشک از یک مته استفاده می کند که باعث ایجاد سوراخی در استخوان برای پیچ ایمپلنت می شود. نگران نباشید، مته بسیار نرم است ، وحشت زده نشوید.

از اینجا، ایمپلنت در جای خود قرار می گیرد و ممکن است برش شما بسته به اندازه دو یا چند کوک بخیه نیاز داشته باشد.

سپس، باید چند ماه صبر کرد تا ایمپلنت و استخوان به یک دیگر متصل شده و یکپارچه شوند (از طریق استخوان سازی) و اطمینان حاصل شود که یک اتصال محکم به وجود آمده است.

با بهبودی در این مرحله، پزشک شما از طریق یک برش دیگر، ایمپلنت را دوباره در معرض دید قرار می دهد. سپس قطعه ای را بر روی ایمپلنت قرار داده و مقدمات لازم برای قرار دادن تاج را ایجاد می کند.

ایجاد تاج ها به چندین جلسه حضور در مطب نیاز دارد و آ نها با توجه به ترجیحات دندانپزشک و به تفکیک موارد مختلف، متفاوت هستند.

در مرحله آخر، تاج (های) دندانی نصب می شوند. ممکن است قبل از تناسب و تنظیم نهایی، یک مرحله آزمایشی انجام شود که به دندانپزشک امکان اطمینان کامل از صحت و درستی همه چیز را می دهد.

در دوران بهبودی ایمپلنت دندان چه انتظاری باید داشته باشید ؟

زمان بهبودی هر بیمار با بیمار دیگر متفاوت است.

برای اکثر افراد، کبودی، تورم و مقداری درد موضعی پس از جراحی وجود دارد. بدترین روز معمولاً روز دوم است و در روز سوم این درد کاهش می یابد.

چگونه می توان از ایمپلنت های دندانی خود بعد از جراحی محافظت کرد ؟

لیست کاملی از دستورالعمل های بعد از عمل را از طرف پزشک خود دریافت خواهید کرد. اما به طور کلی، بعد از عمل چندین روز ملزم به خوردن غذاهای آبکی هستید. همچنین برای جبران هرگونه کبودی و تورم در لثه و دهان باید دندان های خود را با دقت مسواک بزنید.

شما همچنین می توانید تورم و التهاب ها را به سادگی و با استفاده از کیسه های یخ و پارچه های گرم و مرطوب در فواصل مختلف در طول روز کنترل کنید. ممکن است تورم تا 40 ساعت پس از عمل ادامه یابد و سپس شروع به کاهش کند.

اما برای تمیز نگه داشتن زخم ها باید از یک محلول گرم آب نمک استفاده کنید. همچنین باید نوشیدنی ها به جز آب را محدود کنید.

برای دیدن دندان های خود از کشیدن لب ها یا گونه ها خودداری کنید، زیرا ممکن است ناخواسته برخی از بخیه ها را دوباره باز کنید.

چه غذاهایی را باید بعد از ایمپلنت دندان بخورید؟

غذاهای نرم بهترین انتخاب بعد از جراحی است. لیستی از انتخاب های خوب غذایی شامل موارد زیر است:

  • بلغور جو دوسر
  • ماهی پخته شده
  • پوره سیب زمینی
  • سبزیجات پخته شده نرم
  • سوپ ها
  • بستنی

شما نیازی به خوردن غذاهایی که به نی نیاز دارند، ندارید. حفظ یک رژیم غذایی سالم (اما نرم) در طول هفته ها پس از عمل باعث تسریع بهبودی شما می شود.

علاوه بر این، شما باید به اندازه کافی غذا بخورید تا از حالت تهوع که ممکن است به دلیل داروهای تجویزی ایجاد شود، جلوگیری کنید.

بعد از جراحی به چند معاینه نیاز دارم؟

اولین قرار ملاقات معمولاً یک یا دو هفته پس از قرار دادن ایمپلنت است. در طول وقت ملاقات، دندانپزشک بخیه ها را برداشته و همچنین علائم عفونت را بررسی می کند.

بعد از شش هفته، باید دوباره به دندانپزشک مراجعه کنید. تا اطمینان حاصل کنند که لثه شما به خوبی بهبود می یابد.

سپس سه ماه بعد، دندانپزشک با استفاده از رادیوگرافی استخوان فک شما را بررسی می کند تا اطمینان حاصل شود که ایمپلنت در جای خود قرار دارد و هیچ نشانه ای از ضایعات التهابی استخوان و از دست دادن استخوان در اطراف ایمپلنت وجود ندارد.

پس از آن در شش ماه بعد از عمل و سپس به مدت سه سال سالانه باید ویزیت شود.

این معاینات ضروری هستند. بیشتر عوارض ایمپلنت به صورت مسائل جزئی شروع می شوند. با این حال کنترل نکردن آن ها می تواند منجر به مشکلات شدید و غیر قابل جبرانی شود که می تواند منجر به از دست دادن ایمپلنت یا حتی دندان های دیگر شود.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *