پلکسر چیست و چگونه پوست را جوان می کند؟

پلکسر (Plexr) یک روش غیر جراحی برای جوان‌سازی پوست است. در این روش، از انرژی پلاسما برای لیفت کردن و سفت کردن پوست استفاده می‌شود. اما نحوه انجام پلکسر چیست؟ این روش چه مزایا و معایبی دارد؟

در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان، همراه ما باشید تا به سؤالات شما درباره پلکسر صورت پاسخ دهیم.

پلکسر صورت چیست

پلکسر برای چیست؟

پلکسر از انرژی پلاسما برای لیفت کردن و سفت کردن پوست استفاده می‌کند. به عبارت دقیق‌تر، دستگاه پلکسـر با ایجاد کردن نقاطی روی پوست، سلول‌های سطحی را از جامد به گاز تغییر می‌دهد. این اتفاق باعث کوتاه و سفت شدن الیاف پوست می‌شود.

به این ترتیب مشکلاتی مانند پیری دور چشم، افتادگی پلک، چین‌وچروک، ترک پوستی، شل‌شدگی پوست گردن و … برطرف خواهد شد.

این روش راحت و سریع بوده و روی پوست جای زخم باقی نمی‌گذارد. همچنین تأثیر آن دائمی است. از این رو، توانسته جای بسیاری از جراحی‌های زیبایی (مانند جراحی لیفت صورت) را بگیرد.

عمل پلکسر پلاس چیست؟

بسیاری از افراد می‌پرسند جراحی پلکسر چیست؟ قبل از هر چیزی، باید بدانید که پلکسـر نیازی به جراحی ندارد. این روش بدون هیچ‌گونه زخم، بخیه یا دوره نقاهت، پوست را جوان و شاداب می‌کند.

پلکسر پلاس (Plexr Plus) دستگاهی است که هوای موجود بین دستگاه و اپیدرم (لایه بیرونی پوست) را یونیزه می‌کند. این اتفاق باعث تولید پرتوهای میکرو پلاسما می‌شود. پلاسما ماده‌ای گازی شکل با گرمای زیاد است که بعد از برخورد با اجسام دیگر، فوراً سرد می‌شود.

برخورد پلاسما به پوست، سلول‌های سطحی را از جامد به گاز تبدیل می‌کند. این فرایند باعث جمع شدن پوست می‌شود. به کل این فرایند عمل پلکسر پلاس یا به اختصار، عمل پلکسر گفته می‌شود. در ادامه، کاربردهای پلکسـر برای اجزای مختلف صورت را بررسی می‌کنیم.

پلکسر پلک بالا چیست؟

پلکسر یک روش عالی برای از بین بردن افتادگی و پوست اضافی در پلک بالا است. این روش همچنین می‌تواند چین‌ و چروک‌های پنجه کلاغی اطراف چشم را از بین ببرد.

تا چند سال پیش، جراحی پلک (بلفاروپلاستی) تنها راه درمان افتادگی پلک و جوان‌سازی ناحیه دور چشم محسوب می‌شد. روشی که نیازمند بیهوشی عمومی و بریدن بافت پوست بود. اما اکنون، پلکسـر توانسته جای جراحی بلفاروپلاستی را بگیرد.

پلکسر نسبت به بلفاروپلاستی معمولی بسیار ایمن است. این روش برخلاف بلفاروپلاستی که دوره نقاهت چند هفته‌ای داشت، دوره نقاهت ندارد. همچنین عوارض جانبی و درد خیلی کمتری دارد.

روش انجام

پزشک قبل از عمل پلکسر پلک، ناحیه را بی حس می‌کند. برای این کار از کرم بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود. در روز عمل، نباید هیچ‌گونه ریمل یا آرایش چشم داشته باشید.

بعد از شروع عمل، با حرکت دستگاه پلکسـر روی هر قسمت از پلک، احساس می‌کنید که پوست سفت می‌شود. پلاسما هرگونه افتادگی، پوست اضافه و چین‌وچروک را فوراً برطرف می‌کند. پلکسـر پلک حدود 15 دقیقه طول می‌کشد.

بعد از اتمام عمل، چند لکه قهوه‌ای کوچک روی پوست باقی می‌ماند. این لکه‌ها بعد از چند روز از بین می‌روند. بسته به میزان افتادگی پلک، ممکن است به 1 تا 3 جلسه پلکسر پلاس نیاز داشته باشید. فاصله هر جلسه پلکسـر با جلسه بعدی حدود 6 تا 8 هفته است.

اکنون که آموختیم پلکسر دور چشم چیست، باید یک نکته مهم را گوشزد کنیم. این روش برای بانوان باردار، افراد مبتلا به صرع و کسانی که پوست خیلی تیره دارند، مناسب نیست.

پلکسر پیشانی چیست؟

همان‌طور که گفتیم، دستگاه پلکسر پلاس می‌تواند چین ‌و چروک‌ها را از بین ببرد. به همین دلیل می‌توان از آن برای جوان‌سازی ناحیه پیشانی نیز استفاده کرد.

اما باید توجه داشته باشید که پلکسـر فقط می‌تواند چروک‌های ناشی از شل‌شدگی پوست را رفع کند. بسیاری از افراد برای درمان خط اخم (چین‌وچروک بین دو ابرو) از پلکسـر کمک می‌گیرند.

روش انجام

پلکسر پیشانی نیز درست مانند پلکسر پلک، باید با بی‌حسی موضعی انجام شود. اگرچه در این روش پوست به هیچ عنوان برش داده نمی‌شود، اما گرمای ناشی از پلاسما ممکن است برای برخی افراد ناراحت‌کننده باشد. به همین دلیل از کرم بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود.

با شروع عمل، دستگاه پلکسر پلاس روی نواحی دارای چین‌وچروک حرکت داده می‌شود. پلاسمای تولیدشده توسط دستگاه نه تنها پوست را سفت می‌کند؛ بلکه با گرم کردن ناحیه، باعث ایجاد کلاژن می‌شود. کلاژن پروتئینی است که جوان‌سازی پوست را بر عهده دارد.

بر اساس عمق چین‌ و چروک‌ها، پزشک ممکن است 1 تا 3 جلسه پلکسـر برای شما تجویز کند. این جلسات با فاصله 6 الی 8 هفته انجام می‌شوند.

اگر باردار هستید، پوست خیلی تیره دارید یا مبتلا به صرع هستید، نباید پلکسر پیشانی انجام دهید.

پلکسر بینی چیست؟

از آنجایی که پلکسر پوست را سفت و جمع می‌کند، می‌تواند برای کوچک کردن بینی‌های گوشتی نیز مورد استفاده قرار بگیرد. البته این روش فقط ایرادات جزئی بینی را برطرف کرده و آن را کمی جمع و جورتر می‌کند. پلکسـر تأثیری بر فرم استخوان بینی ندارد.

روش انجام

حدود 30 دقیقه قبل از پلکسر بینی، به ناحیه بی‌حسی موضعی زده می‌شود. سپس دستگاه پلکسـر پلاس روی بینی حرکت داده می‌شود تا با برخورد پلاسما، سلول‌های سطحی پوست را به گاز تبدیل کند. در نتیجه، پوست جمع‌تر و بینی کوچک‌تر خواهد شد.

این روش بین 20 تا 30 دقیقه طول می‌کشد. بر اساس فرم بینی شما، پزشک تشخیص می‌دهد که به چند جلسه پلکسـر نیاز خواهید داشت. تأثیر پلکسر بینی تقریباً دائمی است.

توجه داشته باشید که اگر به صرع، دیابت یا سرطان مبتلا هستید، نباید به سراغ این روش بروید. پلکسـر همچنین برای افراد باردار و کسانی که پوست تیره دارند مناسب نیست.

عوارض پلکسر چیست؟

عوارض جانبی نادر پلکسر شامل عفونت، باقی ماندن جای زخم یا تغییر رنگ پوست است. برای جلوگیری از چنین عوارضی، رعایت مراقبت های بعد از پلکسر ضروری است.

بعد از عمل پلکسر، پوست نواحی تحت درمان قرمز و متورم می‌شود. همان‌طور که قبلاً ذکر شد، برخورد پلاسما با پوست باعث ایجاد نقاطی روی لایه بیرونی پوست می‌شود. این نقاط با پوسته کربنی پوشیده شده‌اند؛ که تا 7 روز نباید به آن‌ها دست زد.

توجه: هرگز تحت هیچ شرایطی این پوسته‌ها را جدا نکنید. این کار باعث باقی ماندن جای زخم روی پوست می‌شود.

ناحیه تحت درمان را حتماً تمیز و خشک نگه دارید. تا دو روز نباید پوست را بشویید. بعد از آن، پزشک برای شما یک شوینده پوستی با pH مناسب تجویز خواهد کرد. حداقل تا یک هفته بعد از پلکسر، نباید از مواد لایه‌بردار (مانند اسکراب یا لایه بردارهای شیمیایی) استفاده کنید. آرایش کردن و ماساژ دادن ناحیه نیز ممنوع است.

پوست را تا یک ماه بعد از پلکسـر، از نور مستقیم خورشید محافظت کنید. برای این کار می‌توانید از کرم ضد آفتاب، کلاه لبه‌دار و عینک آفتابی کمک بگیرید. همچنین پوست نباید در معرض حرارت (مانند آب گرم یا لوازم گرمایشی) قرار بگیرد.

کلام آخر

در این مقاله، بررسی کردیم که پلکسر چیست و چه مزایا و معایبی دارد. اگرچه پلکسـر می‌تواند برای بخش‌های مختلفی از صورت و گردن به کار برود، اما پلکسر پلک بالا محبوب‌تر است. در صورتی که می‌خواهید عمل پلکسـر انجام دهید، توصیه می‌کنیم حتماً به یک متخصص پوست معتبر مراجعه کنید. اگر این عمل به درستی انجام نشود، می‌تواند جای زخم روی پوست باقی بگذارد.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *