درد مفصل ناشی از چیست ؟ روش های درمان خانگی و پزشکی

مفاصل قسمتهای مهم بدن هستند که به حرکت اندام ها کمک می کنند. اگر فردی درد مفصل داشته باشد ، این عارضه می تواند ناراحت کننده باشد و توانایی او در انجام فعالیت های روزمره را تحت تأثیر قرار دهد.
در این مقاله از مجله زیبا بمان ، درباره مفاصل و برخی از دلایل درد مفصل ، از جمله علائم ، تشخیص و درمان آنها ، بحث خواهیم کرد.

درد مفاصل

مفصل چیست؟

مفصل نقطه ای است که استخوان ها با یکدیگر تماس می گیرند و سیستم اسکلتی را به هم متصل می کنند. بیشتر مفاصل متحرک هستند که به بدن اجازه می دهد انواع مختلف حرکات را انجام دهد. سه نوع مفصل وجود دارد: رشته ای ، غضروفی و ​​سینوویال.

  • مفاصل  رشته ای معمولاً غیرقابل تحرک هستند. این مفاصل شامل جمجمه ، مفاصل بین دندان ها و فک و مفاصل بین استخوان های ساق پا هستند.
  • مفاصل غضروفی آن دسته از مفاصل هستند که غضروف ها به دو استخوان می پیوندند. این اتصالات تا حدی متحرک هستند.
  • مفاصل سینوویال مفصلی است که به اندام اجازه می دهد آزادانه حرکت کند. حفره ای در این مفاصل وجود دارد که حاوی مایع مفصلی است. این مایع اجازه می دهد تا استخوان هایی که مفصل را به هم متصل می کنند به راحتی به اطراف حرکت کنند. برخی از نمونه های این نوع شامل زانو ، آرنج ، ران و شانه است.

علل درد مفصل

بسیاری از شرایط و عوامل می تواند باعث شود فرد درد مفصل را تجربه کند. اگر فردی در مفاصل متعدد درد داشته باشد ، به عنوان پلی آرتریت (التهاب مفصل) شناخته می شود. معمولاً ، درد مفاصل نتیجه آسیب ، عفونت ، بیماری یا التهاب است. در زیر برخی از دلایل شایع درد مفصل آورده شده است:

جراحت

آسیب یکی از دلایل عمده درد مفاصل است. آسیب می تواند در اثر استفاده بیش از حد از مفاصل یا در اثر ضربه ای باشد که باعث شکستگی ، پیچ خوردگی یا کشیدگی شود.به عنوان مثال ، یک آسیب معمول زانو، آسیب به رباط صلیبی قدامی (ACL) است. افرادی که ورزش های خاصی مانند فوتبال ، بسکتبال یا فوتبال انجام می دهند ، بیشتر در معرض این آسیب هستند.

عفونت ویروسی

برخی از عفونت ها ممکن است منجر به درد مفاصل شوند. به عنوان مثال ، ویروس هپاتیت C می تواند عوارضی ایجاد کند که منجر به درد مفصل شود. ابتلا به بیماری های روماتیسمی در افراد مبتلا به هیپاتیت C معمول است ، که می تواند باعث ایجاد مشکلاتی از جمله درد در مفاصل شود.

بیماری

برخی از بیماری ها می توانند باعث درد مفاصل شوند. لوپوس یک بیماری خود ایمنی مزمن است و علائم رایج آن شامل درد عضلات و مفاصل است. در حقیقت ، درد مفصل اولین علامت برای بیش از نیمی از کسانی است که به لوپوس مبتلا می شوند. افراد به لوپوس مبتلا می شوند زیرا سیستم ایمنی بدن آنها بیش فعال می شود و به بافت سالم و طبیعی حمله می کند.

آرتروز

آرتروز و ورم مفاصل بسیار شبیه به هم هستند اما تفاوت های اساسی دارند. هر دو درد مفصل را توصیف می کنند ، اما آرترالژی بدون التهاب در مفصل که مشخصه آرتروز است ، رخ می دهد. تقریبا نیمی از بزرگسالان مبتلا به آرتروز ، درد مداوم مفصل را گزارش می کنند. بیش از 100 نوع مختلف آرتروز وجود دارد ، از جمله:

  • آرتروز (OA)
  • آرتریت روماتوئید (RA)
  • نقرس
  • آرتروز سپتیک

علت آرتروز در انواع مختلف متفاوت است:

آرتروز (OA) در نتیجه از بین رفتن غضروف در مفاصل ایجاد می شود. کلسیفیکاسیون غضروف اطراف مفاصل در نهایت قبل از آسیب رساندن به غضروف ، نازک تر می شود. افراد مسن احتمال ابتلا به OA بیشتر است.
آرتریت روماتوئید (RA) یک واکنش خود ایمنی است. بدن سعی می کند با آنچه که فکر می کند یک مهاجم است مبارزه کند اما در عوض غضروف و استخوان های مفاصل را تخریب می کند.
نقرس به دلیل تبلور اسید اوریک در بدن اتفاق می افتد. اسید اوریک به فضاهای مفصلی وارد می شود و باعث التهاب می شود.
در بیشتر موارد ، آرتروز سپتیک ناشی از عفونت باکتریایی است. باکتری ها وارد مایع مفصلی مفاصل می شوند که در نهایت غضروف را تخریب می کند و منجر به آرتروز می شود.

درمان درد مفصل

علائم

علائم دیگری که معمولاً همراه با درد مفصل هستند عبارتند از:

  • حساسیت
  • سفتی مفصل
  • تورم مفصل
  • محدود شدن حرکات
  • ضعف در مفصل ، یا ناپایدار شدن مفصل
  • خستگی

تشخیص

تشخیص اولیه درد مفصل شامل ارزیابی توسط پزشک خواهد بود. آنها معمولاً سابقه پزشکی فرد را بررسی کرده و معاینه فیزیکی می کنند.

پزشک  سوالاتی را میپرسد ، از جمله اینکه آیا درد پس از آسیب دیدگی ظاهر شده است یا اینکه سابقه خانوادگی بیماری مفصل وجود دارد. به عنوان بخشی از معاینه بدنی ، آنها مفاصل را معاینه کرده و دامنه حرکت آنها را بررسی می کنند.

یک پزشک ممکن است آزمایشات آزمایشگاهی را برای کمک به تشخیص انجام دهد که شامل موارد زیر است :

  • فاکتور روماتوئید
  • سرعت رسوب گلبول قرمز
  • اسید اوریک
  • پروتئین واکنشی C
  • آنتی بادی های علیه هسته ای

تکنیک های تصویربرداری مانند اشعه ایکس و ام آر آی ، سونوگرافی و سی تی اسکن نیز ممکن است در تشخیص کمک کنند.

درمان درد مفصل

درمان درد مفاصل بسته به علت اصلی متفاوت خواهد بود.

به طور معمول ، پزشک برای تسکین درد ممکن است داروی مسکن تجویز کند. به عنوان مثال ، برای آرتروز ، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) ، کورتیکواستروئیدها یا داروهای ضد روماتیسم اصلاح کننده بیماری (DMARDs) را پیشنهاد دهند.
اگر درد مفصل به دلیل عفونت باشد ، پزشک آنتی بیوتیک یا ضد ویروس برای کاهش و مدیریت علائم تجویز می کند.
اگر این درد به دلیل آسیب دیدگی یا آرتروز باشد ، پزشک ممکن است افراد را برای توان بخشی به یک متخصص فیزیوتراپی معرفی کند. در موارد شدیدتر ، یا اگر درد ادامه داشته باشد ، پزشک توصیه می کند تحت عمل جراحی قرار بگیرید.

درمان های خانگی

نتایج استفاده از داروهای خانگی بسته به علت اصلی درد مفاصل احتمالاً متفاوت خواهد بود. افراد ممکن است بتوانند با مصرف دارو های بدون نسخه ، مانند ایبوپروفن یا استفاده از کپسایسین موضعی ، درد مفاصل را در خانه کنترل کنند.

استفاده از روش RICE نیز ممکن است برای تسکین درد مفید باشد. این روش شامل استراحت در ناحیه آسیب دیده ، استفاده از کیسه های یخ ، پیچیدن ناحیه آسیب دیده با باند الاستیک و بالا بردن ناحیه برای کاهش تورم است. استفاده از عصا یا ویلچر نیز ممکن است به فرد کمک کند از وارد آوردن فشار غیر ضروری به مفاصل دردناک جلوگیری کند.

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورت مشاهده علائمی از درد مفاصل که بر فعالیتهای روزمره شما تأثیر می گذارد و یا باعث نگرانی می شود ، مراجعه به پزشک ضروری است. یک پزشک قادر به تشخیص بیماری و درمان آن یا ارجاع برای مراقبت های ویژه خواهد بود.

خلاصه

درد مفصل می تواند در نتیجه چندین بیماری مختلف باشد ، از جمله آسیب و عفونت. افراد اغلب می توانند درد خفیف مفصلی را با داروهای خانگی کنترل کنند ، اما احتمالاً درمان پزشکی برای درد شدید یا مداوم مفصل لازم باشد.

برگرفته از : درد مفاصل

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *