غذا خوردن قبل از خواب خوب است یا بد؟ حقایقی که نمی دانستید!

حتماً تا به حال شنیده اید که برخی افراد می گویند غذا خوردن قبل از خواب مضر است. در مقابل، برخی دیگر معتقدند که نباید با شکم خالی خوابید. اما کدام یک از این عقاید از نظر علمی درست است؟ غذا خوردن قبل از خواب خوب است یا بد؟

در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان، همراه ما باشید تا پاسخ این سؤال را بیابیم.

خوردن قبل از خواب

آیا غذا خوردن قبل از خواب مضر است؟

غذا خوردن قبل از خواب می تواند مضر باشد؛ اما نه همیشه. به طور کلی، هیچکس نباید با گرسنگی شدید به خواب برود. اما شواهدی وجود دارد که نشان می دهد خوردن غذا درست قبل از خواب، اگر به طور منظم انجام شود، می تواند برای سلامتی مضر باشد.

طبق نتایج یک پژوهش علمی که در سال 2018 در BMC Public Health منتشر شد، محققان دریافتند که غذا خوردن آخر شب، می تواند احتمال ابتلا به سندرم متابولیک و چاقی را افزایش دهد. این اتفاق عوارض جانبی مختلفی دارد؛ از جمله افزایش وزن شدید، افزایش کلسترول خون، اختلال در فشار خون و اختلال در گلوکز خون.

جالب است بدانید که در این پژوهش، بین عادات تغذیه ای شبانه‌ی زنان و ابتلا به سندرم متابولیک ارتباط مستقیم وجود داشت؛ اما در مردان، ارتباطی بین این دو مورد وجود نداشت. با این حال، این موضوع هنوز به طور کامل اثبات نشده و تحقیقات بیشتری در این باره مورد نیاز است.

علاوه بر افزایش وزن و سندرم متابولیک، غذا خوردن درست قبل از خواب ممکن است باعث رفلاکس اسید معده، سوء هاضمه و اختلال در ریتم شبانه روزی بدن شود که همگی می توانند عوارض نامطلوبی مانند ناراحتی جسمی و خستگی را رقم بزنند.

چند ساعت قبل از خواب غذا نخوریم؟

زمان ایده آل برای خوردن آخرین میان وعده یا وعده غذایی در شب، بین 3 تا 5 ساعت قبل از خواب است. ممکن است 5 ساعت برای برخی افراد سخت باشد؛ اشکالی ندارد. اما توصیه می شود حداقل 3 ساعت قبل از خواب دیگر چیزی نخورید.

اگر شب گرسنه شدیم چه کنیم؟

در چنین شرایطی، باید گرسنگی خود را با یک میان‌ وعده غنی از پروتئین یا وعده‌ های غذایی کوچک و سبک رفع کنید.

پروتئین، گرلین (که هورمون گرسنگی است) را به بهترین نحو کاهش می دهد. به همین دلیل معمولاً به افراد توصیه می شود هنگام گرسنگی در شب، مقدار کافی پروتئین بدون چربی با کیفیت بالا بخورند.

پروتئین بدون چربی با کیفیت بالا، همراه با کربوهیدرات های فیبر بالا مانند سبزیجات غیر نشاسته ای (گوجه فرنگی، مارچوبه، بادمجان و غیره) به افزایش هورمون سیری و جلوگیری از نوسانات انسولین کمک می کند.

به عنوان یک قانون کلی، خوردن یک وعده غذایی کوچک بهتر از مصرف میان وعده هایی مانند تنقلات در آخر شب است. شیک های پروتئینی، شیر بدون چربی یا 1 درصد، ماست کم چرب، غلات پرفیبر، پنیر، یک تکه میوه تازه، بیسکوییت بدون شکر، یک عدد تن ماهی و … می توانند انتخاب خوبی باشند.

از خوردن کدام غذاها قبل از خواب باید اجتناب کرد؟

بهتر است از مصرف کافئین، غذاهای تند، غذاهای اسیدی و همچنین پروتئین های بسیار سنگین قبل از خواب دوری کنید. همچنین باید از مصرف غذاهای پر کربوهیدرات پرهیز کنید؛ زیرا می توانند بر سطح قند خون و انسولین تأثیر منفی گذاشته و باعث نوسان آن ها شوند.

کلام آخر

به طور کلی، غذا خوردن قبل از خواب می تواند مضر باشد. به همین دلیل بهتر است 3 تا 5 ساعت قبل از خواب، به اندازه کافی غذا بخورید تا مجبور نشوید در ساعات پایانی شب به سراغ یخچال بروید. با این حال، اگر قبل خواب به طرز غیر قابل تحملی گرسنه شدید، می توانید از خوراکی های سالم که در این مقاله ذکر شد استفاده کنید.

منبع: byrdie

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *