مراقبت های بعد از لیزر بیکینی | باید ها و نباید ها قبل و بعد از لیزر

در لیزر موهای زائد از نور، امواج الکتریکی برای گرم کردن فولیکول‌ ها و تخریب آنها از ریشه استفاده می شود، و بدون اینکه آسیبی به بافت مجاور آسیبی وارد کند فولیکول های مو را هدف قرار داده تا از رشد موها در آینده جلوگیری کند. داشتن پوستی صاف و بدون موهای زائد آرزوی همه ماست. لیزر موهای زائد بیکینی نیز می تواند به از بین بردن موهای زائد شما کمک کند. اما برای رسیدن به بهترین نتیجه باید مراقبت های بعد از لیزر بیکینی را جدی بگیرید و آنها را رعایت کنید. با مجله “زیبا بمان” همراه باشید ما در این بخش به مراقبت های بعد از لیزر بیکینی پرداخته ایم. در ادامه نیز به سوالات متداول شما پاسخ داده ایم.

مراقبت های بعد از لیزر بیکینی

مراقبت‌های قبل و بعد از لیزر موهای زائد

مراقبت های بعد از لیزر موهای زائد بیکینی به شرح زیر است:

قبل از لیزر بیکینی، از ژل شستشو استفاده کنید.

قبل از لیزر بیکینی بهتر است از محصولات تمیز کننده و اصلاح کننده فاقد عطر استفاده کنید.

قبل از لیزر موهای زائد بیکینی، از مصرف نوشیدنی های کافئین دار جدا خودداری کنید.

دو هفته قبل از درمان از بی رنگ کردن موهای خود یا استفاده از کرم موبر خودداری نمایید.

در صورتی که از هر نوع دارویی استفاده می‌کنید حتماً به پزشک خود اطلاع دهید تا پزشک در صورت امکان داروهای شما را تغییر دهد.

قبل از مراجعه به مرکز لیزر از لوسیون بدن در ناحیه بیکینی استفاده نکنید چون ممکن است باعث حساسیت پوستی شود.

به مدت 24 ساعت نباید از مواد شوینده در ناحیه بیکینی خود استفاده کنید. همچنین برای جلوگیری از تحریک پوست، از لوازم آرایشی و کرم پودر در محل درمان استفاده نکنید.

در روز مراجعه برای لیزر پوست خود را تمیز کنید و از کرم های مرطوب کننده و خوش بو کننده نیز نباید استفاده کنید. تا 24 ساعت بعد از لیزر کردن موهای زائد نیز نباید از هیچگونه لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده کنید مگر کرم ها و پمادهایی که پزشک تجویز کرده است. 

شما می توانید با آب ولرم حمام کنید، اما تا 24 ساعت اول نمی توانید از موادشوینده استفاده کنید.

بهتر است حداقل تا 10 روز از قرار گرفتن در معرض نور خورشید خودداری کنید و در صورتی که این شرایط برای شما مهیا نبود با هر 4 ساعت یک بار از کرم ضد آفتاب استفاده نمایید. اگر دو هفته قبل از لیزر درمانی در معرض نور خورشید قرار گرفته باشید، پزشک لیزر درمانی را انجام نخواهد داد زیرا لیزر موجب سوزاندن رنگدانه های پوست شما خواهد شد. یعنی اگر دچار آفتاب سوختگی شده باشید یا پوست خود را برنزه کرده اید بهتر است که برنامه لیزر خود را به تعویق بیندازید. (حمام آفتاب، سولاریوم و…)

از زمانی که لیزر انجام داده اید تا 3 روز می توانید از کرم زینک و بتامتازون استفاده کنید، این کرم ها را می توانید بر روی نواحی مختلف بدن بمالید و کرم های زینک و موتازون را بر روی صورت می توانید استفاده نمایید. از این کرم ها هر 8 ساعت می توانید استفاده کنید و از روز چهارم می توانید از کرم ضد آفتاب بر روی پوست صورت خود ستفاده نمایید. 

ریزش موها در جلسات مختلف نسبت به وضعیت پوست در هر فرد متفاوت است. ممکن است که ریزش موها بعد از گذشت دو هفته از جلسه اول رخ دهد. در صورتی که قبلا لیزر انجام داده باشید میزان ریزش موهای شما مثل قبل نخواهد بود. 

موهای زائد خود را قبل از لیزر کردن بتراشید اما نباید از موم استفاده کنید ! در بازه زمانی ای که لیزر موهای زائد انجام می دهید، صورت خود را باید با تیغ یا کرم های موبر شیو کنید. (از بند، موچین و اپیلاسیون نباید استفاده نمایید). زیرا ریشه موباید در فولیکول باشد تا لیزربتواند آن را شناسایی کنید و موم و… مو را از ریشه در می آورند و ممکن است با این کار موجب ایجاد اختلال در فولیکول مو شوند. حدود 12 تا 24 ساعت قبل از مراجعه باید موهایی که قرار از در معرض لیزر قرار بگیرند را بتراشید. موهای بلند بر روی پوست نیز می تواند خطر بالا رفتن سوختگی پوست را افزایش دهد. حداقل یک ماه قبل از شروع درمان از موم انداختن یا کندن موهای خود باید اجتناب کنید.

بعد از لیزر ممکن است بر روی سطح پوست خود دانه های سیاه رنگ مو را ببنید، آنها ریشه موهای سوخته شما می باشند که در حال ریختن هستند.

جلسات بعدی لیزر حدودا 1 ماه فاصله دارند و برای لیزر بدن بهتر است حداقل 40 روز بعد مراجعه نمایید. مراجعه به موقع می تواند طول درمان را کاهش دهد و نتیجه لیزر نیز برای شما مثبت باشد. 

زنانی که کمتر از 50 سال سن دارند، اگر در قسمت های صورت، دور سینه، شكم و كشاله ران موی زائد دارند باید حتما آزمایش های هورمونی و سونوگرافی انجام دهند. 

بعد از لیزر بهتر است حداقل تا دو روز از محیط های گرم مانند سونا و حمام گرم و غیره یا ورزش های سنگین که باعث تعریق و تحریک فولیکول های مو می شوند باید خودداری کنید. 

بعد از لیزر بیکینی ورزش کردن اکیدا ممنوع است. لیزر موای زائد پوست را تحت حرارت قرار می دهد و موجب سوراخ شدن و ورم فولیکول مو می شود، که این حالت به عنوان عوارض لیزر محسوب شده و بعد از حداکثر 24 ساعت از بین خواهد رفت. پس بهتر است محل لیزر را خنک نگه دارید. انجام هر گونه فعالیتی که موجب عرق کردن و بالا رفتن دمای پوست شما می شود به علت حساسیت فولیکول های مو بعد از لیزر می تواند حساسیت فولیکول های مو را تشدید و باعث ایجاد جوش و در موارد جدی تر باعث ایجاد عفونت های پوستی شود. پس انجام هر گونه ورزشی مخصوصا آن دسته از ورزش هایی که موجب عرق کردن فرد می شود حداقل باید 24 تا 48 خودداری کنید. 

بعد از لیزر بیکینی بهتر است از لباس های نخی و گشاد استفاده نمایید.

نباید محل لیزر را لمس کنید و به اصطلاحی ماساژ دهید یا دستکاری کنید.

می توانید از آلوئه ورا برای بهبود وضعیت پوست خود استفاده کنید.

از مراقبت های بعد از لیزر بیکینی ، بعد از لیزر بیکینی برای کاهش تورم و قرمزی می توانید از کمپرس های آب سرد استفاده نمایید. 

بعد از یک هفته پس از درمان برای کمک به خارج شدن موها از پوست لایه برداری ملایم پوست پیشنهاد می شود.

در صورتی که شروع به مصرف یک دوره آنتی بیوتیک کرده‌اید، لیزر مو زائد به تعویق بیندازید. حداقل ۲ هفته بعد از اتمام دوره آنتی ‌بیوتیک خود، می‌توانید لیزر درمانی را انجام دهید.

بعد از درمان التهاب و درد از عوارض جانبی لیزر درمانی به شمار می آید که می توانید از ایپوبروفن استفاده کنید. در صورتی که اصلا این قرص را مصرف نکرده اید بهتر است این کار را نکنید زیرا ممکن است پروفن باعث التهاب پوست شما شود. بهتر است بعد از درمان از کرم‌های مسکن التهاب مانند بتامتازون استفاده کنید تا التهاب و درد پوست شما آرام بگیرد. 

مراقبت های قبل و بعد از لیزر بیکینی

عوارض جانبی لیزر موهای زائد بیکینی چیست؟

از عوارض لیزر موهای زائد بیکینی می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • تورم 
  • قرمزی پوست
  • تاول
  • جوش 
  • عفونت
  • کبودی
  • اسکار
  • التهاب فولیکولی
  • سوختگی با لیزر نامرغوب
  • تغییر در رنگدانه ها و تغییر رنگ پوست

عموما عوارض نامبرده موقتی بوده و بعد از چند روز با رعایت مراقبت های بعد از لیزر بیکینی برطرف خواهد شد.

هزینه لیزر موهای زائد بیکینی

هزینه های موهای زائد بیکینی به عوامل مختلفی بستگی دارد. این عوامل شامل موارد زیر است:

  • مقدار مویی که قرار است از پوست جدا شود
  • نوع و کیفیت دستگاه لیزر
  • تعداد جلسات
  • تجربه و مهارت متخصص پوست و مو
  • سابقه کلینیک و مدت زمانی که شروع بکار کرده است

عوامل خطر لیزر موهای زائد

 
  • افرادی که به بیماری هایی مانند پسوریازیس، لیکن پلان، ونیلیگو، سابقه اسکار هیپرتروفیک یا کلوئید که بعد از لیزر باعث ایجاد ضایعاتی در پوست خواهند شد کاندیدای مناسبی برای لیزر درمانی نیستند.
  • در صورتی که در محلی که قرار است لیزر انجام دهید عفونت و جوش های چرکی وجود دارد باید قبل از لیزر درمانی آن را درمان کنید.
  • افراد مبتلا به بیماری لوپوس به علت حساسیت نسبت پوست آنها به نور بهتر است لیزر انجام ندهند. 
  • اگر فردی به بیماری ای مبتلا است که در داروهایش ترکیب طلا موجود است نباید لیزر انجام دهد. 
  • بیمارانی که پورفیری دارند به دلیل واکنش به نور باید از این روش استفاده نکنند.
  • افرادی هم که باتری در قلبشان هست باید پزشک خود را مطلع سازند و مطلقا اجازه انجام لیزر ندارند.
آیا لیزر موهای زائد بیکینی درد دارد ؟

مقدار دردی که در طی جلسات لیزر درمانی احساس خواهید کرد به میزن تحمل شما بستگی دارد. در آن از اپیلاسیون و وکس به طبع کمتر است. در صورتی که درد لیزر برای شما غیر قابل تحمل باشد پزشک می تواند از کرم های بی حس کننده برای بیکینی استفاده کند. گاهی دستگاه های لیزر دارای سیستم خنک کننده هستند که به کاهش درد و دمای پوست کمک خواهد کرد.

آیا آقایان نیز می توانند از لیزر موهای زائد ناحیه تناسلی استفاده نمایند ؟

جواب این سوال مثبت است. البته استفاده از لیزر برای پشت بدن، سینه و شکم در بین آقایان شایع تر می باشد.

لیزر موهای زائد بیکینی در چند جلسه انجام می شود و فاصله بین جلسات چقدر است ؟

تعداد جلسات به طبع به وشعیت موهای زائد بیکینی در فرد دارد. لیزر موهای زائد حداقل در 6 جلسه انجام می شود.
فاصله بین جلسات باید حداقل 8 هفته باشد تا موها آن منطقه وارد فاز فعال رشد شوند تا مورد هدف قرار بگیرند. چون سرعت رشد موها در همه افراد یکسان نیست و به محل رشد آن بستگی خواهد داشت، این امر فاصله بین جلسات را کوتاه یا بلندتر خواهد کرد.

چه افرادی کاندید مناسبی برای لیزر موهای زائد بیکینی هستند؟

بهتر است قبل از هر چیز با پزشک درباره لیزر بیکینی صحبت کنید تا وی ارزیابی های لازم را انجام دهد، که شما کاندید مناسبی برای لیزر موهای زائد هستید یا خیر. افرادی که دارای موهای تیره و ضخیم هستند نتیج بهتری از لیزر درمانی خواهند گرفت. و البته موهای بیکینی عموما ضخیم و تیره می باشد و همین امر درصد رضایت افراد را در این بخش از بدن بالا برده است. در صورتی که موهایی بلوند یا قرمز دارید لیزر نمی تواند تاثیر شگرفی بر شما بگذارد زیرا رنگدانه های بسیار کمی در فولیکول شما وجود دارد و نمی تواند بطور صحیح نور لیزر را جذب کند .

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *