رژیم هورمونی چیست؟ | همه چیز درباره رژیم لاغری هورمونی

رژیم هورمونی نوعی رژیم غذایی است که ادعا می کند با تنظیم هورمون ها، به حفظ سلامت بدن کمک کرده و باعث کاهش وزن می شود. اما، این رژیم تا چه حد ایمن و مؤثر است؟

در این مقاله از مجله زیبا بمان، هر آنچه باید درباره رژیم لاغری هورمونی بدانید را بررسی می کنیم. همراه ما باشید.

رژیم لاغری هورمونی

رژیم هورمونی چیست؟

رژیم هورمونی یک برنامه غذایی است که برای اولین بار در کتاب دکتر ناتاشا ترنر (دکترای طب سنتی) مطرح شد. هدف این رژیم کنترل نوسانات هورمون ها در زنان است؛ چرا که این نوسانات باعث افزایش وزن و برخی بیماری های دیگر می شود.

رژیم هورمونی سه مرحله ای است و شش هفته طول می کشد. اعتقاد بر این است که این رژیم غذایی، هورمون ها را متعادل کرده و نوساناتی را که باعث عوارض منفی می شود، برطرف می کند. همچنین شامل لاغری، سم ‌زدایی و مکمل‌ های غذایی است.

رژیم لاغری هورمونی چگونه انجام می شود؟

مرحله اول این رژیم، شامل سم زدایی دو هفته ای است که در آن چندین گروه غذایی از سفره حذف می شوند. این گروه های غذایی شامل گلوتن، لبنیات گاوی، روغن های مختلف، بادام زمینی، شکر، شیرین کننده های مصنوعی، گوشت قرمز، مرکبات، الکل و کافئین است. شما همچنین ملزم به مصرف مکمل هایی مانند روغن ماهی، داروهای ضد التهاب و پروبیوتیک ها هستید.

در مرحله دوم، باید برخی از غذاها را دوباره به سفره خود اضافه کنید و در عین حال، واکنش بدن خود را به هر نوع غذا بررسی کنید. در این مرحله همچنان مصرف برخی غذاها ممنوع است؛ غذاهایی که به اصطلاح «مختل کننده هورمون» هستند. این غذاها شامل انواع ماهی با جیوه بالا، گوشت و قهوه غیر ارگانیک، میوه های خشک مانند کشمش و خرما، بادام زمینی، خوراکی های فرآوری شده، شیرین کننده های مصنوعی، نیترات ها و غلات تصفیه شده هستند.

مرحله سوم این رژیم شامل فعالیت بدنی، از جمله ورزش های قلبی عروقی و تمرینات قدرتی است؛ در حالی که همان رژیم غذایی مرحله دو را ادامه می دهید.

آیا رژیم هورمونی ایمن است؟

به طور استاندارد، هر هفته می توان بین نیم تا یک کیلوگرم وزن کم کرد. این کاهش وزن باید ناشی از رژیم غذایی و ورزش باشد.

درحالی که در رژیم هورمونی، روند کاهش وزن سریع تر از حالت استاندارد است و این امر می تواند خطرناک باشد. به علاوه، کاهش وزن در مرحله اول این رژیم، تنها به دلیل تغییر الگوی تغذیه ای است. ورزش فقط در مرحله سوم رژیم دیده می‌ شود.

به همین دلیل کاهش وزنی که در مرحله اول رژیم هورمونی تجربه می کنید، احتمالاً به دلیل کمبود آب ناشی از حذف غلات و سایر غذاها است. این نوع کاهش وزن پایدار نیست و می تواند به راحتی دوباره برگردد.

جوانب مثبت

در شش هفته اولیه رژیم، تمرکز روی غذاهای کامل و غنی از مواد مغذی است. مصرف نکردن قندهای تصفیه شده و غذاهای فرآوری شده برای همه مفید است.

بیشتر غذاهای موجود در رژیم هورمونی سرشار از فیبر و کم چرب هستند و از این جهت با رژیم غذایی مدیترانه ای مطابقت دارند؛ مانند لوبیا و عدس، آجیل، میوه، سبزیجات، پروتئین بدون چربی و روغن های غیر اشباع. این مواد غذایی برای سلامتی انسان بسیار مفید اند.

همچنین این رژیم افراد را مجبور می‌ کند از الکل، غذاهای سرخ ‌شده، غذاهای فرآوری ‌شده، شیرین‌ کننده‌های مصنوعی و غذاهای با چربی اشباع بالا اجتناب کنند. این خود یک ویژگی مثبت است.

جوانب منفی

رژیم هورمونی دنبال کنندگان خیلی زیادی نداشته و متاسفانه هیچ مدرک علمی وجود ندارد که نشان دهد این رژیم تأثیر مثبتی بر پوست، مو، استرس و خواب دارد.

همچنین این رژیم کاهش وزن خیلی سریعی را برای فرد رقم می زند که علاوه بر خطرناک بودن، ممکن است بعد از قطع رژیم، دوباره به حالت قبلی برگردد.

نکته دیگر این است که اگر شما یک عدم تعادل هورمونی جدی در بدن خود داشته باشید، در بازه زمانی شش هفته ای اصلاح نمی شود. اصلاح گردش خون حداقل سه ماه طول می کشد. همچنین مشخص نیست که حذف برخی مواد غذایی خاص می تواند عدم تعادل هورمونی را اصلاح کند یا خیر.

کلام آخر

قبل از اینکه به سراغ رژیم هورمونی بروید تا خیلی سریع وزن کم کنید، باید بدانید که بیشتر مردم عدم تعادل هورمونی ندارند؛ بلکه در سبک زندگی خود دچار اختلال هستند. پیروی از یک رژیم غذایی مناسب و انجام ورزش منظم می تواند شما را به وزن دلخواه‌تان برساند. اگر نگران عدم تعادل هورمونی بدن خود هستید، به جای تکیه بر رژیمهای غذایی مضر و محدود کننده، با پزشک صحبت کنید. به طور کلی، رعایت رژیم لاغری هورمونی توصیه نمی شود.

منبع: byrdie

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *