درمان فشار خون پایین در طب سنتی : چگونه فشار خون را تنظیم کنیم؟

همه ما از خطرات بالا بودن فشار خون آگاهی داریم. اما آیا می دانستید که فشار خون پایین هم می تواند خطرناک باشد؟ پایین بودن فشار خون ممکن است اتفاق خوبی به نظر برسد؛ اما گاهی اوقات فشار خون افراد بیش از حد پایین می آید و مشکلاتی را برای آن ها ایجاد می کند. در برخی موارد، روش های طبیعی مانند طب سنتی می توانند فشار خون پایین را درمان کنند. اما در موارد دیگر، ممکن است مصرف داروهای شیمیایی ضروری باشد.

اما روش درمان فشار خون پایین در طب سنتی چگونه است؟ در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان، با روش های طبیعی بالا بردن فشار خون آشنا می شویم. با ما همراه باشید.

درمان خانگی فشار خون پایین در طب سنتی

پایین بودن فشار خون به چه معنا است و چه زمانی رخ می دهد؟

فشار خون بدن را می توان با معیاری به نام میلی متر جیوه (mmHg) اندازه گیری کرد. اگر فشار خون کمتر از 90 میلی متر جیوه و بیش از 60 میلی متر جیوه باشد، فشار خون پایین یا افت فشار خون رخ داده است. با این حال، از نظر بیشتر پزشکان پایین بودن فشار خون تنها در صورتی مشکل دارد که برای فرد علائم خاصی را ایجاد کند.

در صورت عدم وجود علائم خاص، افت فشار خون نگران کننده نیست. اما هنگامی که پایین بودن فشار خون علائم خاص و مشکلاتی را برای فرد ایجاد کند، می تواند نشانه این باشد که خون کافی به اندام ها نمی رسد. اگر این اتفاق برای مدت طولانی رخ دهد ممکن است برای فرد عواقب جدی به همراه داشته باشد. از جمله:

  • شوک
  • سکته
  • حمله قلبی
  • نارسایی کلیه

پس، چگونه بفهمیم که فشار خون ما در محدوده خطرناکی گرفته است؟ اگر افت فشار خون هر یک از علائم زیر را برای ایجاد کند، خطرناک است و باید فوراً کنترل شود:

  • سرگیجه
  • سردرد
  • تاری دید
  • غش کردن
  • ناتوانی در تمرکز
  • حالت تهوع
  • خستگی

برخی از افراد ممکن است فقط در هنگام ایستادن علائم فشار خون پایین را داشته باشند. این اتفاق به افت فشار خون ارتوستاتیک معروف است که معمولاً خطرناک نیست؛ مگر اینکه روش های دیگر تغییرات حالت بدن نیز باعث کاهش سریع فشار خون فرد شوند که ممکن است منجر به غش شود.

اما چه عواملی باعث افت فشار خون می شوند؟ برخی از رایج ترین علل پایین بودن فشار خون عبارت اند از:

  • کمبودهای تغذیه ای (ویتامین ها، مواد معدنی و …)
  • استراحت طولانی مدت در رخت خواب
  • بارداری
  • مصرف برخی داروها
  • عفونت های شدید
  • واکنش های آلرژیک
  • کاهش حجم خون
  • مشکلات قلبی

با این حال، فشار خون پایین تا زمانی که برای فرد علائم و مشکلات خاصی ایجاد نکند چیز بدی نیست. همچنین باید توجه داشت که شوک یک مشکل اورژانسی جدی است که به دلیل کاهش جریان خون در سراسر بدن ایجاد می شود. این اتفاق می تواند به اندام ها در سطح سلولی آسیب برساند.

علائم شوک شامل موارد زیر است:

  • تنفس سریع
  • چرب شدن پوست
  • گیجی
  • ضربان قلب سریع
  • نبض ضعیف

فردی که علائم شوک را تجربه می کند نیاز به مراقبت های فوری پزشکی دارد.

درمان فشار خون پایین در طب سنتی چگونه است؟

اگر فشار خون شما پایین است اما علائم خطرناکی برایتان ایجاد نکرده است، می توانید از طب سنتی برای بالا بردن آن استفاده کنید. از نظر طب سنتی، موارد زیر می توانند فشار خون را بالاتر ببرند:

مصرف نمک به میزان کافی

حتماً می دانید که مصرف بیش از حد نمک مضر است. اما بدن به مقدار کافی از آن نیاز دارد. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، رژیم غذایی روزانه شما باید حاوی یک قاشق چای خوری نمک باشد (در کنار نمکی از میوه ها و سبزیجات طبیعی دریافت می کنید).

مصرف نمک در تابستان که تعریق زیادتر است اهمیت بیشتری دارد. همچنین اگر ورزشکار هستید هم باید به مصرف میزان کافی نمک توجه بیشتری داشته باشید.

تقسیم کردن وعده های غذایی به وعده های کوچک تر

اگر فشار خون پایینی دارید، بهتر است علاوه بر صبحانه، ناهار و شام، حتماً میان وعده سالم نیز مصرف کنید. این کار باعث می شود تا معده برای مدت طولانی خالی نماند و باعث افت فشار نشود. بنابراین، اگر عادت دارید سه وعده غذایی کامل در روز بخورید، بهتر است آن ها را به پنج وعده غذایی کوچک تر در روز تقسیم کنید.

این یک درمان خانگی عالی برای افرادی که دیابت دارند نیز است.

نوشیدن مایعات بیشتر

جالب است بدانید که کم آبی بدن یکی از علل شایع فشار خون پایین است. این رو، توصیه می شود روزانه حداقل 2 تا 3 لیتر آب بنوشید. علاوه بر آن، می توانید نوشیدنی های طبیعی مانند انواع آب میوه را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

مصرف کافئین

نوشیدنی های کافئین دار مانند چای یا قهوه می توانند فشار خون را به طور موقت افزایش دهند. در نتیجه، هنگامی که فشار خون شما به طور ناگهانی کاهش یافت، می توانید از یک فنجان قهوه یا چای برای کنترل سریع فشار خون کمک بگیرید.

استفاده از برگ تولسی (ریحان مقدس)

طب سنتی هندی به افرادی که فشار خون پایین دارند توصیه می کند هر روز پنج تا شش برگ گیاه تولسی (ریحان مقدس) را بجوند. برگ گیاه تولسی دارای مقادیر بالایی پتاسیم، منیزیم و ویتامین C هستند که می توانند به تنظیم فشار خون کمک کنند.

این گیاه همچنین دارای آنتی اکسیدانی به نام اوژنول است که فشار خون را تحت کنترل نگه می دارد و در کنار آن، سطح کلسترول خون را نیز کاهش می دهد.

مصرف شیر بادام

5 تا 6 عدد بادام را یک شب خیس کنید. صبح پوست بادام ها را بگیرید، مغز بادام ها‌ را درون مخلوط کن بریزید و مقداری آب به آن ها اضافه کنید. سپس آب و بادام ها را مخلوط کنید. بعد از مخلوط شدن مواد، آن ها را از صافی رد کنید تا تفاله بادام خارج شود.

آن را از هیچگونه کلسترول یا چربی اشباع شده در شیر بادام وجود ندارد. این نوشیدنی طبیعی سرشار از چربی های سالم مانند اسیدهای چرب امگا 3 است. می توانید آن را با آجیل، غلات، دسرها و سایر خوراکی ها نیز مصرف کنید.

مصرف کشمش

مقداری کشمش را در یک کاسه ریخته و یک شب بخیسانید. سپس آن را صبح میل کنید. همچنین می توانید یک مشت کشمش خیس خورده را در کنار صبحانه خود مصرف کنید. کشمش خون را افزایش می دهد و به گردش بهتر آن کمک می کند. در نتیجه، از نظر طب سنتی می تواند در درمان فشار خون پایین مؤثر باشد.

نوشیدن آب هویج و چغندر

می توانید با صبحانه خود 1 لیوان آب هویج تازه با عسل میل کنید. این نوشیدنی خوشمزه به تنظیم عملکرد قلب و کلیه کمک می کند و فشار خون را تنظیم می کند.

آب چغندر نیز یک نوشیدنی طبیعی و مؤثر برای کنترل فشار خون محسوب می شود. برای افراد مبتلا به افت فشار خون، مصرف 2 لیوان آب چغندر به مدت یک هفته می تواند نتایج خوبی را به همراه داشته باشد.

مصرف دمنوش شیرین بیان

یکی دیگر از راهکارهای های خانگی و فوری برای بالا بردن فشار خون، مصرف دمنوش ریشه شیرین بیان است. این دمنوش می تواند به کنترل فشار خون پایین ناشی از سطوح پایین کورتیزول کمک کند. شیرین بیان آنزیمی که کورتیزول را تجزیه می کند را تجزیه می کند.

این گیاه جادویی همچنین به درمان خستگی مزمن کمک می کند. نوشیدن روزانه چای شیرین بیان به مدت چند هفته می تواند نتایج خوبی را برای شما به همراه داشته باشد.

کلام آخر

در این مقاله روش درمان فشار خون پایین در طب سنتی را آموختیم. علاوه بر موارد بالا، ثابت شده است که قرار دادن پاها روی هم در حالت نشسته باعث افزایش فشار خون می شود. همواره به خاطر داشته باشید که افت شدید فشار خون خطرناک است و باید با پزشک در میان گذاشته شود. همچنین اگر علائم و نشانه های شوک را تجربه کردید باید فوراً به پزشک مراجعه کنید؛ زیرا شوک یک خطر تهدید کننده حیات است.

برگرفته از: food.ndtv

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *