علائم کلسترول بالا : هر آنچه که باید بدانید

غلظت بالای کلسترول اغلب علائمی ایجاد نمی کند. انجام آزمایش غربالگری خون تنها راه بررسی وضعیت است. این آزمایش کلسترول و تری گلیسیرید را اندازه گیری می کند. کلسترول یک ماده ضروری برای بدن است. با این حال ، در سطوح بالا ، می تواند یک عامل خطر برای حمله قلبی و سایر بیماری های مرتبط با قلب باشد.
انجام آزمایشات معمول خون می تواند به فرد کمک کند تا تشخیص دهد آیا سطح کلسترول در محدوده سالم است یا خیر. برای کاهش سطح کلسترول بالا ، پزشک ممکن است تغییراتی در سبک زندگی یا استفاده از داروها را پیشنهاد دهد.
برای آگاهی از علائم کلسترول بالا ، روش های تشخیص ، علل و پیشگیری از کلسترول بالا ، به مطالعه این مقاله از مجله زیبا بمان ادامه دهید.

علائم کلسترول بالا

علائم کلسترول بالا

سطح کلسترول بالا معمولاً هیچ علائمی ایجاد نمی کند – مگر اینکه سطح آن خیلی زیاد باشد ، در این صورت فرد ممکن است برجستگی های چربی در پوست خود یا حلقه های سفید مایل به خاکستری در چشم خود ببیند. این علائم بیشتر در افرادی با سابقه خانوادگی کلسترول بالا رخ می دهد.

پنل چربی نوعی آزمایش خون است که نشان می دهد سطح کلسترول بالا در یک فرد وجود دارد یا خیر. یک پزشک این آزمایش را انجام می دهد. برنامه های پیشنهادی برای این آزمایش به شرح زیر است:

  • بزرگسالان 20 تا 65 سال هر 5 سال باید آزمایش دهند.
  • زنان 55 تا 65 سال هر 1-2 سال باید آزمایش دهند.
  • مردان مذکر با سن 45 تا 65 سال نیز باید هر 1-2 سال یک آزمایش انجام دهند.
  • افراد مبتلا به بیماری قلبی یا سابقه خانوادگی کلسترول بالا باید بیشتر آزمایش دهند. اولین آزمایش آنها ممکن است در سن 2 سالگی باشد.
  • کودکان 9 تا 11 ساله باید تحت غربالگری قرار گیرند و هر 5 سال یک آزمایش انجام دهند.
  • افراد 65 سال به بالا باید هر ساله تست بگیرند.

کلسترول چیست؟

کلسترول ماده ای است که کبد تولید می کند. لیپوپروتئین ها کلسترول را از طریق بدن حمل می کنند. بدن از کلسترول برای عملکردهای مختلف از جمله هضم غذا ، تولید هورمون و تولید ویتامین D استفاده می کند. دو نوع کلسترول وجود دارد: لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) یا کلسترول “بد” ، لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) یا کلسترول “خوب”.

اگر کلسترول در عروق جمع شود ، می تواند منجر به بیماری به نام تصلب شرایین شود. این اتفاق زمانی رخ می دهد که پلاک ها روی دیواره شریان ها ایجاد می شود و ممکن است آنها را باریک کرده و باعث محدود شدن جریان خون شود.

چه چیزی باعث کلسترول بالا می شود؟

اگرچه کلسترول برای سلامتی ضروری است ، سطح بالای کلسترول LDL می تواند خطر سکته و حمله قلبی را افزایش دهد. داشتن برخی از عادات ناسالم شایع ترین علت افزایش سطح کلسترول است. این عادت ها شامل سیگار کشیدن ، ورزش اندک و یک رژیم غذایی ناسالم است. برخی از عوامل دیگری که ممکن است در افزایش سطح کلسترول نقش داشته باشند عبارتند از:

  • ژنهایی که از والدین به ارث رسیده است
  • برخی از شرایط پزشکی ، مانند بیماری مزمن کلیه و دیابت
  • داروهای خاص ، مانند استروئیدها که شرایط التهابی را درمان می کنند

پزشکان چگونه سطح کلسترول بالا را تشخیص می دهند؟

پزشکان برای بررسی سطح کلسترول از آزمایش خون استفاده می کنند. با توجه به مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) ، این تست سطوح زیر را اندازه گیری می کند:

کلسترول LDL: این کلسترول بد شناخته می شود زیرا در عروق جمع شده و می تواند منجر به حمله قلبی یا سکته شود. لیپوپروتئین ها مولکول هایی هستند که کلسترول را از طریق خون حمل می کنند.
کلسترول HDL: این کلسترول خوب نامیده می شود زیرا کلسترول LDL را از عروق به کبد منتقل می کند.
تری گلیسیرید: این رایج ترین چربی ها در بدن هستند. اگر مقادیر بالا آن با سطوح بالای LDL یا HDL پایین همراه شود ، ممکن است فرد در معرض خطر حمله قلبی یا سکته باشد.

خطرات کلسترول بالا

عوامل مختلفی ممکن است خطر ابتلا به سطح کلسترول بالا را افزایش دهند. بخشهای زیر با جزئیات بیشتری به بررسی این عوامل می پردازند.

سابقه خانوادگی

هایپرکلسترولمی خانوادگی (FH) یک بیماری ژنتیکی است که فرد می تواند از ژن های جهش یافته به ارث ببرد. این وضعیت می تواند منجر به سطح کلسترول بالا شود. همچنین ممکن است شرایط دیگری نیز وجود داشته باشد که می تواند بر سطح کلسترول تأثیر بگذارد ،برای مثال اگر یکی از اعضای خانواده در اوایل زندگی خود حمله قلبی داشته باشد.

سن و جنس

به طور کلی ، هرچه فرد پیرتر می شود ، خطر ابتلا به سطح کلسترول ناسالم در او افزایش می یابد. با این حال ، میزان LDL  در زنان معمولاً کمتر از مردان است تا زمانی که به یائسگی برسند ، در حالی که مردان در هر سنی به طور کلی سطح HDL پایین تری نسبت به زنان دارند.

شرایط سلامتی

برخی دیگر از شرایط سلامتی می تواند خطر ابتلا به سطوح کلسترول ناسالم را افزایش دهد. این موارد شامل چاقی و دیابت است. چاقی با سطوح بالاتر کلسترول LDL ، سطح پایین کلسترول HDL و سطوح بالاتر تری گلیسیرید در ارتباط است. دیابت میزان LDL را افزایش می دهد و سطح HDL را کاهش می دهد.

عادت های زندگی

عادات زیر ممکن است خطر ابتلا به سطح کلسترول ناسالم را افزایش دهد:

سیگار کشیدن: می تواند به عروق خونی آسیب برساند.
ورزش کم : بدون ورزش کافی ، ممکن است فرد دچار اضافه وزن شود که می تواند سطح کلسترول را افزایش دهد.
رژیم غذایی ناسالم: ممکن است در افزایش سطح کلسترول نقش داشته باشد

علائم کلسترول بالا

عوارض ناشی از کلسترول بالا

سطح کلسترول بالا و تجمع پلاک ها در عروق می تواند منجر به تصلب شرایین شود. به نوبه خود ، تصلب شرایین خطر ابتلا به بیماری های زیر را در فرد افزایش می دهد:

  • سکته
  • حمله قلبی
  • درد قفسه سینه
  • بیماری کرونر قلب
  • بیماری شریان محیطی ، بیماری است که معمولاً عروق پا را تحت تأثیر قرار می دهد

آیا سطح کلسترول بالا قابل پیشگیری است؟

ایجاد برخی از تغییراتی در سبک زندگی معمولاً به فرد کمک می کند تا سطح کلسترول LDL خود را کاهش دهد یا سطح کلسترول سالم را حفظ کند. با این حال ، پزشک ممکن است داروهایی را برای کمک به کنترل بیماری تجویز کند. بخشهای زیر با جزئیات بیشتری به این گزینه ها می پردازند.

تغییر سبک زندگی

ایجاد تغییراتی در سبک زندگی زیر می تواند به جلوگیری از سطوح بالای کلسترول LDL کمک کند:

رژیم غذایی سالم داشته باشید: این نوع رژیم غذایی شامل غذاهایی است که حاوی چربی های اشباع نشده هستند. با اتخاذ یک رژیم غذایی سالم ، فرد می تواند میزان دریافت چربی های ترانس و اشباع خود را کاهش دهد.
ترک سیگار:ترک سیگار می تواند باعث کاهش سطح کلسترول بد خون و افزایش سطح کلسترول خوب شود.
به طور منظم ورزش کنید: حداقل 150 دقیقه در هفته ورزش متوسط ​​داشته باشید تا کلسترول و فشار خون پایین بیاید.
مصرف الکل را محدود کنید: مصرف الکل می تواند سطح تری گلیسیرید و کلسترول را افزایش دهد.
هدف داشتن یک وزن متوسط: اکثر بزرگسالان باید دارای شاخص توده بدنی (BMI) بین 18.5 تا 24.9 باشند.

داروها

اگر شخصی تشخیص داده باشد که سطح کلسترول به طور خطرناکی بالا است ، پزشک ممکن است داروهایی مانند استاتین را تجویز کند. این داروها با کاهش کلسترول می توانند خطر سکته یا حمله قلبی را کاهش دهند. حتی در صورت استفاده از دارو ، تمرکز بر ایجاد تغییر در رژیم غذایی و سبک زندگی برای کاهش سطح کلسترول مهم است.

خلاصه

از آنجا که سطح کلسترول بالا معمولاً هیچ علائمی ایجاد نمی کند ، ممکن است فرد تا زمان انجام آزمایش غربالگری از ابتلا به این بیماری آگاه نباشد. این آزمایش کلسترول کل را اندازه گیری می کند و همچنین ممکن است شامل تری گلیسیرید باشد.
پس از دریافت تشخیص سطح بالای کلسترول LDL ، پزشک ممکن است انجام برخی تغییرات در سبک زندگی را توصیه کند. این تغییرات ممکن است شامل خوردن یک رژیم غذایی مغذی ، با هدف داشتن وزن متوسط ​​و ترک سیگار باشد. پزشک همچنین ممکن است داروهایی را تجویز کند.

منبع

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *