چه غذاهایی برای بیماری پسوریازیس مضر هستند؟

پسوریازیس نوعی بیماری خود ایمنی است که باعث جمع شدن سلولهای پوست و ایجاد ضایعات روی پوست می شود. غذا یکی از عوامل محرک بالقوه ای است که ممکن است علائم پسوریازیس فرد را بدتر یا شعله ور کند. افراد مبتلا به پسوریازیس بیشتر در معرض خطر ایجاد سایر شرایط ، از جمله چاقی ، دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی عروقی هستند. انجام تنظیمات غذایی می تواند به جلوگیری از این شرایط ثانویه کمک کرده و علائم را کاهش دهد. برخی از غذاها ممکن است برای برخی افراد محرک باشند. در این مقاله بررسی می شود که چه غذاهایی ممکن است باعث التهابات پسوریازیس شوند و چگونه فرد می تواند آنها را شناسایی کند.

غذاهای مضر برای پسوریازیس

غذاهای حاوی گلوتن

گلوتن یک پروتئین در غلات خاص از جمله گندم است. به عنوان مثال ، نان ، ماکارونی حاوی مقدار زیادی گلوتن هستند. بیماری سلیاک نوعی بیماری خود ایمنی است که در صورت مصرف فرآورده های حاوی گندم ، فرد به گلوتن واکنش نشان می دهد. یک مطالعه در سال 2018 نشان داد که افراد مبتلا به پسوریازیس آنتی بادی مشابه آنچه که افراد دارای حساسیت به سلیاک و گلوتن دارند. محققان همچنین دریافتند وقتی افرادی که آزمایش آنتی بادی مثبت داشتند ، رژیم غذایی بدون گلوتن داشتند ، شاهد کاهش علائم پسوریازیس بودند.

گوشت قرمز

گوشت قرمز حاوی یک اسید چرب اشباع نشده به نام اسید آراشیدونیک است. این چربی ها به ایجاد ضایعات پسوریازیس کمک می کنند. در نتیجه ، اجتناب از گوشت قرمز ، مانند همبرگر یا استیک ، ممکن است به کاهش شدت ضایعات پسوریازیس کمک کند. پرهیز از گوشت قرمز این مزیت را دارد که به جلوگیری از بیماری های قلبی کمک می کند. برای فردی که مبتلا به پسوریازیس است ، پرهیز از گوشت قرمز ممکن است به جلوگیری از بیماری قلبی کمک کند حتی اگر بر علائم پسوریازیس وی تأثیر نگذارد.

لبنیات

لبنیات نیز مانند گوشت قرمز حاوی اسید آراشیدونیک است. یک بررسی در سال 2017 نشان داد که اسید آراشیدونیک در محصولات لبنی ممکن است پوشش داخلی دستگاه روده را تحریک کرده و علائم پسوریازیس را بدتر کند. با این حال ، محققان خواستار مطالعات بیشتر برای تأیید این تحقیقات هستند.

شواهد حکایتی حاکی از آن است که برخی افراد پس از حذف لبنیات از رژیم های غذایی ، علائم پسوریازیس کمتری را تجربه کرده اند. یک مطالعه معتبر دیگر در سال 2017 بررسی اثرات رژیم غذایی بر پسوریازیس ، گزارش داد که یکی از رایج ترین مواد محرک غذایی که شرکت کنندگان ترجیح دادند از رژیم های غذایی خود حذف کنند ، لبنیات بود.

غذاهای فراوری شده

غذاهای فرآوری شده می توانند به شرایط مختلف سلامتی از جمله دیابت نوع 2 ، چاقی و بیماری های قلبی کمک کنند. چاقی با التهاب و افزایش شدت علائم پسوریازیس ارتباط دارد. در یک فرد مبتلا به پسوریازیس با اضافه وزن ،کاهش غذاهای فرآوری شده کمک می کند وزن خود را کنترل کند و می تواند علائم پسوریازیس آنها را بهبود بخشد. اصطلاح غذای فرآوری شده به معنای هر غذایی است که تولیدکنندگان در حین تولید آن را دستکاری می کنند. سوسیس ها و کالباس ها و غذاهای اماده و …

الکل

طبق بررسی ها الکل بر پسوریازیس تأثیر منفی می گذارد. نوشیدن الکل می تواند شدت علائم پسوریازیس را افزایش دهد زیرا می تواند باعث التهاب در بدن شود. یک فرد مبتلا به پسوریازیس می تواند الکل را از رژیم غذایی خود محدود یا حذف کند تا ببیند چگونه بر علائم پسوریازیس وی تأثیر می گذارد.

محرک های احتمالی دیگر

چندین عامل محیطی یا عوامل محرک می توانند علائم پسوریازیس را شعله ور کنند. برخی از عوامل احتمالی پسوریازیس عبارتند از:

  • هوای سرد یا خشک
  • استرس
  • الکل ، به خصوص نوشیدن زیاد
  • آسیب به پوست
  • عفونت ، مانند گلودرد
  • مصرف دخانیات

داروهای خاص مانند:

  • پردنیزون
  • لیتیوم
  • هیدروکسی کلروکین

برخی از افراد ممکن است متوجه شوند که عوامل محرک دیگری نیز دارند. برخی ممکن است قادر به شناسایی عوامل محرک خود نباشند. فرد باید در صورت داشتن هر گونه سوال با پزشک خود در مورد اینکه چه چیزی ممکن است باعث برافروختگی پسوریازیس شود صحبت کند.

خلاصه

برخی از غذاها ممکن است در برخی از افراد پسوریازیس ایجاد کنند.  به طور کلی ، مفیدترین رژیم های غذایی برای پسوریازیس شامل میوه های تازه ، سبزیجات ، پروتئین های بدون چربی ، لبنیات کم چربی ، غلات کامل و چربی های گیاهی است. این رژیم ها ممکن است به جلوگیری از شعله ور  تر شدن علائم کمک نکنند ، اما ممکن است شدت علائم را کاهش دهند و از ایجاد سایر بیماری ها مانند دیابت ، چاقی یا بیماری های قلبی جلوگیری کنند.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *