کاشت مو در زنان چگونه است، بررسی عوامل ریزش مو و مراقبت

کاشت مو در زنان شاید بسیار نا آشنا و غیر معمول باشد اما زنان نیز به شکل های متفاوت نسبت به مردان، دچار ریزش مو می شوند. به همین علت روش های نیز وجود دارد که میتوان با استفاده از آنها ریزش مو را کاهش داده و در صورت نیاز کاشت مو را انجام داد. زنان نیز همانند مردان دچار ریزش مو میشود در بین زنان بسیار متفاوت است. برخلاف مردان ریزش مو در بین زنان به صورت عقب رفتن خط رویش مو رخ نمیدهد.

بلکه این آرزو به صورت کلی بوده و در تمام نواحی سرد اتفاق می افتد. در واقع ریزش مو در زنان به صورت بسیار خفیف رخ می دهد ولی در تمامی نواحی تراکم موها کم می شود. به همین منظور بسیاری از زنان برای برطرف کردن اثرات این عارضه از روش های مختلف خانگی یا داروهای شیمیایی استفاده می‌کند. برخی نیز برای پنهان کردن نواحی کم تراکم از کلاه گیس استفاده مینمایند. اما در شرایطی که ریزش بسیار شدید بوده و پنهان کردن آن ممکن نباشد، باید به پزشک مراجعه کرده تا هر چه سریع تر مشکل برطرف گردد.

همانطور که میدانید ریزش مو در آقایان به دلیل عوامل ژنتیکی یا اثرات شدید محیط ایجاد می شود. همچنین ریزش مو در آقایان معمولاً در سنین خاصی شروع شده و نمیتوان از آن اجتناب کرد. اما در خانمها ریزش مو تحت تاثیر عوامل محیطی بوده و الگوی ریزش بسیار متفاوت است. در واقع احتمال ریزش مو در خانمها در تمام سنین ممکن است رخ دهد و باعث کاهش تراکم موها شود. در موارد شدید نیز ممکن است جراحی کاشت مو در زنان انجام شود.

عوامل اصلی ریزش مو در زنان

همانطور که گفته شد، ریزش مو در زنان در اثر عوامل محیطی و شرایط فیزیکی آنها رخ داده و ارتباطی با ژنتیک آنها ندارد. در واقع مهمترین و اصلی ترین عوامل ریزش مو در زنان را میتوان به صورت زیر عنوان کرد:

  • یائسگی
  • کاهش ناگهانی وزن
  • رژیم های اشتباه و مخرب
  • عوارض جانبی داروها
  • تغییرات هورمونی شدید
  • کم خونی طولانی مدت
  • مشکلات غدد
  • استرس زیاد و اضطراب
  • بیماری های رحم و پلی کیستیک در تخمدان
  • عوارض عمل های جراحی

عوامل دیگر نیز وجود دارد که باعث ریزش مو و کاهش تراکم در زنان می‌شود. اینم از عوامل در واقع بسیار ساده هستند و به صورت روزانه ممکن است برای ما اتفاق بیفتد اما به آن توجه نکنیم.

به طور مثال استفاده بسیار زیاد است و حالت دهنده های مو و یا استفاده از دستگاه اتو مو به طور مداوم و با دمای بالا می تواند باعث آسیب به موها و ریزش آنها گردد. همچنین استفاده از گیره های سر و کشیدن موها به عقب یا به طرف مخالف خواب مو میتواند باعث کشیدگی در ریشه شده و منجر به ریزش مو گردد.

این عوامل میتواند منجر به نازک شدن موها در تمامی نواحی سر شده و در نهایت ریزش مو را نیز به همراه داشته باشد. اما این عارضه باعث تغییر در خط رویش مو و شکل کلی موی سر نشده و فقط حجم و تعداد موها کم میگردد.

کاشت مو در زنان

همانطور که میدانید، نحوه ریزش موی سر در زنان تفاوت های زیادی نسبت به مردان دارد. در نتیجه عمل جراحی کاشت مو در زنان نیز با روش های متفاوت انجام می گردد.

بعد از عمل، نواحی که کاشت مو در آنها صورت گرفته قابل تشخیص نبوده و هیچگونه عوارض و جای زخم و اسکار در آن نواحی باقی نخواهد ماند. با این معنی که عمل به گونه ای انجام شده که نواحی کاشت مو پنهان کردند و در ظاهر فرد تغییر ایجاد نکنند.

شرایط مناسب برای کاشت مو در زنان

برای انجام عمل جراحی کاشت مو شرایط نیز لازم است تا بتوان این عمل را به درستی و با ظرافت تمام انجام داد و در نهایت عوارضی دیدن نشود. به طور کلی عمل جراحی برای افرادی که شرایط زیر را داشته باشد انجام می گردد:

  • خانم هایی که به خاطر شرایط فیزیکی مانند کشیده شدن موها دچار ریزش مو شده اند
  • افرادی که بدون انجام عمل های جراحی و بخیه زدن دچار ریزش مو شده اند
  • خانم هایی که به دلیل عوامل غیر هورمونی دچار ریزش مو شده اند.
  • خانم‌هایی کهبعد از عمل جراحی زیبایی و پلاستیک استفاده کرده اند.
  • خانم هایی که الگوی ریزش مو در آنها مشابه الگوی ریزش در مردان است و خط رویش مو در آنها دچار عقب رفتگی شده باشد.
  • خانم هایی که در اثر آسیب‌دیدگی، سوختگی، جراحت ناشی از تصادفی و مواد شیمیایی بخشی از موی آنها از بین رفته باشد.
  • خانم هایی که ریشه مو در آنها به دلیل کشیدگی بیش از حد ضعیف شده و دچار ریزش شده باشد.

نحوه کاشت مو در زنان

انجام عمل جراحی کاشت مو در چند مرحله انجام می شود اما انجام تمامی مراحل با توجه به میزان ریزش مو، حدود ۳ تا ۵ ساعت به طول می انجامد.

مرحله اول؛ آماده‌سازی بیمار

در این مرحله بیمار از نظر شرایط روحی و فکری بررسی شده و همچنین شرایط اتاق عمل و محل استقرار بیمار آماده می گردد. همچنین بیمار باید قبل از شروع عمل، مقداری خوراکی، نوشیدنی و تنقلات تهیه کرده تا در هنگام عمل از آنها استفاده نماید.

مرحله دوم: بی‌حسی و برداشتن مو

در این مرحله نواحی که میتوان موهای قابل برداشت یا به اصطلاح اهدا کننده را مشخص کرده و با استفاده از مواد بیحسی موضعی، عمل بیحسی و آماده سازی انجام می شود. با انجام اینکار، بیمار در طول جراحی چیزی حس نکرده و فشار و دردی ایجاد نمی شود. سپس پیازهای مو برداشت شده و بعد از آن در محل های برداشت، بخیه زده شده تا دچار خون ریزی نگردد. بعد از آن پیاز های مو در محل مناسب قرار داده شده و با استفاده از تکنیک های خاص آماده کاشت می شوند.

مرحله سوم: تفکیک پیازهای مو

برای آماده سازی موهای سر جهت محیا سازی شرایط کاشت مو در زنان ، ابتدا لازم است که پیازهای مو جدا سازی گردد تا بتوان به درستی در محل مورد نظر آنهای را قرار داد. به این ترتیب ظاهری طبیعی تر و زیباتر پیدا کرده و محل کاشت برای دیگران قابل رویت نخواهد بود‌.

مرحله چهارم: کاشت مو

در این مرحله در محل های مورد نظر جهت کاشت موهای اهدایی، شکاف های ایجاد شده تا بتوان پیازها را در آنها قرار داد. این شکاف ها باید به صورت دقیق و بسیار ظریف ایجاد شده تا در پایان عمل کاملا نامشخص باشند.

در نهایت پیازها در جای خود قرار داده شده و محل های برش بخیه زده می شوند.

دوره بهبودی بعد از جراحی کاشت مو زنان

دوره لازم برای بهبود کامل بعد از انجام جراحی در افراد مختلف متفاوت است اما به طور کلی بین ۲ تا ۷ روز خواهد بود. در چند روز اول میتوان با استفاده از موهای بلند سایر نواحی، محل عمل شده را پوشاند تا از دید دیگران مخفی باقی بماند. اما بعد از آن ظاهر کاملا طبیعی خواهد بود و میتوان به فعالیتهای روزانه پرداخت.

همچنین ممکن است به از انجام عمل تا مدتی احساس بیحسی و یا آفتاب سوختگی در نواحی جراحی شده ایجاد گردد که بعد از مدتی است اثرات از بین خواهد رفت. احساس خارش ایجاد شده بعد از آن نیز نشان دهنده شروع بهبود در نواحی زخم خواهد بود.

به از گذشت حدود سه ماه، موهای کاشته شده شروع به رشد کرده و رشد طبیعی خواهد داشت. با توجه به این که پیازهای مو از ناحیه پشت سر گرفته میشوند، هیچ گونه تغییرات فیزیولوژیک، ژنتیک و متابولیک در آن ناحیه رخ نداده و موها تا پایان عمر باقی خواهند ماند.

مراقبت های بعد از جراحی کاشت مو در زنان

بعد از انجام جراحی تا چند روز بهتر است بر روی بالشت نرم دراز کشیده و مو ها را شانه نکنید. همچنین از هوای آلوده و مواد شیمیایی و همچنین از وسایلی که باعث کشیدگی در ریشه مو می‌شوند دوری نمایید. بعد از چند روز میتوانید موها را شانه کرده و سر خود را با استفاده از شامپو مخصوص بشویید و حتی می‌توانید مو ها را اصلاح کنید.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *