امروزه روشهای بسیاری برای درمان جای جوش و آکنه وجود دارد. یکی از این روشها لیزر درمانی است. لیزر به کمک پرتوهای موازی بسیار باریک، مشکلات پوستی را رفع میکند. لیزر CO2 فرکشنال یکی از معروفترین دستگاههای لیزر در جهان است. این لیزر برای لایه برداری و جوانسازی پوست کاربرد داشته و برای رفع جای جوش، چین و چروک، جای زخم و لکهای ناشی از پیری موثر میباشد.
در این مقاله از مجله «زیبا بمان» به بررسی شیوه عملکرد، عوارض و مراقبتهای بعد از لیزر CO2 فرکشنال میپردازیم. با ما همراه باشید.
فهرست مقالات
شیوه عملکرد لیزر CO2 فرکشنال
پیش از شروع درمان، باید پوست ناحیه مورد نظر کاملاً تمیز شود. همچنین در صورت تمایل میتوان 30 دقیقه تا 1 ساعت قبل از آغاز جلسه از بیحسی موضعی نیز استفاده نمود؛ زیرا درمان با لیزر معمولاً با کمی سوزش همراه است.
در طول جلسه پرتوهای لیزر به پوست تابیده شده و لایهای از سطح آن برداشته میشود. همزمان سوراخهای میکروسکوپی زیادی نیز بر روی پوست ایجاد میگردد. پوست این سوراخها را نوعی آسیب تلقی کرده و فرآیند بازسازی و بهبود را فعال میکند. در نتیجه، تولید کلاژن افزایش مییابد و سلولهای جدید جایگزین سلولهای آسیبدیده میشوند. کلاژن یکی از اجزای بسیار مهم در حفظ زیبایی و جوانی پوست است. به همین دلیل این فرایند علاوه بر اینکه جای جوش را رفع میکند، موجب درمان لک، جای زخم و چروک نیز میگردد.
هر جلسه درمانی میتواند حدود 30 دقیقه تا 2 ساعت به طول بیانجامد. به طور معمول برای کسب نتیجه مطلوب و رفع چشمگیر جای جوش، فرد به 3-6 جلسه درمانی با لیزر CO2 فرکشنال نیاز خواهد داشت. البته تعداد جلسات بر اساس نوع پوست و مشکلات آن توسط متخصص تعیین میگردد. لازم به ذکر است که نتیجه درمان جای جوش به وسیله این لیزر سریع نیست و پس از حدود 3 ماه قابل مشاهده میباشد؛ زیرا پوست برای مدتی مشغول ترمیم و کلاژنسازی خواهد بود.
لیزر CO2 فرکشنال برخلاف لیزر CO2 معمولی احتیاجی به بیهوشی نداشته و فرد با استفاده از بیحسی موضعی میتواند بدون احساس سوزش تحت درمان با لیزر قرار بگیرد. همچنین برخلاف لیزر CO2 معمولی، پس از استفاده از لیزر فرکشنال دیگر نیازی به پانسمان کردن پوست نیست.
عوارض لیزر CO2 فرکشنال
پس از درمان با لیزر ممکن است عوارضی را تجربه کنید. این عوارض موقتی بوده و پس از 3-7 روز رفع خواهند شد. این عوارض عبارتاند از:
- سوزش
- خارش
- پوسته پوسته شدن
- تورم خفیف
- قرمزی
- تیره یا روشن شدن پوست
عوارض دیگری نیز وجود دارند که احتمال بروز آنها بسیار کم است. عوارض نادر ناشی از لیزر CO2 فرکشنال شامل موارد زیر میباشد:
- بر جای ماندن جای زخم
- عفونت
- آکنه
- روزاسه
- تبخال
- افتادگی دائمی پلک
مراقبت های بعد از لیزر CO2 فرکشنال
ناحیه لیزر شده را با کمپرس یخ خنک کنید.
کرم بعد از لیزر را روزانه به طور مرتب استفاده نمایید. این کار را تا برطرف شدن قرمزی و التهاب ادامه دهید.
به مدت یک هفته در معرض نور خورشید قرار نگیرید. اگر پس از یک هفته به علت شرایط شغلی یا تحصیلی دوری از نور خورشید برایتان مقدور نیست، از ضد آفتاب استفاده کنید. ضد آفتاب را هر 3 ساعت تمدید نمایید.
به منظور کاهش التهاب و خارش میتوانید بر روی پوست لیزر شده پماد زینک اکساید بمالید.
تا 1 هفته پس از لیزر از محصولات آرایشی و کرمهای حاوی مواد تحریککننده پوست (مانند رتینوئید) استفاده نکنید.
اگر پوست صورت را لیزر کردهاید، در هنگام خواب صورت را روی بالش قرار ندهید.
ممکن است پس از اتمام جلسات، پزشک برایتان آنتی بیوتیک تجویز کند. داروهای تجویز شده را به طور مرتب و در ساعات تجویز شده مصرف نمایید.
هنگام پوسته پوسته شدن و ریزش دلمهها، از دستکاری کردن پوست خود خودداری کنید.
سخن آخر
در مجموع، لیزر CO2 فرکشنال یکی از موثرترین روشهای درمان جای جوش و دیگر مشکلات پوستی بوده و دوره نقاهت بسیار کوتاهی به همراه دارد. اما استفاده از این روش به زنان باردار، افراد دارای حساسیت پوستی و همچنین افراد دارای پوست حساس توصیه نمیشود. همچنین اگر سابقه ابتلا به عفونتهای پوستی دارید نیز بهتر است سراغ این روش نروید.
دیدگاه کاربران