امروزه به کمک روش های نوین دندانپزشکی داشتن لبخندی زیبا دیگر آرزو نیست و همه می توانند از این موهبت بهره مند شوند. روکش های لمینت از جنس پرسلن یا سرامیک، روشی کاملاً ایمن و موثر، برای بهبود چشمگیر شکل و رنگ دندان های شما است. روکش ها پوششی به شکل و دقیقا همرنگ دندان هستند که برای پنهان کردن نقص ها و با هدف تغییر اندازه و شکل دندان های ناقص طراحی شده اند. اگرچه خطرات استفاده از این روکش ها ناچیز هستند، اما مهم است که از خطرات احتمالی یا عوارض جانبی احتمالی در این روش درمانی و نحوه مراقبت از روکش های دندانی خود آگاه باشید. در این مقاله به برخی از خطرات و عوارض جانبی که باید از آنها آگاه باشید و همچنین برخی نکات مفید در مورد مراقبت های بعدی از روکش های زیبایی دندانپزشکی اشاره شده است. پس با ما همراه شوید.
خطرات و عوارض جانبی مرتبط با لمینت دندان
خطرات و عوارض جانبی مرتبط با روکش های پرسلن بسیار خفیف است زیرا روش روکش پرسلن، روشی غیرتهاجمی است. در اینجا برخی از خطرات و عوارض جانبی مرتبط با این روش وجود دارد که باید از آن ها آگاه باشید تا بتوانید در مورد انجام این روش زیبایی به درستی تصمیم گیری کنید:
روکش های پرسلن قابل جا به جایی نیستند: جهت قرار دادن روکش های پرسلن و اتصال روکش به سطح دندان؛ لازم است یک لایه نازک از مینای دندانی تراشیده و حذف شود. در صورت حذف مینای دندان، این لایه دیگر هرگز ترمیم نمی شود و برای همیشه از بین می رود. این روش لمینت را برگشت ناپذیر می کند. بنابراین هنگامی که دندان های خود را روکش کردید، باید از آن ها نگهداری کرده و یا آن ها را در صورت لزوم تعویض نمود تا از پوسیدگی دندان جلوگیری شود، زیرا مینای دندان دیگر دندان را نمی پوشاند.
روکش های لمینت ممکن است فرسوده شده یا از بین بروند و بنابراین آن ها نیاز به تعویض دارند: اگرچه روکش های پرسلن لمینت برای استفاده به مدت طولانی طراحی شده اند، اما ممکن است آن ها یک عمر دوام نداشته باشند و ممکن است در برخی موارد نیاز به تعویض داشته باشند. روکش ها می توانند به مرور فرسوده شوند ، شکسته شوند یا از بین بروند. خصوصا اگر شما درگیر عادت هایی مثل جویدن مداد یا ناخن باشید، سرعت آسیب به لمینت ها افزایش می یابد. هنگامی که روکش آسیب دید، برای محافظت از دندان در برابر پوسیدگی باید جایگزین شود.
تغییر رنگ و کدر شدن روکش ها : اگر روکش ها درخشندگی و زیبایی اولیه خود را از دست بدهند، نیاز به تعویض دارندو فراموش نکنید که با هر بار تعویض روکش ها، میزان بیشتری از مینای دندانی بداشته شده و سطح آسیب به دندان افزایش می یابد.
پوسیده شدن دندان ها زیر روکش ها : در صورتی که بهداشت دهان و دندان به درستی رعایت نشود و همچنین در مواردی که جایگذاری روکش به درستی انجام نشود، خطر بروز پوسیدگی دندانی افزایش می یابد.
افزایش حساسیت دندان و ضربه احتمالی : حساسیت دندان ها به سرما، گرما و تغییرات دما در برخی از بیماران به دنبال قرار دادن روکش افزایش می یابد. این حساسیت اغلب حدود یک هفته پس از درمان فروکش می کند. البته در صورتی که این حساسیت ادامه دار شد، حتما مساله را به دندان پزشک خود اطلاع دهید.
آسیب به لثه ها : در صورتی که مراحل نصب روکش ها به درستی انجام نشود، خطر ایجاد مشکلات جبران ناپذیری همچون تحلیل لثه ها وجود دارد. هر زمان متوجه التهاب یا مشکل در لثه های خود شدید، حتما در اسرع وقت به دندانپزشک خود اطلاع دهید.
البته فراموش نکنید که احتمال بروز این خطرات و عوارض تا حد زیادی وابسته به تبحر و تخصص دندانپزشک شما داشته و اگر دندانپزشک با تجربه و کاربلد بوده و از تجهیزات و مواد مناسبی استفاده کند، قطعا احتمال بروز این مشکلات به حداقل کاهش خواهد یافت.
مراقبت های بعد برای لمینت دندان
مراقبت مناسب از روکش های دندان می تواند به طولانی شدن عمر آنه ا کمک کرده و احتمال بروز خطرات و عوارض جانبی فوق را کاهش دهد. در اینجا چند نکته مفید در مورد مراقبت از روکش ها آورده شده است:
مسواک زدن و نخ دندان کشیدن به صورت منظم : دندان هایی که لمینت شده و روکش دارند، هنوز هم می توانند درگیر پوسیدگی شوند. بنابراین بسیار مهم است که شما با حداقل دو بار مسواک زدن در روز و استفاده از نخ دندان برای حداقل یک بار در طی روز، سلامت دندان های خود را تضمین و حفظ کنید. این کار با محکم و سالم نگه داشتن دندان های شما کمک می کند تا عمر روکش های شما هم افزایش یابد.
ویزیت های منظم دندانپزشکی : مراجعه به دندانپزشک برای معاینات منظم حتی در صورت داشتن روکش های دندانی بسیار مهم است. دندانپزشک شما یک تمیزکاری کامل انجام می دهد و با انجام معاینه مطمئن می شود که روکش های شما تراش خورده یا شکسته نشده باشند.
از خمیردندان های غیر ساینده استفاده کنید : سعی کنید خمیر دندانی را استفاده کنید که خاصیت ساینده کننده نداشته باشد. خمیردندان های ساینده می توانند روکش ها را خراشیده و باعث شوند تا درخشندگی آن ها از بین رفته و بی روح به نظر برسند.
اقلام سخت را گاز نزده و نجوید : از جویدن اشیای سخت مانند خودکار یا ناخن خودداری کنید و آجیل ها را با دندان خود نشکنید. اشیای سفت و سخت باعث خراب شدن ، ساییدگی و آسیب دیدن روکش های شما می شوند.
میزان مصرف مواد غذایی که ممکن است باعث تغییر رنگ روکش ها شوند را کاهش دهید : قهوه، چای پررنگ از جمله این مواد هستند.
سیگار نکشید، قلیان نکشید و از استعمال سایر دخانیات دوری کنید.
دیدگاه کاربران