جراحی چال گونه چیست؟ +عوارض و مراقبت های بعد از کاشت چال گونه

جراحی چال گونه یا کاشت چال گونه همانطور که از نامش مشخص است، نوعی عمل زیبایی است که روی گونه‌ها چال ایجاد می‌کند. چال گونه یک گودی یا فرورفتگی‌ روی لپ است که هنگام لبخند زدن و خندیدن دیده می‌شود. برخی افراد به طور ژنتیکی این ویژگی را دارند. از آنجایی که از دیدگاه مردم این ویژگی معیاری برای جذابیت چهره به شمار می‌رود، در طی سال‌های اخیر تقاضا برای انجام جراحی کاشت چال گونه افزایش یافته است.

در این مقاله از مجله زیبا بمان، جراحی چال گونه را از همه جوانب بررسی خواهیم کرد. برای آشنایی با نحوه انجام، عوارض و مراقبت های بعد از کاشت چال گونه در ادامه با ما همراه باشید.

جراحی چال گونه

کاشت چال گونه چطور انجام می شود؟

جراحی چال گونه نوعی عمل سرپایی محسوب می‌شود. یعنی شما می‌توانید بدون مراجعه به بیمارستان این جراحی را در مطب جراح مورد نظر خود انجام دهید. بعلاوه، ممکن است حتی نیازی به بیهوشی عمومی نداشته باشید.

در وحله اول باید به جراحی که درباره مهارت او تحقیقات کافی داشته‌اید مراجعه کنید. در این جلسه ملاقات اولیه، او اطلاعاتی درباره نحوه جراحی و همچنین مراقبت های بعد از آن را با شما در میان خواهد گذاشت. اگر شرایط و تمایل لازم برای جراحی را دارا باشید جراح به شما نوبتی برای جراحی چال گونه خواهد داد.

در روز جراحی، ابتدا پزشک یک بی‌حس کننده موضعی مانند لیدوکائین را روی پوست نواحی اطراف گونه اعمال می‌کند. این به شما کمک می‌کند تا در هنگام جراحی درد و ناراحتی نداشته باشید. به طور کلی، حدود 10 دقیقه طول می‌کشد تا ماده بی‌حسی اثر کند.

در گام بعدی، جراح با استفاده از یک ابزار بیوپسی کوچک سوراخ‌هایی روی گونه ایجاد می‌کند تا به صورت دستی یک گودی روی لپ ایجاد شود. سپس جراح با برداشتن مقدار کمی عضله و چربی موجب بهتر شکل گرفتن فرورفتگی چال گونه می‌شود. اندازه چال گونه معمولاً چیزی حدود 2 تا 3 میلی‌متر است.

در نهایت، جراح به روشی خاصی ناحیه را بخیه می‌زند تا چال گونه به صورت دائمی باقی بماند.

مراقبت های بعد از جراحی چال گونه چیست؟

دوره بهبودی پس از جراحی چال گونه نسبتاً ساده است. خوشبختانه، نیازی نیست که چند شب در بیمارستان بستری بمانید و معمولاً بیماران می‌توانند بلافاصله پس از جراحی به خانه بروند. اندکی بعد از عمل ممکن است تورم خفیفی را در ناحیه گونه تجربه کنید. برای کاهش تورم می توانید از کمپرس سرد استفاده کنید؛ اما این تورم طی چند روز خود به خود برطرف می‌شود.

نکته دیگر درباره دوره نقاهت بعد از کاشت چال گونه این است که اکثر افراد می‌توانند دو روز پس از عمل جراحی به محل کار، مدرسه، دانشگاه یا سایر فعالیت‌های روزمره خود بازگردند. با این حال، ممکن است جراح از شما بخواهد مدتی بعد از عمل برای معاینه مجدد به مطب یا بیمارستان مراجعه کنید تا نتیجه جراحی و میزان رضایت شما را ارزیابی کند.

عوارض کاشت چال گونه

عوارض کاشت چال گونه چیست؟

در صورتی که برای کاشت چال گونه به جراح معتبری مراجعه کرده باشید، احتمال بروز عوارض ناشی از جراحی چال گونه بسیار کم خواهد بود. با این حال، بروز عوارض احتمالی ممکن است جدی باشد؛ بنابراین لازم است در صورت مشاهده علائم غیرطبیعی حتماً به پزشک مراجعه کنید. برخی از عوارض احتمالی کاشت چال گونه عبارت‌اند از:

  • خونریزی زیاد در محل جراحی
  • آسیب به اعصاب صورت
  • قرمزی و تورم شدید
  • عفونت
  • ماندن جای زخم روی پوست

اگر در محل انجام عمل شاهد خونریزی بیش از حد بودید لازم است بلافاصله به پزشک مراجعه کنید؛ زیرا ممکن است نشانه‌ای از عفونت باشد. هرچه عفونت زودتر درمان شود، احتمال سرایت آن به جریان خون و ایجاد عوارض بعدی کمتر خواهد بود.

ماندن جای زخم جراحی روی گونه نیز عارضه‌ای نادر اما نامطلوب است. بعلاوه، اگر از نتیجه جراحی راضی نباشید از بین بردن اثرات آن بسیار دشوار خواهد بود. بنابراین حتماً پیش از جراحی تحقیقات لازم را درباره مراقبت های بعد از عمل و همچنین مهارت جراح مورد نظر خود داشته باشید.

بیشتر بخوانید: روش های از بین بردن جای زخم

جمع بندی

جراحی چال گونه یکی از عمل‌های زیبایی است که موجب به وجود آمدن فرورفتگی‌هایی تحت عنوان چال روی گونه‌های فرد می‌شود. اگرچه این جراحی چندان سخت نبوده و دوره بهبودی طولانی و خسته کننده‌ای ندارد، اما همانند سایر عمل‌های زیبایی می‌تواند عوارض کوتاه مدت و بلند مدتی را به همراه داشته باشد. به همین دلیل به شما توصیه می‌کنیم که قبل از انتخاب این روش به دنبال یک جراح ماهر و باتجربه بگردید و آگاه باشید که نتیجه آن (چه خوب چه بد) دائمی خواهد بود.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *