رژیم غذایی برای زخم معده

رژیم غذایی برای زخم معده

زخم معده یک نوع بیماری زخم های گوارشی است که باعث ایجاد درد درناحیه شکم می شود. زخم معده بر روی معده و روده کوچک تاثیر گذاشته و زمانی ایجاد می شود که لایه ضخیم محافظ مواد مخاطی معده نازک شده و باعث انتقال اسید گوارشی به داخل معده می شود.این بیماری در ابتدا ممکن است مشکلی برای شما ایجاد نکند اما با گذشت زمان و عدم درمان ان باعث بروز مشکلاتی برای شما خواهد شد.یه همین دلیل پیشنهاد می کنیم به محض اگاهی از وجود زخم معده در اولین فرصت به پزشک مراجعه کرده و درمان را شروع نمایید. داشتن یک رژیم غذایی برای زخم معده بسیار اهمیت دارد. با مجله زیبا بمان همراه باشید.

مواد غذایی چه نقشی در بهبود زخم معده دارند؟

عادت های غذایی یک فرد نقش بسیار مهمی در بهبود زخم معده دارند. خوردن بعضی از مواد غذایی برای افراد دارای زخم معده اصلا توصیه نمی شود درحالی که بعضی دیگر از مواد غذایی می تواند موجب بهبود آن شود.

در کنار مواد غذایی برخی از مکمل های غذایی نیز هستند که در بهبود زخم های معده به بیمار کمک می کنند.اما حتما در نظر داشته باشید که این مکمل ها را باید با نظر پزشک تهیه کرده و زیر نظر وی استفاده نمایید.

چه چیزهایی بخوریم؟

فیبر ها یکی از مهم ترین منابع برای کارکرد صحیح معده هستند. مصرف کافی میوه و سبزیجات نه تنها باعث جلوگیری از گسترش زخم معده می شود بلکه بهبود ان را نیز به همراه خواهد داشت. از طرفی مصرف کافی مواد غذایی که دارای منابع کافی ویتامین ، انتی اکسیدان و مواد معدنی هستند برای سلامتی انسان بسیار حائض اهمیت است.

میوه هایی که دارای فلاونوئیدها ، آلکالوئیدها، ترپنوئیدها، تانن و اسیدهای فنولیک هستند دارای خواص درمانی برای بدن می باشند. برای مثال می توان به توت فرنگی اشاره کرد که به دلیل داشتن پلی فنول به عنوان یک الیتام بخش و بهبود دهنده برای زخم معده به شمار می رود که میتوانید از آن در رژیم غذایی خود استفاده کنید.

چه مواد غذایی بخوریم؟؟

1- هویج

قطعا یکی از سبزیجات بسیار مفید برای افراد مبتلا به زخم معده هویج می باشد. خوردن هویج در شکل های مختلف ازجمله پوره ، سالاد یا آب آن برای افراد دارای زخم معده پیشنهاد می شود. هویج با دارا بودن خاصیت قلیایی‌سازی باعث بهبود دیواره های معده شده که توسط اسید گوارشی آسیب دیده است. همچنین خوردن هویج برای بهبود سوزش معده و بازگشت اسید معده بسیار مفید است.

2- سیب

سیب به عنوان یکی از مواد غذایی مفید برای دستگاه گوارش به شمار می رود.سیب به دلیل دارا بودن فیبرهای غذایی و اسیدهای ارگانیک در تنظیم دستگاه گوارش بسیار خوب عمل می کند. از طرفی به دلیل داشتن خواص دارویی بسیار همواره مورد توجه بسیاری از افراد برای قرارگرفت در رژیم غذایی بوده است. علاوه بر خواص درمانی جهت بهبود زخم های معده ، می توان از سیب برای درمان یبوست و اسهال نیز بهره گرفت.

3- آلوئه ورا

همواره از گیاه آلوئه ورا به عنوان یک گیاه شفابخش یاد می شود. کریستال های موجود در این گیاه دارای خاصیت ضد میکروبی می باشند که استفاده از ان برای افراد داری زخم معده باعث کنترل تولید شیره های اسیدی اضافه می شود. از طرفی توانایی مهار باکتری اچ.پیلوری را دارا می باشد که این باکتری دلیل اصلی زخم معده محسوب می شود. در کنار تمام این خواص به دلیل وجود آلئو امودین و آلئولین در گیاه آلوئه ورا مصرف ان موجب ترمیم بافت های آسیب دیده بدن خواهد شد.

4- موز

موز میوه ای است سرشار از نشاسته ترکیباتی که قلیایی هستند به همین دلیل مصرف ان باعث تنظیم میزان ph معده خواهد شد.بر خلاف تصور عموم موز برای معده نه تنها مشکلی ایجاد نمی کند بلکه مواد مغذی موجود در ان باعث بهبود اندام های آسیب دیده نیز می شود.

5- سیب زمینی

سیب زمینی دارای خاصیت ضد اسیدی می باشد به همین دلیل به بهبود زخم های معده کمک فراوانی می کند. علاوه بر آن نشاسته ، فیبر و آنتی اکسیدان های موجود در سیب زمینی به گوارش هرچه بهتر غذا ها کمک می کند. از دیگر خواص و فواید سیب زمینی می توان به کاهش سوزش معده و بازگشت اسید و کاهش تورم اشاره کرد.

موادی غذایی مضر زخم معده

چه مواد غذایی نباید بخوریم؟

مواد غذای زیادی وجود دارند که دارای خاصیت اسیدی می باشند. خوردن این مواد غذایی باعث طولانی تر شدن روند بهبود خواهد شد. به همین دلیل بسیار مهم است که نسبت به مواد غذایی که دارای خاصیت اسیدی می باشند آگاهی پیدا کنیم و از مصرف ان ها در دوره ریکاوری پرهیز کنیم.

ازجمله مواد غذایی که باید از قرار داد آن در رژیم غذای خود دوری کنیم موارد زیر می باشند.

  • قهوه و نوشیدنی های حاوی کافئین
  • شیرینی ها و محصولات حاوی شکر
  • نوشیدنی های گازدار
  • استفاده از ادویه زیاد
  • نوشیدنی های حاوی الکل
  • فست فود و غذاهای سرخ شده
  • و…

1- قهوه

قهوه چه داری کافئین باشد و چه نباشد باید از مصرف ان دوری کرد. چراکه به عنوان یک ماده اسیدی شناخته می شود و باعث تحریک پوشش داخلی معده خواهد شد.

2- نوشیدنی های گازدار

هر ماده ای که دار خاصیت اسیدی می باشد نباید در رژیم غذایی افراد داری زخم معده گنجانده شود.

3- غذاهای بسیار چرب

غذاهایی که باعث افزایش التهاب معده می شوند به هیچ وجه نباید استفاده شوند. نظیر شیرینی های خامه ای چراکه موجب افزایش التهاب معده شده و درمان زخم معده را سخت تر خواهد نمود. به طور کل افراد داری زخم معده باید از خوردن غذاهای دارای اسید چرب اشباع و غیر اشباع خودداری کنند.

4- گوجه فرنگی ومرکبات

میوه هایی که داری اسیدیته بالایی هستند نباید به هیچ وجه مصرف شوند. این میوه ها همچون لیمو شیرین ، لیمو ترش ، نارنگی ، گریپ فروت ، پرتقال و… می باشند. از طرفی گوجه فرنگی و سس ان به دلیل اسیدیدته بالا باعث افزایش التهاب معده می شود که باید از خوردن ان خودداری کرد.

5- غذاهای دارای ادویه زیاد

خوردن غذاهایی که در تهیه ان ها از مقدار زیادی ادویه استفاده شده است برای افراد دارای زخم معده اصلا مناسب نیست. خوردن مواد غذایی نظیر فلفل سیاه ، نعنا و شکلات برای افراد داری زخم معده باید با احتیاط انجام شود چراکه ممکن است باعث پیشرفت بیماری ان ها شود.

6- الکل

همانطور که قابل تصور نیز می باشد مصرف الکل برای افراد داری زخم معده حتما باید اجتناب شود. چراکه موجب ترشح اسید شده و علائم بیماری را افزایش میدهد.

7- سیگار کشیدن

افراد سیگاری در مقایسه با افراد غیر سیگاری از شانس بیشتری برای ابتلا به زخم معده برخوردار هستند.از طرفی روند بهبود افراد سیگاری با سرعت کند تری پیش خواهد رفت.به همین دلیل از افراد تقاضا می شود که از استعمال سیگار در دوره درمان اجتناب کنند.

جایگزین های سالم

با خواندن این مطلب تا به اینجا حتما ذهنیت شما نیز به سمتی حرکت کرده است که در طول دوزه درمان باید رژیمی خسته کننده ویکنواخت داشته باشید. اما واقعا این گونه نیست . مواد غذایی زیادی وجود دارند که شما به راحتی می توانید از آن ها استفاده کنید. به طور مثال به جای استفاده از گوشت قرمز پرچرب می توانید از گوشت مرغ ،ماهی یا حبوبات خیس شده استفاده کنید.یا اینکه به جای مصرف قوه و نوشیدنی های گاز دار ، نوشیدنی های طبیعی و چای کم رنگ را در برنامه غذایی خود بگنجانید.یا مثال به جای سس های اسیدی و پرچرب از سس های مایونز کم چرب و عسل استفاده کنید.

به طور کل داشتن یک رژیم غذایی برای زخم معده و پرهیز از مواد خوراکی که باعث افزایش التهاب در معده می شود، طول دوران درمان خود را کاهش خواهید داد. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم که یک لیست از مواد غذایی نامناسب برای خود تهیه کنید وبه جای هر کدام از ان ها یک معادل سالم قرار دهید. به این ترتیب لیستی از مواد خوراک در اختیار خواهید داشت که خوردن ان ها نه تنها برای شما ضرری نخواهد داشت بلکه موجب بهبود سریع تر شما نیز خواهد شد.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *