آیا خرما می تواند به مدیریت و کنترل دیابت کمک کند؟

بیش از 6000 سال است که مردم ، میوه درخت خرما را می خورند. امروزه بسیاری از افراد معمولاً از این میوه های شیرین به شکل خشک شده لذت می برند. خرما منبع خوبی از کربوهیدرات ها هستند و حاوی بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی هستند.
با این حال ، به دلیل شیرینی طبیعی و محتوای بالای کربوهیدرات در خرما ، افراد دیابتی ممکن است تعجب کنند که آیا مصرف آنها بی خطر است. در این مقاله ، ما اثرات خرما را بر روی سطح قند خون بررسی می کنیم.

آیا فرد دیابتی می تواند خرما بخورد؟

افراد مبتلا به دیابت احتمالاً می توانند هر بار یک وعده 2 تا 3 عدد خرما بخورند. با این حال ، فرد باید با پزشک خود صحبت کند تا مطمئن شود این موضوع برایش بی خطر است. کسانی که به این بیماری مبتلا هستند برای ثابت نگه داشتن سطح قند خون باید مصرف کربوهیدرات خود را محدود کنند.

یک مطالعه نشان می دهد که افراد دیابتی پس از خوردن معادل 7-10 خرما ، دچار افزایش قند خون نمی شوند. با این حال ، محققان خاطرنشان کردند که این میوه ها سرشار از کالری هستند ، با 100 گرم خرما تقریباً 314 کالری تأمین می شود. همچنین توجه به این نکته مهم است که خرما می تواند در اندازه های مختلف باشد. ممکن است فردی بخواهد متناسب با آن اندازه سهم مورد نیاز خود را در نظر بگیرد.
فیبر موجود در خرما ممکن است به بدن در جذب آهسته کربوهیدرات ها کمک کند. جفت شدن خرما با یک منبع پروتئین و چربی ، مانند بادام ، ممکن است هضم را بیشتر کند و به مدیریت سطح قند خون کمک کند.

شاخص گلیسمی و بار گلیسمی

شاخص گلیسمی (GI) عامل دیگری است که باید در هنگام مناسب بودن خرما برای مبتلایان به دیابت مورد توجه قرار گیرد. GI یک ماده غذایی، تأثیرات آن را روی سطح قند خون منعکس می کند.

غذاهایی که باعث افزایش سریع و بیشتر میزان قند خون می شوند ، مقادیر GI بالاتری دارند. در مقابل ، غذاهایی که ضریب GI کمتری دارند باعث کاهش قند خون می شوند. طبق تحقیقات انجام شده از مطالعات متعدد ، میانگین ضریب GI خرما 42 است. آن را به عنوان یک ماده غذایی با ضریب GI پایین و ایمن برای کسانی که دیابت دارند  در صورت مصرف متوسط ​​، طبقه بندی می کند.

با این حال ، وقتی صحبت از خرما می شود ، “در حد اعتدال” به چه معناست؟ برای پاسخ به این مسئله ، باید بار گلیسمی مواد غذایی (GL) را در نظر بگیریم. GL هنگام محاسبه اثرات آن بر قند خون ، اندازه وعده غذایی یک ماده غذایی خاص را در نظر می گیرد.

برای تعیین GL یک ماده غذایی ، ضریب GI آن را در مقدار کربوهیدرات موجود در آن ضرب کرده و آن را بر 100 تقسیم کنید. بنابراین ، دو خرما خشک (48 گرم) حاوی 36 گرم کربوهیدرات است و به آنها یک GL 17 می دهد ، که یک GL متوسط ​​است.

خرما برای کنترل دیابت

فواید خرما برای دیابت

خرما سرشار از انواع مواد مغذی از جمله منیزیم و پتاسیم است. همچنین منبع خوبی از فیبر ، کربوهیدرات و آنتی اکسیدان هستند. بسیاری از مطالعات اثرات دارویی و تغذیه ای آنها را بررسی کرده اند.چندین ماده مغذی و ترکیبات موجود در خرما ممکن است برای افراد دیابتی و مقاومت به انسولین مفید باشد.

فیبر: فیبرهای غذایی به کاهش جذب قند در جریان خون کمک می کنند ، در نتیجه به جلوگیری از افزایش قند خون کمک می کنند. مطالعات نشان داده است که بروز دیابت در میان افرادی که فیبر بیشتری در رژیم های غذایی خود مصرف می کنند کمتر است. فیبرهای غذایی همچنین به تغذیه باکتریهای مفید روده فرد کمک می کنند ، که بخش مهمی از سلامتی فرد است.

منیزیم: دو عدد خرما بدون هسته حاوی 26 میلی گرم منیزیم است. منیزیم ممکن است برای مبتلایان به دیابت مفید باشد زیرا در کنترل قند خون نقش دارد. تحقیقات نشان می دهد که افراد مبتلا به دیابت نوع 2 غالباً مقدار کمی منیزیم در بدن دارند. مصرف منیزیم ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد. همچنین در تنظیم فشار خون که برای مبتلایان به دیابت مهم است نقش دارد.علت آن این است که افراد مبتلا بیشتر در معرض خطر فشار خون هستند.

پتاسیم : هر وعده دو خرما حاوی 334 میلی گرم پتاسیم است. مطالعات نشان داده است که در افرادی که سطح پتاسیم کمی دارند ، انسولین و گلوکز زیاد است. علاوه بر این ، پتاسیم یک ماده مغذی مهم برای تنظیم فشار خون است.

آنتی اکسیدان ها : خرما حاوی آنتی اکسیدان های قوی است که ممکن است به نفع مبتلایان به دیابت باشد. آنها سرشار از پلی فنول هستند که می توانند التهاب در بدن را کاهش دهند. التهاب ممکن است در هر دو نوع دیابت نوع 1 و 2 و اختلالات متابولیکی مرتبط مانند چاقی و فشار خون بالا نقش داشته باشد.

فیتواستروژن ها : فیتواستروژن ها موادی هستند که به طور طبیعی وجود دارند و ممکن است اثرات مشابهی با هورمون استروژن در بدن داشته باشند. خرما خشک دارای بالاترین میزان فیتواستروژن در میان میوه ها است. شواهد جدید نشان می دهد که فیتواستروژن های رژیم غذایی ممکن است با کمک به افزایش کنترل قند خون و کاهش مقاومت به انسولین برای مبتلایان به دیابت و چاقی مفید باشند. محققان نمی دانند که فیتواستروژن موجود در خرما چه تاثیری بر روی افراد دارد ، اما هدف از یک مطالعه در آینده بررسی این موضوع است.

تأثیر خرما بر قند خون

خرما یک غذای کم GI است، بنابراین ، هنگامی که افراد به طور متوسط آن را می خورند ، نباید باعث افزایش چشمگیر قند خون شوند. یک مطالعه کوچک در سال 2011 از این موضوع نشان داد که افراد دیابتی پس از خوردن حدود 7 تا 10 خرما نوسانات قند خون قابل توجهی را تجربه نکردند.

به همین ترتیب ، یک مطالعه کوچک در سال 2018 اثرات چهار نوع میوه خشک از جمله خرما را بر روی سطح قند خون بررسی کرد. محققان گزارش دادند که نان سفید که دارای GI بالاتری نسبت به خرما است ، باعث افزایش میزان قند خون در مقایسه با میوه های خشک می شود. علاوه بر این ، تحقیق 2015 در مورد 15 نفر مبتلا به دیابت گزارش داد که مصرف 15 گرم کربوهیدرات از خرما ، کشمش یا قند بر روی سطح قند خون 30 ، 60 یا 120 دقیقه پس از خوردن غذا تأثیر نمی گذارد. با این حال ، محققان متذکر شدند که خرما و کشمش مغذی تر هستند و به همین دلیل انتخاب میان وعده مناسب تری است.

خرمای تازه در مقابل خشک شده

طبق گفته انجمن دیابت آمریکا (ADA) ، بهترین میوه ها میوه های تازه و یا کنسرو را انتخاب می کنند. هنگام انتخاب میوه کنسرو شده ، همیشه سعی کنید میوه ای را انتخاب کنید که همراه با آب و بدون شکر اضافه شده باشد.

میوه های خشک و آب میوه گزینه های مناسبی هستند ، اما افراد باید از اندازه های توصیه شده استفاده کنند تا از افزایش قند خون جلوگیری کنند. وعده های زیر میوه تقریباً 15 گرم کربوهیدرات دارند:

  • 1 قطعه کوچک از میوه کامل
  • 3/4–1 فنجان توت تازه یا خربزه
  • 1/3–1/2 فنجان آب میوه
  • 1/2 فنجان میوه منجمد یا کنسرو شده
  • 2 قاشق غذاخوری میوه خشک ، مانند کشمش

برای افراد مبتلا به دیابت خوب است؟

مقادیر متوسط میوه برای اکثر افراد ، از جمله مبتلایان به دیابت و پیش دیابت ، یک گزینه سالم است. به عنوان مثال ، برخی تحقیقات نشان می دهد که یک رژیم غذایی غنی از منیزیم می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد. مطالعات دیگر نشان می دهد که مصرف این ماده می تواند باعث بهبود وضعیت قند خون در افراد مبتلا به دیابت و سطح منیزیم پایین شود. کسانی که به دیابت مبتلا هستند ، باید از مصرف کربوهیدرات خود به دقت جلوگیری کنند تا از نوسانات قند خون که منجر به ایجاد دیابت نوع 2 می شود ، جلوگیری کنند.

خلاصه

خرما برای بسیاری از افراد دیابتی و پیش دیابت ممکن است یک درمان لذت بخش و ایمن باشد. این میوه از GI کمی تشکیل شده است ، به این معنی که وقتی افراد به طور متوسط آن را بخورند ، باعث افزایش قابل توجه قند خون نمی شود.همچنین حاوی مجموعه ای از مواد مغذی مهم برای افراد دیابتی هستند ، از جمله فیبر ، منیزیم و پتاسیم. یک فرد می تواند خرما را به عنوان میان وعده یا شیرین کننده در بلغور جو دوسر ، دسرها و … بخورد.

منبع

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *