تزریق کورتیزون برای درمان جوش ؛ فواید و عوارض جانبی که باید بدانید

تزریق کورتیزون یکی از مؤثرترین روش ها برای درمان جوش است. این روش عمدتاً برای درمان آکنه کیستیک به کار می رود. جوش های کیستیک دردناک اند و از بین رفتن آن ها مدت خیلی زیادی طول می کشد. کورتیزون از سال 1961 میلادی، به طور گسترده برای درمان بیماری های پوستی مختلفی استفاده شده و آکنه کیستیک یکی از شایع ترین اختلالاتی است که با تزریق کورتیزون درمان می شود. با استفاده از این روش، جوش ها خیلی سریع از بین می روند و روی پوست لک باقی نمی گذارند.

در این مقاله از مجله زیبا بمان، همه چیز را در مورد تزریق کورتیزون برای درمان جوش بررسی می کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.

درمان جوش با تزریق کورتیزون

کورتیزون چیست؟

استروئیدها دسته ای از مواد دارویی هستند که عملکردهای سلولی مختلف (مانند التهاب) را تنظیم می کنند. استروئیدها به دلیل اثر ضد التهابی خود، یکی از رایج ترین داروهایی هستند که به طور گسترده در جهان تجویز می شوند.

متداول‌ ترین داروی کورتیزون مورد استفاده برای درمان مشکلات پوستی، تریامسینولون استونید است. تزریق این ماده یک روش استاندارد برای درمان بسیاری از بیماری های پوستی مانند کلوئید، آکنه و آلوپسی آره آتا است.

تزریق کورتیزون، استروئیدها را مستقیماً وارد ضایعات پوستی می کند. این مواد بعداً در پوست رسوب می کنند. به طور کلی، این روش درمانی بسیار موثر، آسان و نسبتاً بی خطر است.

در چه مواردی تزریق کورتیزون انجام می شود؟

کورتیزون برای درمان فوری آکنه های شدید (مانند کیست ها و ندول ها) به کار می رود. همچنین اگر می خواهید یک آکنه دردناک را به سرعت درمان کنید، می توانید از این روش کمک بگیرید. از آنجایی که در این روش یک ماده دارویی استروئیدی به پوست تزریق می شود، حتماً باید آن را نزد یک متخصص پوست ماهر و معتبر انجام داد. چرا که فقط چنین افرادی مهارت کافی را برای تزریق این دارو به روش و دوز مناسب دارند.

هیچ آمادگی خاصی برای انجام این روش لازم نیست. تزریق کورتیزون در کلینیک انجام می شود و می تواند 5 تا 15 دقیقه طول بکشد. اگر آلرژی دارید یا از داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین استفاده می کنید، باید به پزشک خود اطلاع دهید؛ زیرا این موارد می توانند احتمال بروز کبودی در محل تزریق را افزایش دهند. در آخر، ممکن است یک پانسمان روی ناحیه قرار داده شود که بعد از چند ساعت می توان آن را برداشت.

کورتیزون چگونه جوش ها را درمان می کند؟

آکنه کیستیک، یک غده چرکی متشکل از سلول های التهابی است که التهاب شدیدی دارند. تزریق کورتیزون برای مهار این التهاب انجام می شود. کورتیزون التهاب سلول ها را در محل ضایعه کاهش می دهد. هنگامی که التهاب کاهش یابد، درد و اندازه کیست نیز کمتر می شود.

آیا این روش برای همه مناسب است؟

هر کسی که می خواهد به سرعت از شر آکنه کیستیک خلاص شود، می تواند تزریق کورتیزون انجام دهد. با این حال، در صورت بروز جوش های متعدد، لازم است از تزریق چندگانه در یک جلسه خودداری کنید.

این روش را همه (از جمله زنان باردار و شیرده) می توانند انجام دهند. محدودیت سنی خاصی نیز برای تزریق کورتیزون وجود ندارد.

افرادی که به تریامسینولون استونید حساسیت دارند باید از این روش اجتناب کنند. از تزریق در محل هایی که عفونت قارچی یا ویروسی وجود دارد نیز باید خودداری شود.

درمان آکنه با تزریق کورتیزون چه مزایایی دارد؟

تزریق کورتیزون مزایای زیادی نسبت به سایر داروهای ضد جوش و آکنه دارد.

اولاً، در صورت شکست داروهای موضعی در درمان جوش، کورتیزون تزریق‌ شده به عمق پوست نفوذ می کند و مشکل را از ریشه برطرف می کند.

ثانیاً، داروهای خوراکی ممکن است عوارض جانبی گسترده ای برای بدن به همراه داشته باشند. در حالی که تزریق دارو در محل آکنه، دارو را در آن ناحیه محدود نگه می دارد.

ثالثاً، تزریق کورتیزون آکنه را سریع تر درمان می کند و پوست را از جای جوش و لک نجات می دهد.

عوارض جانبی تزریق کورتیزون برای درمان جوش چیست؟

هنگامی که کورتیزون به روش مناسب یا با دوز صحیح تزریق نشود، می تواند عوارض جانبی ایجاد کند. عوارضی مانند:

  • نازک شدن پوست (معروف به آتروفی)، که منجر به فرورفتگی جزئی در محل تزریق می شود
  • هیپوپیگمانتاسیون (روشن شدن پوست در محل تزریق)
  • تلانژکتازی (پررنگ شدن رگ های خونی اطراف محل تزریق)
  • در موارد نادر، ایجاد شدن واکنش آلرژیک نسبت به کورتیزون تزریق شده

به خاطر داشته باشید که فرورفتگی یا تغییر رنگ پوست ناشی از تزریق کورتیزون، نسبتاً دائمی بوده و خلاص شدن از شر آن بسیار دشوار خواهد بود. بنابراین، ضروری است که برای تزریق کورتیزون حتماً به یک متخصص پوست ماهر و معتبر مراجعه کنید. متخصص پوست می داند چگونه استروئیدها را با غلظت مناسب رقیق کند.

مراقبت های بعد از تزریق کورتیزون برای درمان جوش کدام اند؟

بعد از تزریق کورتیزون، نیاز به انجام مراقبت های خاصی ندارید. فقط باید منتظر بمانید تا دارو اثر کند و باعث کاهش شدت آکنه شود. پزشک ممکن است یک کرم آنتی بیوتیک تجویز کند که باید برای چند روز از آن استفاده کنید.

همچنین لازم است از دست زدن به ناحیه جوش خودداری کنید و به غیر از آنچه پزشک تجویز کرده، از کرم دیگری روی پوست استفاده نکنید.

کلام آخر

به طور کلی، تزریق کورتیزون برای درمان جوش یک روش ساده و نسبتاً ایمن است؛ البته در صورتی که توسط یک متخصص پوست کاربلد انجام شود. این روش نیاز به زمان زیادی ندارد و در چند دقیقه قابل انجام است. به علاوه، هزینه زیادی ندارد و می تواند به شما کمک کند تا در عرض چند ساعت یا چند روز، از شر جوش های بزرگ و دردناک خلاص شوید.

منبع: stylecraze

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *