دمنوش بهار نارنج

بهار نارنج شکوفه‌ی درخت نارنج است که در فصل بهار بر روی درخت نارنج ظاهر شده و در فصل زمستان به میوه‌ی نارنج تبدیل می‌شود. بهار نارنج‌ها به رنگ سفید و شامل پنج گلبرگ ضخیم و زبانه‌ای شکل با بیست پرچم هستند که بسیار زیبا، معطر، ترد و شکننده می‌باشند. در طب سنتی، طبع بهار نارنج گرم و خشک است و می‌توان از آن به صورت عرق، روغن، اسانس و دمنوش استفاده کرد. حال در این مقاله به بررسی خواص دمنوش بهار نارنج و دستور تهیه‌ی انواع دمنوش آن می‌پردازیم. با ما در “زیبا بمان” همراه باشید تا با اضافه کردن این دمنوش به لیست دمنوش‌های روزانه‌ی خود، هم از خواص دارویی دم نوش بهار نارنج استفاده کنید و هم از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

خواص بهار نارنج

مهم‌ترین خاصیت دم نوش بهار نارنج، تاثیر مثبت آن بر سیستم عصبی بدن است و با مصرف به اندازه‌ی آن، تشویش و اضطراب از بین رفته و آرامش را به دنبال دارد.

دم نوش بهار نارنج تپش نامنظم قلب را از بین برده و با تنظیم سطح فشار خون در رگ، از بروز سکته جلوگیری می‌کند.

استفاده از دم نوش بهار نارنج برای سلامت دستگاه گوارش توصیه می‌شود و نفخ، اسپاسم، سوء هاضمه و سکسکه را درمان می‌کند.

برای تنظیم سطح فشار خون از دم نوش بهار نارنج می‌توان استفاده کرد.

نوشیدن دم نوش بهار نارنج با غلظت پایین و قبل از خواب، بی‌خوابی را درمان می‌کند.

دم نوش بهار نارنج اشتها آور است و می‌توان آن را برای افزایش وزن استفاده کرد.

از دم نوش بهار نارنج برای درمان سردردهای عصبی و میگرنی استفاده می‌شود.

توجـــــه: بهترین روش تهیه‌ی بهار نارنج این است که در اواسط ماه اردیبهشت و صبح زود، شکوفه‌های درخت نارنج را چیده و در محلی خشک و تاریک، آن‌ها را روی پارچه قرار داده تا به مرور خشک شوند. پس از خشک شدن شکوفه‌ها، آن‌ها را در یک ظرف شیشه‌ای مات و درون یخچال نگهداری کنید.

انواع دمنوش بهار نارنج

دمنوش بهار نارنج و عسل

یک قاشق غذاخوری از بهار نارنج خشک شده را در یک لیوان آب داغ به مدت 20 دقیقه دم کرده، آن را صاف کنید و با افزودن یک قاشق غذاخوری عسل به آن، دمنوشی با طعم عالی داشته باشید.

دمنوش بهار نارنج و زنجبیل

یک قاشق مرباخوری زنجبیل تازه‌ی رنده شده، یک قاشق مرباخوری بهار نارنج تازه یا خشک و مقداری نبات را به دو لیوان آب داغ افزوده و بعد از 10 دقیقه، آن را صاف کرده و میل کنید. زنجبیل موجود در این دمنوش، خواص ضد قارچی، ضد ویروسی و ضد عفونی دارد و در درمان سرفه و عطسه مفید است. زنجبیل برای دستگاه گوارش مفید است و فرآیند هضم را راحت می‌کند. همچنین، زنجبیل ضد درد و آرامش‌بخش است.

دمنوش بهار نارنج و بابونه

یک قاشق مرباخوری بهار نارنج را با همین مقدار گل بابونه به یک لیوان آب داغ افزوده و اجازه دهید 10 دقیقه دم بکشد. سپس آن را میل نمایید. گل بابونه علاوه بر دارا بودن عطر و طعمی ویژه، در درمان اختلالات روده و معده، کمردرد، رماتیسم کاربرد دارد و برای تقویت سیستم ایمنی، کبد، پوست و مو مفید است.

دمنوش بهار نارنج، زعفران و گل محمدی

یک قاشق غذاخوری بهار نارنج خشک، چند عدد گل زعفران و نصف قاشق مرباخوری پودر گل محمدی را درون دو لیوان آب داغ ریخته و به مدت 20 دقیقه دم کنید. پس از عبور از صافی، آن را میل نمایید. زعفران این دمنوش، شادی‌آور، مقوی قلب و کلیه، ضد سرفه و حساسیت است و برای کاهش دردهای قائدگی مفید است.

طرز تهیه دمنوش هشت گیاه

دو قاشق غذاخوری برگ به‌لیمو، سه عدد گل محمدی، سه عدد میوه‌ی خشک چای ترش، سه تکه چوب دارچین، یک قاشق غذاخوری بهار نارنج، دو دانه‌ی هل، یک قاشق مرباخوری پونه‌ی کوهی و سه عدد گل زعفران را درون یک قوری آب داغ ریخته و پس از 20 دقیقه دم کشیدن، آن را صاف کنید و مقداری نبات نیز به آن افزوده و این شربت خوش طعم را میل نمایید.

مضرات بهار نارنج

مصرف بیش از اندازه‌ی بهار نارنج باعث بالارفتن فشار خون و افزایش ضربان قلب می‌شود؛ بنابراین، بیماران قلبی در مصرف این دمنوش دقت کنند.

برای افرادی که اختلال خواب دارند، مصرف بیش از حد دمنوش بهار نارنج ممنوع است؛ زیرا مقدار زیاد این دمنوش، بی‌خوابی را سبب می‌شود.

مصرف دمنوش بهار نارنج در دوران بارداری و شیردهی توصیه نمی‌شود.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *