درمان لکه های قهوه ای پوست

درمان لکه های قهوه ای پوست، بررسی علل و معرفی انواع روش های درمانی لکه های قهوه ای لکه های قهوه ای پوست و تغییرات رنگدانه های پوست تقریباً در تمامی افراد وجود دارد و به دلایل مختلف رخ میدهد.

از اولین عواملی که باعث ایجاد لکه های پوستی و بخصوص لکه های قهوه ای می شود، نور آفتاب شدید و فعالیت در فضای باز است. روشهای مختلفی برای درمان این لکه ها وجود دارد که به صورت خانگی و تخصصی هستند اما طبق تجربه بدست آمده، اکثر روش های خانگی نتیجه درستی به همراه نداشته اند.

اما امروزه به کمک لیزرهای پیشرفته مخصوص رفع لک و ضایعات پوستی و همچنین فرمولاسیون‌ موضعی جدید همراه با درمان لیزری و موضعی میتوان این لکه ها را برطرف نمود.

علت ایجاد لکه های قهوه ای روی پوست

همانطور که میدانید رنگ پوست توسط ملانین ( رنگدانه های طبیعی پوست ) ایجاد می‌شود. این رنگ دانه ها، رنگ چشم و مو را نیز تعیین می‌کند. این مواد به طور طبیعی در پوست همه وجود دارند اما اگر در یک ناحیه ملانین بیش از حد تولید شود، لکه‌ های قهوه‌ ای رنگ روی پوست ایجاد میگردد. دلایل زیادی ممکن است باعث تحریک و تاثیر در روند تولید ملانین پوست شود که لکه های پوستی را به همراه می آورد.

انواع لکه‌های پوستی

ابتدا درباره انواع لک های پوستی توضیح خواهیم داد:

ملاسما:

ملاسما یکی از عارضه های شایع پوستی است که بیش از 90 درصد مبتلایان به آن بانوان هستند. این نوع تغییر رنگ پوست به صورت لکه های قهوه‌ای رنگ  بروز کرده که غالباً روی گونه، پیشانی یا گیجگاه دیده می‌شوند.

این لکه‌ های قهوه‌ ای یا ارثی هستند و یا در اثر تغییرات هورمونی ناشی از بارداری یا یائسگی ایجاد می گردند اما اصلی ترین علت تولید ملاسما، تغییرات هورمونی است که در دوران بارداری بروز میکند و به آن ماسک بارداری نیز می‌گویند.

ملاسما فرآورده جانبی مقادیر زیاد استروژن و پروژسترون است که در این دوران حساس تولید می‌شود.

لکه‌های پیری یا کبدی:

لکه های پیری به لکه های صاف خاکستری، سیاه یا گاهی قهوه‌ای رنگ گفته شده که روی سطح پوست ایجاد می‌شود. این لکه ها بسیار کوچک بودن و تنها در دوران پیری و سالخوردگی بروز می کنند.

علت اصلی آن نیز تابش نور شدید و طولانی مدت آفتاب بر روی پوست بوده که فرد طی سال ها در معرض آن بوده است. معمولاً لکه های پیری غالباً روی صورت، شانه، بالای پشت بدن، بازو و پشت دست ایجاد می‌شود.

کک و مک:

کک و مک شایع ترین نوع لکه پوستی است که دلیل آن قرار گرفتن در معرض نور شدید خورشید می‌باشد. کک و مک، لکه های قهوه ای کوچکی است که معمولاً اطراف بینی، زیر چشم و روی گونه‌ها ایجاد شده اما هر نقطه‌ای از پوست که در معرض آفتاب باشد، مستعد کک و مک است.

بیشتر بخوانید: درمان قطعی کک و مک

البته کک و مک در پوست های روشن و در میان افراد با موهای قرمز شیوع بالاتری دارد. شدت کک و مک متغیر است و گاهی فقط به صورت چند نقطه روی بینی رخ میدهد. اما گاهی کل نواحی پوست که زیر نور آفتاب هیچ پوششی نداشته اند ممکن از دچار کک و مک شود. 

روشهای درمان لکه های قهوه ای پوست

کرم های مخصوص:

کرم های مخصوصی در داروخانه ها وجود دارد که میتوان توسط تجویز پزشک از آنها استفاده نمود. این کرم ها حاوی ترکیبی از هیدروکوئینون و رتینول هستند که به لایه برداری از سلول‌های لک‌ه پوستی کمک می‌کنند. دوره درمان و استفاده از این نوع کرم ها چندین هفته یا حتی چندین ماه زمان لازم دارد، اما نتیجه بخش هستند.

توجه داشته باشید که استفاده خودسرانه و بیش از حد این نوع محصولات میتواند نتیجه عکس داده و لکه ها را بیشتر کند.

لایه برداری شیمیایی:

در افرادی که لک صورت مقاوم بوده و استفاده از کرم نتیجه ای ندارد میتوان از روش لایه‌ برداری با مواد شیمیایی استفاده کرد. این روش بسیار ایمن و مطمئن بوده و خطر و عوارضی جدی ندارد.

میکرودرم ابریژن:

این روش نوعی فرآیند غیر جراحی و ایمن است که برای درمان لکه های قهوه ای پوست در حجم کم به کار میرود. در طی این روش، پوست با استفاده از کریستالهای بسیار ریز ساییده شده و در طی انجام فرآیند، این کریستال ها رنگ لکه ها را به خود جذب می‌کنند.

در واقع در این درمان پوست با استفاده از کریستال ها به صورت ملایم ساییده شده و با استفاده از دستگاه مکش دانه ها از روی پوست جمع می گردد. نتیجه این درمان بسیار رضایت بخش بوده و بدون دوره نقاحت میتوان به انجام کارهای روزانه پرداخت.

لیزر فرکشنال:

آر اف فرکشنال برای درمان لکه های قهوه ای پوست در حجم بلا و در تعداد زیاد بسیار مناسب است. لیزردرمانی فقط و فقط باید توسط متخصص مجرب انجام شود. البته لیزرهای جدید بسیار ایمن تر از لیزرهای قدیمی هستند اما هنوز هم ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشند.

پس از درمان لک‌های پوستی با لیزر نیازی به استراحت  نیست، اما ممکن است پوست تا چند روز قرمز و حساس باشد.

مزوتراپی:

مزوتراپی درمانی ایمن و موثر است که برای رفع بسیاری از ضایعه‌های پوستی و درمان لکه های قهوه ای پوست کاربرد دارد. زیرا در مزوتراپی مخلوطی از مواد دارویی و طبیعی مانند ویتامین ث به کار برده می‌شود.

در واقع مزوتراپی به وسیله تزریقات بسیار ظریف و مستقیماً در ناحیه‌های آسیب دیده پوست انجام می‌شود. به همین علت موثرترین روش برای درمان لک‌های پوستی بوده و  سریع ترین نتیجه را نیز به شما میدهد.

میکرونیدلینگ:

میکرونیدلینگ با استفاده از قلم سوزنی شکل بنام MD انجام شده و یکی از روش‌های درمان لک‌ صورت و ضایعات پوستی است. با انجام این روش، پس از 3 تا 6 جلسه درمان و  مراقبت از پوست در منزل می‌توانید به تدریج شاهد محو شدن لک‌ها باشید.

نکات مهم بعد از درمان

برای حفظ نتیجه درمان لکه های قهوه ای پوست و داشتن پوستی صاف و بدون لک باید به نکات مهم زیر توجه کرده همچنین پوستی صاف و بدون لک داشته باشید.

  • از پوست در برابر نور خورشید محافظت کنید.
  • از کرم ضدآفتاب حاوی تیتانیوم دی اکسید با SPF ۴۵ یا بالاتر را استفاده نمایید.
  • کرم ضد آفتاب را هر دو ساعت تجدید کنید.
  • از سونا و یوگای داغ بسیار کم و با فواصل زمانی زیاد استفاده نمایید.
  • در روز های آفتابی از کلاه استفاده کنید.
  • بطور سالانه یا در بازه زمانی مشخص به پزشک مراجعه کرده و درمان را تکرار کنید.
Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *