مواد غذایی رقیق کننده خون که باید با آن ها آشنا باشید!

رقیق کننده های خون موادی هستند که احتمال لخته شدن خون را کاهش می دهند. اگرچه لخته شدن خون یک فرآیند ضروری است، اما گاهی اوقات خون بیش از حد لخته می شود و عوارض خطرناکی را برای فرد ایجاد کند. به همین دلیل افرادی که به برخی بیماری های خاص (مانند نقص مادرزادی قلب) مبتلا هستند، ممکن است برای کاهش خطر حمله قلبی یا سکته به داروهای رقیق کننده خون نیاز داشته باشند. جالب است بدانید که تعدادی از مواد غذایی نیز رقیق کننده طبیعی خون محسوب می شوند.

اما مواد غذایی رقیق کننده خون کدامند؟ در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان، با ما همراه باشید تا با این مواد غذایی آشنا شویم.

رقیق کننده خون طبیعی

مواد غذایی رقیق کننده خون کدامند؟

برخی از مواد غذایی و خوراکی هایی که می توانند به عنوان رقیق کننده طبیعی خون عمل کرده و خطر لخته شدن خون را کاهش دهند عبارت اند از:

زردچوبه

سال های سال است که مردم از ادویه طلایی معروف به زردچوبه برای مصارف آشپزی و دارویی استفاده می کنند. ماده تشکیل دهنده اصلی و فعال زردچوبه، کورکومین است که دارای خاصیت ضد التهابی و رقیق کنندگی خون است.

یک پژوهش که در سال 2012 منتشر شد، نشان داد که مصرف روزانه ادویه زردچوبه می تواند به افراد در رقیق کردن خون کمک کند. زردچوبه را می توانید به انواع غذاها اضافه کنید یا آن را با آب گرم مخلوط کرده و بنوشید. دمنوش زردچوبه خاصیت آرامش بخشی نیز دارد.

زنجبیل

زنجبیل یک ماده غذایی ضد التهاب است که می تواند لخته شدن خون را کاهش دهد. زنجبیل حاوی اسید طبیعی به نام سالیسیلات است. جالب است بدانید که آسپرین (استیل سالیسیلیک اسید) مشتق مصنوعی سالیسیلات و رقیق کننده قوی خون است.

برای بهره مند شدن از خاصیت ضد انعقادی (رقیق کنندگی) زنجبیل، می توانید از زنجبیل تازه یا خشک شده به طور منظم در غذاها و میان وعده های خود استفاده کنید. با این حال، بعید است که سالیسیلات های طبیعی به اندازه داروهای رقیق کننده خون مؤثر باشند.

فلفل قرمز

فلفل قرمز حاوی سالیسیلات زیادی است و می تواند به عنوان یک رقیق کننده قوی خون عمل کند. فلفل قرمز بسیار تند است؛ اما برخی افراد از افزودن پودر آن به غذاهای خود لذت می برند. از دیگر فواید این ادویه می توان به کاهش فشار خون، افزایش گردش خون و کاهش احساس درد اشاره کرد.

ویتامین E

ویتامین E با چند روش مختلف باعث کاهش لخته شدن خون می شود. البته این اثرات بستگی به میزان ویتامین E دارد که فرد مصرف می کند. بخش مکمل های غذایی «موسسه ملی سلامت آمریکا» معتقد است افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند، باید از مصرف دوزهای زیاد ویتامین E خودداری کنند.

هنوز مشخص نیست که ویتامین E چقدر خون را رقیق می کند. از این رو، دریافت ویتامین E از غذاها به جای مکمل ها ایمن تر است. غذاهای حاوی ویتامین E عبارت اند از:

  • بادام
  • روغن آفتابگردان
  • تخم آفتابگردان
  • روغن جوانه گندم
  • غلات کامل

با این حال، می توانید با مشورت پزشک از مکمل های ویتامین E نیز استفاده کنید.

سیر

سیر علاوه بر اینکه به عنوان چاشنی در کنار غذاها استفاده می شود، دارای خاصیت آنتی بیوتیکی و ضد میکروبی طبیعی است. محققان گزارش کرده اند که پودر سیر بدون بو، فعالیت های ضد ترومبوتیک از خود نشان می دهد. عامل ضد ترومبوتیک ماده ای است که تشکیل لخته خون را کاهش می دهد.

چندین پژوهش نشان داده است که سیر می تواند خون را رقیق کند؛ اگرچه تأثیر آن اندک و کوتاه مدت است. با این وجود، آکادمی «پزشکان خانواده آمریکا» توصیه می کند که افراد 7 تا 10 روز قبل از انجام عمل جراحی، مصرف سیر را به دلیل خواص ضد ترومبوتیکی آن متوقف کنند.

دارچین

دارچین حاوی کومارین -یک ماده قوی رقیق کننده خون- است. وارفارین، رایج ترین داروی رقیق کننده خون، از کومارین مشتق شده است. دارچین کاسیای چینی حاوی کومارین بیشتری نسبت به دارچین سیلان است.

البته باید به خاطر داشت که مصرف دارچین غنی از کومارین به طور طولانی مدت، می تواند باعث آسیب کبدی شود. به همین دلیل شاید بهتر باشد علاوه بر استفاده از سایر مواد غذایی رقیق کننده خون ، مقدار کمی دارچین را نیز در رژیم غذایی خود بگنجانید.

عصاره هسته انگور

برخی پژوهش ها نشان می دهد که عصاره هسته انگور فواید شگفت انگیزی برای چندین بیماری قلبی و خونی دارد. عصاره هسته انگور حاوی آنتی اکسیدان هایی است که از رگ های خونی محافظت کرده و از بالا رفتن فشار خون جلوگیری می کنند.

عصاره هسته انگور همچنین می تواند به عنوان یک رقیق کننده طبیعی خون عمل کند. از این رو، «مرکز ملی سلامت آمریکا» توصیه می کند افراد مبتلا به اختلالات خونی، افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند و افرادی که قصد انجام هر نوع عمل جراحی دارند نباید عصاره هسته انگور مصرف کنند.

بابونه گاوی

بابونه گاوی یک گیاه دارویی است که مردم از آن برای درمان میگرن، برخی اختلالات گوارشی و تب استفاده می کنند. این گیاه همچنین می تواند با مهار فعالیت پلاکت ها و جلوگیری از لخته شدن خون، به عنوان یک رقیق کننده طبیعی خون عمل کند.

آناناس

یکی دیگر از مواد غذایی رقیق کننده خون ، میوه خوشمزه آناناس است. بروملین آنزیمی است که از آناناس استخراج شده و می تواند یک داروی مؤثر برای بیماری های قلبی عروقی و فشار خون بالا باشد. تحقیقات نشان می دهد که بروملین می تواند خون را رقیق کند، لخته های خون را تجزیه کند و احتمال تشکیل لخته را کاهش دهد. این آنزیم همچنین دارای خاصیت ضد التهابی است.

کلام آخر

بسیاری از مواد طبیعی می توانند لخته شدن خون را تا حدی کاهش دهند. با این حال، بعید است مواد غذایی رقیق کننده خون به اندازه داروهای رقیق کننده خون مؤثر باشند. از این رو افرادی که بیماری خاصی دارند و به طور جدی در معرض لخته شدن خون هستند، نباید از مواد طبیعی به جای داروهای تجویزی استفاده کنند. همچنین افرادی که اکنون در حال مصرف داروهای رقیق کننده خون هستند، نباید بدون مشورت با پزشک از رقیق کننده های طبیعی استفاده کنند. چرا که احتمال رقیق شدن بیش از حد خون و بروز خونریزی وجود خواهد داشت.

منبع: medicalnewstoday

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *